Kaliopi u Tuzli-Sramota za Tuzlu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Drumer

#1 Kaliopi u Tuzli-Sramota za Tuzlu

Post by Drumer »

Pozdrav svima,

Prije neki dan se desio koncert Kaliopi u Tuzli, tacnije u BKC-u i tako ja i moja bolja polovina odemo na koncert u namjeri da se zabavimo i da nam bude dobro. Meni je uvijek bilo jasno da je Tuzlanska publika uvijek bila malo staticna, ali hajde nekad ce se valjda pomjeriti i prestati biti ukoceni i slusati svoje srce i tijelo, jer na pjesmi Melem koja je super dobra sam morao ustati i djuskati pored svoje stolice, i bio sam jedini koji je ustao pa cak i pored poziva publici od strane Kaliopi da se ustane na sta je Tuzlanska publika ostala gluha. Sljedece sto se desava je da cujem povike iza sebe od strane objektivne Tuzlanske publike da sjednem jer nisu toboze dosli mene da gledaju vec su dosli da gledaju Kaliopi, ( tako je i bilo dosli su da gledaju Kaliopi a ne da je slusaju i da zajedno sa njom uzivaju u njenim pjesmama), a onda mi prilazi neka djevojcica koju je mama fino vaspitala da mi kaze istu stvar, na sta sam ja rekao da valjda imam pravo da djuskam jer to se valjda na koncertima i radi a ne sjedi se kao da se doslo na operu ili pozorisnu predstavu, a onda pojacanje stize u obliku zastitara koji mi isto tako kaze: gospodine morate sjesti. Ja mu odgovaram da zelim da djuskam, ali mi on u tom momentu cistim ulicarskim zargonom kaze: nema ti to ovdje:))), a ja u tom trenutku pozelim da samo ruzno sanjam a ne da sam dosao na koncert da mi bude dobro. Nakom toga ja i moja bolja polovina ustajemo i napustamo prostoriju. Mislim da vise nikada necu otici u BKC na koncert jer mislim da to sto se desilo je sramota i za BKC i za Tuzlu kao (kasabu) GRAD. Jos da napomenem da sam na koncertu Aleksandre Radovic je citav BKC bio na nogama vecinu vremena. Receno nam je jos od strane nekoliko clanova organizacije da je to takav koncert da se ne smije djuskati. Pa ljudi moji gdje mi zivimo i sta se desava u nasoj zemlji i ko su ti ljudi koji izmisljaju takva nakaradna pravila i obicaje kao da zivimo u 11 vijeku prije nove ere. Slobodno mozete komentarisati i davati svoja misljenja na temu. Veliki pozdrav od iskrenog Tuzlaka i Bosanca i Hercegovca... Zivjeli
Država

#2 Re: Kaliopi u Tuzli-Sramota za Tuzlu

Post by Država »

Pozdrav za Tuzlu iz Sarajeva...

:bih:
fatamorgana

#3 Re: Kaliopi u Tuzli-Sramota za Tuzlu

Post by fatamorgana »

Drumer wrote:Pozdrav svima,

. Receno nam je jos od strane nekoliko clanova organizacije da je to takav koncert da se ne smije djuskati. Pa ljudi moji gdje mi zivimo i sta se desava u nasoj zemlji i ko su ti ljudi koji izmisljaju takva nakaradna pravila i obicaje kao da zivimo u 11 vijeku prije nove ere. Slobodno mozete komentarisati i davati svoja misljenja na temu. Veliki pozdrav od iskrenog Tuzlaka i Bosanca i Hercegovca... Zivjeli
Pa po opisu s radi o uštavljenim (ne uštogljenim) malograđanima, :roll:
Post Reply