KAMERA KOD RTV DOMA II
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
abdulazizsarajevo
#51 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Neko ovdje rece da nema kamere iz ulice Hamze Hume (gdje se okrece tram. 6.) preko raskrsnice gdje je The Club prema alipasinoj ulici...Prodjoh ne kroz zuto vec kroz crveno..ali semafor je tako bezveze napravljene ono zuto stoji sekunu upaljeno..uzas...nema niti blinkajuce zeleno niti zuto..
Ima li neko POUZDANE informacije o tome da li tu ima kamere trebam li i kad ocekivati plavu kovertu..i sta moze u njoj da pise...dakle prosao kroz crveno jesam..
Je..o ih kamere..ovo je samo nacin da zajebaju posten narod...i da uzimaju ljudima novac..ispaltitli su kameru za mjesec dana...kao da nema nacina da zaustave ove sline trkace.
Obratite paznju na ulicu marsala tita...trkaci opet tu...da li ste primjetili ali sta rade??? skidaju registracije..ko je sada lud??? najeb..opet posteni vozaci!
Ima li neko POUZDANE informacije o tome da li tu ima kamere trebam li i kad ocekivati plavu kovertu..i sta moze u njoj da pise...dakle prosao kroz crveno jesam..
Je..o ih kamere..ovo je samo nacin da zajebaju posten narod...i da uzimaju ljudima novac..ispaltitli su kameru za mjesec dana...kao da nema nacina da zaustave ove sline trkace.
Obratite paznju na ulicu marsala tita...trkaci opet tu...da li ste primjetili ali sta rade??? skidaju registracije..ko je sada lud??? najeb..opet posteni vozaci!
- atko
#52 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Tu nema nikakve kamere to smo vec apsolvirali 
Do sad je kamera radila korektno , okida preko 80 kmh i 2 sec poslije crvenog, i gdje ti tu vidis zajebavanje postenog naroda???
Nevjerovatan broj policajaca je pao na tu kameru i nije bilo nacina da se izvade... ako nista za pocetak ce zaustaviti divljanje policije
Do sad je kamera radila korektno , okida preko 80 kmh i 2 sec poslije crvenog, i gdje ti tu vidis zajebavanje postenog naroda???
Nevjerovatan broj policajaca je pao na tu kameru i nije bilo nacina da se izvade... ako nista za pocetak ce zaustaviti divljanje policije
-
abdulazizsarajevo
#53 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
atko wrote:Tu nema nikakve kamere to smo vec apsolvirali
Ma znam prijatelju procitao sam to..ali ne znam koliko je to puzdana informacija...jer sam vec ranije cuo da postoji kod higijenskog kamera..pa ako neko zan "iz prve ruke" nesto..
Ipak nisu dohakali trkacima ali jesu postenom narodu...trkace opet mozete vidjeti motoriste i golfove..
-
quantum
#54 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Evo informacija iz "prve ruke". Kod Higijenskog su montirane tri kamere, snimaju kompletnu raskrsnicu. Dvije su rotirajuce (360 stepeni), jedna staticna kamera.
- zena21
#55 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
quantum wrote:Evo informacija iz "prve ruke". Kod Higijenskog su montirane tri kamere, snimaju kompletnu raskrsnicu. Dvije su rotirajuce (360 stepeni), jedna staticna kamera.
jao.. odkad je to??
- superxenon
- zena21
#57 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
superxenon wrote:
JA se stidim tvog avatara
-
abdulazizsarajevo
#58 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Koliko se ceka da dodje ta cestitka...jebena...da Bog da im za liejka trebala...
Usput ima li ili nema te jebene kamere na raskrsnici kod The Club-a..alipasine dzamije??!!
Nije mi jasno kako nemaju neke tolerancije..makar jedanput ili dvaput...
Usput ima li ili nema te jebene kamere na raskrsnici kod The Club-a..alipasine dzamije??!!
-
d2
#59 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
nema tolerancije vjerovatno zato sto tako mozes ubiti nekoga a jos nisu izmislili undo za ubistvo.
- Chopper_Horrace
#60 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
abdulazizsarajevo wrote:Koliko se ceka da dodje ta cestitka...jebena...da Bog da im za liejka trebala...
E neka kamera na svokom uglu grada gjde auta prolaze...
Samo sta je sa pjesacima koji prelaze na crveno? Kako ce njih raspoznati da im cestitke daju hahaha
-
skulari
#61 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
E objsi to kad nemozes vise ni da vozis normalno.Nego odosmo svi u penzionere.treba predloziti Svabama i drugim proizvodjacima da izbace cetvrtu i petu brzinu u autima. 
