Kako započeti novi biznis?
Moderator: anex
-
capa brazilac
#1 Kako započeti novi biznis?
Poštovana gospodo forumaši,
volio bih ćuti različita mišljenja na ovu temu, s kojim biznisom započeti, koliko je dovoljno ulaganja, s čim raditi itd...
volio bih ćuti različita mišljenja na ovu temu, s kojim biznisom započeti, koliko je dovoljno ulaganja, s čim raditi itd...
-
The 51st State
#2 Re: Kako započeti novi biznis?
zavisi koliko ti je para na raspolaganju za start.
-
capa brazilac
#3 Re: Kako započeti novi biznis?
Odprilike imam 20000 KMThe 51st State wrote:zavisi koliko ti je para na raspolaganju za start.
- rumenige_brajtner
#4 Re: Kako započeti novi biznis?
koliko si spreman od tih 20 milja potrosit na konsultantske usluge? kontas valjda da ce ti neko dzaba davat ideje i pravit planove? u so funny
-
MrSini
#5 Re: Kako započeti novi biznis?
Uzmi u najam benzinsku pumpu u sarajevu za te pare ako možeš.
- valter.ba
#6 Re: Kako započeti novi biznis?
Prijatelju ne kaze se dzaba "ideja je najvaznija"
Znam ljude koji su nasljedili stotine hiljada i ne znaju sta, ali znam i one koji su krenuli od dna kao frontalni kokuzi i pravo se izdobrili. E ovi drugi su imali viziju

- Compact
#7 Re: Kako započeti novi biznis?
Daj nekome te pare da te zaposli u BH Telecomu, i riješio si problem. Ozbiljno mislim!valter.ba wrote:Prijatelju ne kaze se dzaba "ideja je najvaznija"Znam ljude koji su nasljedili stotine hiljada i ne znaju sta, ali znam i one koji su krenuli od dna kao frontalni kokuzi i pravo se izdobrili. E ovi drugi su imali viziju
![]()
![]()
-
Eborg
#8 Re: Kako započeti novi biznis?
Proizvodnja zdrave hrane i izvoz u EU.
Na jednoj drugoj temi sam spomenuo uzgajanje puzheva i njihov izvoz u Italiju-navodno stabilan mjesechni prihod nakon par godina ukoliko se to radi na nekom malom nivou (tipa porodica koja to radi bez sezonskih radnika).
Ili otvori kakav paintball club recimo u Zenici (fakat nema nijedan,najblizhi je chini mi se u Visokom) i snizi cijene...
Na jednoj drugoj temi sam spomenuo uzgajanje puzheva i njihov izvoz u Italiju-navodno stabilan mjesechni prihod nakon par godina ukoliko se to radi na nekom malom nivou (tipa porodica koja to radi bez sezonskih radnika).
Ili otvori kakav paintball club recimo u Zenici (fakat nema nijedan,najblizhi je chini mi se u Visokom) i snizi cijene...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9 Re: Kako započeti novi biznis?
Da se sa 20000 moze krenuti u rentabilan biznis vecina nas bi bili poduzetnici.Min. 50000 pod uslovom da radis 25
sati dnevno...optimalno 100000.
- rumenige_brajtner
#10 Re: Kako započeti novi biznis?
to nije uopste tacno. bitno je imati, kao sto neko rece, dobru ideju i viziju onoga sta zelis postici. recimo, gledao sam nekad na oprah show americku tinejdzerku koja je zaradila brdo para (preko milion $) na stvari koja izgleda kao slovo T i koja se stavi u mikrovalnu pecnicu, preko horizontalne linije se stavi list slanine da visi i da iz njega kapa mast na postolje/tanjir (ko fol nemasna slaninaBobi wrote:Da se sa 20000 moze krenuti u rentabilan biznis vecina nas bi bili poduzetnici.Min. 50000 pod uslovom da radis 25sati dnevno...optimalno 100000.
- Jara
#11 Re: Kako započeti novi biznis?
Kod nas ta mala ne bi ništa zaradila... znaš kako stoji stvar s našim izumiteljima...ne samo da ne zarade, nego još troše svoj novac provodeći svoje ideje...jedino da se proda patent vani...rumenige_brajtner wrote:to nije uopste tacno. bitno je imati, kao sto neko rece, dobru ideju i viziju onoga sta zelis postici. recimo, gledao sam nekad na oprah show americku tinejdzerku koja je zaradila brdo para (preko milion $) na stvari koja izgleda kao slovo T i koja se stavi u mikrovalnu pecnicu, preko horizontalne linije se stavi list slanine da visi i da iz njega kapa mast na postolje/tanjir (ko fol nemasna slaninaBobi wrote:Da se sa 20000 moze krenuti u rentabilan biznis vecina nas bi bili poduzetnici.Min. 50000 pod uslovom da radis 25sati dnevno...optimalno 100000.
