KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Moderator: anex
- dami
#1 KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Kako ukloniti mrlju od crnog vina,a prala sam stolnjak vec dva puta na 95 stepeni,ali je mrljai dalje tu a nazalost vec se bila osusila tako da pomozite... 
- metar_drva
- vazi
#3 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
svjezu mrlju je trebalo prekriti s dosta soli, sol upije vino tj tanin koji se nalazi u vinu i koji uzrokuje fleku...
neki kazu da se fleka moze otkloniti ako je operemo u bijelom vinu, nisam probala.
ako je bijeli stolnjak onda malo varikine a ako je sareni pokusaj sa nekim proizvodom za ciscenje na bazi amoniaka, oprezno jer je amonijak jak i ne valja ga puno udisati...
to sve za svjezu fleku, medjutim vec osusenu... ne znam
neki kazu da se fleka moze otkloniti ako je operemo u bijelom vinu, nisam probala.
ako je bijeli stolnjak onda malo varikine a ako je sareni pokusaj sa nekim proizvodom za ciscenje na bazi amoniaka, oprezno jer je amonijak jak i ne valja ga puno udisati...
to sve za svjezu fleku, medjutim vec osusenu... ne znam
- Zox
#4 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Desavalo mi se da izvucem tanin i iz osusene mrlje, trljajuci s puno soli i malo vode.
- Krompirpitac
#5 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
vanish i mineralna voda
-
Lounge Act
#6 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
-
Envy
#7 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Negdje sam procitala da idealno za skidanje fleka od vina je potopiti u kljucalo mlijeko , ili napravis smjesu sode bikarnone i limuna i zatim naneses na fleku,a i bijelo vino skida fleke crvenog!
- vazi
#8 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?
kad je tek operem masnica se ne vidi madjutim cim prodjem peglom masnica se jako dobro vidi
kad je tek operem masnica se ne vidi madjutim cim prodjem peglom masnica se jako dobro vidi
- male_okice
#9 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
a od cega je prvobitno nastala? ja poprilicno sve fleke sa garderobe uspijem skinuti sa obicnim Fairy-jem, natrljam na fleku i pustim da odstoji preko noci, onako suho ne stvaljam u vodu ili nesto i sledeci dan operem normalno kao sto bi i inace, uspijem tako skinuti marker, hemijske majonezu, ketchapvazi wrote:da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?
-
kenijada
#10 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Pitanje kako ukloniti mrlju od crnog vina već je poprilično staro...nema veze, evo za sve buduće "friške" mrlje od vina... odmah fleku zalijete rakijom ( loza po mogućnosti) i fleka nestaje na očigled u sekundi kao magija za ne povjerovati
ne znam da li isto vrijedi i kad se mrlja osuši ....
- vazi
#11 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
maje okice, hvala, bas cu probati , mozda ovaj vikend pa ti javim. a fleka , masnica od neke hrane, nema sta drugo biti...ne znam. ma necu vikend cekati nego odmah vecerasmale_okice wrote:a od cega je prvobitno nastala? ja poprilicno sve fleke sa garderobe uspijem skinuti sa obicnim Fairy-jem, natrljam na fleku i pustim da odstoji preko noci, onako suho ne stvaljam u vodu ili nesto i sledeci dan operem normalno kao sto bi i inace, uspijem tako skinuti marker, hemijske majonezu, ketchapvazi wrote:da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?
- Abu FEED el-Castro
#12 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
Ja na tvom mjestu ne bih pio vino. Ni rakiju. Ni pivu.
Razloga je vise. Najmanji je mrlja. A eto i ona nije za bacit 
- vazi
#13 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???
uradila po uputstvu, fleka otisla , sve ok, hvala na savjetuvazi wrote:maje okice, hvala, bas cu probati , mozda ovaj vikend pa ti javim. a fleka , masnica od neke hrane, nema sta drugo biti...ne znam. ma necu vikend cekati nego odmah vecerasmale_okice wrote:a od cega je prvobitno nastala? ja poprilicno sve fleke sa garderobe uspijem skinuti sa obicnim Fairy-jem, natrljam na fleku i pustim da odstoji preko noci, onako suho ne stvaljam u vodu ili nesto i sledeci dan operem normalno kao sto bi i inace, uspijem tako skinuti marker, hemijske majonezu, ketchapvazi wrote:da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?
danas kosulju obukla i opet je uflekala
kad god je obucem izgleda da je uflekam, al' nema veze, ponavljam postupak dok je svjeza masnica (neki sos kan'o na dva -tri mjesta