Kamenac
Moderator: anex
- Skyfox
#1 Kamenac
Primjetio sam da moja petogodisnja maca ima dosta kamenca ili naslaga na zubima, iako redovno jede maciju suhu hranu koja bi to trebala sprijeciti. Mogu li je odvest bilo kojem vetu ili ima neki koji je posebno dobar u otklanjanju kamenca???
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#2 Re: Kamenac
Jesi li dobio makar na pp odgovor na ovo pitanje? To je nesto sto bi, moguce, moglo i mene da zanima nekada u buducnosti, pa dobro je znati...
Ako nisi, da malo ozivim temu
pa mozda neko i odgovori.
-
mycy
#3 Re: Kamenac
Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
-
Mee
#4 Re: Kamenac
Pošalji i meni na PP please 
-
melb26sa
#5 Re: Kamenac
Moje mace su to radile u januaru - odveli ih veterinaru u 7 ujutro a preuzeli nazad oko 5 poslijepodne (USA). Naravno bilo je da ne jedu nista preko noci jer im daju sedaciju ili sta vec a onda ciste zubni kamenac. Ujedno su im prije toga radili nalaze krvi da vide kako ce maca podnijeti sedaciju pa su im izbrijali sapu/e. Srecom imamo to vet osiguranje pa je bilo besplatno jer vidim po racunu da nismo osigurani bilo bi po $800 po macki! Mogu nekad skenirati racun tj sta dobijemo nakon svake posjete vetu. Sljedeca je 28 aprila.mycy wrote:Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
E da, muza su mrzile sljedeca dva dana jer ih je on odveo posto sam ja bila na poslu
-
mycy
#6 Re: Kamenac
Ma cula sam ja da je svaki pregled u inostranstvu skup a ne neki zahvat. Ali i rade kako treba. Kod nas se ovdje ne radi jer ljudi pretezno jedva skupe za vakcinaciju ljubimca i onda kad se desi nesto ozbiljnije gledaju sto jeftinije da prodju. To sam isto ja pitala svog veterinara i to mi je rekao, a inace ko je spreman da plati vrlo lako se mogu uraditi i ti detaljniji pregledi, tj. da li ce i kako zivotinja podnijeti anesteziju, sedaciju, ...
- anjusha
#7 Re: Kamenac
Samo da izjavim.. (ovo poce ko da sam na pogresnoj temi) da sam dobila na pp da to vjerovatno rade i u vetlife, uz ostale aktivnosti vadjenja zuba psima i macama... 
- Skyfox
#8 Re: Kamenac
slobodno preporuci tema je pala u zaborav a ako je taj vetu SA jos bolje....mycy wrote:Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
- anjusha
#9 Re: Kamenac
Kako pala u zaborav? A mi danas jos na njoj se trudili da ti /nam damo i nadjemo odgovore.
cccccc, ja nezahvalnih ljudi
- Skyfox
#10 Re: Kamenac
pa vidim da ste vrijednice superanjusha wrote:Kako pala u zaborav? A mi danas jos na njoj se trudili da ti /nam damo i nadjemo odgovore.
mislio sam pala od dana kad sam je kreirao pa do danas, srami se
-
mycy
#11 Re: Kamenac
Heheheh... Mi se toliko trudimo!
Skyfox imas pp
Skyfox imas pp
- Skyfox
#12 Re: Kamenac
kazem ja vrijednice mojemycy wrote:Heheheh... Mi se toliko trudimo!![]()
![]()
![]()
![]()
Skyfox imas pp
ali nemam PP da nisam pod tudim userom