ljubav nije paradajzacer_sa wrote:hah prvo nauci sta je plagijat pa onda pricaj. procitaj moj prethodni post o tome sta je plagijat. ako imas nesto protiv dine ja ti nisam kriv. dino je postavio nove produkcijske standarde na balkanu, sto se tice tekstova tu mu ni gibonni nije do clanaka tako da nemas nekih argumenata.
svaku uzetu pjesmu on je potpisao autora koji ju je napisao...
Kako vam se dopada Harijeva pjesma za Eurosong
Moderator: _BataZiv_0809
-
Stitch__
-
Vingo
Pa to ti kazem. Velicina jednog pjesnika mjeri u tome jel kroz intimno dobacio do univerzalnog. A obicno u takvim pjesmama onda nema likova....samo emocije.
Dino je spojio i da ima lik i ime i emociju...te da iste prilagodi aktuelnom politickom momentu....
Dino je spojio i da ima lik i ime i emociju...te da iste prilagodi aktuelnom politickom momentu....
-
miop
Ova pjesma koju Hari pjeva nije nesto na prvo slusanje, tek nakon nekoliko puta ti udje u uho, nadam se da ce dobro proci na Eurosongu.
A sto se tice nase Evrovizije svi znamo da se bira po nacionalnom kljucu, da ne preovladava kvalitet pjesme (jedne godine bosnjak, pa iduce srbin, pa hrvat). Inace najbolja pjesma koja je mogla otici na Evroviziju (a nije) je ona koju je pjevao Al'dino (Kome da ljubav dam i tako nesto ide), ali je fakat bio obucen bezze neke izbledjele leviske i naka plava majica (tad je otisla Maja Tatic cini mi se), pa onda kad je Mi(j)a Martina otisla bolji bio Igor Vukojevic itd....
Uglavnom NE PISE NAM SE DOBRO ako se ovako nastavi
A sto se tice nase Evrovizije svi znamo da se bira po nacionalnom kljucu, da ne preovladava kvalitet pjesme (jedne godine bosnjak, pa iduce srbin, pa hrvat). Inace najbolja pjesma koja je mogla otici na Evroviziju (a nije) je ona koju je pjevao Al'dino (Kome da ljubav dam i tako nesto ide), ali je fakat bio obucen bezze neke izbledjele leviske i naka plava majica (tad je otisla Maja Tatic cini mi se), pa onda kad je Mi(j)a Martina otisla bolji bio Igor Vukojevic itd....
Uglavnom NE PISE NAM SE DOBRO ako se ovako nastavi
-
hamza1
Ne mogu da shvatim da kralja Olivera mozes da stavis u isti kos sa Gibonijem ili Dinom!mama29 wrote:ja ni Dinu, ni Harija, ni Gibonia ne mogu ocima. A tek Olivera Dragojevica![]()
![]()
![]()
bila je nekad tema sa Dininim plagijatima. Moglo se i poslusat na mp3.
Sad sam trazila, ali ne mogu da nadjem.
Kakav je to tebi onda extremni ukus. Ne mogu da shvatim da te u 29-toj jos drzi furka nekih deracina, poput onog Moldavskog benda, koji se fura na Red Hot +Babom, ni malo ritma niti ma daajjj.... Jednostavno PLAGIJAT, na koji padaju neki satro urbani tipovi koji misle da znaju nesto o muzici.
Ne furaj se bezveze i ne budi arogantna. Nemas pojma o muzici!
Cuj ne valja Oliver!!
-
mamica papucarka
A ja opet ne raumijem tipove koji mogu slusat Olivera i njegovo kukumakanje.
Cista patetika. I sta ja sad treba u 30 -oj da slusam Olivera Dragojevica.
Ti slusaj, ali nemoj mene napadat zato sto sam rekla da mi se ne svidja.
A dernecit sam prestala davnoooo!!!
I nisam uopste arogantna.
Cista patetika. I sta ja sad treba u 30 -oj da slusam Olivera Dragojevica.
Ti slusaj, ali nemoj mene napadat zato sto sam rekla da mi se ne svidja.
A dernecit sam prestala davnoooo!!!
I nisam uopste arogantna.
- flora.sa
Ja Harija i njegovo prenemaganje ne volim... (jedino mi je Emina super pjesma), ali ova pjesma nije bas tako losa, kao sto je vi znalci muzicki
predstavljate...Muzika je tipicna Joksimovicka, sami prvi taktovi instrumentale na pocetku showa, i odmah sam pogodila da se radi o instrumentali za ovu evrovizijsku pjesmu...jedino da Hari malo smanji ton
u nekim segmentima pjesme...mislim da je pjesma odlicna, i da ce proci dobro na Eurosongu, pa vi pricajte i trunite sto hocete
...uglavnom definitivno je 1000 puta bolja od Sevine gange
...BTW: oplakala sam od smijeha slusajuci njenu pjesmicu
-
edu
oliver je mrak..najbolji pjevac..najbolja pjesma mu je cesarica..ali je zato gibonni supak..hamza1 wrote:Ne mogu da shvatim da kralja Olivera mozes da stavis u isti kos sa Gibonijem ili Dinom!mama29 wrote:ja ni Dinu, ni Harija, ni Gibonia ne mogu ocima. A tek Olivera Dragojevica![]()
![]()
![]()
bila je nekad tema sa Dininim plagijatima. Moglo se i poslusat na mp3.
