Ovo boldirano je presmjesnoTranquilizer wrote:Cholina_Lokica wrote:Ovo je majorizacija...
Neki se bune protiv ploca, samo jer ih podsjecaju na Hrvatsku i Hrvate
ha ha ha, cholina kada izvali, izvali samo tako![]()
![]()
![]()
![]()
Kamen jeste Hreša, znam 100%, ali nije iz okoline Sarajeva nego cini mi se negdje iz Vogošce ili Hrasnice...znaci da je autenticni i autohtoni nije, a sam kamen ko' kamen je dobar, to se može vidjeti u bravadžiluku jako je fino ispalo, otporan na opterecenja a i ima atest, mislim a je i prilicno otporan na habanje, bar i u bravadžiluku ali kroz sarace prodje 10.000 do 15.000 ljudi, da li ce i tu biti otporan na habanje...![]()
ali i bjela boja, pa isijava i blješti, pa kada se uprlja ni na šta ne lici...ma nije to ta japija i gotovo![]()
![]()
Kaldrma na Baščaršiji
-
Ripicipi
#126 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Last edited by Ripicipi on 11/04/2011 23:08, edited 1 time in total.
- Tranquilizer
#127 Re: Kaldrma na Baščaršiji
potres_mozga ti si presmješan, da si malo upucen znao bi da su to jako bitne stvari ali eto ne znaš 
ne znanje je stvarno blagoslov

ne znanje je stvarno blagoslov
-
GOLFER
#128 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Poplocavanje Bascarsije se radi kao sto je to nekad davno bilo na ovim nasim prostorima...
Evo jasno na slici vidimo Bosansku piramidu Mjeseca i kaldrmu oko nje...

dakle jasno se vidi da su se u Bosni odavno koristile ove kamene ploce za ''kaldrmljenje'' ulica tako da je ovo sto se radi na carsiji samo vracanje izvoru...
dakle jasno se vidi da su se u Bosni odavno koristile ove kamene ploce za ''kaldrmljenje'' ulica tako da je ovo sto se radi na carsiji samo vracanje izvoru...
- helpdesk
#129 Re: Kaldrma na Baščaršiji
GOLFER
, odavno se ne nasmijah ovako. Gori! Nema dalje. 
- Imamopobjednika
#130 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Tranquilizer wrote:Kamen jeste Hreša, znam 100%, ali nije iz okoline Sarajeva nego cini mi se negdje iz Vogošce ili Hrasnice..
Biser godine na forumu! Pa covjece zasto barem ne ukucas neke stvari na google-u prije nego se pocnes ovako provaljivati. A na prvom mjestu zasto se uopce pravis pametan na temi o kojoj ocito nemas blage veze. Jesi li svjestan kakvu si glupost izvalio? Jos ono "znam 100%", sam sebe ukopava.
-
Ripicipi
#131 Re: Kaldrma na Baščaršiji
On ocito veze nema ni gdje je Hresa, a ni sta je okolica SarajevaImamopobjednika wrote:Tranquilizer wrote:Kamen jeste Hreša, znam 100%, ali nije iz okoline Sarajeva nego cini mi se negdje iz Vogošce ili Hrasnice..![]()
![]()
Biser godine na forumu! Pa covjece zasto barem ne ukucas neke stvari na google-u prije nego se pocnes ovako provaljivati. A na prvom mjestu zasto se uopce pravis pametan na temi o kojoj ocito nemas blage veze. Jesi li svjestan kakvu si glupost izvalio? Jos ono "znam 100%", sam sebe ukopava.
- Tranquilizer
#132 Re: Kaldrma na Baščaršiji
nasli se pametnjakovic i genijalac, da znate sto ste me uzeli u pilanu bas mi nesto tesko...zbog takvih i imamo ovako divan grad, stoje besposlicari na cosku i smiju se prolaznicima...tipicno kada neko nesto kaze i napravi lapsuz nadju se par pametnih da kontriraju...jadno...eto ko ja ne znam sta sam napisao

- Tranquilizer
#133 Re: Kaldrma na Baščaršiji
I za vasu informaciju kamen se vadio u okolini lapisnice, i danas se vadi ali nema vise tog kvaliteta i nije podesan za poplocanje jer je slojevit i puca

-
ins
#134 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Fakat jedan od bisera godine!Imamopobjednika wrote:Tranquilizer wrote:Kamen jeste Hreša, znam 100%, ali nije iz okoline Sarajeva nego cini mi se negdje iz Vogošce ili Hrasnice..![]()
![]()
-
ins
#135 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Nije bolan, vec smo mi ovakav grad jer imamo 500.000 internet pametnjakovica koji pojma nemaju ni o cemu, ali onog trenutka kada su skontali kako da startuju Internet Explorer postali su globalni experti za sva pitanja - istovremeno!Tranquilizer wrote:nasli se pametnjakovic i genijalac, da znate sto ste me uzeli u pilanu bas mi nesto tesko...zbog takvih i imamo ovako divan grad, stoje besposlicari na cosku i smiju se prolaznicima...tipicno kada neko nesto kaze i napravi lapsuz nadju se par pametnih da kontriraju...jadno...eto ko ja ne znam sta sam napisao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovog trenutka, sa Hrešom iz Hrasnice, ti si njihov predvodnik
- Tranquilizer
#136 Re: Kaldrma na Baščaršiji
ma ja samo ti sebe uvjeravaj u to, kada nemas argumenata onda je najbolje na zezanje okrenuti, u pravu si, evo i meni je smjesno

