Kalea namjestaj
Moderator: anex
-
birotata
#1 Kalea namjestaj
Postovani, trebao bih vas savjet. Imate li iskustva sa ovim proizvodjacem namjestaja?
Konkretno me zanima njihov dvosjed na razvlacenje, model Montana.
Kakvim vam se cini odnos cijene i kvalitete?
Hvala unaprijed!
Konkretno me zanima njihov dvosjed na razvlacenje, model Montana.
Kakvim vam se cini odnos cijene i kvalitete?
Hvala unaprijed!
- P308
#2 Re: Kalea namjestaj
Moj Kalea namjestaj je nakon godinu dana propao potpuno. Skupo je placen (trosjed, dvojsed i fotelja) - mozda sam ja na los model naletio, ali zaista lose iskustvo.
Kupio sam kasnije u Malagicu, kvalitet ok, zadovoljan sam, ali oni su uzasno neposlovni i bezobrazni, isporuka obavezno kasni - da bar kasni dan ili dva, nego kasni i po 10 dana
Kupio sam kasnije u Malagicu, kvalitet ok, zadovoljan sam, ali oni su uzasno neposlovni i bezobrazni, isporuka obavezno kasni - da bar kasni dan ili dva, nego kasni i po 10 dana
- muhanata
#3 Re: Kalea namjestaj
Ne znam koji je to Montana, ali mi smo prije 7 godina kupili namještaj kod njih, trosjed, dvosjed i fotelja i kasnije dva taburea onako veća. Moram reći da je i dan danas sasvim ok, platno se lako održava, a imaj na umu da je tu odrastalo dijete kojem je sad 6 godina, od hapice, hrane do tečnosti raznih.
Jastučnice se mogu skidati i prati u mašini, a što sam, igrom slučaja primjetila, je to da još dva domaćinstva u koja sam ulazila, imaju namještaj iz Kalee, isto platno, samo su kod njih ugaone garniture.
Kod Malagića smo kupili stol
p.s. Zarovih se po net-u, to je taj Montana, tamnoplav je, ono platno je čudesno pod rukom
Dvosjed se razvlači, sa žicama je, spavaju gosti kad dođu, tako da nije puno trošen, pa ne znam kakav će biti ako ga planirate koristiti stalno.
Jastučnice se mogu skidati i prati u mašini, a što sam, igrom slučaja primjetila, je to da još dva domaćinstva u koja sam ulazila, imaju namještaj iz Kalee, isto platno, samo su kod njih ugaone garniture.
Kod Malagića smo kupili stol
p.s. Zarovih se po net-u, to je taj Montana, tamnoplav je, ono platno je čudesno pod rukom
Last edited by muhanata on 25/03/2013 21:38, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#4 Re: Kalea namjestaj
Slicno iskustvo. nisam zadovoljna Kaleom, ali ja sam davno kupovala, mozda su se popravili.P308 wrote:Moj Kalea namjestaj je nakon godinu dana propao potpuno. Skupo je placen (trosjed, dvojsed i fotelja) - mozda sam ja na los model naletio, ali zaista lose iskustvo.
A ovo za Malagic potpuno potpisujem, pisala sam o tome na nekoj drugoj temi o namjestaju.
