Kako vrse carinu ? Kontam uzeti mobitel koji kosta oko 130 $ plus jos neke zezancije. Na koji nacin odredjuju cijenu ovog mobitela ? Stupio sam u kontakt sa prodavacem i rekao mi je da moze napisati fake cijenu
Kako zaobici placanje carine ?
- neo7
#1 Kako zaobici placanje carine ?
Planiram naruciti nesto iz Kine, vrijednost paketa je oko 350KM.... Zanimaju me vasa iskustva sa carinom, jer sam cuo da visina carine zavisi od raspolozenja radnika taj dan
.
Kako vrse carinu ? Kontam uzeti mobitel koji kosta oko 130 $ plus jos neke zezancije. Na koji nacin odredjuju cijenu ovog mobitela ? Stupio sam u kontakt sa prodavacem i rekao mi je da moze napisati fake cijenu
znaci ukoliko mob kosta 130$ on ce napisati da kosta 40$ i sl..
-
MAN-lion's coach
#2 Re: Kako zaobici placanje carine ?
neo123 wrote:Planiram naruciti nesto iz Kine, vrijednost paketa je oko 350KM.... Zanimaju me vasa iskustva sa carinom, jer sam cuo da visina carine zavisi od raspolozenja radnika taj dan.
Kako vrse carinu ? Kontam uzeti mobitel koji kosta oko 130 $ plus jos neke zezancije. Na koji nacin odredjuju cijenu ovog mobitela ? Stupio sam u kontakt sa prodavacem i rekao mi je da moze napisati fake cijenuznaci ukoliko mob kosta 130$ on ce napisati da kosta 40$ i sl..
Jao ludnica.....pa neka sami došvercaju,usput kada budu dolazili,pitaj...
- neo7
#3 Re: Kako zaobici placanje carine ?
Ne mislim ja da je fer zaobilaziti placanje carine ali nije fer ni njihova cijena
Na mobitel od 200KM dodaju carine 80KM...gdje to jos ima ?
-
high_volume
#4 Re: Kako zaobici placanje carine ?
Pitaš kako zaobići plaćanje carine, a tvrdiš da ne misliš da je to ferneo123 wrote:Ne mislim ja da je fer zaobilaziti placanje carine ali nije fer ni njihova cijenaNa mobitel od 200KM dodaju carine 80KM...gdje to jos ima ?
Kad se sad, tako mlad, naučiš i izverziraš da varaš državu, šta će od tebe biti kasnije...
Možda si prvo trebao naučiti šta je "carina" i shvatiti njen značaj, pa onda pitati za visinu i naknadu kod uvoza roba.