- neo7
#137 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Hajd' da se bunite sto rade radove sada ili sto im treba toliko vremena, ali za ploce

- Tranquilizer
#138 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Dosadni ste i trolate bez ikakve veze, tema je kaldrma a ne pokusaj sanerskog diskreditovanja jedinog ili jednog od rijetkih protivnika koji vam je opozicija a u afektu je lose slozio recenicu koju vi niste sa razumjevanjm procitali, ili nemate kapaciteta da to uradite i sada se bez ikakve veze sa temom provocirate, hresa ili roga ili mermer svejedno je maksimalno...vi i vama slicni spremite se da kaldrmu nadjete jedino u muzeju, i kada vas vasa djeca budu pitala sta je to kaldrma sjetite se ovoga i vase primitivne zadrtosti...pozdrav !!!
- Banksy
#139 Re: Kaldrma na Baščaršiji
GOLFER wrote:
Poplocavanje Bascarsije se radi kao sto je to nekad davno bilo na ovim nasim prostorima...
Poenta, da ne zaboravimo.
VjecitiStudent wrote:Porijeklo i cijena kamena koji se koristi za pravljenje ove "ljepse i novije" Bascarsije bi nam vjerovatno otkrilo puno lipih stvari i postavilo sve na svoje mjesto.helpdesk wrote:Onome ko ce uzet do 10% jeste od vitalne vaznostivjesticanametli wrote:et nek je kaldrma od vitalne vaznosti![]()
-
ins
#140 Re: Kaldrma na Baščaršiji
A po cemu je to poenta?
Poenta je da zadnjih 5 godina Bascrasija izgleda bolje nego ikada u svojoj istoriji.
A sto bi neko volio da je nema i da je ovdje Smrdska, bujrum u AUS, CAN, IZR, JPN, ARG,...

