ima li neko neke konkretne informacije?
kakve su plate i uslovi u MKO?
Moderator: anex
- Duhovni Vođa
#1 kakve su plate i uslovi u MKO?
ima li neko neke konkretne informacije?
- Duhovni Vođa
#2 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
mislio sam na mikrokreditne organizacije za one koji nisu skontali
- Irelevantan
#3 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Plate su prosječne ukoliko nisi neki glavodržitelj
,
A ima i ona kako kome, ako si malada i perspektivna djevojka a još uz to i atraktivna, onda je nebo limit
S obzirom da si ti on a ne ona ovo sa nebom zaboravi, crnčiti ćeš i od sirotinje otimati rate za neku prosječnu platu,
Jbg žao mi je ako sam te razočarao ali to ti je realnost,
A ima i ona kako kome, ako si malada i perspektivna djevojka a još uz to i atraktivna, onda je nebo limit
S obzirom da si ti on a ne ona ovo sa nebom zaboravi, crnčiti ćeš i od sirotinje otimati rate za neku prosječnu platu,
Jbg žao mi je ako sam te razočarao ali to ti je realnost,
-
Vincent_Chase
#4 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
ne znam da li imas zavrsen fakultete, srednju ili sta vec,
ali imam primjer jednog prijatelja koji radi kao kreditni sluzbenik, bez faxa, i on kaze da "izadje po milju i po", tj nakon neke godine rada, kada vec podijelu puno kredita, i sada ima te neke stimulacije ako raja vraca na vrijeme.....
e znam sada sta bi u pozicija bila u tvom slucaju, ali prema mom misljenju MKO su kao neka slabija alternativa bankama....
ali imam primjer jednog prijatelja koji radi kao kreditni sluzbenik, bez faxa, i on kaze da "izadje po milju i po", tj nakon neke godine rada, kada vec podijelu puno kredita, i sada ima te neke stimulacije ako raja vraca na vrijeme.....
e znam sada sta bi u pozicija bila u tvom slucaju, ali prema mom misljenju MKO su kao neka slabija alternativa bankama....
- Skyfox
#5 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Imam dva prijatelja u 2 MKO jedan je administrator prosjecna plata, placeni prekovremeni, ugovor na neodredeno nakon isteka probnog roka, izleti van BiH na racun firme - solidno (ne smijem detaljnije da me ne provali
)
Drugi je radio kao kreditni sluzbenik na varijabili pored fixne plate, skupio je dovoljno klijenata da si je mogao priustit godinu da nista ne radi sem da trazi idealan posao.
Drugi je radio kao kreditni sluzbenik na varijabili pored fixne plate, skupio je dovoljno klijenata da si je mogao priustit godinu da nista ne radi sem da trazi idealan posao.
- profi25
#6 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
u Prizmi je kred.sluzbenik oko 850 KM +beneficije eventualno
administracija SSS 600-800 KM
shefovi 1500 KM
menadzeri 2000-3500 KM
to jesil´' musko ili zensko nema nikakve veze, bitno je samo da redovno naplacujes kredite
radi se prekovremeno, putuje svuda po naredbi/potrebi i tak to
micra i partner ne znam kako je...
LRD kreditni biro kazu da us oko 500 KM katastrofa
e mene bi sada zanimalo kakve su plate u bankama, tacnije procredit banka...
na razgovoru ne mozes to pitati, a zelio bih znati situaciju
shefovi 1500 KM
menadzeri 2000-3500 KM
to jesil´' musko ili zensko nema nikakve veze, bitno je samo da redovno naplacujes kredite
micra i partner ne znam kako je...
LRD kreditni biro kazu da us oko 500 KM katastrofa
e mene bi sada zanimalo kakve su plate u bankama, tacnije procredit banka...
-
papacja
#7 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Ni milja za početnike, a da naguraš na milju, treba dooooobro oznojiti se!profi25 wrote:u Prizmi je kred.sluzbenik oko 850 KM +beneficije eventualno
shefovi 1500 KM
menadzeri 2000-3500 KM![]()
to jesil´' musko ili zensko nema nikakve veze, bitno je samo da redovno naplacujes kredite![]()
micra i partner ne znam kako je...![]()
LRD kreditni biro kazu da us oko 500 KM katastrofa![]()
e mene bi sada zanimalo kakve su plate u bankama, tacnije procredit banka...![]()
- Skyfox
#8 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
U Procreditu su meni ponudili 700KM i 3mj probno...
-
mufliz
#9 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Ljudi dacu vam jedan besplatan savjet. Bjezite od MKO koliko vas noge nose. Takvo je vrijeme doslo da je tamo nemoguce vise raditi, a bice jos gore. Nema novaca koji mogu platiti tu kolicinu stresa.
-
aida.s
#10 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Moja prijateljica radi u jednoj MKO kao kreditni službenik, plata joj nije loša a kaže da svaki dan razmišlja da da otkaz i da više ne može izdržati stres. Tamo ako ti klijenti ne vraćaju kredit, prijete ti otkazom jer ti si kriv zato što nisi dobro procijenio klijenta, a procjena se zasniva na analizi "rekla-kazala". Ako ne isplatiš cca 80.000,00 KM i 26 klijenta mjesečno prijete ti otkazom. U uslovima velike konkurencije gdje ima more MKO i svaka MKO ima po 4-7 kreditnih službenika u svojim uredima, koji imaju istu normu i pritisak to je skoro nemoguće a o kamatama da i ne govorim.
Elem, ako znas dobro gatati u grah da možeš vidjeti da li će neko imati volju i sredstva da ti vraća kredit prijavi se na konkurs za rad u MKO, inače
Elem, ako znas dobro gatati u grah da možeš vidjeti da li će neko imati volju i sredstva da ti vraća kredit prijavi se na konkurs za rad u MKO, inače
Last edited by aida.s on 14/10/2008 22:33, edited 1 time in total.
- Skyfox
#11 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
al opet dok imamo more gradana prezaduzenih u bankama sa kreditom i vise kreditnih kartica dotle ce postojati i MKO.
Daleko od idealnih uslova, ali definitivno su dio ekonomije...
Daleko od idealnih uslova, ali definitivno su dio ekonomije...
-
aida.s
#12 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Jesu dio ekonomije a nadam se ne zadugo. Ušle su po Agenciju za bankarstvo i ništa više neće biti kako je bilo. Jedva čekam da vidim kad ih agencija natjera da dokumentuju kreditnu sposobnost klijenata koje oni uslužuju izvodima iz banaka, s obzirom da agencija neće da podržava rad na crno, da vidim kako će im to uspjeti. 
- profi25
#13 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
ma raja koriste MKO na veliko... nema veze sto su velike kamate, kada nekome zatreba love tu najlakse dobiju, posebno ako su vec uzimali i vracali
ali kreditnim sluzbenicima jeste daleko najteze i nije bas preporucljiv posao
ali kreditnim sluzbenicima jeste daleko najteze i nije bas preporucljiv posao
- Vision 2020
#14 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
Pronalazac MKO-a je dobio Nobelovi nagradu za to, dakle ne radi se u supljoj prici. On je Indijac i navodno je svojim konceptom o MKO poboljsao standard mnogih Indijaca. Sad da li je kod nas sve po njegovom planu o MKO to ne znam.
-
aida.s
#15 Re: kakve su plate i uslovi u MKO?
MKO i možeš samo naći u državama kao što su Bosna, Indija...
Istina je da oni pomažu siromašnima, oni sa svojim kamatama pomažu im da postanu još siromašniji.
Istina je da oni pomažu siromašnima, oni sa svojim kamatama pomažu im da postanu još siromašniji.