Kamere na Sokocu?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#1 Kamere na Sokocu?

Post by NediM17 »

Na semaforima na magistralnom putu od Sarajeva ka Han Pijesku na ulazu i na izlazu iz Sokoca imaju nekakve kamere. Interesuje me da li neko zna da li su u pitanju samo nadzorne kamere, ili registruju i prekoracenje brzine odnosno prolazak kroz crveno svjetlo?

Imaju i one kao "bijele baklave" na sebi, isto kao što ima na kameri na autoputu izmedju Jošanice i Podlugova, a takodjer imaju kao i neki mali monitorcic na onome stubu od semafora. Interesuje me jer sumnjam da sam prosao na crveno svjetlo, pošto zeleno vrlo kratko traje, a narandžasto ne radi, tako da me iznenadilo crveno svjetlo.

Lijep pozdrav !
NediM17

#2 Re: Kamere na Sokocu?

Post by NediM17 »

Iko?

P.S. Nije ništa bljesnulo !
sorcerer

#3 Re: Kamere na Sokocu?

Post by sorcerer »

pa znas valjda kako izgledaju kamere za brzinu i prolazak kroz crveno ....po bih su kucista svuda ista ,sem one na otoci i pofalicima....
Gandra_1

#4 Re: Kamere na Sokocu?

Post by Gandra_1 »

To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
NediM17

#5 Re: Kamere na Sokocu?

Post by NediM17 »

Hvala vam na odgovorima ljudi !
Hemera

#6 Re: Kamere na Sokocu?

Post by Hemera »

Gandra_1 wrote:To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
vjerovatno i ona na cengic vili prema ilidzi zar ne? :)
Gandra_1

#7 Re: Kamere na Sokocu?

Post by Gandra_1 »

Hemera wrote:
Gandra_1 wrote:To ti je mjerilo prometa, nije kamera... Imas ih nekoliko novih postavljenih i po Sarajevu na glavnoj ulici...
Jeste na cvili prije vjetrenjace i jos sam negdje vidio, al se ne mogu sjetiti :)
muha_sa

#8 Re: Kamere na Sokocu?

Post by muha_sa »

Gandra_1 wrote:
Hemera wrote:
Jeste na cvili prije vjetrenjace i jos sam negdje vidio, al se ne mogu sjetiti :)
svakodnevno vozim tom relacijom i skrenem na semaforu prije vjetrenjace al nikad ne vidjeh to cudo :-) sad cu maksuz izac da pogledam :lol:
Post Reply