-
scobica
#5 Re: Kalea namjestaj
Kalea je definitivno najgora firma u koju možete ući . Ti ljudi su toliko pomezno napuhani , nemaju pojma o uslugi korisnicima, svađaju se sa potencijalnim kopcima čak i kad je u pitanju najminornija zamjena..njihovo pravilo zamjene ili otkazivanja naruždbe je u roku od 24 sata !!!! da dobro ste čuli znači računa se i noć , tj, da možete i noću okazati narudžbu to jest onda kad svi spavaju , to je jedino moguće ako Kale ima rad i tri smjene ???!! To pravilo je važilo u kameno doba a Kalea se toga još pridržava, ako jedan Yisk može mijenjati, otkazivati ili čak i vratiti novac i nakon 15 dana nešto što ste kupili vidite da je sniženo a da ne spominjem i druge salone poput IKEA. Nije čudo da je Kalea propala!Kad sam zvala da otkazem narudžbu pita me radnik zante li kako je izgledao taj momak sa kojim ste razgovarali , možete li ga opisati!!?? OMG!! Ljudi su tamo totalno prolupali. Ti ljudi nemaju pojma o poslovanju. Najskupli su po visini cijena a namještaj je težak tone i kao da je sjekirom rađen !!Dakle htjela sam kupiti stolić koji se ipsotavilo uvoze iz Poljske a porudžba se čeka 1 mjesec. Znači , nije da se radi o unikatnom komadu namještaja za koji su date dimenzije i uslovno rečeno već artikal ušao u KALEINU fabriku pa ok gotovo ljudi počeli raditi ..nego radi se o artiklu koji se čeka mjesec dana i sad se Kalea samo preser...kao neće oni vratiti avans!!! Excuse me !! Zar je moguće; mi ne vraćamo avans u slučaju otkazivanja naruždbe ????! Pitam se u kojoj to oni državi misle da žive ??!U nekoj u kojoj nema zakona Znači da je neko platio 2.000 KM za neku garnituru i desilo mu se nešto pa mora otkazati narudžbu Kalea bi bezobrazno zaržala 2.000 KM ..hmmmm pitam se samo ovo : a kako ćeš poreskom prikazati odakle ti 2.000 KM u svom završnom računu ?? To ti višak od krađe ?! Krađa !Ništa drugo i još misle kao oni su pametni pa su to stavili u predračun Nikad mi se nisu sviđali niti oni niti njihov namještaj precijenjeni a tonama težak i neugledan , ovo je prvi put da sam kupila njihov posr. stolić , koji i nije njihov pa zato je bio jedino dobro u tom salonu , bolji dizajn Poljaci imaju nego oni...ovo je prvi izadnji put a tužit ću ih pa neka je i radi 20 KM . Bježite od njih da vas ne počnu pitati da opisujete radnike u salonu ili još gore prisustvujete svađi radnika tu baš tu pred vama !! Nevjerovatno ! Kakav menadžment takavo i osoblje koje bira - čista 0 poslovnosti!!
- motorna_pila
#6 Re: Kalea namjestaj
Ti ljubavi, nisi dobro...scobica wrote:Kalea je definitivno najgora firma u koju možete ući . Ti ljudi su toliko pomezno napuhani , nemaju pojma o uslugi korisnicima, svađaju se sa potencijalnim kopcima čak i kad je u pitanju najminornija zamjena..njihovo pravilo zamjene ili otkazivanja naruždbe je u roku od 24 sata !!!! da dobro ste čuli znači računa se i noć , tj, da možete i noću okazati narudžbu to jest onda kad svi spavaju , to je jedino moguće ako Kale ima rad i tri smjene ???!! To pravilo je važilo u kameno doba a Kalea se toga još pridržava, ako jedan Yisk može mijenjati, otkazivati ili čak i vratiti novac i nakon 15 dana nešto što ste kupili vidite da je sniženo a da ne spominjem i druge salone poput IKEA. Nije čudo da je Kalea propala!Kad sam zvala da otkazem narudžbu pita me radnik zante li kako je izgledao taj momak sa kojim ste razgovarali , možete li ga opisati!!?? OMG!! Ljudi su tamo totalno prolupali. Ti ljudi nemaju pojma o poslovanju. Najskupli su po visini cijena a namještaj je težak tone i kao da je sjekirom rađen !!Dakle htjela sam kupiti stolić koji se ipsotavilo uvoze iz Poljske a porudžba se čeka 1 mjesec. Znači , nije da se radi o unikatnom komadu namještaja za koji su date dimenzije i uslovno rečeno već artikal ušao u KALEINU fabriku pa ok gotovo ljudi počeli raditi ..nego radi se o artiklu koji se čeka mjesec dana i sad se Kalea samo preser...kao neće oni vratiti avans!!! Excuse me !! Zar je moguće; mi ne vraćamo avans u slučaju otkazivanja naruždbe ????! Pitam se u kojoj to oni državi misle da žive ??!U nekoj u kojoj nema zakona Znači da je neko platio 2.000 KM za neku garnituru i desilo mu se nešto pa mora otkazati narudžbu Kalea bi bezobrazno zaržala 2.000 KM ..hmmmm pitam se samo ovo : a kako ćeš poreskom prikazati odakle ti 2.000 KM u svom završnom računu ?? To ti višak od krađe ?! Krađa !Ništa drugo i još misle kao oni su pametni pa su to stavili u predračun Nikad mi se nisu sviđali niti oni niti njihov namještaj precijenjeni a tonama težak i neugledan , ovo je prvi put da sam kupila njihov posr. stolić , koji i nije njihov pa zato je bio jedino dobro u tom salonu , bolji dizajn Poljaci imaju nego oni...ovo je prvi izadnji put a tužit ću ih pa neka je i radi 20 KM . Bježite od njih da vas ne počnu pitati da opisujete radnike u salonu ili još gore prisustvujete svađi radnika tu baš tu pred vama !! Nevjerovatno ! Kakav menadžment takavo i osoblje koje bira - čista 0 poslovnosti!!
