1) znaci ako ja zelim da se udam, a ne zelim da imam djecu onda ja nemam pravo na brak?zgembo_sa wrote:
1) Brak je zajednica izmedju muskarca i zene kojoj je cilj formiranje porodice i produzenje vrste. Kao takvu, iz interesa njenog opstanka i razvoja, zakonom stiti drzava. Drugacije zajednice, tipa homoseksualnih, mogu postojati, ali po mom misljenju nikako ne mogu biti smatrane brakom. Moze se naci neki novi naziv, mogu se priznati odredjena dodatna prava, ali izjednacavanje sa brakom bi bilo cisto obezvrjedjivanje braka.
2) Usvajanje djece je svakako problematicno. Kao sto sam vec naveo, homo zajednice su daleko labilnije od hetero, 3) a takodje postoji dosta istrazivanja koja govore da je nasilje u vezi daleko prisutnije u homo vezama nego u hetero. Kad se na to doda da bi dijete u sa homo starateljima stalno izlozeno homoseksualnom ponasanju onda se s pravom postavlja pitanje kakvog bi to uticaja imalo na psihu djeteta. Ako ima, u smislu da utice na djetetovo seksualno opredjeljenje onda je svakako opravdana odluka drustva da zabrani usvajanje djece homoseksualnim parovima, jer utice na kljucni interes drzave i drustva.
2) procitaj moj post malo iznad
3) imena drug imena
4) a od ovog argumenta da djeca koja odrastaju u homoseksualnim zajednicama imaju vece sanse da i sama budu homoseksualci cu se vise upisati od smijeha