Kaku vi zelite Bosnu za 20 godina?
-
rumenko
pa dje si polozajudrustvu jebem ti opanak....ima li snijega u tebe...ako se nekad usudis u Sarajevo ponesi rezervne cipele da se presvuces u tunelu prije nego sto udjes u grad...neces moci u opancima...nema veze sto ti ih je baba isplela...drugacjie neces nikad vidjeti tramvaj....a znam da bi volio....
-
tosho
mr__bosnjak wrote:Krenuti siriti istinu o da su Bosnjaci svi u Bosni koje su god vjere.
jesi tezak. pricaj nam malo sta je bilo tih 18 vjekova prije. sta si se uhvatio samo tog 19. mozda smo HUNI, mozda ti je prapra...dedo bio ATILA bic bozji, il ti je prapra...nanu odero kakav rimljanin
-
mr__bosnjak
Samo vi se samnom ismijavajte ali istina je da smo svi Bosnjaci koje smo god vjere i nije to nesto sto je davno bilo i zaboravljeno nego glavni razlog sto nam se krv proliva! Budale ste ako nevdite dok se vi tu ismijavate ode nam zemlja! Nego ako bi vratili sve Bosnjake svojoj naciji koje su god vjere onda bi se konacno rijesili agresora! Sta vam ja mogu kada necete da vidite?
-
fera
Kakvu Bosnu zelim?
To je tesko pitanje. Krenemo li od nekih korijena ove nesretne drzave, sta tu ima da se nadje. Sve i svasta. Jednostavno svje je zamrseno, ustav, nacije, fudbal, kosarka,..... Rat se nikada zaboraviti nece, to je sigurno, ali preko nekih drugih stvari se moze uticati da se to u nekoj mujeri ublazi. Prije svega mislim na sport, pa politiku. Pa pogledajmo kakve se stvari desavaju na terenima. Greska je u sva tri naroda sto se sporta tice. A sto se politike tice, predstavnici srba, predsjednik, zatim ministri, policija to je katastrofa. Mislim ne priznavati drzavne praznike kao dan nezavisnosti, i dan drzavnosti to je apsurd. pa koga onda paravac predstavlja u ime koje drzave on ide na te sastanke. Ljudi ovo je Bosna i Hercegovina, to se mora jednom shvatiti. RS i FBIH se moraju ukinuti. Sve oni koji koce ovu drzavu treba smijeniti, ne trebaju nam vise nacionalisti, IDITE ODAVDE.
PEACE
To je tesko pitanje. Krenemo li od nekih korijena ove nesretne drzave, sta tu ima da se nadje. Sve i svasta. Jednostavno svje je zamrseno, ustav, nacije, fudbal, kosarka,..... Rat se nikada zaboraviti nece, to je sigurno, ali preko nekih drugih stvari se moze uticati da se to u nekoj mujeri ublazi. Prije svega mislim na sport, pa politiku. Pa pogledajmo kakve se stvari desavaju na terenima. Greska je u sva tri naroda sto se sporta tice. A sto se politike tice, predstavnici srba, predsjednik, zatim ministri, policija to je katastrofa. Mislim ne priznavati drzavne praznike kao dan nezavisnosti, i dan drzavnosti to je apsurd. pa koga onda paravac predstavlja u ime koje drzave on ide na te sastanke. Ljudi ovo je Bosna i Hercegovina, to se mora jednom shvatiti. RS i FBIH se moraju ukinuti. Sve oni koji koce ovu drzavu treba smijeniti, ne trebaju nam vise nacionalisti, IDITE ODAVDE.
PEACE
- Poglavica
Drzavu ombudsmena!!!!!!!!!!
U savkom slucaju je pozitivno da su se probudili i shvatili nesto se mora raditi. Ziku:
masovne povrede socijalnih prava i prava na zdravlje, zatim na imovinu, pravo privatnosti, izvršenje mjera sigurnosti u sudskim postupcima te u oblasti slobode medija misli, kritike i javljanja
prava na zivot itd.
to su pa uzasne povrede ljudskih prava.
Poslije kritike internacionalnih institucija znaci prob´duli se, znaju da i oni mogu nesto uciniti. Sve jasno sv elijepo. Pitam se samo zasto ombudsmeni FBiH procjenjuju politicki rad BiH kad imaju i ombudsmeni BiH?
Ombudsmani FBiH: BiH je potpuno nefunkcionalna i politički mrtva
BiH je u jednom haotičnom stanju i potpuno je nefunkcionalna, i može se reći da je politički mrtva, zaključak je godišnjeg izvještaja ombudsmana FBiH Esada Muhibića, Branke Raguz i Vere Jovanović, objavljenog na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.
