Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
-
veiz
#1 Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Da li je ovo šamar biračima DF Prosudite Sami .(izbor Predraga Kurteša je ruganje biračima ili ...)
Može li ovakav čovjek imati odgovornu funkciju
MUP KS: Napravljen je propust tokom uviđaja saobraćajne nesreće!
Objavljeno: 29.04.2012. - 11:58
Nakon što je Žurnal obznanio detalje saobraćajne nesreće iz juna 2007. godine, u "sitnim" noćnim satima na Marijin Dvoru, u kojoj je tadašnji šef kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, Predrag Kurteš, potpuno uništio službenog Golfa, a prije nego je urađen alkotest otišao kući, u Uredu policijskog komesara u Sarajevu Žurnalu je rečeno da nemaju informacije o tome šta je u ovom slučaju uradila Jedinica za profesionalne standarde te da podatke moramo tražiti od njih.
- Očigledno da je napravljen propust u radu, nije urađen alkotest i nije vađena krv vozača, što je propisano kada je u pitanju velika materijalna šteta, ali bilo bi degutantno da ja komentiram zašto to nije urađeno, kazao je za šef Ureda policijskog komesara, Fatmir Hajdarević.
Ko je te noći s Kurtešem bio u automobilu?
Sve što su nam u MUP-u službeno kazali je opis slijeda događaja, kako smo već pisali. Dakle, odmah po završetku noćne smjene uzete su izjave dvojice policajaca s mjesta nesreće, Predrag Kurteš je izjavu dao 18. juna, a podaci o saobraćajnoj nesreći proslijeđeni su Jedinici za profesionalne standarde, odnosno, prema propisima je kompletan materijal proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
kurtesprvafVidjet ćemo tek šta je uradila Jedinica za profesionalne standarde, a u Tužilaštvu Kantona Sarajevo službeno nam je potvrdila portparol Jasmina Iftić, predmet je arhiviran još u novembru 2007. godine, jer postupajući tužilac nije našao elemenata krivičnog djela.
Tako bi u cijeloj priči jedino mogli biti kažnjeni policajci koji su se zatekli na mjestu nesreće, zato što očigledno nisu izvršili propisani uviđaj. A razotkrivanje detalja saobraćajke u to vrijeme, prema pouzdanim informacijama Žurnala, moglo je koštati karijere i još jednog visokopozicioniranog policajca u kantonalnom MUP-u. Navodno je u trenutku nesreće bio u automobilu s Kurtešem. I bio je to navodno razlog više što su, mada ih to ne opravdava, dvojica policajaca na uviđaju postupili onako kako im je rečeno a ne kako nalažu propisi. A rečeno im je da Kurteša voze kući!
Tadašnji šef kriminalističke policije MUP-a KS odbio je i ponuđenu medicinsku pomoć uz obrazloženje da je samo u šoku i pod stresom te da ide kući da se odmori za radne obaveze koje ga čekaju tog dana. Zanimljivo je da je Kurteš, navodno istog dana, ipak otišao u Centar urgentne medicine (CUM) Kliničkog centra Koševo, kako se tada zvao, a kada je 18. juna davao službenu izjavu o događaju, priložio je i nalaz nakon tog pregleda. Iako je riječ o pregledu na CUM-u, priložio je navodno nalaz interniste?!
PROCJENE ŠTETE Kurteševa "noćna vožnja" je sarajevsku policiju koštala preko 20.000 KM!
Može li ovakav čovjek imati odgovornu funkciju
MUP KS: Napravljen je propust tokom uviđaja saobraćajne nesreće!
Objavljeno: 29.04.2012. - 11:58
Nakon što je Žurnal obznanio detalje saobraćajne nesreće iz juna 2007. godine, u "sitnim" noćnim satima na Marijin Dvoru, u kojoj je tadašnji šef kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, Predrag Kurteš, potpuno uništio službenog Golfa, a prije nego je urađen alkotest otišao kući, u Uredu policijskog komesara u Sarajevu Žurnalu je rečeno da nemaju informacije o tome šta je u ovom slučaju uradila Jedinica za profesionalne standarde te da podatke moramo tražiti od njih.
- Očigledno da je napravljen propust u radu, nije urađen alkotest i nije vađena krv vozača, što je propisano kada je u pitanju velika materijalna šteta, ali bilo bi degutantno da ja komentiram zašto to nije urađeno, kazao je za šef Ureda policijskog komesara, Fatmir Hajdarević.