Koliko te plaćaju da pljujes po KALEI, ajd priznaj...
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- mayab
#7 Re: Kalea namjestaj
Meni kod Kalee u startu ne odgovara sto oni ne unose namjestaj, nego ti ga "istovare" pred kuću!
To je meni neshvatljivo!
Zbog toga smo prosle godine kupili kod nekih drugih, koji ti najnormalnije unesu namjestaj, smontiraju, postave, i tek tada ga ti pregledas i potpises da je isporucen neostecen, i to je zavrseno!
Kalea, zrdaoo!
To je meni neshvatljivo!
Zbog toga smo prosle godine kupili kod nekih drugih, koji ti najnormalnije unesu namjestaj, smontiraju, postave, i tek tada ga ti pregledas i potpises da je isporucen neostecen, i to je zavrseno!
Kalea, zrdaoo!
-
Holms
#8 Re: Kalea namjestaj
Prije bi se reklo da si ti iz Kalee, dok te je ovo tako pogodilo.motorna_pila wrote:Ti ljubavi, nisi dobro...scobica wrote:Kalea je definitivno najgora firma u koju možete ući . Ti ljudi su toliko pomezno napuhani , nemaju pojma o uslugi korisnicima, svađaju se sa potencijalnim kopcima čak i kad je u pitanju najminornija zamjena..njihovo pravilo zamjene ili otkazivanja naruždbe je u roku od 24 sata !!!! da dobro ste čuli znači računa se i noć , tj, da možete i noću okazati narudžbu to jest onda kad svi spavaju , to je jedino moguće ako Kale ima rad i tri smjene ???!! To pravilo je važilo u kameno doba a Kalea se toga još pridržava, ako jedan Yisk može mijenjati, otkazivati ili čak i vratiti novac i nakon 15 dana nešto što ste kupili vidite da je sniženo a da ne spominjem i druge salone poput IKEA. Nije čudo da je Kalea propala!Kad sam zvala da otkazem narudžbu pita me radnik zante li kako je izgledao taj momak sa kojim ste razgovarali , možete li ga opisati!!?? OMG!! Ljudi su tamo totalno prolupali. Ti ljudi nemaju pojma o poslovanju. Najskupli su po visini cijena a namještaj je težak tone i kao da je sjekirom rađen !!Dakle htjela sam kupiti stolić koji se ipsotavilo uvoze iz Poljske a porudžba se čeka 1 mjesec. Znači , nije da se radi o unikatnom komadu namještaja za koji su date dimenzije i uslovno rečeno već artikal ušao u KALEINU fabriku pa ok gotovo ljudi počeli raditi ..nego radi se o artiklu koji se čeka mjesec dana i sad se Kalea samo preser...kao neće oni vratiti avans!!! Excuse me !! Zar je moguće; mi ne vraćamo avans u slučaju otkazivanja naruždbe ????! Pitam se u kojoj to oni državi misle da žive ??!U nekoj u kojoj nema zakona Znači da je neko platio 2.000 KM za neku garnituru i desilo mu se nešto pa mora otkazati narudžbu Kalea bi bezobrazno zaržala 2.000 KM ..hmmmm pitam se samo ovo : a kako ćeš poreskom prikazati odakle ti 2.000 KM u svom završnom računu ?? To ti višak od krađe ?! Krađa !Ništa drugo i još misle kao oni su pametni pa su to stavili u predračun Nikad mi se nisu sviđali niti oni niti njihov namještaj precijenjeni a tonama težak i neugledan , ovo je prvi put da sam kupila njihov posr. stolić , koji i nije njihov pa zato je bio jedino dobro u tom salonu , bolji dizajn Poljaci imaju nego oni...ovo je prvi izadnji put a tužit ću ih pa neka je i radi 20 KM . Bježite od njih da vas ne počnu pitati da opisujete radnike u salonu ili još gore prisustvujete svađi radnika tu baš tu pred vama !! Nevjerovatno ! Kakav menadžment takavo i osoblje koje bira - čista 0 poslovnosti!!
Koliko te plaćaju da pljujes po KALEI, ajd priznaj...
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- P308
#9 Re: Kalea namjestaj
Ko unosimayab wrote:Meni kod Kalee u startu ne odgovara sto oni ne unose namjestaj, nego ti ga "istovare" pred kuću!
To je meni neshvatljivo!
Kalea, zrdaoo!
