Kako zivjeti s cimerima?
-
Milena84
#1 Kako zivjeti s cimerima?
Ja zivim na ilidzi i zelim da se odselim jer zivim s roditeljima odrasla sam na carsiji tako da mi je ovo strano UZASNO se osjecam ne mogu nikako da se naviknem sve mi je daleko,sve odvratno. Pa bih molila savjet ko ima iskustva sa cimerima Hvala unaprijed
- uvjek dobar gost
#2 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Živio sam sa cimerom... oko dvije godine, dok sam studirao... sve ti je u kompromisima.. u razumijevanju i u filmu koji furate.. Ukoliko postoje neke nepremostive razlike... od toga nema ništa, nešto slično kao kad kreneš kasnije živjeti sa partnerom il partnerkom....
Meni je i to bilo iskustvo iako smo živjeli u 30m2 bilo nam je ludo... i sve bila je muzika ! Lakše sam učio neke predmete.. i polagao ih... još tad sam naučio da ne budem velika picajzla i to je to... svaka medalja ima dvije strane pa tako i ova cimerska !
Meni je i to bilo iskustvo iako smo živjeli u 30m2 bilo nam je ludo... i sve bila je muzika ! Lakše sam učio neke predmete.. i polagao ih... još tad sam naučio da ne budem velika picajzla i to je to... svaka medalja ima dvije strane pa tako i ova cimerska !
- kockica_kockica
#3 Re: Kako zivjeti s cimerima?
zivjeti s nekim ko ti nije roditelj je tesko... prije vega jer svi mi imamo svoje vrline i mane svoje male i velike tersove i svoje velike i male potrebe...
moras biti spremna da:
ces mozda dobiti cimera/icu koja ne sprema stvari za sobom - ili ko je opsjednut sa spremanjem
ces naci nekoga ko nema naviku da kupuje namirnice za kucu a redovno ce ti jesti tvoje - ko je stipsa i stalno ce provjeravati svoje namirnice
ces naci nekoga ko voli tulumariti toliko da ti se zivot zgadi - ili nekog ko mozda nije za tulum a ti bi ga imala
ces naci nekog ko nece postovati tvoje vrijeme za tebe pa ces onda kada zelis s nekim s mirom popiti kafu morati sjediti i sa cimerkom/om i s tom osobom
ces naci nekog ko se kupa 18 puta dnevno i nikad bojler ne napuni - ili nekog ko se ne kupa pa ce smrditi
itd itd...
moras biti spremna na mnogo kompromisa ... dogovor kucu gradi pa tako i zajednicki zivot s nekim... konstruktivan razgovor na pocetku je ono sto trebas za normalan odnos sa cimericom/om
moras biti spremna da:
ces mozda dobiti cimera/icu koja ne sprema stvari za sobom - ili ko je opsjednut sa spremanjem
ces naci nekoga ko nema naviku da kupuje namirnice za kucu a redovno ce ti jesti tvoje - ko je stipsa i stalno ce provjeravati svoje namirnice
ces naci nekoga ko voli tulumariti toliko da ti se zivot zgadi - ili nekog ko mozda nije za tulum a ti bi ga imala
ces naci nekog ko nece postovati tvoje vrijeme za tebe pa ces onda kada zelis s nekim s mirom popiti kafu morati sjediti i sa cimerkom/om i s tom osobom
ces naci nekog ko se kupa 18 puta dnevno i nikad bojler ne napuni - ili nekog ko se ne kupa pa ce smrditi
itd itd...
moras biti spremna na mnogo kompromisa ... dogovor kucu gradi pa tako i zajednicki zivot s nekim... konstruktivan razgovor na pocetku je ono sto trebas za normalan odnos sa cimericom/om
-
Milena84
#4 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Hvala ti jer ja vec duze vrijeme planiram ovo zbog svog partnera da sam blize njemu a malo po malo on bi se preselio k meni tako to ideuvjek dobar gost wrote:Živio sam sa cimerom... oko dvije godine, dok sam studirao... sve ti je u kompromisima.. u razumijevanju i u filmu koji furate.. Ukoliko postoje neke nepremostive razlike... od toga nema ništa, nešto slično kao kad kreneš kasnije živjeti sa partnerom il partnerkom....
-
Milena84
#5 Re: Kako zivjeti s cimerima?
hahahaahahahahaahhaha uzasssssssssssssssssssssssssssMilena84 wrote:Hvala ti jer ja vec duze vrijeme planiram ovo zbog svog partnera da sam blize njemu a malo po malo on bi se preselio k meni tako to ideuvjek dobar gost wrote:Živio sam sa cimerom... oko dvije godine, dok sam studirao... sve ti je u kompromisima.. u razumijevanju i u filmu koji furate.. Ukoliko postoje neke nepremostive razlike... od toga nema ništa, nešto slično kao kad kreneš kasnije živjeti sa partnerom il partnerkom....
Meni je i to bilo iskustvo iako smo živjeli u 30m2 bilo nam je ludo... i sve bila je muzika ! Lakše sam učio neke predmete.. i polagao ih... još tad sam naučio da ne budem velika picajzla i to je to... svaka medalja ima dvije strane pa tako i ova cimerska !))))))
-
*mima*
#6 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
-
Milena84
#7 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Ne za pocetak bi nasla cimerku tek naknadno nakon izvjesnog vremena bi pocela zivjeti s njim takav mi je plan.Jer ne smijem bs odmah zivjeti s njima to je malo........*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
-
*mima*
#8 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Milena84 wrote:Ne za pocetak bi nasla cimerku tek naknadno nakon izvjesnog vremena bi pocela zivjeti s njim takav mi je plan.Jer ne smijem bs odmah zivjeti s njima to je malo........*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
Sta?
