Kamenac

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Skyfox

#1 Kamenac

Post by Skyfox »

Primjetio sam da moja petogodisnja maca ima dosta kamenca ili naslaga na zubima, iako redovno jede maciju suhu hranu koja bi to trebala sprijeciti. Mogu li je odvest bilo kojem vetu ili ima neki koji je posebno dobar u otklanjanju kamenca???
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: Kamenac

Post by anjusha »

Jesi li dobio makar na pp odgovor na ovo pitanje? To je nesto sto bi, moguce, moglo i mene da zanima nekada u buducnosti, pa dobro je znati... :) Ako nisi, da malo ozivim temu :) pa mozda neko i odgovori.
mycy

#3 Re: Kamenac

Post by mycy »

Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
Mee

#4 Re: Kamenac

Post by Mee »

Pošalji i meni na PP please :D
melb26sa

#5 Re: Kamenac

Post by melb26sa »

mycy wrote:Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
Moje mace su to radile u januaru - odveli ih veterinaru u 7 ujutro a preuzeli nazad oko 5 poslijepodne (USA). Naravno bilo je da ne jedu nista preko noci jer im daju sedaciju ili sta vec a onda ciste zubni kamenac. Ujedno su im prije toga radili nalaze krvi da vide kako ce maca podnijeti sedaciju pa su im izbrijali sapu/e. Srecom imamo to vet osiguranje pa je bilo besplatno jer vidim po racunu da nismo osigurani bilo bi po $800 po macki! Mogu nekad skenirati racun tj sta dobijemo nakon svake posjete vetu. Sljedeca je 28 aprila.

E da, muza su mrzile sljedeca dva dana jer ih je on odveo posto sam ja bila na poslu :D
mycy

#6 Re: Kamenac

Post by mycy »

Ma cula sam ja da je svaki pregled u inostranstvu skup a ne neki zahvat. Ali i rade kako treba. Kod nas se ovdje ne radi jer ljudi pretezno jedva skupe za vakcinaciju ljubimca i onda kad se desi nesto ozbiljnije gledaju sto jeftinije da prodju. To sam isto ja pitala svog veterinara i to mi je rekao, a inace ko je spreman da plati vrlo lako se mogu uraditi i ti detaljniji pregledi, tj. da li ce i kako zivotinja podnijeti anesteziju, sedaciju, ...
anjusha

#7 Re: Kamenac

Post by anjusha »

Samo da izjavim.. (ovo poce ko da sam na pogresnoj temi) da sam dobila na pp da to vjerovatno rade i u vetlife, uz ostale aktivnosti vadjenja zuba psima i macama... :D
Skyfox

#8 Re: Kamenac

Post by Skyfox »

mycy wrote:Ma to nije nikakva frka. Bukvalno je to rutinski zahvat i mozes zvati koga hoces, cak ne moras ni voditi macu. A ja ti mogu preporuciti veterinara koji je to isto radio mojim macama!
slobodno preporuci tema je pala u zaborav a ako je taj vetu SA jos bolje....
anjusha

#9 Re: Kamenac

Post by anjusha »

Kako pala u zaborav? A mi danas jos na njoj se trudili da ti /nam damo i nadjemo odgovore.
cccccc, ja nezahvalnih ljudi :D
Skyfox

#10 Re: Kamenac

Post by Skyfox »

anjusha wrote:Kako pala u zaborav? A mi danas jos na njoj se trudili da ti /nam damo i nadjemo odgovore.
cccccc, ja nezahvalnih ljudi :D
pa vidim da ste vrijednice super :thumbup:

mislio sam pala od dana kad sam je kreirao pa do danas, srami se :) :oops:
mycy

#11 Re: Kamenac

Post by mycy »

Heheheh... Mi se toliko trudimo! :lol: :lol: :lol: :lol:

Skyfox imas pp
Skyfox

#12 Re: Kamenac

Post by Skyfox »

mycy wrote:Heheheh... Mi se toliko trudimo! :lol: :lol: :lol: :lol: