kako zakazati operaciju

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Alhemicarkaa

#1 kako zakazati operaciju

Post by Alhemicarkaa »

Uh, ne znam odakle da pocnem.
Prije par godina su mi dijagnostikovali kamenac u zuci. Kamencici su prvo bili 6 mm, pa onda 8mm, i evo sad su 1 cm. Prva dva nalaza sam uradila kod privatnika (dva razlicita), a treci u drzavnoj. Oba privatnika su mi rekli da moram operisati, dok mi je doktor na drzavnoj rekao: "nije glupo, ali nista se ne mora :x :x
E sad ja imam problem, prvo sam otisla na radiologiju na Kosevu, gdje su mi uradili ultrazvuk i rekli da ce nalaz biti gotov za 10 dana, i da se ne dize kod njih, vec u drugom djelu zgrade. Kad sam ih pitala sta cu s tim nalazom, rekli su mi da idem doktoru koji me je poslao. E sad, doktorica u mojoj ambulanti je ucena samo da kaze da li imas upalu grla (jednom sam joj otisla sa izrazenim otokom na licu, a ona mi rekla da nema pojma sta je to ni gdje da me posalje :? , a kad sam donjela rengenski snimak vilice da mi kaze imam li upalu, nije znala kako okrenuti snimak, a kamoli vidjeti upalu :x) i ako joj ovo donosem samo ce me blijedo gledati i pitati a za sta da ti napisem uputnicu.
Posto su mi svi rekli da mi je bolje da ovo sto prije operisem, dok me ne zaboli i ne pokrene se, sta da kazem svojoj doktorici, gdje da me salje? Abdominalnom hirurgu ili?
Ukratko, kako da zakazem jebenu operaciju? :(
Altsa

#2 Re: kako zakazati operaciju

Post by Altsa »

Na abdominalnu svakako.E sad da li oni vrse ambulantne pregleda na DIP-u ili u njihovoj zgradi koja se nalazi ispod DIP-a to ne znam.
clav

#3 Re: kako zakazati operaciju

Post by clav »

Nisam te najbolje skontao, ali sistem ti je ovakav: odes kod doktorice zalis se, ona te uputi specijalisti, pregleda te specijalista i napise terapija operativna bla bla(nekad trazi da se urade druge pretrage), odes kod svoje doktorice s tim nalazom i ona ti ona da uputnicu za kliniku gdje se to operise(moras imati nalaz od specijaliste koji preporucuje operativni tretman). Na klinici se pojavis s uputnicom i slijedis njihova uputstva.
Alhemicarkaa

#4 Re: kako zakazati operaciju

Post by Alhemicarkaa »

clav wrote:Nisam te najbolje skontao, ali sistem ti je ovakav: odes kod doktorice zalis se, ona te uputi specijalisti, pregleda te specijalista i napise terapija operativna bla bla(nekad trazi da se urade druge pretrage), odes kod svoje doktorice s tim nalazom i ona ti ona da uputnicu za kliniku gdje se to operise(moras imati nalaz od specijaliste koji preporucuje operativni tretman). Na klinici se pojavis s uputnicom i slijedis njihova uputstva.
Problem je sto meni specijalista nija napisao terapiju, samo zakljucak sta mi je, i to je kompletan nalaz. Da je bar napisao terapiju, onda bih znala sta njoj reci... Ebem ti nas zdravstveni sistem.
Hvala u svakom slucaju, pokusacu traziti uputnicu za abdominalnog hirurga...
valter.ba

#5 Re: kako zakazati operaciju

Post by valter.ba »

