KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kozolec
#1 KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Forumaši,
u nastavku molim za potpise potpore u obliku imena i prezimena ILI nickova!!!
- u narednih 14 dana ću objavljivati sve one koji su dali potporu kampanji
- svi oni koji žele participirati manjim finansijskim prilogom, informacije na PP; cijena zaštitnih maski 0,25KM/kom
- ako mislite da ste s svojom potporom ili potpisom malo uradili, pozvani ste i učestvovati u realizaciji kampanje ; info na PP
Hvala svima!
Kozolec
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Članovi internet foruma:
Zenica Blog forum
Dnevni Avaz forum
Sarajevo – X forum
Forum.ba
BiH Forum
Facebook – Zenica Pollution Prevention
Zenica: 15.03.2009
KAMPANJA: »Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu«
Zadnjom akcijom članova više internet foruma upozorili smo na aktualnu problematiku rješavanja dozvola za postrojenja Arcelor Mittal Zenica d.o.o. (pismo ovdje: http://www.shrani.si/f/q/e/10ltcUor/pismo.pdf ), a do danas 15.03. 2009 niko se od navedenih aktera nije službeno očitovao:Ministarstvo turizma i okoliša, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Agencija za privatizaciju, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Kabinet načelnika Općine Zenica, Evropska komisija BIH.
Povodom poraznih koncentracija SO2 i rezultata o kvaliteti zraka za januar / februar 2009 godine, i kao reakcija na slabo ekološko stanje u Zenici te krajnje neprofesionalan odnos u komunikaciji političkih lidera s javnošću, želimo demokratskim putem kroz organizaciju i realizaciju kampanje »Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu« ponovo upozoriti javnost na indolentno i neodgovorno ponašanje političkih lidera u rješavanju bitne problematike Zeničana, i nepoštivanju BiH zakonskih regulativa uopće. Ujedno, ponovo pozivamo sve umiješane političke lidere na službeno očitovanje pisma, kojeg smo uputili svim odgovornim, na sljedećim forumima: Zenica Blog forum, Dnevni Avaz forum, Sarajevo – X forum, Forum.ba, Facebook – Zenica Pollution Prevention.
Našim javnim i transparentnim nošenjem zaštitnih maski želimo se zaštiti od:
- polutanata, koji svakodnevno ugrožavaju zdravlje Zeničana;
- maksimalno dozvoljenih koncentracija SO2, koje se neprestano ponavljaju i nisu kažnjavane;
- neodgovornog i bahatog ponašanja lokalnh i državnih vlasti te slabog sistema informisanja javnosti o kvaliteti zraka;
- poraznih statističnih podataka o povećanju respiratornih i kancerogenih oboljenja u Zenici.
Organizatori i suorganizatori - članovi više internet foruma i nevladine organizacije
Naziv kampanje - "Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu"
Datum realizacije - Zenica, 01.04.2009, stadion Bilino polje, kvalifikacijska utakmica BIH : Belgija
Cilj - upozoriti lokalnu i međunarodnu javnost na tešku ekološku situaciju prouzrokovanu proizvodnim aktivnostima kompanije Arcelor Mittal Zenica i drugih zagađivača, upozoriti političke aktere na poštivanje i provedbu BiH zakona sa područja zaštite okoliša
Način realizacije - raspodjela zaštitnih maski iz sanitetnog materijala; protest počinje i završava sa kvalifikacijskom nogometnom utakmicom BiH : Belgija
Namjera - ukazati na opravdanost alarmantnog stanja aerozagađenja u Zenici lokalnim, državnim, evropskim političarima, i BiH javnosti; demokratskim putem transparentno prikazati »validnost« epiteta »društveno odgovorne« kompanije Arcelor MIttal Zenica d.o.o.; očekivan velik učinak poruke zbog činjenice da se kampanja organizuje na međunarodnoj nogometnoj utakmici ( pregledi kvalifikacijskih nogometnih rezultata na međunarodnim TV stanicama ).
Financijska sredstva - sredstva organizatora i suorganitatora, donacije i novčani prilozi forumaša – kontakt i informacije PP kozolec
u nastavku molim za potpise potpore u obliku imena i prezimena ILI nickova!!!
- u narednih 14 dana ću objavljivati sve one koji su dali potporu kampanji
- svi oni koji žele participirati manjim finansijskim prilogom, informacije na PP; cijena zaštitnih maski 0,25KM/kom
- ako mislite da ste s svojom potporom ili potpisom malo uradili, pozvani ste i učestvovati u realizaciji kampanje ; info na PP
Hvala svima!
Kozolec
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Članovi internet foruma:
Zenica Blog forum
Dnevni Avaz forum
Sarajevo – X forum
Forum.ba
BiH Forum
Facebook – Zenica Pollution Prevention
Zenica: 15.03.2009
KAMPANJA: »Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu«
Zadnjom akcijom članova više internet foruma upozorili smo na aktualnu problematiku rješavanja dozvola za postrojenja Arcelor Mittal Zenica d.o.o. (pismo ovdje: http://www.shrani.si/f/q/e/10ltcUor/pismo.pdf ), a do danas 15.03. 2009 niko se od navedenih aktera nije službeno očitovao:Ministarstvo turizma i okoliša, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Agencija za privatizaciju, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Kabinet načelnika Općine Zenica, Evropska komisija BIH.
Povodom poraznih koncentracija SO2 i rezultata o kvaliteti zraka za januar / februar 2009 godine, i kao reakcija na slabo ekološko stanje u Zenici te krajnje neprofesionalan odnos u komunikaciji političkih lidera s javnošću, želimo demokratskim putem kroz organizaciju i realizaciju kampanje »Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu« ponovo upozoriti javnost na indolentno i neodgovorno ponašanje političkih lidera u rješavanju bitne problematike Zeničana, i nepoštivanju BiH zakonskih regulativa uopće. Ujedno, ponovo pozivamo sve umiješane političke lidere na službeno očitovanje pisma, kojeg smo uputili svim odgovornim, na sljedećim forumima: Zenica Blog forum, Dnevni Avaz forum, Sarajevo – X forum, Forum.ba, Facebook – Zenica Pollution Prevention.
Našim javnim i transparentnim nošenjem zaštitnih maski želimo se zaštiti od:
- polutanata, koji svakodnevno ugrožavaju zdravlje Zeničana;
- maksimalno dozvoljenih koncentracija SO2, koje se neprestano ponavljaju i nisu kažnjavane;
- neodgovornog i bahatog ponašanja lokalnh i državnih vlasti te slabog sistema informisanja javnosti o kvaliteti zraka;
- poraznih statističnih podataka o povećanju respiratornih i kancerogenih oboljenja u Zenici.
Organizatori i suorganizatori - članovi više internet foruma i nevladine organizacije
Naziv kampanje - "Dišem Bosnu, dišem Hercegovinu"
Datum realizacije - Zenica, 01.04.2009, stadion Bilino polje, kvalifikacijska utakmica BIH : Belgija
Cilj - upozoriti lokalnu i međunarodnu javnost na tešku ekološku situaciju prouzrokovanu proizvodnim aktivnostima kompanije Arcelor Mittal Zenica i drugih zagađivača, upozoriti političke aktere na poštivanje i provedbu BiH zakona sa područja zaštite okoliša
Način realizacije - raspodjela zaštitnih maski iz sanitetnog materijala; protest počinje i završava sa kvalifikacijskom nogometnom utakmicom BiH : Belgija
Namjera - ukazati na opravdanost alarmantnog stanja aerozagađenja u Zenici lokalnim, državnim, evropskim političarima, i BiH javnosti; demokratskim putem transparentno prikazati »validnost« epiteta »društveno odgovorne« kompanije Arcelor MIttal Zenica d.o.o.; očekivan velik učinak poruke zbog činjenice da se kampanja organizuje na međunarodnoj nogometnoj utakmici ( pregledi kvalifikacijskih nogometnih rezultata na međunarodnim TV stanicama ).
Financijska sredstva - sredstva organizatora i suorganitatora, donacije i novčani prilozi forumaša – kontakt i informacije PP kozolec
Last edited by kozolec on 25/03/2009 15:06, edited 1 time in total.
- kozolec
#2 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
di smo forumaši...posakrivali se?

