Kako zaštititi mlade od industrije razvrata?

Rasprave o vjerskim temama.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dezze wrote:
Prf wrote:nisam ja kriv sto dutchsi primaju africka plemena u komsiluk

u bih kao i u islamskom svijetu to nikada nije bila praksa

sta rade plemena u africi, beduini u arapskoj vukohebini i sl. pa donesu u dijasporu apsolutno me se ne tice :D

sto se tice hajke...mogu se pomiriti sa faktickim stanjem-a ono je...mashallah :D
Lijepo bi bilo da to kasapljenje zena u BiH ne postoji....Istina nikada nam to nije bila praksa i tradicija, ali dolaskom vehabizma u nasu zemlju, neke struje unutar njih propagiraju i realiziraju (!!) taj čin skrvnavljena zene.... :(
To je cin skrnavljenja ljudskog bica, jer se unistava ono sto nam je Allahova blagodat, kako islam kaze za seks!!!
A odkud ti to da su ''vehabije'' donijele obrezivanje zena u BiH??
Zar takvo uopste i postoji u BiH???
Po islamu je to dozvoljeno i bilo je poznato za vrijeme Poslanika a.s. medjutim nije preporuceno kao sto je za muskarce a niti je zabranjeno!
Medjutim postoje 3 vrste obrezivanja zena; potpuno sakacenje(faraonski rez-prvi su ga poceli radit faraoni), polovicno sakacenje, sa nekim umanjenim posljedicama nego prvo i trece je odstranjivanje jako jako malo kozice! Alimi kazu da samo zadnje moze bit dozvoljeno i to samo ako ga vrsi medicinski strucna osoba i u toplijimn krajevima jer bi u hladnijim krajevima moglo totalno narusit zrdavlje zene!
To sto su obrezivanje zena donijela africka plemena sa sobom u Holandiju ili negdje drugo, to je drugi problem!
A u Africi ; Etiopija, Sudan, Egipat...obrezivanje zena je podjednako zastupljeno kod sviju; muslimana, krscana, animista pa cak i kod jevreja!!!
arci

Post by arci »

hananah wrote:Samo ti arci pokazuj svoju malogradjanstinu zakljucujuci svojom (ne)zdravom logikom. To bas onako puno o tebi govori :(

Znas sta...mislila sam da si rijetka ovdje koja umije da se zeza,
a sad zakljucih da sam se debelo prevarila...ovo sto sam te
prokomentarisala nije uopste ni pod tackom razno bilo da te uvrijedim.
Ali kad vec hoces ne mogu ,a da ne primjetim koliko ipak u tvojim godinama znaci i da se zena smiri...cisto da ne lijeci frustracije na forumima.I jos nesto....ne vjerujem da postoji bilo sta napisano ovdje od kakao jesam na Forumu sto bi moglo probuditi tvoje bolesnicke strasti i navesti te da upises rijec "malogradjanstina". :-)
hananah

Post by hananah »

Jest arci sve je to tako kao sto si ti napisala :D
Haj' sad vozdra :D
arci

Post by arci »

hananah wrote:Jest arci sve je to tako kao sto si ti napisala :D
Haj' sad vozdra :D

I moj ti je uz put sa 5 zvjezdica :D
Dezze

Post by Dezze »

Bosanac sa dna kace wrote:
Dezze wrote:
Prf wrote:nisam ja kriv sto dutchsi primaju africka plemena u komsiluk

u bih kao i u islamskom svijetu to nikada nije bila praksa

sta rade plemena u africi, beduini u arapskoj vukohebini i sl. pa donesu u dijasporu apsolutno me se ne tice :D

