imala milju...i baksisa haman milju il blizu...sad manje
kolko ti barbi imas ?ko uciteljica/profesorica il sta vec?
sretna nova svima
Moderator: anex
prof. 900 stoja jarane-gola plata ! procitaj, ima tema za prosvjetu. . .Topla voda wrote:amrice,kod sabica..
sretna nova svima
imas prevoz i topli obrok?barby02 wrote:prof. 900 stoja jarane-gola plata ! procitaj, ima tema za prosvjetu. . .Topla voda wrote:amrice,kod sabica..
sretna nova svima
Ne sekiram se jaTopla voda wrote:pa bona nemoj se sikirat onda.stoja gore dole...
imas muza,dijete,roditelje??...idi ih izljubi,cestitaj novu i budi zadovoljna.
Aha,in33sa wrote:Mostarac je rekao najobjektivnije.
Ako je nekom pojedincu dobro, to ne znaci da nam je standard kao u svedskoj. Zaista je glupo, da ne kazem bezobrazno, izlijetati se sa poredjenjima BiH i Skandinavije. Sa njima se ni puno bogatije drzave ne mogu porediti.
Citajuci neke postove ovdje, ispada da u BiH radna mjesta cekaju, sve sa miljama eura platama i svim ostalim pogodnostima, ali eto raja nece da radi.
Smijesno, zaista.
Ovdje se svako bolje radno mjesto dobija ili preko veze ili uz kovertu punu novcanica. Nismo dzaba najkorumpiranija drzava u Evropi.
ne cekaju radna mjesta sa miljama eura ali niko od mladjih nece da radi kao cistac smecar na kamionu jer im je to ponizenjein33sa wrote:Mostarac je rekao najobjektivnije.
Ako je nekom pojedincu dobro, to ne znaci da nam je standard kao u svedskoj. Zaista je glupo, da ne kazem bezobrazno, izlijetati se sa poredjenjima BiH i Skandinavije. Sa njima se ni puno bogatije drzave ne mogu porediti.
Citajuci neke postove ovdje, ispada da u BiH radna mjesta cekaju, sve sa miljama eura platama i svim ostalim pogodnostima, ali eto raja nece da radi.
Smijesno, zaista.
Ovdje se svako bolje radno mjesto dobija ili preko veze ili uz kovertu punu novcanica. Nismo dzaba najkorumpiranija drzava u Evropi.
Evo ja radim u Srednjoj Bosni, vodim 5 marketa, 3 kafića i motel i nemam 1000 KM sa prevozom i toplim obrokom.ins wrote:Cisto jedan primjer, moj jedan prijatelj je za svoju maloprodaju pokusavao naci normalnu i razumnu osobu koja bi vodila radnju. Uslov je bio da sluzi racunarom, da je stalozena, komunikativna, itd,itd.. Plata: 1200 KM, stalni posao, prijavljen naravno.
Od marta ove godine je trazio takvu osobu, dok na kraju prije mjesec nije doslovno doveo i preselio u Sarajevo jednog momka iz Srednje Bosne da radi taj posao, koji je tamo radio za neku firmu...
Jel' ovo ozbiljno ili se salis? Vodis tri kafica, motel i 5 marketa a nemas ni 1.000,00KM !?MrSini wrote:Evo ja radim u Srednjoj Bosni, vodim 5 marketa, 3 kafića i motel i nemam 1000 KM sa prevozom i toplim obrokom.ins wrote:Cisto jedan primjer, moj jedan prijatelj je za svoju maloprodaju pokusavao naci normalnu i razumnu osobu koja bi vodila radnju. Uslov je bio da sluzi racunarom, da je stalozena, komunikativna, itd,itd.. Plata: 1200 KM, stalni posao, prijavljen naravno.