- kozolec
#3 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Za nepovjerovati! Ili sam ofalio temu ili fakat nema podrške. Jedini forum bez ijednog glasa!
Hajmo raja!!!
Hajmo raja!!!
- Gandalf
#4 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Evo mene
Mittal može srušiti samo recesija - nesposobna vlast na svim nivoima naravno hladi muda 
- kozolec
#5 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
@Gandalf,
zabrinuo si me, gdje se kriješ? BTW, hvala za glas potpore...Hajmo forumaši....dajmo, dajmo
zabrinuo si me, gdje se kriješ? BTW, hvala za glas potpore...Hajmo forumaši....dajmo, dajmo
- kinu
#7 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
hm...
izbor mjesta održavanja akcije jest dobar , s tim da ne znam kakav ćete odziv imati , sumnjam da će vam navijači staviti te maske i u njima navijati ( ako sam dobro shvatio realizaciju )
druga stvar ne znam kako će na to reagovati fudbalski savez, ne pratim mnogo sport ali koliko se sjećam da je za meč u Belgiji neka velika frka što se tiče naših navijača ,
imaš opet drugu stranu medalje željezara zagađuje Zenicu već sto godina ali takođe hrani trenutno nekih 3000-4000 porodica prije rata 15000-20000 porodica
znaš i sam vjerovatno koliko košta realizacija filtriranja to je tema stara ko grčka niko neće finansirati filtere radije će odustati od rada tako da.......
ali da ne mislim sve crno podržavam akciju i ja lično smatram da je OK iako sumnjam u rezultate
a to što nemaš odziva u temi je prosto : da je vlasnik željezare neki npr. srbin i da si napisao srbi truju bošnjake u zenici ili obratno vidio bi odziva
sretno na tekmi nadam se da će akcija uspjeti