sto se tice hajke...mogu se pomiriti sa faktickim stanjem-a ono je...mashallah :D
Lijepo bi bilo da to kasapljenje zena u BiH ne postoji....Istina nikada nam to nije bila praksa i tradicija, ali dolaskom vehabizma u nasu zemlju, neke struje unutar njih propagiraju i realiziraju (!!) taj čin skrvnavljena zene.... :(
To je cin skrnavljenja ljudskog bica, jer se unistava ono sto nam je Allahova blagodat, kako islam kaze za seks!!!
A odkud ti to da su ''vehabije'' donijele obrezivanje zena u BiH??
Zar takvo uopste i postoji u BiH???
Po islamu je to dozvoljeno i bilo je poznato za vrijeme Poslanika a.s. medjutim nije preporuceno kao sto je za muskarce a niti je zabranjeno!
Medjutim postoje 3 vrste obrezivanja zena; potpuno sakacenje(faraonski rez-prvi su ga poceli radit faraoni), polovicno sakacenje, sa nekim umanjenim posljedicama nego prvo i trece je odstranjivanje jako jako malo kozice! Alimi kazu da samo zadnje moze bit dozvoljeno i to samo ako ga vrsi medicinski strucna osoba i u toplijimn krajevima jer bi u hladnijim krajevima moglo totalno narusit zrdavlje zene!
To sto su obrezivanje zena donijela africka plemena sa sobom u Holandiju ili negdje drugo, to je drugi problem!
A u Africi ; Etiopija, Sudan, Egipat...obrezivanje zena je podjednako zastupljeno kod sviju; muslimana, krscana, animista pa cak i kod jevreja!!!
Neki dan sam saznao da takav obicaj radi grupica vehabija koja zivi u blizini Visokog.... To rade valjda da ih zene ne bi varale. Da im se zgadi sex. Ne mislim, naravno, da to Islam preporucuje, ali eto oni to nesto u ime Islama sprovode..... :(
digger

Post by digger »

mosor1 wrote:....Evo jedinog sto treba uciniti:
1. Smijeniti kriminalce, fasiste i pokvarenjake s vlasti, a izabrati postene ljude, zainteresirane za napredak, demokraciju (i ljudska prava).
2. Rijesiti se korupcije, i osigurati da se gradanski zakoni doslovno provode, jednakost za sve bez diskriminacija.
3. Pametnim socijalnim sistemom smanjiti siromastvo i neznanje.
4. Obrazovanjem (i seksualnim) uciniti ljude svjesnim mogucnosti i rizika, izgraditi gradansku svijest, toleranciju i postovanje razlicitosti.

A sve se cetvoro zapravo svodi na doslovnu primjenu onoga sto pise u zakoniku.
Ovo tvoje je brate komplikovano izuzev seksualnog obrazovanja, za koji se evo prvi javljam.

Hajmo mi najprije da raspustimo drzavu, tj., svi da privremeno izadjemo van BH koji metar, formiramo lijepo red (znas da kada idemo van, onda znamo da budemo strpljivi i kulturni), pa onda odmah natrag do stolova na granici da se tu cekira svako i da se ustanovi ko je podoban da bude dobar gradjanin a ko ne. Znaci, dobri naprijed--ostali stoj.

Predlazem da "bugboy" bude nadlezan za kontrolu moralnih kvaliteta kandidata. Kontrapredlog?
bugboy

Post by bugboy »

nemojte tako o zapadu, oni nas vole

prvo su nas priznali kao drzavu da bi jugu raskopali, pa su nam zabranili da uvozimo oruzje (oruzje nevalja) da se branimo (neka ih vukovi kolju), pa opet mi ojacali i tvrdoglavo necemo da nestanemo, pa nam sad uvode toboznju demokratiju, koja nidje ne postoji (demokratija je prividjenje),uvoze nam slobode razvrata, kriminala, prostitucije, korupcije (to nam treba) i tak ubijaju moral, porodicu, zajednicu i sve sto nas krasi.

Jednostavno pripremaju nas na ponovno klanje i ubijanje, koje ce se mozda desiti za pedesetak godina a mozda i prija .
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dezze wrote: Neki dan sam saznao da takav obicaj radi grupica vehabija koja zivi u blizini Visokog.... To rade valjda da ih zene ne bi varale. Da im se zgadi sex. Ne mislim, naravno, da to Islam preporucuje, ali eto oni to nesto u ime Islama sprovode..... :(
Gledaj ko ti kaze, pa onda sta ti kaze!!!
Prvi put cujem da u Visokom ima ''vehabija''! Mislio sam da je to jedna od neiskvarenih muslimanskih sredina gdje bilo kakav ''uvozni'' islam nije bas pustio korijena!
supertrip

Post by supertrip »