Stani, polako, ne zuri :mrgreen: Kao prvo trazices uputnicu za urologa! Potom ces sa njim razmotriti mogucnosti razbijanja kamena nekim od modernih aparata koje imaju u klinickom centru. Tek tada ces biti sigurna da li bas trebas na operaciju :idea: Danas sam slusao razne price o tim quazi hirurzima kojima je glavna tema tokom operacije koje ce auto ovaj mjesec zeni kupiti, a ljudi im umiru zbog trivijalnih stvari, uzas!!! Al ne sekiraj se spomenuli su jednog mladjeg hirurga koji je pravo strucan i za kojeg uposlenici KCUS-a kazu da bi dozvolili samo da ih on operise, nema bolje preporuke. Nazalost nisam se trudio da zapamtim ime ali ti mogu to provjeriti kada i ako dodjes u tu fazu. Efendic te otkacio zato sto nisi odmah potegnula kovertu :x Nazalost vecina je takvih ali kada ti trebaju bolje platiti najboljeg,uzassssssss praviiiiiii.
Sretno i samo laganini... :thumbup:
--JustMe--

#6 Re: kako zakazati operaciju

Post by --JustMe-- »

Najbolje ti je da zamoliš doktoricu da ti da uputnicu za abdominalnu hirurgiju.
Oni gore u svojoj zgradi (ulaz gdje nekad bio stari CUM) imaju ambulantu i vrše ambulantne preglede. Tu pored pregleda pitaj šta te sve dodatno interesuje oko operacije i dobićeš odgovore.
starii

#7 Re: kako zakazati operaciju

Post by starii »

najbolji za te stvari u drzavi ti je granov u travniku i mislim da se to tamo radi laparaskopski a ne nozem kao u sarajevu..ako se raspitas malo cuceš da mu dolazi dosta raje iz hrvatske i da su svi zadovoljni...
otherside

#8 Re: kako zakazati operaciju

Post by otherside »

valter.ba wrote:Stani, polako, ne zuri :mrgreen: Kao prvo trazices uputnicu za urologa! Potom ces sa njim razmotriti mogucnosti razbijanja kamena nekim od modernih aparata koje imaju u klinickom centru. Tek tada ces biti sigurna da li bas trebas na operaciju :idea: Danas sam slusao razne price o tim quazi hirurzima kojima je glavna tema tokom operacije koje ce auto ovaj mjesec zeni kupiti, a ljudi im umiru zbog trivijalnih stvari, uzas!!! Al ne sekiraj se spomenuli su jednog mladjeg hirurga koji je pravo strucan i za kojeg uposlenici KCUS-a kazu da bi dozvolili samo da ih on operise, nema bolje preporuke. Nazalost nisam se trudio da zapamtim ime ali ti mogu to provjeriti kada i ako dodjes u tu fazu. Efendic te otkacio zato sto nisi odmah potegnula kovertu :x Nazalost vecina je takvih ali kada ti trebaju bolje platiti najboljeg,uzassssssss praviiiiiii.
Sretno i samo laganini... :thumbup:
urologu zbog kamena u zuci?
ma nek' si ti spomenuo kvazi hirurge i koverte.
valter.ba

#9 Re: kako zakazati operaciju

Post by valter.ba »

Upssssssss do mene :D jer mi se ucini bubreg :D E neka si i ti nasla loncu poklopac :lol:
Doktorice "Druga Strana" samo da jos jednom potvrdim sve sto sam rekao u vezi doktora a i da dodam da znam jos mnogo gore stvari ali ne zelim da prepadam kolege forumase !!! Ono sto ti nisi zeljela da vidis je mladi hirurg kojeg sam od srca preporucio. Izgleda da si i sama u ovom kolu pa te zaboli kada neko otvoreno progovori o korupciji i neznanju ;-)
Samo da alhemicarki dodam da ce nalaz UZ biti ocitan tako da se ne mora sekirati oko znanja svoje Dr :mrgreen: znaci samo uputnica, abdominalcu naravno :D
otherside

