Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- siki_sa
#1 Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Bili ste u dugoj vezi, reskinuli ste, i dalje volite tu osobu, kako je vratiti?
Vasa iskustva i razlozi prekida?
- burek_in_space
#2 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Ne vracaj se, to samo Lesi radi.
-
Mr.Penguin
#3 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Da je bilo uredu ne bi prekidali.siki_sa wrote:Bili ste u dugoj vezi, reskinuli ste, i dalje volite tu osobu, kako je vratiti?
-
Samprotivsviju
#4 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Kazes joj sta mislis,na njoj je da odluci...sad ako je sa nekim drugim u vezi onda je pokusaj postepeno pridobiti...siki_sa wrote:Bili ste u dugoj vezi, reskinuli ste, i dalje volite tu osobu, kako je vratiti?
AKo ne ide..jebga...life goes on
- petunija
#5 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Voljenu osobu treba proboljeti, kad-tad će se opet pojaviti razlog zbog koga je veza i prvi put prekinuta i to će onda biti agonija u nastavcima.
- Not My Idea
#6 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
neko je prekinuo s razlogom, tako da ne vidim zasto ga tjerat da se vrati...
- muz66
#7 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
A zasto se miriti? Cemu sve to vodi? Par dana price "joj kako si mi falila, nisam mogao bez tebe, bas smo bili budale sto smo se razisli"...i onda opet sve po starom. Citav zivot se drzim jednog pravila koje nikad nisam prekrsio-moze postojati samo jedan pocetak i jedan kraj veze, pomirenja ne postoje. Najbolje je ostati sa tom osobom u drugarskim odnosima i zdravo. Kad te emocije savladaju, zapicis u kafanu, malo se izglupiras i tako sve dok te ne prodje, cca neka dva-tri mjeseca 
- Cholina_Lokica
#8 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Zavisi koliko vam je godina 
- 6.april
#9 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Objasni joj šta osjećaš.
- Ghost_Rider_XXX
#10 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Puklo jednom, pući će opet, u moru još masa riba. Taktika idi mi dodji mi nikom nije ništa dobro donjela.
- graue_maus
#11 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
ne rece ti nama ko je koga napustio .vazno je jako za temu .
-
PeppermintSA
#12 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Pa nisi posudio jaknu, pa da je trebaš vratiti. Vezu stvaraju dvije osobe - ako jedna ne želi, možeš raditi šta god želiš, ništa od toga.
Pravi pačenićki topic, kao i 90% ovdje
Pravi pačenićki topic, kao i 90% ovdje
-
Mistik_
#13 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Puskom?
Cuj kako vratiti...pa ako si ti nju ostavio hajd i nekako, pitas je da se "vrati". Ako je ona tebe...to je skroz druga prica...sto bi ti se vracala ako te sutnula?
Cuj kako vratiti...pa ako si ti nju ostavio hajd i nekako, pitas je da se "vrati". Ako je ona tebe...to je skroz druga prica...sto bi ti se vracala ako te sutnula?
- LONGMAN
#14 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Mozda je ona htjela da se on promijeni, il poboljsa ili nesto "xyz", pa dok se ne sredi sutnula ga jer joj je puknuo film. Probajte izaci, pa porazgovarajte, ako sve bude ok krenite dalje OPET
Ako ne, ah rezi vene
Ako ne, ah rezi vene
- Zovem se Zelena
#15 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
A voli li ta osoba tebe? Pa čak i kada je vratiš najveća je zabluda da će odjednom sve biti ok, da više ništa neće biti isto, da će cvjetati ruže.siki_sa wrote:Bili ste u dugoj vezi, reskinuli ste, i dalje volite tu osobu, kako je vratiti?
Jedno je tačno, nikad više neće biti kao što je bilo. Kontekst je naravno negativan. Tako da, kada bolje razmisliš ne vrijedi vraćati, osim ako se poslije toga ne uleti odmah u brak i poradi na djetetu. Jer kako nastaviti vezu tamo gdje je pukla, a da pritome po 100 puta dnevno ne zapneš na taj čvor koji vas kao veže?
- siki_sa
#16 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Npr. ako je veza pukla zbog nezadovoljstva djevojke mojim nacinom zivota, tacnije po njoj se ne trudim dovoljno da nadjem posao, jer vec vise od godinu ne radimZovem se Zelena wrote:A voli li ta osoba tebe? Pa čak i kada je vratiš najveća je zabluda da će odjednom sve biti ok, da više ništa neće biti isto, da će cvjetati ruže.siki_sa wrote:Bili ste u dugoj vezi, reskinuli ste, i dalje volite tu osobu, kako je vratiti?
Jedno je tačno, nikad više neće biti kao što je bilo. Kontekst je naravno negativan. Tako da, kada bolje razmisliš ne vrijedi vraćati, osim ako se poslije toga ne uleti odmah u brak i poradi na djetetu. Jer kako nastaviti vezu tamo gdje je pukla, a da pritome po 100 puta dnevno ne zapneš na taj čvor koji vas kao veže?
