KAMERA-CRVENO SVJETLO
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Alica
#1 KAMERA-CRVENO SVJETLO
Moze li mi netko reci da li je tacno da se moze srediti na sudu nesto kao uslovna? Ono prodjes kroz red light i da ti ne uzmu vozacku mozes traziti uslovnu a ako odobre onda ne smije napraviti niti jedan jedini prekrsaj (bar onaj sto ti uzima vozacku)..ta, navodno udlovna traje 6 mjeseci.
E da jos nesto...na koliko se uzima vozacka - jedan mjesec ili tri?
Hvala
Hvala
-
didgeridoo
#2 Re: KAMERA-CRVENO SVJETLO
na jedan mjesec i dva kaznena boda i od 100 do 300 KM.Alica wrote:Moze li mi netko reci da li je tacno da se moze srediti na sudu nesto kao uslovna? Ono prodjes kroz red light i da ti ne uzmu vozacku mozes traziti uslovnu a ako odobre onda ne smije napraviti niti jedan jedini prekrsaj (bar onaj sto ti uzima vozacku)..ta, navodno udlovna traje 6 mjeseci.
Hvala
ako si sigurna da si kriva, na sudu nemas sta traziti, jos ces vecu globu platiti. a to uslovna ima/nema - gotovo sam siguran da nema.
P.S. prije par noci na aneksu su me zaustavila dvojica krkana kazu prosao kroz crveno (radi info prosao sam kroz zeleno, cak u suprotnom smjeru grasov kombi naisao i ja ga pustio jer sam ja skretao lijevo a on nastavio pravo). i prica meni lik kazne, sud...rekoh idemo na sud. kaze on: OK ti i nas dvojica (on i kolega mu)...a meni supruga u autu i odmah uzela zapisivati tablice, vrijeme, mjesto,... ja njemu rekoh OK idemo na sud ali i supruga ide s nama. on se zbuni, kolega ne progovara. Pitam mu kolegu jeste li vi vidjeli da sam prosao kroz crveno, on k'o zaliven. jos kaze ovaj: hej, pa ja i kolega imamo zajedno 50 god staza! ma boli me sto imas glavonja. i na kraju lik kaze: ma ok, hajde idi...
sad, pitanje: jel se ovakva situacija moze nekome prijaviti akko nemas nekog opipljivog dokaza sem rijec protiv rijeci?
-
Alica
u takvim slucajevima: zapises njegovo ime sat i pitas u kojoj je stanici..i nakon toga njegovo pitanje ce sigurno biti: a zasto? a ti lijepo kazes da ces opodnijeti prijavu za uznemiravanje ne obavljanje duznosti i tako to..ja sam to jednom uradila jer su i meni to isto uradili...zeleno a oni meni crveno..i tu se posvadjam posteno s njim i zapisem mu ime i sve to...JER IMAS PRAVO DA GA TUZIS!!!!...naravno ako si upravu:)))
A to za kameru..ma joooj, to mi je policajac rekao...pa eto sad..ne znam...mozda najbolje da precutim platim i nadam se oduzimanju vozacke jednog mjeseca..ali na kameri (slika) se vidi da je bilo zuto...ali oni to racunaju kao CRVENO...
A to za kameru..ma joooj, to mi je policajac rekao...pa eto sad..ne znam...mozda najbolje da precutim platim i nadam se oduzimanju vozacke jednog mjeseca..ali na kameri (slika) se vidi da je bilo zuto...ali oni to racunaju kao CRVENO...
-
neki
Kamera kod rtv doma slika samo na crveno, na zuto se ne aktiviraAlica wrote:u takvim slucajevima: zapises njegovo ime sat i pitas u kojoj je stanici..i nakon toga njegovo pitanje ce sigurno biti: a zasto? a ti lijepo kazes da ces opodnijeti prijavu za uznemiravanje ne obavljanje duznosti i tako to..ja sam to jednom uradila jer su i meni to isto uradili...zeleno a oni meni crveno..i tu se posvadjam posteno s njim i zapisem mu ime i sve to...JER IMAS PRAVO DA GA TUZIS!!!!...naravno ako si upravu:)))
-
Alica
aaaaaaaaaaa
neki wrote:Kamera kod rtv doma slika samo na crveno, na zuto se ne aktiviraAlica wrote:u takvim slucajevima: zapises njegovo ime sat i pitas u kojoj je stanici..i nakon toga njegovo pitanje ce sigurno biti: a zasto? a ti lijepo kazes da ces opodnijeti prijavu za uznemiravanje ne obavljanje duznosti i tako to..ja sam to jednom uradila jer su i meni to isto uradili...zeleno a oni meni crveno..i tu se posvadjam posteno s njim i zapisem mu ime i sve to...JER IMAS PRAVO DA GA TUZIS!!!!...naravno ako si upravu:)))
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#7 Re: KAMERA-CRVENO SVJETLO
furuna wrote:sad, pitanje: jel se ovakva situacija moze nekome prijaviti akko nemas nekog opipljivog dokaza sem rijec protiv rijeci?
