KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dami

#1 KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by dami »

Kako ukloniti mrlju od crnog vina,a prala sam stolnjak vec dva puta na 95 stepeni,ali je mrljai dalje tu a nazalost vec se bila osusila tako da pomozite... :sad:
metar_drva

#2 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by metar_drva »

tesko.
vazi

#3 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by vazi »

svjezu mrlju je trebalo prekriti s dosta soli, sol upije vino tj tanin koji se nalazi u vinu i koji uzrokuje fleku...

neki kazu da se fleka moze otkloniti ako je operemo u bijelom vinu, nisam probala.

ako je bijeli stolnjak onda malo varikine a ako je sareni pokusaj sa nekim proizvodom za ciscenje na bazi amoniaka, oprezno jer je amonijak jak i ne valja ga puno udisati...

to sve za svjezu fleku, medjutim vec osusenu... ne znam :razz:
Zox

#4 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by Zox »

Desavalo mi se da izvucem tanin i iz osusene mrlje, trljajuci s puno soli i malo vode.
Krompirpitac

#5 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by Krompirpitac »

vanish i mineralna voda
Lounge Act

#6 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
Envy

#7 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by Envy »

Negdje sam procitala da idealno za skidanje fleka od vina je potopiti u kljucalo mlijeko , ili napravis smjesu sode bikarnone i limuna i zatim naneses na fleku,a i bijelo vino skida fleke crvenog!
vazi

#8 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by vazi »

da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?

kad je tek operem masnica se ne vidi madjutim cim prodjem peglom masnica se jako dobro vidi :-)
male_okice

#9 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by male_okice »

vazi wrote:da ne otvaram novu temu, kako skinuti masnicu sa svilene kosulje?

kad je tek operem masnica se ne vidi madjutim cim prodjem peglom masnica se jako dobro vidi :-)
a od cega je prvobitno nastala? ja poprilicno sve fleke sa garderobe uspijem skinuti sa obicnim Fairy-jem, natrljam na fleku i pustim da odstoji preko noci, onako suho ne stvaljam u vodu ili nesto i sledeci dan operem normalno kao sto bi i inace, uspijem tako skinuti marker, hemijske majonezu, ketchap
kenijada

#10 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by kenijada »

Pitanje kako ukloniti mrlju od crnog vina već je poprilično staro...nema veze, evo za sve buduće "friške" mrlje od vina... odmah fleku zalijete rakijom ( loza po mogućnosti) i fleka nestaje na očigled u sekundi kao magija za ne povjerovati ;) ne znam da li isto vrijedi i kad se mrlja osuši ....
vazi

#11 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by vazi »

male_okice wrote:

a od cega je prvobitno nastala? ja poprilicno sve fleke sa garderobe uspijem skinuti sa obicnim Fairy-jem, natrljam na fleku i pustim da odstoji preko noci, onako suho ne stvaljam u vodu ili nesto i sledeci dan operem normalno kao sto bi i inace, uspijem tako skinuti marker, hemijske majonezu, ketchap
maje okice, hvala, bas cu probati , mozda ovaj vikend pa ti javim. a fleka , masnica od neke hrane, nema sta drugo biti...ne znam. ma necu vikend cekati nego odmah veceras :)
Abu FEED el-Castro

#12 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by Abu FEED el-Castro »

Ja na tvom mjestu ne bih pio vino. Ni rakiju. Ni pivu. :) Razloga je vise. Najmanji je mrlja. A eto i ona nije za bacit :D
vazi

#13 Re: KAKO UKLONITI MRLJU OD CRNOG VINA???

Post by vazi »

vazi wrote:
male_okice wrote:

maje okice, hvala, bas cu probati , mozda ovaj vikend pa ti javim. a fleka , masnica od neke hrane, nema sta drugo biti...ne znam. ma necu vikend cekati nego odmah veceras :)
uradila po uputstvu, fleka otisla , sve ok, hvala na savjetu :)

danas kosulju obukla i opet je uflekala :sad:

kad god je obucem izgleda da je uflekam, al' nema veze, ponavljam postupak dok je svjeza masnica (neki sos kan'o na dva -tri mjesta :-)
Post Reply