Znaci za novac koji ces ti njima dati da ga oni obrcu
Hvalla za odgovore
Moderator: anex
Hey mozda ti znas, placa li se taksa na kamatne stope dole?melb26sa wrote:To ti kazem - kao nova im je web stranica - jer je HVB tek nedavno spojena u Unikredit a web stranica ima informacije iz 2006! Mozda se neko presao pa umjesto 2009 napisao 2006 - ko ce ga znati.
Naravno, imas uvijek opciju slanja emaila bankama - lista banaka je na webu Centralne Banke BIH - prilicno su brzi u odgovorima.
Mislis na porez (kao 1099-T?)? Nesto ne znam da oporezuju inace sumnjam da bi ljudi ista drzali na orocenoj. Neka me neko ispravi ako grijesim.corolla02 wrote:Hey mozda ti znas, placa li se taksa na kamatne stope dole?melb26sa wrote:To ti kazem - kao nova im je web stranica - jer je HVB tek nedavno spojena u Unikredit a web stranica ima informacije iz 2006! Mozda se neko presao pa umjesto 2009 napisao 2006 - ko ce ga znati.
Naravno, imas uvijek opciju slanja emaila bankama - lista banaka je na webu Centralne Banke BIH - prilicno su brzi u odgovorima.
Da 1099-INT, znaci na kamatnu stopu, da li se placa nesto u drzavnu kasu na taj iznos ili ne?melb26sa wrote:Mislis na porez (kao 1099-T?)? Nesto ne znam da oporezuju inace sumnjam da bi ljudi ista drzali na orocenoj. Neka me neko ispravi ako grijesim.corolla02 wrote:Hey mozda ti znas, placa li se taksa na kamatne stope dole?melb26sa wrote:To ti kazem - kao nova im je web stranica - jer je HVB tek nedavno spojena u Unikredit a web stranica ima informacije iz 2006! Mozda se neko presao pa umjesto 2009 napisao 2006 - ko ce ga znati.
Nekih 50-ak KMsodom wrote:joj meni nisu jasni ovi brojevi nista:(
ako ja orocim na 1 godinu 1000 KM koliko cu dobit jel neko moze reci?
Sve zavisi od ukupne kamate, 1% i 5% nije istosodom wrote:joj meni nisu jasni ovi brojevi nista:(
ako ja orocim na 1 godinu 1000 KM koliko cu dobit jel neko moze reci?