Sad sam trazila, ali ne mogu da nadjem.
- femme
prvo, pozdrav svima, ja sam new clan...znam da vam je drago, ali sam se jednostavno morala reg. zbog ove teme...
meni hari i nije toliko losh, samo ona balerina i baletan su bezze, bolje da mu plesu oni iz romantica, da je makar malo nesto upadno na eurosongu...(nigdje veze)
ljudi jeste li poslusali SEVERINU?
ljudi jeste li poslusali SEVERINU?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

The New Dictionary of Cultural Literacy, Third Edition. 2002.
De gustibus non est disputandum
(day GOOS-ti-boos nohn est dis-poo-TAHN-dem) Latin for “There’s no disputing about taste.” Another version of this saying is “There’s no accounting for taste.” 1
The New Dictionary of Cultural Literacy, Third Edition. Edited by E.D. Hirsch, Jr., Joseph F. Kett, and James Trefil. Copyright © 2002 by Houghton Mifflin Company. Published by Houghton Mifflin Company. All rights reserved.
-
El-bosniaco
sto je inetresatno da stranici vise vole ovu pjesmu od nasih ljudi, cudna stvar, pjesma je nekako prav sevdalinski
evo nekih koentara za pjesmu:

evo nekih koentara za pjesmu:
I loved this song from first play, and cant stop playing it! I have not had that with another Eurovision song for many years. The pop, ethno cut and paste songs come and go, but this one is beautiful and melts my heart.
I don't know hardly anything about contemporary music of Bosnia and am pleased that there is stuff like this and that it is not all like Deen or Feminem.
Bosnia, You have my small UK vote on the night as I really don't think anything else I am left to hear will be as perfect as this for me in 2006!
guys iam saying the song is amazing from the first time i heard it!
and saying a song is amazing ofcourse except of Zeljko Hari did a very good job(he is the right person for this song).
Haha...I download this song and more I listened it-more iI loved it and I came here to read more about song and what I see-Zeljko! )))
seriously, I love this song...Zeljko made a beautiful music and Hari is singing it in the right way...hope that he will be in top 5
its Amazingggggggggggggggggggggggg gg!!!!
bravo Zeljko
bravo Hari!
i loveeeeeeeee it!!!
Very good song! One can always trust Zeljko Joksimovic! Very sensitive, soft ballad and for once you can hear where the entry comes from. Just as it should be! BRAVO BOSNIA!!!
It's MAGNIFICENT - FABULOUS
I LOVE IT
Bosnia-Herzegovina, is my new #1
absolutely brilliant
the way it had to be
the way I imagined it to be
This clean studio version har really grown on me... The song you want to listen when you love, when you suffer, when you are in peace with everything cuz that's just the way love goes... I would repeat myself - IT IS BOSNIAN SEVDAH FOR MODERN TIMES! Since I am from Croatia I will surely vote for Bosnia!
ima josh ovako fini komentara za pjesmu ali toliko bi bilo sad , primjetio sam da se Grci pale dosta na njuCongratulations Bosnia! Best song ever for your country! it's very beautiful and it makes you wanna dream! very touchy and you will see that this song will be for sure in top 5 !!!!!! Zeljko you are fantastic composer! I have a new favorite!
-
noua
Imas pjesmu i sminak nastupa na http://www.eurobosnia.comrijalda wrote:Citah danas da Severina predstavlja Hrvatsku i da joj je brega napisao muziku, a misljenja javnosti u hrvatskoj su podijeljenja.
Zna li ko gdje bih mola skinuti tu pjesmu, usput pjesma je pobijedila na Dori?
Inace, Boris Novkovic je napisao pjesmu, a Bregovic uradio aranzman.
-
inspire_me
Zar nije Severina napisala tekst, Boris muziku, a Brega aranzmannoua wrote:Imas pjesmu i sminak nastupa na http://www.eurobosnia.comrijalda wrote:Citah danas da Severina predstavlja Hrvatsku i da joj je brega napisao muziku, a misljenja javnosti u hrvatskoj su podijeljenja.
Zna li ko gdje bih mola skinuti tu pjesmu, usput pjesma je pobijedila na Dori?
Inace, Boris Novkovic je napisao pjesmu, a Bregovic uradio aranzman.