). izrada tog proizvoda ne kosta ni blizu 20000 $ (il maraka, svejedno). koliko god glupavo izgledalo, trziste je to prihvatilo, ona je zaradila velike pare. dakle, veliki pocetni kapital nije obavezan za uspjeh, niti ga garantuje.
Eno ima ona porodica što pravi vjetrenjače za proizvodnju struje... patent je fenomenalan... i žale se ljudi na nerazumijevanje države...Sami pokrenuše proizvodnju...
- rumenige_brajtner
#12 Re: Kako započeti novi biznis?
poenta nije u tome koliko bi se tim izumom zaradilo para ovdje, nego da je dobra ideja osnov uspjesnosti nekog biznisa i da veliki pocetni kapital ne garantuje dobru zaradu...Jara wrote:Kod nas ta mala ne bi ništa zaradila... znaš kako stoji stvar s našim izumiteljima...ne samo da ne zarade, nego još troše svoj novac provodeći svoje ideje...jedino da se proda patent vani...rumenige_brajtner wrote:to nije uopste tacno. bitno je imati, kao sto neko rece, dobru ideju i viziju onoga sta zelis postici. recimo, gledao sam nekad na oprah show americku tinejdzerku koja je zaradila brdo para (preko milion $) na stvari koja izgleda kao slovo T i koja se stavi u mikrovalnu pecnicu, preko horizontalne linije se stavi list slanine da visi i da iz njega kapa mast na postolje/tanjir (ko fol nemasna slaninaBobi wrote:Da se sa 20000 moze krenuti u rentabilan biznis vecina nas bi bili poduzetnici.Min. 50000 pod uslovom da radis 25sati dnevno...optimalno 100000.
). izrada tog proizvoda ne kosta ni blizu 20000 $ (il maraka, svejedno). koliko god glupavo izgledalo, trziste je to prihvatilo, ona je zaradila velike pare. dakle, veliki pocetni kapital nije obavezan za uspjeh, niti ga garantuje.
Eno ima ona porodica što pravi vjetrenjače za proizvodnju struje... patent je fenomenalan... i žale se ljudi na nerazumijevanje države...Sami pokrenuše proizvodnju...
- chuchumbamayumbe
#13 Re: Kako započeti novi biznis?
Ja sam pokrenuo svoj biznis na osnovu jedne stare ideje!
Ali sam ja imao 700.000 km!
Ali sam ja imao 700.000 km!
- Pietje_Bel
#14 Re: Kako započeti novi biznis?
capa brazilac wrote:Poštovana gospodo forumaši,
Ja sam otvorio temu jednu vec ali ne na ovom podforumu. Evo moga prijedloga.
Dobro bi bilo da, ako imas nekih 60.000 eura i ako si spreman da malo uzmes rizika te ako si uporan i inteligenatn da probas osnovati manezu. To bi bio jedan kompleks u blizini Sarajeva gdje bi malo bogatije Sarajlije imale mogucnost da ti daju svoga konja na cuvanje. Maneze postoje u citavoj evropi. Trebalo bi ti po meni jedno 4 radnika (2 cuvara koji bi radili u smjenama od 8 sati i 2 coovijeka koji bi cuvali, hranili, njegovali konje). Znaci koncept maneze je taj da jedan covijek kupi konja i da ga tebi dovede u manezu te da ga maneza odrzava. Taj covijek bi dolazio u slobodnom vremenu da jase svoga konja tako da bi maneza trebala biti u lijepoj okolini.
- kiky
#15 Re: Kako započeti novi biznis?
koliko para treba da se registruje firma i koliko dugo se čeka? kakva je papirologija?
- karanana
#16 Re: Kako započeti novi biznis?
jesi li uradio analizu trzista?Pietje_Bel wrote:capa brazilac wrote:Poštovana gospodo forumaši,
Ja sam otvorio temu jednu vec ali ne na ovom podforumu. Evo moga prijedloga.
