Kakvi smo to mi ?
- cyprus
#1 Re: Kakvi smo to mi ?
I onda vidiš ovu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=59890
i ne znaš bil se smijo ili plako...
i ne znaš bil se smijo ili plako...
- Daphna
#2 Re: Kakvi smo to mi ?
Pa, mi bi svi, generalno, da se j...mo a da nam ne uđe, da prostite!
Jok, nego takav narod! Vazda buntovnici bez razloga, vazda protiv pravila, zakona... Vazda nekoga da zajebemo pa makar i sami sebe... Eto kakav smo narod! Zloban, škrt, samoživ... Samo neka je nama dobro a za druge nas boli briga! Rado komšiji pogledat preko tarabe a ne pomesti pred svojim vratima... Živimo od zavirivanja u tuđe cekere sa pijace...
I samo nam reci ne smiješ to... Auuuuuuuuu! Na glavu se nasadit pa makar... Samo da se uradi mimo zakona, propisa, normi... Samo da bi bilo "eto uradio sam, šta sad? Sad sam faca u raji"
Jok, nego takav narod! Vazda buntovnici bez razloga, vazda protiv pravila, zakona... Vazda nekoga da zajebemo pa makar i sami sebe... Eto kakav smo narod! Zloban, škrt, samoživ... Samo neka je nama dobro a za druge nas boli briga! Rado komšiji pogledat preko tarabe a ne pomesti pred svojim vratima... Živimo od zavirivanja u tuđe cekere sa pijace...
I samo nam reci ne smiješ to... Auuuuuuuuu! Na glavu se nasadit pa makar... Samo da se uradi mimo zakona, propisa, normi... Samo da bi bilo "eto uradio sam, šta sad? Sad sam faca u raji"
- muha_sa
#3 Re: Kakvi smo to mi ?
Daphna wrote:Pa, mi bi svi, generalno, da se j...mo a da nam ne uđe, da prostite!
- muha_sa
#4 Re: Kakvi smo to mi ?
fali nama malo razgovora sami sa sobom
evo prvi ja--priznam--ne valjam.U Sarajevu svakodnevno vozim i nikad-ama bas nikad nisam pojas stavio
istina ziva. U Svedsku kad odem i hocu da vozim prvo stavljam pojas pa onda palim auto
o prekoracenju brzine da ne govorim--ovdje se zna desit i da prekoracim a tamo nema sanseeeee
gdje je 30.vozim 30
U Svedskoj nikad nisam ulicu preso mimo pjesackog prelaza a u SA. prelazim ulicu gdje stignem a rijetko na pjesackom--ako je blizu
male al bitne stvari.
U Svedskoj nikad nisam ulicu preso mimo pjesackog prelaza a u SA. prelazim ulicu gdje stignem a rijetko na pjesackom--ako je blizu
male al bitne stvari.
- Daphna
#5 Re: Kakvi smo to mi ?
Pa kad nam prolazi... Ček dok nas još malo opale po džepu... Ja Boga mi, neki dan, čestitku dobila za prekoračenje brzine... Blicn'o me onaj radar kod RTV doma! E da znaš da neće više! Tako se uči poštovati! Ali brate pošteno, svima isto... Meni, tebi, guzonjama i sinovima... Ha jamuha_sa wrote:fali nama malo razgovora sami sa sobomevo prvi ja--priznam--ne valjam.U Sarajevu svakodnevno vozim i nikad-ama bas nikad nisam pojas stavio
![]()
istina ziva. U Svedsku kad odem i hocu da vozim prvo stavljam pojas pa onda palim auto
o prekoracenju brzine da ne govorim--ovdje se zna desit i da prekoracim a tamo nema sanseeeee
gdje je 30.vozim 30
![]()
U Svedskoj nikad nisam ulicu preso mimo pjesackog prelaza a u SA. prelazim ulicu gdje stignem a rijetko na pjesackom--ako je blizu![]()
male al bitne stvari.
- VR6
#6 Re: Kakvi smo to mi ?