Bosanac sa dna kace wrote:
Dezze wrote: Neki dan sam saznao da takav obicaj radi grupica vehabija koja zivi u blizini Visokog.... To rade valjda da ih zene ne bi varale. Da im se zgadi sex. Ne mislim, naravno, da to Islam preporucuje, ali eto oni to nesto u ime Islama sprovode..... :(
Gledaj ko ti kaze, pa onda sta ti kaze!!!
Prvi put cujem da u Visokom ima ''vehabija''! Mislio sam da je to jedna od neiskvarenih muslimanskih sredina gdje bilo kakav ''uvozni'' islam nije bas pustio korijena!
Ma jok eto, nema u BiH nista uvozno, sve sami proizvodimo. Truhli zapad je donio svoj uvoz, isto tako i vehabijice poput dawuda i slicnih, njihov je uvoz jos vise nepoznat ovdje. To su teroristi u nasoj okolini, zapad ti govori, trosi, kupi, trosi, kupi, a ovi arapi govore mrzi, ubij, mrzi, ubij svakoga ko misli drugacije. Osim toga nemoj matere ti mijesati homoseksualizam iliti pederluk sa drogom, prostitucijom i sl. To su socijalne bolesti a pederluk nije bolest. U svakom slucaju nije kada se poredi sa rezanjem klitorisa zeni "da ga ne bi varala". Pa koji je to frustrirani nesigurni kreten? Veci je peder od svakog homoseksualca.
I 94-te, sa trojicom havera se nakon 14 dana na liniji vracam kuci na 2 dana i pred mojom zgradom, u mom gradu u Zenici vidim jebenog arapa kako napada moju sestru jer nosi suknju!!! A mi tako sjebani, pa taman nam je to falilo, jedva ga je hitna sastavila. E od tada prezirem sve te uvozne stavove i pokusaje da se mi "prevaspitamo" po necijem stranom receptu. Sve ih treba deportovat u vukojebinu iz koje su dosli, zajedno s njihovim "konvertovanim" super bulama, iako se uglavnom radi o neobrazovanim, nekada i nepismenim djevojcicama sa sela.
I onda to moronsko pitanje: Kako zaštititi mlade od industrije razvrata?"Daj ako nesto treba zastititi, to je NASA SOPSTVENA KULTURA koja je pod udarom i sa istoka i zapada. Sta si to ti? Arap? Pa zasto ne odjebes onda u Arabiju? Ako si u Bosni, onda se prilagodi lokalnoj kulturi i tradiciji, koja je jedinstvena. Tako ti je svugdje u svijetu. Ako zivis u toj zemlji, bez obzira jesi li gradjanin ili imigrant, izbjeglica ili bilo sta drugo, ocekuje se da usvojis jezik, kulturu i da postujes tradiciju, a ne da nameces strane norme ponasanja.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

dawud wrote:Priča iz jednog našem rudarskog grada(objavljeno u novinama)

Jedan otac je krenuo puškom da brani čast svoje maloljetne kćeri,kad je saznao da mu se kćer sa dvije drugarice nalazi u nekakvoj vikendici u društvu muškaraca koji su njegova generacija i uzgred,lokalni moćnici.
Otac je u huji i povrijeđenosti imao namjeru da pobije lokalne moćnike ali je tragedija spriječena u zadnji čas.
Naime,otac jedne druge maloljetnice,koja je odbila da ide u vikendicu,a perverznu ponudu opričala svom babi,obavjestio je o tome i oca ove prve djevojčice koja se nalazila u vikendici ali i Policiju koja je provalila u vikendicu i tamo zatekla trojicu srednjovječnih muškaraca sa tri maloljetne djevojčice učenice srednje škole.
Zamislite se,čemu ovo vodi,koji su uzroci,šta to utiče na maloljetne djevojke da prihvataju ovakve ponude i sta ako se ovo desi sa vašim sestrama i kćerkama.!
upravo pitanje koje si postavio...šta njih vodi tamo?

kad to odgovorimo odgovorili smo na većinu pitanja koje si ti i drugi postavili na ovoj temi.