Dobro bi bilo da, ako imas nekih 60.000 eura i ako si spreman da malo uzmes rizika te ako si uporan i inteligenatn da probas osnovati manezu. To bi bio jedan kompleks u blizini Sarajeva gdje bi malo bogatije Sarajlije imale mogucnost da ti daju svoga konja na cuvanje. Maneze postoje u citavoj evropi. Trebalo bi ti po meni jedno 4 radnika (2 cuvara koji bi radili u smjenama od 8 sati i 2 coovijeka koji bi cuvali, hranili, njegovali konje). Znaci koncept maneze je taj da jedan covijek kupi konja i da ga tebi dovede u manezu te da ga maneza odrzava. Taj covijek bi dolazio u slobodnom vremenu da jase svoga konja tako da bi maneza trebala biti u lijepoj okolini.
koliko ljudi posjeduje svoga konja?
koliko bi ljudi eventualno kupilo konja da ima ovakvu uslugu?
koliko kosta konj?
koliko kosta ova usluga?
koje su alternativne opcije i konkurenti te "maneze"
koliko ljudi koji vec imaju konje nemaju potrebu za tom nekom manezom, jer kako bi vec imali konje a da nemaju vec rjeseno pitanje cuvanja i pazenja konja?
mislim da bosna ipak nije holandija
- Secer_033
#17 Re: Kako započeti novi biznis?
Bogate Sarajlije bi najprije kupili Ferrari nego sjeli na konj. Ko bi ih inace vidio?
- Secer_033
#18 Re: Kako započeti novi biznis?
Pardon, pomijesala sam bogate Sarajlije i kriminalce.
- uvjek dobar gost
#19 Re: Kako započeti novi biznis?
Ma može se..... par tržišta još uvijek nije zasićeno: kućni ljubimci, specijalizirane prodavnice, usluge svih tipova, proizvodnja i distribucija eko hrane, izrada namještaja po narudžbi, uvoz i distribucija materijala za opremanje stanova (uvoz i SAD), pokretanje neke vrste igraone za djecu ali i ne samo za djecu... polovan balon za rekreaciju ...
No sve ovisi o afinitetima, obrazovanju, trenutnim resursima, iskustvu i mogućnosti nalaženja eventualnih partnera
Može se pokrenuti biznis samo treba stisnuti... i krenuti !
No sve ovisi o afinitetima, obrazovanju, trenutnim resursima, iskustvu i mogućnosti nalaženja eventualnih partnera
Može se pokrenuti biznis samo treba stisnuti... i krenuti !
-
bogy
#20 Re: Kako započeti novi biznis?
Otvara se nova Web stranica, nešto kao Google, Yahoo i sl.
Intenzivno upisuju nove članove koji prilikom registracije dobivaju 250 dionica. Upis je besplatan i jednostavan.
Zamisli da imaš 250 dionica Google-a koje si dobio samo za prijavu na njihov mail kod početka njihovog rada kad su bili nitko i ništa???!
Uglavnom koga zanima neka pogleda detaljnije na (http://www.me2everyone.com/downloads...%20Answers.pdf)
i prijavi se besplatno---- http://www.me2everyone.com/163548
Da li je ovo predobro da bi bilo istinito?Pročitajte, promislite, komentirajte
Intenzivno upisuju nove članove koji prilikom registracije dobivaju 250 dionica. Upis je besplatan i jednostavan.
Zamisli da imaš 250 dionica Google-a koje si dobio samo za prijavu na njihov mail kod početka njihovog rada kad su bili nitko i ništa???!
Uglavnom koga zanima neka pogleda detaljnije na (http://www.me2everyone.com/downloads...%20Answers.pdf)
-
alijadzigibau
#21 Re: Kako započeti novi biznis?
zna li iko kakva je situacija s plastenickom proizvodnjom voca i povrca ?
meni je nudzeno da udzem u biznis s krznom tacnije s kunama....potraznja je puno veca nego proizvodnja....trziste sigurno znaci....nikako da se odlucim
meni je nudzeno da udzem u biznis s krznom tacnije s kunama....potraznja je puno veca nego proizvodnja....trziste sigurno znaci....nikako da se odlucim
-
leo karan
#22 Re: Kako započeti novi biznis?
pa haj nam ti reci da li je dobro i istinito?bogy wrote:Otvara se nova Web stranica, nešto kao Google, Yahoo i sl.
prijavljuje se preko tvog linka, to zakljucujem po ovim brojevima
to ona sema da ti dobijas bobe progresivno...
pusti suplju