Kako zatvoriti trgovačku radnju
Moderator: anex
-
neal10
#1 Kako zatvoriti trgovačku radnju
Kako zatvoriti trgovačku radnju koja ne posluje već skoro godinu a ima duga prema poreskoj (za doprinose).Ima li kakva rupa u zakonu .Ako neko zna neka pomaže........
- amarcor
#2 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
nema nikakve rupe, otidji kod notara ili advokata, raspitaj se... sto duze odugovlacis svaki mjesec ti se nabijaju troskovi za doprinose, ovako mozda i mozes se dogovorit da ti zatvore firmu a da placas na neke rate taj dug... pozz i sretno
-
blesava
#3 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
-
neal10
#4 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
Nik ti stvarno govori sve o tebi......blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
-
amko76
#5 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..
NIkad više vjernika i džamija i patriota, a svi samo gledaju kako da zajebu jal državu, jal zaposlenike, dobavljače, koga god stignu.
-
neal10
#6 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
Moj jarane mi obični ljudi nemamo šanse da zeznemo državu jer će nam kad tad uzeti i naplatiti i zrak što dišemo a ja i nisam mislio da izbjegavam plaćanje nego kako da zatvorim sad da mi ne teku dalje obaveze .amko76 wrote:blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..![]()
![]()
![]()
NIkad više vjernika i džamija i patriota, a svi samo gledaju kako da zajebu jal državu, jal zaposlenike, dobavljače, koga god stignu.
I ako neko ima slično iskustvo neka progovori hehehehe
-
SaMaster
#7 Re: Kako zatvoriti trgovačku radnju
neal10 wrote:Moj jarane mi obični ljudi nemamo šanse da zeznemo državu jer će nam kad tad uzeti i naplatiti i zrak što dišemo a ja i nisam mislio da izbjegavam plaćanje nego kako da zatvorim sad da mi ne teku dalje obaveze .amko76 wrote:blesava wrote:uzmes kljuc i zakljucas, pa onda bacis u miljacku, mozda se dugovi sami vrate..![]()
![]()
![]()
I ako neko ima slično iskustvo neka progovori hehehehe
Obaveze ti ne teku ukoliko nemas uposlenika. S obzirom da nisi zatvorio radnju, a sve po zakonu, moras imati bar jednog uposlenika. Vjerovatno direktor i vjerovatno si to ti. U tom slcuaju tvoje obaveze i dalje teku. prema tome dok ne izmiris dugove uvijek ce ti teci obaveze. Drazav je to