Ko je te noći s Kurtešem bio u automobilu?
Sve što su nam u MUP-u službeno kazali je opis slijeda događaja, kako smo već pisali. Dakle, odmah po završetku noćne smjene uzete su izjave dvojice policajaca s mjesta nesreće, Predrag Kurteš je izjavu dao 18. juna, a podaci o saobraćajnoj nesreći proslijeđeni su Jedinici za profesionalne standarde, odnosno, prema propisima je kompletan materijal proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
kurtesprvafVidjet ćemo tek šta je uradila Jedinica za profesionalne standarde, a u Tužilaštvu Kantona Sarajevo službeno nam je potvrdila portparol Jasmina Iftić, predmet je arhiviran još u novembru 2007. godine, jer postupajući tužilac nije našao elemenata krivičnog djela.
Tako bi u cijeloj priči jedino mogli biti kažnjeni policajci koji su se zatekli na mjestu nesreće, zato što očigledno nisu izvršili propisani uviđaj. A razotkrivanje detalja saobraćajke u to vrijeme, prema pouzdanim informacijama Žurnala, moglo je koštati karijere i još jednog visokopozicioniranog policajca u kantonalnom MUP-u. Navodno je u trenutku nesreće bio u automobilu s Kurtešem. I bio je to navodno razlog više što su, mada ih to ne opravdava, dvojica policajaca na uviđaju postupili onako kako im je rečeno a ne kako nalažu propisi. A rečeno im je da Kurteša voze kući!
Tadašnji šef kriminalističke policije MUP-a KS odbio je i ponuđenu medicinsku pomoć uz obrazloženje da je samo u šoku i pod stresom te da ide kući da se odmori za radne obaveze koje ga čekaju tog dana. Zanimljivo je da je Kurteš, navodno istog dana, ipak otišao u Centar urgentne medicine (CUM) Kliničkog centra Koševo, kako se tada zvao, a kada je 18. juna davao službenu izjavu o događaju, priložio je i nalaz nakon tog pregleda. Iako je riječ o pregledu na CUM-u, priložio je navodno nalaz interniste?!
PROCJENE ŠTETE Kurteševa "noćna vožnja" je sarajevsku policiju koštala preko 20.000 KM!
-
The BEN10
#2 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Zar Kurteš nije u SDP-u?
-
mudrac2
#3 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
ne kontam ovo za štetu, koliko ja znam sva novija vozila mupa su kasko osigurana? ne kontma kako je to onda koštalo sarajevsku policiju?veiz wrote:D
- Danguba
#4 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Jesi li glasac DF-a? Ako jesi pitaj u centrali a ako nisi, sta te briga koga oni postavljaju i gdje.
-
The BEN10
#5 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Daleko će oni dogurati ako je ovo zvanični stav DF-a...Danguba wrote:Jesi li glasac DF-a? Ako jesi pitaj u centrali a ako nisi, sta te briga koga oni postavljaju i gdje.
- SaraFina
#6 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Kad mogu ovi protiv kojih su se vodili zvanično slučajevi na sudu, pa lafo oslobodjeni odlučivati ucjenama o cjelokupnoj sudbini BiH, ne vidim problem onda ni u tome koga DF postavlja na ključne pozicije.
Bitnije je pitanje ko bi trebao biti prvi bosanskohercegovački Sanader.
Mene lično više to zanima.
Bitnije je pitanje ko bi trebao biti prvi bosanskohercegovački Sanader.
Mene lično više to zanima.
- Altsa
#7 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Koka nije sigurno pametan izbor 
- dustaban
#8 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Necu o Kurtesu vec opcenito o kadrovskoj politici u okviri "personalnog radiusa".
Komsic samo pokazuje isti manir kao i svi drugi, povjerljvi kadrovi su samo ahbabi koje poznajem. Niko nije spreman da povjeri vaznu poziciju nekome koga ne poznaje licno.
Skoro negdje sam slusao nekoga kako fino objasnjava sta je problem nasih bizismena, zasto im firme propadaju. Ponajvise zato sto se povjerenje daje samo rodbini pa tako imamo, cak i kada firma naraste, da se kljucne pozicije daju samo rodbini. I kada to nesposobni tetic uhelaci firmu krivo je "nepoticajno okruzenje"...
Ja bih tom Kurtesu halalio tih 20.000 maraka stete da sam cuo da taj covjek icem valja !
