Kako ukloniti fleke sa cipela?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
walla1402

#1 Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by walla1402 »

Pozdrav, imam fleke na cipelama od soli. Probao sam ih oprati ali nista... Pa kako da uklonim takve fleke?

Evo slika: http://i41.klix.com/6p5dzl.jpg
sickle_and_hammer

#2 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by sickle_and_hammer »

google majka

Question: How Do I Remove Salt Stains From Shoes?
Winter brings slushy snow and salt stains. Learn how to remove the salt stains from shoes.

Answer: Mix one cup of water and one tablespoon of white vinegar. Soak a cotton ball with the mixture and wipe it over the stains. The acetic acid in the vinegar will dissolve the salt deposits without damaging the shoe. This works on leather and suede. Allow the shoes to air dry and repeat if necessary.
walla1402

#3 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by walla1402 »

poticaj wrote:Jesi li probao toplom vodom?
Uzmeš tople vode - pod česmu u kadi, neku četku (ne baš ribaću, već mekšu) i opereš. Ne mislim da pereš i iznutra već fino s vana opereš, kasnije nečim posusiš i uspraviš ih da se osuše do ujutro. Ako je od soli, trebalo bi da se očisti.
To sam probao al nista... A ovo od sickle-a ću probati
crnoplavo

#4 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by crnoplavo »

nazalost sumnjam da ces uspjer vratit cipelama stari sjaj...nekvalitetan materijal-pisi propalo...
nadam se da imas jos neki par cipela(mozes ti njih nosat i s flekom, ali ako su se vec odmah prvog dana snijega oflekale nece proc dugo dok i ne propuste, nazalost)
manekenka u penziji

#5 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by manekenka u penziji »

Ako nista ne uspije i ostanu fleke, premazi čitave cipele vazelinom. Promjenit ce boju, postat ce tamnije ali nećeš vidjeti fleke.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
brown.sugar

#6 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by brown.sugar »

walla1402 wrote:Pozdrav, imam fleke na cipelama od soli. Probao sam ih oprati ali nista... Pa kako da uklonim takve fleke?

Evo slika: http://i41.klix.com/6p5dzl.jpg
Bojim se da nema pomoci. Meni su na taj nacin unistena 3 para cizama, i to poprilicno skupih i kvalitetnih. Sol koju koristi KJKP za posipanje ulica je jako nekvalitetna, sto su i sami jedne prilike priznali u nekoj emisiji prije par godina, tako da nam ostaje samo da se opremimo impregnacijskim sprejom i kremama za cipele (slazem se za vazelin, on je najbolja i najjeftinija solucija) i nadati se najboljem.

@sickle: Hvala, probat cu i ja s tim.
zamzija

#7 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by zamzija »

MLIJEKOM :)
pink floydd

#8 Re: Kako ukloniti fleke sa cipela?

Post by pink floydd »

deterdžent za suđe dobro uklanja mrlje, vrijedi pokušati :thumbup:
Post Reply