Naravno da se može prijaviti, i u tvome slučaju, činjenice su na tvojoj strani jer te pustio, što znači da nije bilo osnova za zaustavljanje i matretiranje. Da si prošao kroz crveno ne bi te sigurno pustio bez prijave ili petobanke.
-
Alica
A kako to uraditi..mislim preko koga..jel odmah kad placas kaznu ili na sudu? please helpVR6 wrote:I ja sam cuo da ima to. Ti platis kaznu, al umjesto oduzimanja vozacke na mjesec dana, dobijes uslovno na godinu i u tom periodu ne smijes napraviti nijedan prekrsaj, jer ti ode vozacka u tom slucaju.
- VR6
Koliko sam ja cuo na sudu, valjda trazis da te salju sudiji, pa se sa njim dogovoris da ti ne oduzimaju vozacku, recimo treba ti za posao. Nego da ides uslovno na godinu. Zovi informacije, trazi broj neke policijske stanice pa se tamo detaljno raspitaj o svemu. Tad ces biti sigurna kako sta fercera...Alica wrote:A kako to uraditi..mislim preko koga..jel odmah kad placas kaznu ili na sudu? please help
-
Alica
evo saznala sam..
sv kazne, tj. oduzimanje vozacke ide preko CIPSa opcine kojoj pripadate. Znaci, platis kaznu od 100 KM i odes do CIPSa sa tom placenom uplatnicom i s njima se dogovoris. Mozes se cak dogovoriti i za period oduzimanja vozacke...tako su meni rekli u policijskoh centar..
e sad, koliko je to tacno, rei cu vam kad odem do CIPS-a..
do tad, pazite:)))
sv kazne, tj. oduzimanje vozacke ide preko CIPSa opcine kojoj pripadate. Znaci, platis kaznu od 100 KM i odes do CIPSa sa tom placenom uplatnicom i s njima se dogovoris. Mozes se cak dogovoriti i za period oduzimanja vozacke...tako su meni rekli u policijskoh centar..
e sad, koliko je to tacno, rei cu vam kad odem do CIPS-a..
do tad, pazite:)))
-
Alica
koliko ja znam kamera nije vise kod televizije ali je povremeno stave..
Takodjer, na MArin dvoru prema gradu ima kamera ali nije za crveno svjetlo..ako stanes na semaforu pa pogledaj prevo-gore-lijevo ima stub i na stubu kamera...moze se dobro vidjeti
na Dobrinji, drugi semafor ima kamera...
za Stup ja mislim da vec svi znaju...Stup...nadvoznjak prema Ilidzi..
ja ne znam za ostale ali sugurna sam d aih ima jos
Takodjer, na MArin dvoru prema gradu ima kamera ali nije za crveno svjetlo..ako stanes na semaforu pa pogledaj prevo-gore-lijevo ima stub i na stubu kamera...moze se dobro vidjeti
na Dobrinji, drugi semafor ima kamera...
za Stup ja mislim da vec svi znaju...Stup...nadvoznjak prema Ilidzi..
ja ne znam za ostale ali sugurna sam d aih ima jos
-
Judge_Dread
#16 Re: KAMERA-CRVENO SVJETLO
x
Last edited by Judge_Dread on 06/10/2009 23:58, edited 1 time in total.
-
Alica
#18 Re: KAMERA-CRVENO SVJETLO
Pa ne moras biti sarkastican..ja samo kazem sta je meni receno u MUPu..a ti provjeri...Judge_Dread wrote:Smanjiti gledanje filmova, posebno americkhAlica wrote:Moze li mi netko reci da li je tacno da se moze srediti na sudu nesto kao uslovna?)
ja sam pitala da li itko zna za to i kako to ide..a tebi stvarno zahvaljujem na pomoci i NEPOTREBNOM sarkazmu!