cyprus wrote:Ma kojom to jebenom logikom???Nomo wrote:... a uzdrzava se od komntara da je to genocid ( a genocid je dokazan ) on samim tim negira genocid .![]()
![]()
Uostalom nebitno... Ide utakmica i neću da se bavim ovim stvarima...
mogu ja i slova povecati ali ti mozak ne mogu povecati
jos jednom . za dokazani genocid on kaze da je zlocin a u genocid se ne razumije .a preko 8000 srebrenicana i jos vise krajsnika i prijdrcona i sarajlija on fino i lakonski kaze ,, nekoliko hiljada ,, mada broj civila se krece oko 35 000 . jeftino i podlo . isto da ja kazem da u njemackoj bio zlocin a u genocid se ne razumijem .sta se ti imas razumijeti ili ne ako je medjunarodni sud dokazao . i jos nesto da ti kazem klokane . rusenje svih vjerskih objekata 648 dzamija , stotine konclogora i stotine masovnih groibnica i jos stosta toga jasni zorno pokazuje da su srpske snage radile na ubijanju gena na nestanku jednog naroda i radili su na tome da se osim ljudi izbrisu kulturni i vjerski spomenici jednog naroda da ne mogu reci da su tu ikada zivjeli . ne treba ti hag za tako nesto niti ti treba pravni fakultet .
Zuroff: Pa, u to se sve pretvorilo. Suštinska stvar je da se dogodio zločin u kojem je nekoliko hiljada ljudi ubijeno. Zato Srebrenica predstavlja najveći masakr u Evropi od II Svetskog rata. Upravo zato je važno da srpski parlament usvoji rezoluciju kojoj osuđuje taj zločin. To je značajno i to predstavlja napredak. Da li je ono što se dogodilo genocid ili nije – to je sasvim drugo pitanje, ali pošto ja nisam ekspert za Srebrenicu, uzdržao bih se od komentarisanja tog aspekta stvari.