Oni navode da BiH i poslije dugog niza godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma nije izgradila kapacitete vlasti da bi zakone koji se donose provela do kraja.
Branka Raguz je naglasila da je uočljivo postojanje političkih skupina koje bez međusobne koordinacije donose zakone bez obzira postoji li za to osnova te da država nema onu silu koju svaka država treba imati, a to je da prisili određene pojedince, odnosno političare da se to što je zakonom utvrđeno i provede, a kao jedan od primjera navela je Zakon o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom.
Predstavljeni godišnji izvještaj ombudsmana FBiH nije primarno posvećen povratku izbjeglica kao što je dosad to bio slučaj, nego u njemu primarno prevladavaju problemi socijalnih prava.
Istaknuto je da su Vlada FBiH i kantonalne vlade odbile izvršiti gotovo sve preporuke ombudsmana, posebno one koje se odnose na predmete u kojima su ombudsmani obvezni po zakonu vršiti kontrolu imenovanja upravljačkih struktura u tvrtkama.
Prema izvještaju, u 2004. je registrovano 11.400 žalbi u kojima se 25.059 građana obratilo za zaštitu svojih prava zbog postupaka izvršne, zakonodavne ili sudske vlasti. Navedeno da je za masovna kršenja ljudskih prava građana odgovoran nedostatak zakona o restituciji, koji je FBiH mogla donijeti kroz proteklih deset godina.
Ombudsmani FBiH su u prva tri mjeseca 2005. sačinili 23 posebna izvještaja koja su se odnosila na masovne povrede socijalnih prava i prava na zdravlje, zatim na imovinu, pravo privatnosti, izvršenje mjera sigurnosti u sudskim postupcima te u oblasti slobode medija gdje je, prema izvještaju, došlo do znatnog pada saradnje između ombudsmana, vlada i Parlamenta
.
U savkom slucaju je pozitivno da su se probudili i shvatili nesto se mora raditi. Ziku:
masovne povrede socijalnih prava i prava na zdravlje, zatim na imovinu, pravo privatnosti, izvršenje mjera sigurnosti u sudskim postupcima te u oblasti slobode medija misli, kritike i javljanja
prava na zivot itd.
-
fera
jesi debil e majmune glupi seljacino nacionalisticka. kako neko moze biti tako glup debilu.karanana wrote:ne vrijedi se rapsravljati s tobom, muslimanski dijelovi bosne su najcistiji isto ko sto su muslimani bacili svoju granatu na markale, ubili 5,000 srba u sarajevu i vjerovatno plasirali ovu laznu kasetu sto se sada vrti na vijestima.
-
rei
Mx wrote:Ja bih zelio da vidim ovakvu BiH od sada pa nadalje![]()
Ukinuti entiteti. Vracen nazad njen naziv Republika BiH podijeljena na 5 regija: centralna, istocna, zapadna, sjeverna i juzna.
Jedna centralna vlast u Sarajevu za najvaznija pitanja a sve ostale ovlasti bitne za same regije kao njihov razvoj, ekonomija i sl. prebaciti na same regije jer one same najbolje znaju sta im je potrebno i kako zele da zive.
Glavni grad BiH da i dalje bude Sarajevo a glavni gradovi samih regija mogu biti: Banja Luka, Mostar, Tuzla, Bihac i sl.
Vojska i policija kao i sve ostalo normalno zajednicka.
Da se u Ustav BiH upise BH Nacionalni identitet kao jedino konstitutivni.
Te da u Ustavu stoje napisani svi Etnicki Narodi koji zive na podrucju BiH. Svi ti Etnicki Narodi u BiH ma kako se oni zvali ako prihvate da pripadaju Naciji BH mogu biti konstitutivni. A svi oni Narodi koji se izjasnjavaju da pripadaju Nacijama nama stranih drzava nemogu biti konstitutivni. Razlog tome je samo jedan. Da pripadnici Nacionalnog identiteta nama stranih drzava nemogu podijeliti teritorijalno nezavisnu i suverenu drzavu BiH drzavu svih njenih Naroda.
Te da na kraju drzava BiH bude multikulturna, napredna i bogata drzava za dobrobit svih njenih gradjana sa izgradjenim autoputevima sjever - jug i istok - zapad kao i razvijenim turizmom.
uh , dobro ovo
-
rei
karanana wrote:ne vrijedi se rapsravljati s tobom, muslimanski dijelovi bosne su najcistiji isto ko sto su muslimani bacili svoju granatu na markale, ubili 5,000 srba u sarajevu i vjerovatno plasirali ovu laznu kasetu sto se sada vrti na vijestima.
s tobom se sigurno vrijedi raspravljati
-
dinash
Poglavica wrote:Ziku:
prava na zivot itd.
jos da ukinu "pravo na disanje" i cao.