EDIT: Zapravo sjetio sam se da su mi u Belloni unijeli krevet i madrac, i montirali - sve je u cijeni bilo, ali mislim da su oni jedni od rijetkih koji to rade.
- beautyfool
#10 Re: Kalea namjestaj
Nama su isto u Belloni unijeli namjestaj bez problema i montirali ga, u kalei do sad nismo nista kupili, tako da nemogu nista komentarisati na tu temu 
-
Holms
#11 Re: Kalea namjestaj
Rade Simpo, Dallas.....uglavnom ko se bavi prodajom namještaja a ne unosi ga, taj nije za tog posla.P308 wrote:Ko unosimayab wrote:Meni kod Kalee u startu ne odgovara sto oni ne unose namjestaj, nego ti ga "istovare" pred kuću!
To je meni neshvatljivo!
Kalea, zrdaoo!Mislim da unosenje nije u cijeni niti u jednoj firmi nego ti kazu mozete se "dogovoriti" sa vozacem (kad sam kupovao novi namjestaj, obisao sam vecinu salona i svi su mi isto rekli) - pa platis vozacu i ti zajedno s njim uneses ili nadjes u oglasima nekoga
Ti si bas imao srece
![]()
EDIT: Zapravo sjetio sam se da su mi u Belloni unijeli krevet i madrac, i montirali - sve je u cijeni bilo, ali mislim da su oni jedni od rijetkih koji to rade.
-
Frutek
#12 Re: Kalea namjestaj
Kupili nedavno Kalea ugaonu garnituru u Babilonu. Sve super, na vrijeme uredno isporučeno i montirano u stanu. Cijena i kvalitet odličan. Mi zadovoljni 
- P308
#13 Re: Kalea namjestaj
Nisam znao iskreno. Malagic, Kalea i Standard (dok je postojao) ne unose (bar nisu unosili - evo vidim da je neko napisao da je njemu Kalea unijela). I iako nije klasicni salon namjestaja, jysk isto ne unosi ali dobro, njih ne krivim upravo iz tog razloga. U jednoj od firmi koja radi ondje u okviru Dallasa na Otoci ali mislim da ne pripada Dallasu sam kupio trpezarijski stol i nisu unosili, ali sam se dogovorio da cu dodatno platiti da posalju nekoga sa vozacem da unese. Ja sam renovirao stan 2012. godine i ovo gore navedeno je tada bilo, ocito se u medjuvremenu promijenilo sto je za pohavluHolms wrote: Rade Simpo, Dallas.....uglavnom ko se bavi prodajom namještaja a ne unosi ga, taj nije za tog posla.
- dinooh
#14 Re: Kalea namjestaj
Ma samo ih malo pritisnuti. Ako im je cilj prodati, uradit ce sve da i prodaju. Tako da se i unosenje sredit moze
- mayab
#15 Re: Kalea namjestaj
E to "dogovaranje" mi je zešći ciganluk, ucjenjivanje, deranje musterije-kupca!P308 wrote:Ko unosimayab wrote:Meni kod Kalee u startu ne odgovara sto oni ne unose namjestaj, nego ti ga "istovare" pred kuću!
To je meni neshvatljivo!
Kalea, zrdaoo!Mislim da unosenje nije u cijeni niti u jednoj firmi nego ti kazu mozete se "dogovoriti" sa vozacem (kad sam kupovao novi namjestaj, obisao sam vecinu salona i svi su mi isto rekli) - pa platis vozacu i ti zajedno s njim uneses ili nadjes u oglasima nekoga
Ti si bas imao srece
![]()
Ne zelim da mi vozac i ekipa unosi skupo placeni namjestaj preko qrca!
Ili da ja ganjam rodbinu ,komsije, prijatelje, ma dajte molim vas!
-
saga
#16 Re: Kalea namjestaj
Hm, mi prosle godine kupili ugao. Oni unijeli, namontirali sve 5.
Sutradan skontali da nesto skripucka na jednom dijelu. Nazvali ih. Dosli momci, odnijeli taj dio, popravili i vratili.
Sve u svemu, zadovoljni.
Sutradan skontali da nesto skripucka na jednom dijelu. Nazvali ih. Dosli momci, odnijeli taj dio, popravili i vratili.
Sve u svemu, zadovoljni.
- bombašica
#17 Re: Kalea namjestaj
Zapeo mi za oko jedan Kalein trosjed...gledam ove komentare od prije nekoliko godina, pa sam sad u nedoumici.
Ima li kakav novi komentar na kvalitet namještaja?
Ili pak da čekam ovaj sajam namještaja u martu?
Ima li kakav novi komentar na kvalitet namještaja?