- uvjek dobar gost
#9 Re: Kako zivjeti s cimerima?
.... Prije života sa momkom, partnerom il partnerkom, ja lično preporučujem život u osami barem od godinu dana... da prvo upoznaš sebe ! U tome je osnova... i kasnije taj period se uzima kao referentni... jer osnova je prvo upoznati samog sebe ili samu sebe !*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
Život je stvar kompromisa... nema ničeg 100% uvijek... nekad i bude tih 100% ali kasnije procenat splasne.. treba znati živjeti od 0% do 100% i treba znati limite preko kojih ne želiš ići... meni je glavna rečenica bila... nema ničeg na silu !
-
Karen
#10 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Bože sačuvaj, ako je 84 još godište, pa u 26toj živjet s momkomMilena84 wrote:Ne za pocetak bi nasla cimerku tek naknadno nakon izvjesnog vremena bi pocela zivjeti s njim takav mi je plan.Jer ne smijem bs odmah zivjeti s njima to je malo........*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
Iz mog iskustva, živjela sam 4 godine sa curom skoro 10 starijom od sebe, nebo - zemlja razlika, uzajamno živciranje katkada,, zajednička kava malo češće, priče, ali odvojeni životi. Najvažnije da ima svak svoju sobu.
Sada živim sa svojim momkom (a mlađa sam od 26) i nisam ni trena požalila.
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#11 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Živiš na Ilidži i želiš da se odseliš.... gdje želiš da se odseliš ? U drugi grad, državu, opštinu ili naselje??Milena84 wrote:Ja zivim na ilidzi i zelim da se odselim jer zivim s roditeljima odrasla sam na carsiji tako da mi je ovo strano UZASNO se osjecam ne mogu nikako da se naviknem sve mi je daleko,sve odvratno. Pa bih molila savjet ko ima iskustva sa cimerima Hvala unaprijed
Živiš sa roditeljima...fino svi smo tako počeli
Odrasla sam na čaršiji tako da mi je "OVO" strano ... šta je OVO ????
UZASNO se osjecam ne mogu nikako da se naviknem sve mi je daleko,sve odvratno..........zašto?
Savjet: traži cimera sa čaršije
-
Milena84
#12 Re: Kako zivjeti s cimerima?
To je malo da ne kazem problem mi smo u vezi i ja ga volim svim srcem dala bih zivot za njega al smo se poceli udaljavati jedno od drugog jer ja zivim daleko razlog moje selidbe je ON da bih bila blize njemu jer ne mogu drugacije sve je promjenilo nas odnos od kako ja daleko od njega zivim djaba ja ga volim i preselit cu se zbog njega*mima* wrote:Milena84 wrote:Ne za pocetak bi nasla cimerku tek naknadno nakon izvjesnog vremena bi pocela zivjeti s njim takav mi je plan.Jer ne smijem bs odmah zivjeti s njima to je malo........*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
Sta?
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#13 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Ko ti brani da baš odma počeneš da živiš s' nijm ???Milena84 wrote:Ne za pocetak bi nasla cimerku tek naknadno nakon izvjesnog vremena bi pocela zivjeti s njim takav mi je plan.Jer ne smijem bs odmah zivjeti s njima to je malo........*mima* wrote:Pa sto pitas kako je zivjeti sa cimerima kad ces zivjeti sa momkom?
-
*mima*
#14 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Milena84 wrote:
To je malo da ne kazem problem mi smo u vezi i ja ga volim svim srcem dala bih zivot za njega al smo se poceli udaljavati jedno od drugog jer ja zivim daleko razlog moje selidbe je ON da bih bila blize njemu jer ne mogu drugacije sve je promjenilo nas odnos od kako ja daleko od njega zivim djaba ja ga volim i preselit cu se zbog njega
Pa i on zivi daleko od tebe........nek se on preseli.
-
Milena84
#15 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Nisam 84 godiste ovo je samo nick 87 sam pa da trazit cu od pofalica pa prema carsiji valjda cu negdje naci pozelite mi srecu
-
Gospoda Ministarka
#16 Re: Kako zivjeti s cimerima?
*mima* wrote:Milena84 wrote:
To je malo da ne kazem problem mi smo u vezi i ja ga volim svim srcem dala bih zivot za njega al smo se poceli udaljavati jedno od drugog jer ja zivim daleko razlog moje selidbe je ON da bih bila blize njemu jer ne mogu drugacije sve je promjenilo nas odnos od kako ja daleko od njega zivim djaba ja ga volim i preselit cu se zbog njega
Pa i on zivi daleko od tebe........nek se on preseli.
Sta je rec veza na daljinu, kako ste do sad uspjevali odrzavat?
- Irelevantan
#17 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Preselila si s čaršije na Ilidžu i osjetila si da se udaljavaš od momka...zbog nekih recimo cca 10-12 kilometara razlike u odnosu na ranije prebivalište 
-
Milena84
#18 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Vec smo 10 godina zajedno haahha za ne povjerovati al roditelji su tu koji brane "Gdje ces zivjeti s momkom jesi normalna" i tako te gluposti koje me nerviraju kao prvo se moras udati a ja ne zelim da se udajem jos zelim da se provedem prvo s njim
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#19 Re: Kako zivjeti s cimerima?
Dobila si savjete, na temu koju si trazila.
Ostala prica, kako su tebi 22/23 godine, a u vezi si vec 10 godina, je znamo sta.
Do sljedece teme
hvala i prijatno.

Ostala prica, kako su tebi 22/23 godine, a u vezi si vec 10 godina, je znamo sta.
Do sljedece teme