#10 Re: kako zakazati operaciju

Post by otherside »

valter.ba wrote:Upssssssss do mene :D jer mi se ucini bubreg :D E neka si i ti nasla loncu poklopac :lol:
Doktorice "Druga Strana" samo da jos jednom potvrdim sve sto sam rekao u vezi doktora a i da dodam da znam jos mnogo gore stvari ali ne zelim da prepadam kolege forumase !!! Ono sto ti nisi zeljela da vidis je mladi hirurg kojeg sam od srca preporucio. Izgleda da si i sama u ovom kolu pa te zaboli kada neko otvoreno progovori o korupciji i neznanju ;-)
Samo da alhemicarki dodam da ce nalaz UZ biti ocitan tako da se ne mora sekirati oko znanja svoje Dr :mrgreen: znaci samo uputnica, abdominalcu naravno :D
ma samo ti prepadaj :D
al' kad nekog preporucujes onda ga propisno prozoves. ima jedna dobra, plava, noge do krajnika....pitala juce za tebe, jbg, zaboravih joj ime :D
valter.ba

#11 Re: kako zakazati operaciju

Post by valter.ba »

Vec sam rekao da nisam se trudio da zapamtim ime jer imam raju u tim krugovima i bez problema mogu da dodjem do trazene osobe ;-) Hvala Bogu ne trebaju mi dobar sam :thumbup: Ali tebi je bitno da se javis da nabijesh cifru na forumu pa makar i nemas sto za reci :-)
Ono sto ja cujem iz prve ruke, znaci iz operacione sale mene strasno isprepada i definitivno mogu zakljuciti da nam je zdravstvo i ljekari uz casne izuzetke UZAS !!!
THE END
Alhemicarkaa

#12 Re: kako zakazati operaciju

Post by Alhemicarkaa »

Dobila sam ja nalaz, i sliku sa UZ, problem je sto doktor uopce nije napisao terapiju. U zakljucku samo stoji da imam kamencice velicine 1 cm i jos neke latinske citate je koristio :D Ali nije napisao sta je slijedeci korak, nikakvu terapiju, ni tablete.
Btw, nije u pitanju dr Efendic, vec profesor Beslic Serif. Nisam znala i da za obicno snimanje UZ treba vaditi kovertu :shock: :roll: , a da ne pricam da bi tog "profesora" trebalo vratiti u osnovnu skolu da malo nauci metricki sistem, jer je po njemu 1 cm manje od 6 mm :shock:
valter.ba wrote:Al ne sekiraj se spomenuli su jednog mladjeg hirurga koji je pravo strucan i za kojeg uposlenici KCUS-a kazu da bi dozvolili samo da ih on operise, nema bolje preporuke. Nazalost nisam se trudio da zapamtim ime ali ti mogu to provjeriti kada i ako dodjes u tu fazu. Efendic
Cega je on hirurg? Ako bi saznao ime bila bih ti zahvalna :)
starii wrote:najbolji za te stvari u drzavi ti je granov u travniku i mislim da se to tamo radi laparaskopski a ne nozem kao u sarajevu..ako se raspitas malo cuceš da mu dolazi dosta raje iz hrvatske i da su svi zadovoljni...
Vec sam cula za nekog odlicnog doktora iz Travnika i da svi idu kod njega, kako doci do njega, je li on privatnik ili drzavni?

Hvala svima na odgovorima :sax:
valter.ba

#13 Re: kako zakazati operaciju

Post by valter.ba »

Evo pitao sam Kulovac Benjamin urolog is the best :thumbup: Zao mi je sto sam pogrijesio u startu jer skontah kamen u bubregu :-) tako da ova informacija moze pomoci nekome drugom. Pitao sam i za laparoskopsku operaciju zuci sto je mnogo bolja varijanta; ovi "strucnjaci" na Kosevu ti nisu od tog posla :lol: zato ganjaj ovog dr. Granova u Travniku. Prema mojim informacija radi u Opstoj Bolnici Travnik. Cim ovi domaci politicari idu njemu nema dalje ;-) Nadam se da sam ti bar malo pomogao a evo i promovisao sam jednog mladog strucnjaka da ne bude ono niko ne valja :mrgreen:
Mnogo srece :)
Post Reply