-
antekalas
#41 Re: želje
Pa da ti kazem bosanac je bosanac zamisli sad koliko nacija zivi u americi koji imaju drzavljanstvo zive rade dobro im a nisu rodjeni tu i onih rodjenih kako osjecaju ameriku kao svoju domovinu sa americkim pasosem putuju svuda bez viza i problema i nije im ni na kraj pameti da se nesto jace amerika veze sa njihovom zemljom da bi im bilo bolje.ako si bosanac budi i osjecaj se tako i ne treba ti rezervna domovina.avram wrote:Prvo želim Bosnu u kojoj ljudi više neće strahovati da neko neće mu kćer silovati ili majku zaklati a onda da iskoristimo ovo što nam je Bog dao da bolje živimo te da budemo konačno ljudi a ne da maštamo o Otomanskoj imperiji(uzgred budi rečeno Turci piče u razvoju svoje ekonomije baš ih jede briga za Bosnu)ili Velikoj Srbiji i sl...
Što se tiče nekog državnog odnosa sa Srbijom ja mislim da nebi bilo loše da postoje neke malo veće veze ili savez na taj bi se način Srbi u Bosni osjećali sigurniji i okrenuli bi se ka napretku BiH.
POZDRAV
-
antekalas
ne slazem se sa tobom kakva muslimanska srpska ili hrvatska republika ako ljudima nije smetalo da 50 godina zive zajedno i mogli su to bez problema zasto ne mogu i dalje slusajte politicare daleko cete dogurati.polozajudrustvu wrote:Vidim je podijeljenju na tri dijela. Republiku Srpsku, Herceg Bosnu i Islamsku bosnjacku republiku.
-
digger
#45 Re: Kaku vi zelite Bosnu za 20 godina?
Prvo, kaku tebi.mr__bosnjak wrote:Kaku Bosnu hocete sa 20 godina?
Dalje...
Hocu da postoji.
Da se svi smjeskaju dok jedni druge pozdravljaju.
Da ne znam koje je vjere sagovornik.
Da se moze putovati van nje i kroz nju.
Da uz cevape mogu traziti i leskovacku pljeskavicu.
Da nam ne treba vojska.
Da nam ne trebaju vize.
Da penzioneri mogu ljetovati kao i drugi.
Da vlasnici pokupe govna iza pasa.
Da niko ne ceprka po smetljistu.
Da planinarim bezbrizno po svakoj planini.
Da me usluze u uredima, radnjama, salterima...
Da nam dodju turisti.
Da nas napuste EU pecalbari.
Da uzmem BH pasos.
Da sam ponosan kada kazem odakle sam.
-
mr__bosnjak
Koja zemlja ima vise naroda(mozda neka ali ne vecina). Svaka zemlja ima svoj narod pa onda manjine koje su naravno ravnopravne ili bi bar trebale biti.A wrote:To je program svih nacionalistickih, fasistickih stranaka - Francuska Francuzima; Njemacka Njemcima ... FUJ.Qler wrote: Asi srbin, brate u srbiju, hrvat u hrvatsku. Bosanci u bosni!
RESPEKT
Hocu drzavu gdje se ne prica o nacionalnom identitetu, o etnickoj pripadnosti, religiji. Samo o zajednickom boljitku.
Ja hocu Bosnu gdje su svi Bosnjaci koje su god vjere kako je i bilo prije. Da je u EU i da je napredna. Da je cijela bez entiteta ili regiona. Da su njene manjine ravnopravne Bosnjacima i da je bogata.
-
avram
Svasta,otkuda tolika mržnja.Mržnja srce truje i tijelo čini nezdravim.Mržnja razara um i dušu i čini nas ružnim a na kraju neutješnim...mr__bosnjak wrote:Koja zemlja ima vise naroda(mozda neka ali ne vecina). Svaka zemlja ima svoj narod pa onda manjine koje su naravno ravnopravne ili bi bar trebale biti.A wrote:To je program svih nacionalistickih, fasistickih stranaka - Francuska Francuzima; Njemacka Njemcima ... FUJ.Qler wrote: Asi srbin, brate u srbiju, hrvat u hrvatsku. Bosanci u bosni!
RESPEKT
Hocu drzavu gdje se ne prica o nacionalnom identitetu, o etnickoj pripadnosti, religiji. Samo o zajednickom boljitku.
Ja hocu Bosnu gdje su svi Bosnjaci koje su god vjere kako je i bilo prije. Da je u EU i da je napredna. Da je cijela bez entiteta ili regiona. Da su njene manjine ravnopravne Bosnjacima i da je bogata.
-
mr__bosnjak
Kaka mrznja ovo je istina. Mrznja dolazi od tih koji ovo negiraju i zovu lazima. Ja se nista neljutim.