Komsic samo pokazuje isti manir kao i svi drugi, povjerljvi kadrovi su samo ahbabi koje poznajem. Niko nije spreman da povjeri vaznu poziciju nekome koga ne poznaje licno.
Skoro negdje sam slusao nekoga kako fino objasnjava sta je problem nasih bizismena, zasto im firme propadaju. Ponajvise zato sto se povjerenje daje samo rodbini pa tako imamo, cak i kada firma naraste, da se kljucne pozicije daju samo rodbini. I kada to nesposobni tetic uhelaci firmu krivo je "nepoticajno okruzenje"...
Ja bih tom Kurtesu halalio tih 20.000 maraka stete da sam cuo da taj covjek icem valja !
-
VjecitiStudent
#9 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Stranka za recikliranje kadrova
-
veiz
#10 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
The BEN10 wrote:Zar Kurteš nije u SDP-u?
SDP –DF
Isto ti je to
-Prvo je bio razlaz Komšića i SDP-ea
-Komšić vrh SDP-ea nazvao reketašima
-Pljuvali su jedni druge na predizbornim skupovima (Nermin Nikšić poslije Lagumdžije bio najglasniji glede tog)
Komšić prijavio kriminal u Autocestama (Nikšićev brat radi tamo)
Danas vod razgovore o ujedinjenju
Ako je sve ovo zamislio Lagumdžihja onda je on .......
Jeli čitav slučaj raskola samo paravan za Budale(glasače u ovom slučaju-jer dosta njih je upravo zato što je mrzilo Nikšića glasalo za Komšića
Oprostite ako grijšim
-
VjecitiStudent
#11 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Za kupljenje zabludjelih glasačkih ovčica Alija je koristio Harisa, a Zlatko koristi Željka.
-
The BEN10
#12 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Sve osim boldiranog dijela sam upratio - jel fakat podignuta prijava!?veiz wrote:-Komšić vrh SDP-ea nazvao reketašimaThe BEN10 wrote:Zar Kurteš nije u SDP-u?
-Pljuvali su jedni druge na predizbornim skupovima (Nermin Nikšić poslije Lagumdžije bio najglasniji glede tog)
Jeli čitav slučaj raskola samo paravan za Budale(glasače u ovom slučaju-jer dosta njih je upravo zato što je mrzilo Nikšića glasalo za Komšića
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
I ja tako mislim. I Imenovanje Šanka Mesihovića to potvrđuje. Jer, stranka koja je pred nestankom usljed izbornih rezultata nem ože baš tako hrabro i odmah postavljati direktroa KCUS-a. DF je lijevo krilo SDP-a, med za ose razoćaranim. I tu Ž.K., pored svih ratnih i poratnih zasluga pada. Na toj slabo uigranoj Zlayinoj šibici.veiz wrote:SDP –DF
Isto ti je to
Oprostite ako grijšim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Ovo je kljucni problem DF-a.
Zbog ovakvih vratolomija ce izgubiti birace. Evo mene su vec izgubili, a vjerujem i mnoge.
SDA sa druge strane moze raditi sta hoce, a opet ce dobijati izbore.
Zbog ovakvih vratolomija ce izgubiti birace. Evo mene su vec izgubili, a vjerujem i mnoge.
SDA sa druge strane moze raditi sta hoce, a opet ce dobijati izbore.
- Better Man
#15 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Koliko znam Šanku je postavio SDP, a ne DF.KatarinaKosaca wrote:I ja tako mislim. I Imenovanje Šanka Mesihovića to potvrđuje. Jer, stranka koja je pred nestankom usljed izbornih rezultata nem ože baš tako hrabro i odmah postavljati direktroa KCUS-a. DF je lijevo krilo SDP-a, med za ose razoćaranim. I tu Ž.K., pored svih ratnih i poratnih zasluga pada. Na toj slabo uigranoj Zlayinoj šibici.veiz wrote:SDP –DF
Isto ti je to
Oprostite ako grijšim
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Kako da ne, stranka na rubu cenzusa u rasulu postavlja kadrove. Još malo pa će biti da ga je , ipak, SDA postavio. Utoliko govorim o šibici, nije uvježbana, al se uvijek nađe cava koja se primi.Better Man wrote:Koliko znam Šanku je postavio SDP, a ne DF.