Šta je to u ljudskoj prirodi što je čini takvom da se ljudima sviđa prostitucija, istospolna ljubav, droga, alkohol, nasilje, ili masovni ubica djece dođe kući i "krvavih ruku" zagrli i poljubi svoje dijete itd itd...

ja ne znam mada bi bilo jako lijepo znati.
nebi

Post by nebi »

supertrip wrote:U svakom slucaju nije kada se poredi sa rezanjem klitorisa zeni "da ga ne bi varala". Pa koji je to frustrirani nesigurni kreten?
Pokojni Friedrich Torberg je opisao slucaj bankara iz Praga koji je,saznavsi da mu zena ima dva ljubavnika,ipak odbio da se razvede i to objasnio ovako:
"Radije posjedujem 30% dobrih nego 100% losih akcija" :D :D
off topic,izvinjavam se.
Onako,medju muslimanima:ja sam uvijek bio ubijedjen da ce preko sirat-cuprije svako solo za sebe...dakle,sta me boli za razvrat drugih?
supertrip

Post by supertrip »

prostitucija, istospolna ljubav, droga, alkohol, nasilje, ili masovni ubica

Nadjite uljeza(e)-hint, sta je ovdje legalno a sta nije, kako se cini originalnom posteru je to sve isto...
nebi

Post by nebi »

supertrip wrote:prostitucija, istospolna ljubav, droga, alkohol, nasilje, ili masovni ubica

Nadjite uljeza(e)-hint, sta je ovdje legalno a sta nije, kako se cini originalnom posteru je to sve isto...
hopllaa...nasao sam.Masovni ubica.To je nas brat Osamma :D
manijak1

Post by manijak1 »

Izvinite oprostite ali meni je nejasna ova tema :D .
Dakle :D u visokorazvijenim zemljama mladi su osam do 12 sati nezaštićeni :D od industrijskog razvrata :D ostalih 12 mogu da rade šta hoće :oops: :oops: .
U nerazvijenim zemljama 24 sata :D :D mladi mogu da rade šta hoće.
rei

Post by rei »

Svemirski_Jebach wrote:
dawud wrote:Priča iz jednog našem rudarskog grada(objavljeno u novinama)

Jedan otac je krenuo puškom da brani čast svoje maloljetne kćeri,kad je saznao da mu se kćer sa dvije drugarice nalazi u nekakvoj vikendici u društvu muškaraca koji su njegova generacija i uzgred,lokalni moćnici.
Otac je u huji i povrijeđenosti imao namjeru da pobije lokalne moćnike ali je tragedija spriječena u zadnji čas.
Naime,otac jedne druge maloljetnice,koja je odbila da ide u vikendicu,a perverznu ponudu opričala svom babi,obavjestio je o tome i oca ove prve djevojčice koja se nalazila u vikendici ali i Policiju koja je provalila u vikendicu i tamo zatekla trojicu srednjovječnih muškaraca sa tri maloljetne djevojčice učenice srednje škole.
Zamislite se,čemu ovo vodi,koji su uzroci,šta to utiče na maloljetne djevojke da prihvataju ovakve ponude i sta ako se ovo desi sa vašim sestrama i kćerkama.!
upravo pitanje koje si postavio...šta njih vodi tamo?

kad to odgovorimo odgovorili smo na većinu pitanja koje si ti i drugi postavili na ovoj temi.

Šta je to u ljudskoj prirodi što je čini takvom da se ljudima sviđa prostitucija, istospolna ljubav, droga, alkohol, nasilje, ili masovni ubica djece dođe kući i "krvavih ruku" zagrli i poljubi svoje dijete itd itd...

ja ne znam mada bi bilo jako lijepo znati.

pa valjda jednii su bolesni a neki biraju nemoral :shock:

zaboravila sam na ove trece valjda iz nuzde zbog love :-?
supertrip

Post by supertrip »

Doduse, ova je tema vec odmakla od "religija" foruma, medjutim nije mi cudno da se takve stvari desavaju. Kakvi se sklapaju brakovi na silu, u ranoj mladosti, radi trudnoce itd... nije ni cudo da takvi ljudi svoje frustracije izbacuju na maloljetnicama kada i ako se domognu nekih para. To ti je ujedno i glavni motiv o kome je bilo rijeci ranije. Osnovni problem je drustvo i stigma, zasto ne kaze zeni gotovo je, bilo je lijepo dok je trajalo i vice versa, nego i dalje na silu guraju i tonu u ove perverzije, a na povrsini sve sjajno, divni ocevi, muzevi itd...
"
PorukaUpisano: 27. Jul. 2005. 18:00 Naslov poruke:
supertrip (citat):
prostitucija, istospolna ljubav, droga, alkohol, nasilje, ili masovni ubica

hopllaa...nasao sam.Masovni ubica.To je nas brat Osamma"
nijedan od dva
ponovi razred
Post Reply