Pa vecina se razumnih ljudi ne slaze sa zakonima. Neke zakone, kao ovaj zadnji o saobracaju, pisali su ocito neki nestrucni ljudi, pun je zakon rupa i gluposti. I kako ce to neko postovati?! Nije to samo kod nas slucaj, slicno je i u Hrvatskoj. Svaki novi zakon, umjesto da poboljsa stvari, zapravo ima kontra efekat, jer ih vise niko ne moze ozbiljno shvatati. Padaju na velikim stvarima, imas osjecaj da neke zakone pisu za 5 dana, kako su losi...
- muha_sa
#7 Re: Kakvi smo to mi ?
eto kakvi smo
idealni
--redovno izadjemo na izbore-----nikad ne kazemo " sta cu izac kad nemam za koga glasat--svakako ce ovi pobjedit"-
-i kad pobjede onda kazemo " birali ste ih eto vam ih sad "
sad za sad toliko
nastavite slobodno----ima toga kolko hoS 
--redovno izadjemo na izbore-----nikad ne kazemo " sta cu izac kad nemam za koga glasat--svakako ce ovi pobjedit"-
-i kad pobjede onda kazemo " birali ste ih eto vam ih sad "
sad za sad toliko
- navratiponekad
#8 Re: Kakvi smo to mi ?
Kako se mi odnosimo prema zakonu.Nikako.
Evo mog ličnog primjera-vozim preko ograničenja 30 km,zaustavlja me policija RS kod dobaja ,pokazuje radar 30 km preko ogr.
Za to kazna je 300 km,ode vozaćka i dva kaznena boda.
Vadim 20 KM. dajem mu ih .on uzima i rješeno sve.
Prvo ja kršim zakon o saobračaju i još gore podmićujem sl,lice-a policija takođe krši zakon uzimajući MITO
i nekažnjava me. Što nam ovo govori .da mi ali i organi koji provode zakon krše taj isti .
Kakva smo to mi zemlja bez zakona
Evo mog ličnog primjera-vozim preko ograničenja 30 km,zaustavlja me policija RS kod dobaja ,pokazuje radar 30 km preko ogr.
Za to kazna je 300 km,ode vozaćka i dva kaznena boda.
Vadim 20 KM. dajem mu ih .on uzima i rješeno sve.
Prvo ja kršim zakon o saobračaju i još gore podmićujem sl,lice-a policija takođe krši zakon uzimajući MITO
i nekažnjava me. Što nam ovo govori .da mi ali i organi koji provode zakon krše taj isti .
Kakva smo to mi zemlja bez zakona
- sheilak
#9 Re: Kakvi smo to mi ?
Vjeciti kontrasi ( oni malo bolji medju nama ), oportunisti ( veeeeelika vecina ), sa odredjenom dozom kukavicluka, egoisti, malogradjani ( Ima i izuzetaka ).
Ali, mozda su to samo " djecije bolesti " drustva u razvitku. Mozda evtl. evoluiramo
Ali, mozda su to samo " djecije bolesti " drustva u razvitku. Mozda evtl. evoluiramo
-
downtoearth
#10 Re: Kakvi smo to mi ?
A ti siguran da su zakoni u Švedskoj ili drugim zemljama bolji ili da Šveđanima uopšte pada na pamet da razmišljaju da li je taj zakon dobar ili nije pa neće da ga poštuje. On zna da je to zakon i da tako treba uraditi inače će platiti takvu kaznu da će dobro upamtiti odredbu zakona...Pa vecina se razumnih ljudi ne slaze sa zakonima. Neke zakone, kao ovaj zadnji o saobracaju, pisali su ocito neki nestrucni ljudi, pun je zakon rupa i gluposti. I kako ce to neko postovati?! Nije to samo kod nas slucaj, slicno je i u Hrvatskoj. Svaki novi zakon, umjesto da poboljsa stvari, zapravo ima kontra efekat, jer ih vise niko ne moze ozbiljno shvatati. Padaju na velikim stvarima, imas osjecaj da neke zakone pisu za 5 dana, kako su losi...