izbor mjesta održavanja akcije jest dobar , s tim da ne znam kakav ćete odziv imati , sumnjam da će vam navijači staviti te maske i u njima navijati ( ako sam dobro shvatio realizaciju )
druga stvar ne znam kako će na to reagovati fudbalski savez, ne pratim mnogo sport ali koliko se sjećam da je za meč u Belgiji neka velika frka što se tiče naših navijača ,
imaš opet drugu stranu medalje željezara zagađuje Zenicu već sto godina ali takođe hrani trenutno nekih 3000-4000 porodica prije rata 15000-20000 porodica
znaš i sam vjerovatno koliko košta realizacija filtriranja to je tema stara ko grčka niko neće finansirati filtere radije će odustati od rada tako da.......
ali da ne mislim sve crno podržavam akciju i ja lično smatram da je OK iako sumnjam u rezultate
a to što nemaš odziva u temi je prosto : da je vlasnik željezare neki npr. srbin i da si napisao srbi truju bošnjake u zenici ili obratno vidio bi odziva
sretno na tekmi nadam se da će akcija uspjeti
- kozolec
#8 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
glas oli ti nick potpismima wrote:Sorry.......sta dajmo?
-
*mima*
#9 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
kozolec wrote:glas oli ti nick potpismima wrote:Sorry.......sta dajmo?
Nije problem......dajem glas.
- kozolec
#10 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Hvala man! Valjda nece biti tako crno...optimista sam....kinu wrote: ali da ne mislim sve crno podržavam akciju i ja lično smatram da je OK iako sumnjam u rezultate
sretno na tekmi nadam se da će akcija uspjeti![]()
- kinu
#11 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
nadam sekozolec wrote:Hvala man! Valjda nece biti tako crno...optimista sam....kinu wrote: ali da ne mislim sve crno podržavam akciju i ja lično smatram da je OK iako sumnjam u rezultate
sretno na tekmi nadam se da će akcija uspjeti![]()
- kozolec
#12 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
dobro je i ovo!besana wrote:Gdje da podapišem ?
Hvala!
-
homar
- kozolec
#14 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
homar man! Hvala, hvala...uuuu oživi tema za čas....homar wrote:Potpisujem.
- nexo
#15 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Potpis i od mene!
- kinu
#16 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
hebo te nikog ne interesuje što se Zeničani truju 
- Asana
#17 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
podrzavam, ako vam to sta znaci... ali necu na utakmicu 
- pojedinac
#18 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Zenico!!!!!!
Potpisujem

Potpisujem
-
zonbirile
-
yyyhm
- Gandalf
#21 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Eto ga kozolec , vidiš da nije ljudima svejedno 2x potpisujem
- kinu
#22 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
2x2=3,5Gandalf wrote:Eto ga kozolec , vidiš da nije ljudima svejedno 2x potpisujem
- _tulumba_
#23 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
imam iskustva sa maskama

ja cu biti tu svakako....

ja cu biti tu svakako....
- turban
#24 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Uvjek za akciju;
Potpisujem.
Potpisujem.
- kozolec
#25 Re: KAMPANJA FORUMAŠA "DIŠEM BOSNU, DIŠEM HERCEGOVINU"
Ma super raja...free and clean air je medju nama!Gandalf wrote:Eto ga kozolec , vidiš da nije ljudima svejedno 2x potpisujem
Hvala svima zaista!