Kako zatvoriti trgovačku radnju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
neal10

#1 Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by neal10 »

Kako zatvoriti trgovačku radnju koja ne posluje već skoro godinu a ima duga prema poreskoj (za doprinose).Ima li kakva rupa u zakonu .Ako neko zna neka pomaže........
amarcor

#2 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by amarcor »

nema nikakve rupe, otidji kod notara ili advokata, raspitaj se... sto duze odugovlacis svaki mjesec ti se nabijaju troskovi za doprinose, ovako mozda i mozes se dogovorit da ti zatvore firmu a da placas na neke rate taj dug... pozz i sretno
blesava

#3 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by blesava »

uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
neal10

#4 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by neal10 »

blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
Nik ti stvarno govori sve o tebi...... :thumbup:
amko76

#5 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by amko76 »

blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
:lol: :lol: :lol:

NIkad više vjernika i džamija i patriota, a svi samo gledaju kako da zajebu jal državu, jal zaposlenike, dobavljače, koga god stignu.
neal10

#6 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by neal10 »

amko76 wrote:

NIkad više vjernika i džamija i patriota, a svi samo gledaju kako da zajebu jal državu, jal zaposlenike, dobavljače, koga god stignu.
Moj jarane mi obični ljudi nemamo šanse da zeznemo državu jer će nam kad tad uzeti i naplatiti i zrak što dišemo a ja i nisam mislio da izbjegavam plaćanje nego kako da zatvorim sad da mi ne teku dalje obaveze .
I ako neko ima slično iskustvo neka progovori hehehehe
SaMaster

#7 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju

Post by SaMaster »

neal10 wrote:
amko76 wrote:

Moj jarane mi obični ljudi nemamo šanse da zeznemo državu jer će nam kad tad uzeti i naplatiti i zrak što dišemo a ja i nisam mislio da izbjegavam plaćanje nego kako da zatvorim sad da mi ne teku dalje obaveze .
I ako neko ima slično iskustvo neka progovori hehehehe

Obaveze ti ne teku ukoliko nemas uposlenika. S obzirom da nisi zatvorio radnju, a sve po zakonu, moras imati bar jednog uposlenika. Vjerovatno direktor i vjerovatno si to ti. U tom slcuaju tvoje obaveze i dalje teku. prema tome dok ne izmiris dugove uvijek ce ti teci obaveze. Drazav je to :lol:
Post Reply