Poenta je da zadnjih 5 godina Bascrasija izgleda bolje nego ikada u svojoj istoriji.
A sto bi neko volio da je nema i da je ovdje Smrdska, bujrum u AUS, CAN, IZR, JPN, ARG,...
- Banksy
#141 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Da, zapravo, o tome nisam razmišljala ...ins wrote:A po cemu je to poenta?
Poenta je da zadnjih 5 godina Bascrasija izgleda bolje nego ikada u svojoj istoriji.![]()
Popločavanjem Baščaršije i hapanjem državnog novca branimo Baščaršiju od Smrdske.
Hvala ti gdje nam otvori oči, sad ne moramo selit' u Australiju.
- Tranquilizer
#142 Re: Kaldrma na Baščaršiji
ins wrote:
Poenta je da zadnjih 5 godina Bascrasija izgleda bolje nego ikada u svojoj istoriji.![]()
jer je došlo doba tvoje vladavine pa po tome jel, a jest, jest najbolja reklama je samo reklama
-
VjecitiStudent
#143 Re: Kaldrma na Baščaršiji
ins wrote:A po cemu je to poenta?
Sta bi sa onim Semihinim stubicima za regulaciju saobracaja?
I tu je pojela maca pola miliona nizasta.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#144 Re: Kaldrma na Baščaršiji
zar je uopšte išta ostalo od stare Čaršije? Sarajevska čaršija može biti samo primjer urbanističkog užasa i ništa višeladyblue18 wrote:Nema kaldrme, otisla u nepovrat.
Rekose da je infrastruktura Carsije davno narusena tako da ovo i nece bas uticati, sramota.![]()
I ono malo sto je ostalo od Bascarsije unistise evo.
de malo proguglajte pa nađite slike stare čaršije Plovdiva (u kako neki ovdje kažu bijednoj Bugarskoj). Imamo mi još pure jesti da naučimo kako se to radi
-
zonbirile
#145 Re: Kaldrma na Baščaršiji
------------------------------------------------------Tranquilizer wrote:Cholina_Lokica wrote:Ovo je majorizacija...
Neki se bune protiv ploca, samo jer ih podsjecaju na Hrvatsku i Hrvate
ha ha ha, cholina kada izvali, izvali samo tako![]()
![]()
![]()
![]()
Kamen jeste Hreša, znam 100%, ali nije iz okoline Sarajeva nego cini mi se negdje iz Vogošce ili Hrasnice...znaci da je autenticni i autohtoni nije, a sam kamen ko' kamen je dobar, to se može vidjeti u bravadžiluku jako je fino ispalo, otporan na opterecenja a i ima atest, mislim a je i prilicno otporan na habanje, bar i u bravadžiluku ali kroz sarace prodje 10.000 do 15.000 ljudi, da li ce i tu biti otporan na habanje...![]()
ali i bjela boja, pa isijava i blješti, pa kada se uprlja ni na šta ne lici...ma nije to ta japija i gotovo![]()
![]()
može li pojašnjenje
- Don Zivconi
#146 Re: Kaldrma na Baščaršiji
Uvjek oni druže mogu djeci reci da su odrasli na njivi tako da neznajuTranquilizer wrote:Dosadni ste i trolate bez ikakve veze, tema je kaldrma a ne pokusaj sanerskog diskreditovanja jedinog ili jednog od rijetkih protivnika koji vam je opozicija a u afektu je lose slozio recenicu koju vi niste sa razumjevanjm procitali, ili nemate kapaciteta da to uradite i sada se bez ikakve veze sa temom provocirate, hresa ili roga ili mermer svejedno je maksimalno...vi i vama slicni spremite se da kaldrmu nadjete jedino u muzeju, i kada vas vasa djeca budu pitala sta je to kaldrma sjetite se ovoga i vase primitivne zadrtosti...pozdrav !!!
To ti je rasa za sebe i raste samo u Bosni žalosno ali tako...
-
GOLFER
#147 Re: Kaldrma na Baščaršiji
koji si ti pacenikDon Zivconi wrote:Uvjek oni druže mogu djeci reci da su odrasli na njivi tako da neznajuTranquilizer wrote:Dosadni ste i trolate bez ikakve veze, tema je kaldrma a ne pokusaj sanerskog diskreditovanja jedinog ili jednog od rijetkih protivnika koji vam je opozicija a u afektu je lose slozio recenicu koju vi niste sa razumjevanjm procitali, ili nemate kapaciteta da to uradite i sada se bez ikakve veze sa temom provocirate, hresa ili roga ili mermer svejedno je maksimalno...vi i vama slicni spremite se da kaldrmu nadjete jedino u muzeju, i kada vas vasa djeca budu pitala sta je to kaldrma sjetite se ovoga i vase primitivne zadrtosti...pozdrav !!!čaršijska kaldrma je za njih prvo šta su ugledali kad su sišli s brda a nisu puno ukaljali opanke... sada im smeta kad malo zapinju za kaldrmu pa se malo isprljaju jer tako ti je to kad se papak navikao na cisto dosta mu je bilo prljavoga sad bi htio asfalt ploče a onda možda kakvo brušeno staklo da se ne kliže... Ja nisam vidio da se neko brže prilagođava uslovima života od žohara... samo papak!
To ti je rasa za sebe i raste samo u Bosni žalosno ali tako...
papaka ima svuda i rastu po cijelom svijetu, ne crni mi Bosnu
Nego sta si se natakario, fino sam raniej stavio slike ORGINALNE bosanske ''kaldrme'' i jasno se vidi da su to kamene ploce poslagane isto kao sto ce se poredati po Saracima, zato ne vidim radi cega frka, a jos mi je konfuznije kakve veze i sa cim ima ''kaldrma'' koja je tu stavljena prije 30-tak godina...
- fatality
#148 Re: Kaldrma na Baščaršiji
fixer wrote:Prag je prepun kocke.fatality wrote:
zivim u becu al ne znam za taj dio gdje se nesta klacka, pa bih molio da mi se pojasni kako da dodjem do te lokacije ( nadam se da ne mislis u 1. onih par kockica, kad kazem par mislim bas par)
Hahahah, a kakve to veze ima sa ovim sto sam ja rekao
-
zonbirile
#149 Re: Kaldrma na Baščaršiji
[quote="BiH-x"][quote="potres_mozga"]Je l' stvarno neko moze reci da je prijeratna Bascarsija bila ljepsa i sredjenija nego "danas", ono realno
Sve ove ulice su prije rata bile go' asfalt, fasade sive i oronule, i nikako mi ne ide u glavu kako neko moze tvrditi da je prije bilo ljepse i "originalnije".
Da su ovo npr. slike obnove carsije u Turskoj, mnogi bi ovdje govorili "vidis kako to oni super rade, i mi trebamo ovako"

----------------------------------------
šta je ba ovo ljudi,stigao kruzer,a Stradun prazan
Sve ove ulice su prije rata bile go' asfalt, fasade sive i oronule, i nikako mi ne ide u glavu kako neko moze tvrditi da je prije bilo ljepse i "originalnije".
Da su ovo npr. slike obnove carsije u Turskoj, mnogi bi ovdje govorili "vidis kako to oni super rade, i mi trebamo ovako"

----------------------------------------
šta je ba ovo ljudi,stigao kruzer,a Stradun prazan
-
MAN-lion's coach
#150 Re: Kaldrma na Baščaršiji
I ove se ploče kližu bolje je stara kaldrma da je ostala.