Od marta ove godine je trazio takvu osobu, dok na kraju prije mjesec nije doslovno doveo i preselio u Sarajevo jednog momka iz Srednje Bosne da radi taj posao, koji je tamo radio za neku firmu...![]()
Pitam se da li su u Srednjoj Bosni najgore plaće i odnos vlasnika prema radnicima.
od moga havera prijetelji se vratili iz ameriku u bosnuscooter21ba wrote:nisam nesto puno hodao po bih pa da vidim druga mjesta ali vjerujem da je teze nego u sa
mislim ima i u sa gladnih i zednih ali za razliku od ostalih mjesta u sarajevu se uvijek moze naci neki posao pa makar i za 300 maraka ako se nema nista pa koliko toliko dobro je (sad ce sigurno neki napasti sta je 300 maraka)
za onoga ko ne radi i to je koliko toliko dobro
koliko raje u sa znate da nece da radi?
ja ih znam bar dvoje troje koji traze posao u kancelariji platu milju itd
kad bi svi to cekali uvozili bi cistacice cistace i tako te radnike
problem je kod vecine sto nece da se spusti ispod "nivoa" jer ce ih vidjeti raja trebe i ko zna ko da radi neki prljav posao koji je za razliku od pola poslova u drzavnoj administraciji posten i znas da si ga ti zaradio
ali tu dolazimo do izmjenjenih moralnih vrijednosti gdje je uzor kriminalac a svi iole pametni ljudi su za podsmjeh jer je on zavrsavao fax 10 godina i nema nista a ovaj iz srednje sjeo u bmw 5 nove serije
sve to ok samo zasto si mene citirao?ld wrote:od moga havera prijetelji se vratili iz ameriku u bosnuscooter21ba wrote:nisam nesto puno hodao po bih pa da vidim druga mjesta ali vjerujem da je teze nego u sa
mislim ima i u sa gladnih i zednih ali za razliku od ostalih mjesta u sarajevu se uvijek moze naci neki posao pa makar i za 300 maraka ako se nema nista pa koliko toliko dobro je (sad ce sigurno neki napasti sta je 300 maraka)
za onoga ko ne radi i to je koliko toliko dobro
koliko raje u sa znate da nece da radi?
ja ih znam bar dvoje troje koji traze posao u kancelariji platu milju itd
kad bi svi to cekali uvozili bi cistacice cistace i tako te radnike
problem je kod vecine sto nece da se spusti ispod "nivoa" jer ce ih vidjeti raja trebe i ko zna ko da radi neki prljav posao koji je za razliku od pola poslova u drzavnoj administraciji posten i znas da si ga ti zaradio
ali tu dolazimo do izmjenjenih moralnih vrijednosti gdje je uzor kriminalac a svi iole pametni ljudi su za podsmjeh jer je on zavrsavao fax 10 godina i nema nista a ovaj iz srednje sjeo u bmw 5 nove serije
par njih,burazeri,sa zenama
imali su prevoznicku firmu,prodali sve sto su imali,bili na floridi
i rikverc za bosnu sanski most,kupili 70 duluma zemlje i prave veliku farmu
skontali da je lova u hrani
i ja nesto razmisljam o tome u zadnje vrijeme,a i ovako imam namjeru da se vracam u bosnu akoBogda,pa da kupim malo vise zemlje i da se bavim proizvodnjom organske hrane
ovdje gdje zivim,u swe, 4 jabuke u pakovanju,i to pomale su,organska proizvodnja,kostaju 2 eura,3 kruske u pakovanju kostaju 3 eura
kupujem malom i pravimo mu sokove i hapice od toga,pa to pratim
i da samo potvrdim da ovdje udara kriza i to samo takva,u zadnja 3 mjeseca su otpustili oko 70 000 radnika
a najavljuju iduce godine da ce oko 10% radne snage da ostane bez posla,to je oko 300 000 radnika
Azra
...I nikom nije ljepse neg’ je nam
samo da je tako svaki dan ...
Nažalost ozbiljno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jel' ovo ozbiljno ili se salis? Vodis tri kafica, motel i 5 marketa a nemas ni 1.000,00KM !?