- male_okice
#17 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
eno imas temu: kako da je osvojim opet. Kad procitas sve neces nista vise zeljeti nazad 
- 6.april
#18 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Nađi posao i javi joj se. Šta imaš izgubiti?siki_sa wrote: Npr. ako je veza pukla zbog nezadovoljstva djevojke mojim nacinom zivota, tacnije po njoj se ne trudim dovoljno da nadjem posao, jer vec vise od godinu ne radim
- male_okice
#19 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
siki_sa wrote: Npr. ako je veza pukla zbog nezadovoljstva djevojke mojim nacinom zivota, tacnije po njoj se ne trudim dovoljno da nadjem posao, jer vec vise od godinu ne radim
hm...jel ona u pravu ili? Nazalost kod nas u BiH nije fakat lako naci posao, ima ljudi koji vec godinama traze posao a ne mogu naci tako da ne znam, opisi malo vise situaciju. Jesil ti malo lijen, ili je ona malo vise ufurana? o cemu se radi?
- Zelena Carapa
#20 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Ako te je ostavila samo zato sto misli da si neizljecivo lijen i inertan (ne bas dobra osobina
) i sto nisi dovoljno borben i prodoran, vratiti je mozes kad malo poradis na sebi i dokazes joj da mozes biti bolji covjek.
Ukoliko te voli naravno.
Ukoliko te voli naravno.
-
cucamonga
#21 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
mene je sutnula riba i sad se kao raspituje o meni ponovo - ja poslije nju nakon par mjeseci vise ne bih pozelio ni dusmaninu
koja je drolja bila
uglavnom kad se co'jek malo dohaviza pun svijet koka - samo treba zabacit dobro i malo pozitivizma
uglavnom kad se co'jek malo dohaviza pun svijet koka - samo treba zabacit dobro i malo pozitivizma
- pustopoljina
#22 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
pa trudis li se? trazis li? biras li? imas li realna ocekivanja?siki_sa wrote: Npr. ako je veza pukla zbog nezadovoljstva djevojke mojim nacinom zivota, tacnije po njoj se ne trudim dovoljno da nadjem posao, jer vec vise od godinu ne radim
ako ste vi godinu dana frontalni kokuzi, a ti iz mjeseca u mjesec sve manje trazis posao...sta da ti kazem- najvjerovatnije ce pobjeci od tebe. pogotovo ako ona radi.mozes uz nekoga biti i pomagati izvjesno vrijeme- dok postoji nada u bolju buducnost...ali ako je vise ne vidis, ako vidis da se on prepustio i da si ti tu da podmeces rame, podrzavas,placas...vecina ljudi ce (rekla bih, normalno) pobjeci.
drugo je ako oboje ne radite, a ona samo sa tobom i tvojim nacinom zivota nezadovoljna...pusti je onda da nadje perspektivnijeg i da se njemu nakaci. pijavica ti ne treba. dobro si pros'o.
ako zelis da je vratis, onda ne pomaze cico-mico, ti si meni sve na svijetu- nego posao i ustajanje ujutru, a ne u podne i manje cuganja citavu noc, citavu sedmicu sa drugovima (karikiram, ali kontas).
a ko zna...kad to postignes, mozda joj i budes zahvalan na sutu u guzicu, ali mozda skontas da sad bolje kotiras, pa pozelis neku drugu curu.
-
cucamonga
#23 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
volim ja mlada tvoje postove sva se posvetis rjesavanju - a to me pravo pali kad zenska trazi za sve rjesenje - ne vabim te samo te 'valim 
- 6.april
#24 Re: Kako vratiti voljenu osobu poslije duge veze?
Slažem se s ovim postom.pustopoljina wrote:pa trudis li se? trazis li? biras li? imas li realna ocekivanja?siki_sa wrote: Npr. ako je veza pukla zbog nezadovoljstva djevojke mojim nacinom zivota, tacnije po njoj se ne trudim dovoljno da nadjem posao, jer vec vise od godinu ne radim
ako ste vi godinu dana frontalni kokuzi, a ti iz mjeseca u mjesec sve manje trazis posao...sta da ti kazem- najvjerovatnije ce pobjeci od tebe. pogotovo ako ona radi.mozes uz nekoga biti i pomagati izvjesno vrijeme- dok postoji nada u bolju buducnost...ali ako je vise ne vidis, ako vidis da se on prepustio i da si ti tu da podmeces rame, podrzavas,placas...vecina ljudi ce (rekla bih, normalno) pobjeci.
drugo je ako oboje ne radite, a ona samo sa tobom i tvojim nacinom zivota nezadovoljna...pusti je onda da nadje perspektivnijeg i da se njemu nakaci. pijavica ti ne treba. dobro si pros'o.
ako zelis da je vratis, onda ne pomaze cico-mico, ti si meni sve na svijetu- nego posao i ustajanje ujutru, a ne u podne i manje cuganja citavu noc, citavu sedmicu sa drugovima (karikiram, ali kontas).
a ko zna...kad to postignes, mozda joj i budes zahvalan na sutu u guzicu, ali mozda skontas da sad bolje kotiras, pa pozelis neku drugu curu.
Niko ne želi lijenu osobu popred sebe, nekoga koga će cio život morati vući za sobom.
Žene vole vođe, nekoga na koga se mogu osloniti.
- fidoremilienko