-
Hendrix
#62 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Ti pod normalno podrazumjevaš prolazak kroz crveno i prekoračenje dozvoljene brzine za gradsku vožnju ?skulari wrote:E objsi to kad nemozes vise ni da vozis normalno.Nego odosmo svi u penzionere.treba predloziti Svabama i drugim proizvodjacima da izbace cetvrtu i petu brzinu u autima.
Srećom nema puno auta 7 brzina jer bi se takvi vozači kao ti trudili i da sedmu iskoriste u gradskoj ulici , imaš ono malo autoputa pa tamo nagari komotno , u Sarajevu još malo pa ćeš morati voziti po propisima htio ti to ili ne.
-
skulari
#63 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Mozda si me pogresno razumio.Desilo mi se jadno da sam za vrijeme raspusta(znaci nema skole) prosao magistralom na dijelu gdje je skola a ogranicenje 40 brzina mi je bila 64, i trebao sam platiti usranu kaznu.niti djaka niti bilo cega.Protiv sam prolaza kroz crveno i znam da hvala Bogu nikada to nisam uradio ali ima pretjeranog ogranicavanja brzine.To mi je bio cilj sa mojim upisom.A isto tako nisam ni za ludu voznju,nego onoliko koliko to pod brojem jedan put i okolnost dozvoljavaju a drugo auto.Da zna covjeka kada se moze da zaustavi na vrijeme....odoh daleko.Hendrix wrote:Ti pod normalno podrazumjevaš prolazak kroz crveno i prekoračenje dozvoljene brzine za gradsku vožnju ?skulari wrote:E objsi to kad nemozes vise ni da vozis normalno.Nego odosmo svi u penzionere.treba predloziti Svabama i drugim proizvodjacima da izbace cetvrtu i petu brzinu u autima.
Srećom nema puno auta 7 brzina jer bi se takvi vozači kao ti trudili i da sedmu iskoriste u gradskoj ulici , imaš ono malo autoputa pa tamo nagari komotno , u Sarajevu još malo pa ćeš morati voziti po propisima htio ti to ili ne.
-
Hendrix
#64 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Ok vidim tvoju poentu ali ovo je jedini način da se oni majmuni koji se trkaju vazdan po ulicama smire i da počnu voziti normalno , a sad što moramo i mi 60 ići stalno meni lično nije problem ako ćemo svi poštivati to a zbog kamera sada i jest tako doduše ne na svim raskrsnicama ali i to je početak.
- milivoje
#65 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
d2 wrote:nema tolerancije vjerovatno zato sto tako mozes ubiti nekoga a jos nisu izmislili undo za ubistvo.
- Better Man
#66 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Treba na svaku raskrsnicu postaviti kamere da se ovi debili za volanima konačno opamete i treba minimalna kazna da bude 100 KM i godina dana bez vozačke!
-
abdulazizsarajevo
#67 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
...nema tolerancije vjerovatno zato sto tako mozes ubiti nekoga a jos nisu izmislili undo za ubistvo....
e sad ti pametan...
ozbiljna je tema i tema je za vozace ..dakle svi oni koji voze ma koliko oni bili savjetni logicno je da se moze desiti prekrsaj ili dva iz nehaja..pa bi isto tako bilo logicno da ima tu i tolerancije..nije bitno..
Pitanje vozacima...i to onima koji cu dobili kazne..koliko treba da stigne kazna na adresu...jel vise nisam siguran da li sam slikan ili ne i da li ima ili nema kamera kod alipasine dzamije...
ko vozi taj i grijesi..a onaj ko ne vozi volio bi da vozi pa onda kaze e da Bog da ima bile kazne bla bla..supljatorska prica...opet kazem bogate se na slucajnim greskama ljudi...trkaci se i dalje trkaju...isto tako podjednako je opasno kad ga spari 70 na sat kraj vjecne vatre kao sto je opsno 120 kod stupa ...ali za trkace nema opet kazne..
dakle kloliko se ceka ako neko zna
e sad ti pametan...
ozbiljna je tema i tema je za vozace ..dakle svi oni koji voze ma koliko oni bili savjetni logicno je da se moze desiti prekrsaj ili dva iz nehaja..pa bi isto tako bilo logicno da ima tu i tolerancije..nije bitno..
Pitanje vozacima...i to onima koji cu dobili kazne..koliko treba da stigne kazna na adresu...jel vise nisam siguran da li sam slikan ili ne i da li ima ili nema kamera kod alipasine dzamije...
ko vozi taj i grijesi..a onaj ko ne vozi volio bi da vozi pa onda kaze e da Bog da ima bile kazne bla bla..supljatorska prica...opet kazem bogate se na slucajnim greskama ljudi...trkaci se i dalje trkaju...isto tako podjednako je opasno kad ga spari 70 na sat kraj vjecne vatre kao sto je opsno 120 kod stupa ...ali za trkace nema opet kazne..
dakle kloliko se ceka ako neko zna
- maki_celo
#68 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
ceka se od 7-15 dana osim u slucajevima kad ima puno prekrsioca mjesec-dva.
dobio sam dvije za prekoracenje brzine u roku od 10 dana
sad ocekujem prolazak kroz crveno na stupu vec 22 dana
dobio sam dvije za prekoracenje brzine u roku od 10 dana
sad ocekujem prolazak kroz crveno na stupu vec 22 dana
- Neelix
#69 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Better Man wrote:Umjesto da se pitate gdje su kamere bolje Vam bi bilo da vozite po propisima.