-
dezurni_ucenik
#17 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Sta ste vi ocekivali? Da ce oni biti neki chosen one.Jasta ce,postaju deponija za pobjegulje iz SDPa.Za mene dovoljno da je ona manekenka Glavovicka clanica DFa ,koja je rekla da ce se boriti za modu.To dovoljno govori o ozbiljnosti te stranke.
-
The BEN10
#18 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
U nekim javnim kompanijama dojučerašnji članovi SDP-a (koji su btw prije 5 godina bili članovi drugih vladajućih stranaka) sada članovi DF-a i vjerovatno ostaju na istim rukovodećim partijama.dezurni_ucenik wrote:Sta ste vi ocekivali? Da ce oni biti neki chosen one.Jasta ce,postaju deponija za pobjegulje iz SDPa.Za mene dovoljno da je ona manekenka Glavovicka clanica DFa ,koja je rekla da ce se boriti za modu.To dovoljno govori o ozbiljnosti te stranke.
-
dezurni_ucenik
#19 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
To bi i mater rodjenu prodalo.The BEN10 wrote:U nekim javnim kompanijama dojučerašnji članovi SDP-a (koji su btw prije 5 godina bili članovi drugih vladajućih stranaka) sada članovi DF-a i vjerovatno ostaju na istim rukovodećim partijama.dezurni_ucenik wrote:Sta ste vi ocekivali? Da ce oni biti neki chosen one.Jasta ce,postaju deponija za pobjegulje iz SDPa.Za mene dovoljno da je ona manekenka Glavovicka clanica DFa ,koja je rekla da ce se boriti za modu.To dovoljno govori o ozbiljnosti te stranke.
-
putokaz1
#20 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
DF strankakoja je najbrže nestala
-
Cohers
#21 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Prvi među visokopozicioniranim niskosortnim šegrtima prvog među bh-kvislinzima, Alije Izetbegovića, jeste Zlatko Lagumdžija. Zašto? Zato što je prvi među bh-kvislinzima znao da je njegovom kvislinško-kriminalnom projektu najveći oponent socijaldemokratski projekt. Stoga je u pročelja bh-socijaldemokratije ustoličio njene dželate, Zlatka Lagumdžiju i Milorada Dodika. Oni sau svoj dželatski zadatak izvršili dosljedno, uništili su i ideju socijaldemokratije pod bh-nebom.VjecitiStudent wrote:Za kupljenje zabludjelih glasačkih ovčica Alija je koristio Harisa, a Zlatko koristi Željka.
Potom slijede: Silajdžić, Halilović, Radončić, ... Napriliku, posljednji je trojanac, Željko Komšić.
-
HM 2011
#22 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Ovo su zaista uvrede ispod svakog nivoa......Cohers wrote:Prvi među visokopozicioniranim niskosortnim šegrtima prvog među bh-kvislinzima, Alije Izetbegovića, jeste Zlatko Lagumdžija. Zašto? Zato što je prvi među bh-kvislinzima znao da je njegovom kvislinško-kriminalnom projektu najveći oponent socijaldemokratski projekt. Stoga je u pročelja bh-socijaldemokratije ustoličio njene dželate, Zlatka Lagumdžiju i Milorada Dodika. Oni sau svoj dželatski zadatak izvršili dosljedno, uništili su i ideju socijaldemokratije pod bh-nebom.VjecitiStudent wrote:Za kupljenje zabludjelih glasačkih ovčica Alija je koristio Harisa, a Zlatko koristi Željka.
Potom slijede: Silajdžić, Halilović, Radončić, ... Napriliku, posljednji je trojanac, Željko Komšić.
Sramota na šta ljudi spadaju i kakvim se podvalama služe....
-
BenDover
#23 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
ko da je bitno ko je na funkciji.
-
L u c i f e r
#24 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
ni meni se ne svidja nimalo njihovo kadrovanje
stari dobri ahbabsko rodjacki sistem
kad JA nisam proso na opcinskom nivou sve vam je jasno
stari dobri ahbabsko rodjacki sistem
kad JA nisam proso na opcinskom nivou sve vam je jasno
-
zulfo
#25 Re: Kakve ljude postavlja DF na ozbiljne funkcije
Prvo što će da učini ministar Kurteš
1.Kancelariju napravit u Jagodi(na Marijinom dvoru)
2.Ukinuti Alko-test (Kad mogu ja nek mugu i ostali vozači)
......
1.Kancelariju napravit u Jagodi(na Marijinom dvoru)
2.Ukinuti Alko-test (Kad mogu ja nek mugu i ostali vozači)
......