Kamere kod RTV doma

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
howyesno

#1 Kamere kod RTV doma

Post by howyesno »

maloprije mi se desio mali zajeb pa rekoh da vidim zna li neko od vas nesto vise o ovome....

naime, vozio sam nekih 70-80 km/h i kako sam se priblizavao semaforu upalilo se zuto, u prvom trenutku sam ga malo po gasu stisnuo da profuram ali onda zakocim i zaustavim se drito ispod semafora i odmah par trunataka nakon toga vidim da je odnekle blicnulo, vjerovatno iz one kutije 20-tak metara iza semafora. e sada kontam da li me je mogla uhvatiti posto sam bio drito ispod semafora a i zaklonjen iza auta u srednjoj traci (ja sam bio skroz lijevo), kontam ako me je uhvatila dobro sam nahebao a opet nesto mi nelogicno da odmah slika ispod semafora.... ma pravo me sada suha uhvatila, i onako imam neplacenih kazni :)
znaci - da li kamera slika iza semafora i da li je moguce da me je uhvatila drito ispod semafora?
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

vidi nek ti to zavrsi kemica kod mensure
lordi

Post by lordi »

neces nista dobiti jer si se zaustavio ispod semafora uslikala je tebe ali ti kazna nece doci
black_noke

Post by black_noke »

a i glupost je sto nisu napravili treptajuce zeleno pa da se fino mozes zaustavit :-)
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

trepcuce je idealna stvar. medjutim, neko je vec ranije spominj'o na ovim temama da je dobar orijentir i semafor za skretanje lijevo. kao, ako je crven da bi trebao ocekivati svaku sekundu zuto na pravcu.
ranije nisam obrac'o paznju, al' cini mi se da je ovo tacno...
black_noke

Post by black_noke »

pun_mjesec wrote:trepcuce je idealna stvar. medjutim, neko je vec ranije spominj'o na ovim temama da je dobar orijentir i semafor za skretanje lijevo. kao, ako je crven da bi trebao ocekivati svaku sekundu zuto na pravcu.
moguce je...
SA 071

Post by SA 071 »

pun_mjesec wrote:trepcuce je idealna stvar. medjutim, neko je vec ranije spominj'o na ovim temama da je dobar orijentir i semafor za skretanje lijevo. kao, ako je crven da bi trebao ocekivati svaku sekundu zuto na pravcu.
Zavisi. Na nekim se raskrsnicama semafor za skretanje u lijevo pali kada i na pravcu, a na nekim tek prd kraj pravca. Primjer, kod Hypo banke na Alipasinom polju se skretanje ulijevo iz pravca grada (prema naselju) pali na pocetku, a na Otoci ili C. Vili iz pravca Ilidze skretanje ulijevo se pali pred kraj upaljenog pravca.

Ipak, ti "pomocni" semafori mogu posluziti, ako znas kako je koji namjesten da radi...
sulesavic

Post by sulesavic »

Ma, kakve god teorije primjenjivali na smjenu zelenog, ¾utog i crvenog svjetla - kamera kod RTV-a je postavljena vrlo, vrlo ¹upaèki...
Post Reply