Na semaforima na magistralnom putu od Sarajeva ka Han Pijesku na ulazu i na izlazu iz Sokoca imaju nekakve kamere. Interesuje me da li neko zna da li su u pitanju samo nadzorne kamere, ili registruju i prekoracenje brzine odnosno prolazak kroz crveno svjetlo?
Imaju i one kao "bijele baklave" na sebi, isto kao što ima na kameri na autoputu izmedju Jošanice i Podlugova, a takodjer imaju kao i neki mali monitorcic na onome stubu od semafora. Interesuje me jer sumnjam da sam prosao na crveno svjetlo, pošto zeleno vrlo kratko traje, a narandžasto ne radi, tako da me iznenadilo crveno svjetlo.
Lijep pozdrav !
Kamere na Sokocu?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#2 Re: Kamere na Sokocu?
Iko?
P.S. Nije ništa bljesnulo !
P.S. Nije ništa bljesnulo !
- sorcerer
#3 Re: Kamere na Sokocu?
pa znas valjda kako izgledaju kamere za brzinu i prolazak kroz crveno ....po bih su kucista svuda ista ,sem one na otoci i pofalicima....
-
Gandra_1
#4 Re: Kamere na Sokocu?
To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
-
NediM17
#5 Re: Kamere na Sokocu?
Hvala vam na odgovorima ljudi !
- Hemera
#6 Re: Kamere na Sokocu?
vjerovatno i ona na cengic vili prema ilidzi zar ne?Gandra_1 wrote:To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
-
Gandra_1
#7 Re: Kamere na Sokocu?
Jeste na cvili prije vjetrenjace i jos sam negdje vidio, al se ne mogu sjetitiHemera wrote:vjerovatno i ona na cengic vili prema ilidzi zar ne?Gandra_1 wrote:To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
- muha_sa
#8 Re: Kamere na Sokocu?
svakodnevno vozim tom relacijom i skrenem na semaforu prije vjetrenjace al nikad ne vidjeh to cudoGandra_1 wrote:Jeste na cvili prije vjetrenjace i jos sam negdje vidio, al se ne mogu sjetitiHemera wrote:vjerovatno i ona na cengic vili prema ilidzi zar ne?Gandra_1 wrote:To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...