-
abdulazizsarajevo
#70 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Neelix wrote:Better Man wrote:Umjesto da se pitate gdje su kamere bolje Vam bi bilo da vozite po propisima.haj da se i ja s tobom jednom slozim
malo mi idu na zivce ovakvi komentari...jel shvatate da je nekad nemoguce ne proci kroz crveno...
jednostavno u brzini oko 60KM/h nemoguce je kociti tako brzo..tako da ipak ovdje ima i savjesnih vozaca kojima se omakne prolazak kroz crveno..jednostavno receno..
Tako mislim da treba postojati olaksavajuca okolnost za te ljude..isto tako ima olaksavajuca okolnost ako zaglavis na krivicni sud prvi put slucajno ili namjerno..logicno..
znaci zna se desiti i toliko cekanje...pih...
pozzz
- DaysleepeR
#71 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
zena21 wrote:quantum wrote:Evo informacija iz "prve ruke". Kod Higijenskog su montirane tri kamere, snimaju kompletnu raskrsnicu. Dvije su rotirajuce (360 stepeni), jedna staticna kamera.
jao.. odkad je to??
ali ove kamere nisu iste kao ove pomenute sto okidaju na prekoracenje brzine ili crveno
kamera kakve su kod higjenskog ima i na drugim lokacijama u gradu i prvenstveno sluze za utvrdjivanje krivice kod eventualnog udesa ili udaranja pjesaka
nema tog covjeka koji ce pregledavati sate i sate materijala i loviti kad ko prodje kroz crveno, pogotovo sto te kamere ne hvataju isti kadar kao i ove povezane sa senzorima
- atko
#73 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
O tim kamerama vi pricate, to su kamere za nadzor, i mog use uptrijebiti ti snimci kao dokazi na sudu... nisu to te kamere za cestitke 
- Better Man
#74 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Itekako je moguće da se ne prođe crveno. Vozim i ja oko 60 km na sat ili koji koliometar više i uvijek uspijem stati na semaforu kad se upali crveno. Bolje malo usporit kad se bližiš semaforu ako treba nego po gasu kao da si Schumaher. Ako prolaziš kroz crveno pretpostavka je da ti se na semaforu upalilo žuto svjetlo prije nego ti je prvi dio auta prošao kroz crveno, a znamo da žuto svjetlo te upozorava da moraš stati ili se pripremiti za pokret sa autom. Dakle savjesnom vozaču se to neće desiti, jer ko prođe na semaforu, a prije toga se upalilo mu žuto je svjesno prošao kroz crveno i nije mu se omaklo, a isto važi i kad se već upalilo crveno, a ti po gasu i prošaoabdulazizsarajevo wrote:Neelix wrote:Better Man wrote:Umjesto da se pitate gdje su kamere bolje Vam bi bilo da vozite po propisima.haj da se i ja s tobom jednom slozim
malo mi idu na zivce ovakvi komentari...jel shvatate da je nekad nemoguce ne proci kroz crveno...
jednostavno u brzini oko 60KM/h nemoguce je kociti tako brzo..tako da ipak ovdje ima i savjesnih vozaca kojima se omakne prolazak kroz crveno..jednostavno receno..
Tako mislim da treba postojati olaksavajuca okolnost za te ljude..isto tako ima olaksavajuca okolnost ako zaglavis na krivicni sud prvi put slucajno ili namjerno..logicno..
znaci zna se desiti i toliko cekanje...pih...
pozzz
-
abdulazizsarajevo
#75 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II
Ma naravno...ne treba jurcati...niko ne spori da se treba drzati pravila...ali ipak..omakne se...mislim da ne treba takve vozace isto kaznjavati kao i one koji su ludi za voznjom on ce i platiti kaznu ali hoce da osjeti kako je proci 160 kroz raskrsnicu ili kroz crveno..
To pokusavam reci...U svakom slucaju saobracaj i opca kultura vozaca su jako losi...moramo svi raditi na poboljsanju...svi su nervozni svi nesto se mangupisu...a za tim nema potrebe..
pozz
To pokusavam reci...U svakom slucaju saobracaj i opca kultura vozaca su jako losi...moramo svi raditi na poboljsanju...svi su nervozni svi nesto se mangupisu...a za tim nema potrebe..
pozz