Kako ukloniti bradavice

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
mimmy123

#1 Kako ukloniti bradavice

Post by mimmy123 »

Ova tema je namijenjena osobama koje poput mene, "vode borbu" sa uklanjanjem bradavica.

Naime, prije dvije godine počele su mi se pojavljivati bradavice po rukama. Smatrala sam da je to genetski jer ih je imala i moja mama i brzo su nestale. Međutim, iz dana u dan njihov broj se povećavao. Onda sam otišla dermatologu koji mi je dao Cinkovu mast. Naravno ni ona mi nije pomogla. Sljedeće na redu je bilo ubrizgavanje tečnog Azota koje također nije imalo rezultata. Poslije godinu dana počela sam primjenjivati prirodne lijekove:Žutu travu,bijeli luk, limunova kora, bjelance, čuvarkuća i slično. ništa od toga nije imalo efekta, Čak im se broj povećao.

Onda mi je jedan poznanik rekao da pokušam sa tintom i kredom. Prvo da ih dobro natopim tintom a onda istrljam kredom. To sam radila par puta dnevno i efekti su se pokazali poslije 2 sedmice. Nakon 40 dana,sve moje bradavice su nestale.

Probajte i vi :izet:
nino90

#2 Re: Kako ukloniti bradavice

Post by nino90 »

imas ove privatne dermatologe sto to skidaju za par sekundi. Imaju uredjaje s kojima ih sprze i otpadnu.

Sent from my iPad using Tapatalk
sportman1

#3 Re: Kako ukloniti bradavice

Post by sportman1 »

mimmy123 wrote:Ova tema je namijenjena osobama koje poput mene, "vode borbu" sa uklanjanjem bradavica.

Naime, prije dvije godine počele su mi se pojavljivati bradavice po rukama. Smatrala sam da je to genetski jer ih je imala i moja mama i brzo su nestale. Međutim, iz dana u dan njihov broj se povećavao. Onda sam otišla dermatologu koji mi je dao Cinkovu mast. Naravno ni ona mi nije pomogla. Sljedeće na redu je bilo ubrizgavanje tečnog Azota koje također nije imalo rezultata. Poslije godinu dana počela sam primjenjivati prirodne lijekove:Žutu travu,bijeli luk, limunova kora, bjelance, čuvarkuća i slično. ništa od toga nije imalo efekta, Čak im se broj povećao.

Onda mi je jedan poznanik rekao da pokušam sa tintom i kredom. Prvo da ih dobro natopim tintom a onda istrljam kredom. To sam radila par puta dnevno i efekti su se pokazali poslije 2 sedmice. Nakon 40 dana,sve moje bradavice su nestale.

Probajte i vi :izet:

kakvom tintom i kredom bona?
onda niko ne bi isao kod dermatologa da skida bradavice.
LeoBa

#4 Re: Kako ukloniti bradavice

Post by LeoBa »

Imao sam bradavice nedavno i provo sam koristio neke dermatološke flastere koji sadrže neku kiselinu za uništavanje korijena bradavica i oni su super za uklanjanje manjih bradavica.. Ako se radi o većoj površini bradavica, potrebno ih je paliti sa laserom koji jedini može prodrijeti u dubinu kože i ukloniti korijen bradavice..
Svakako je savjet da otiđete kod dermatologa i stručnjaka za bradavice da vam da najbolji savjet i odredi najbolji tretman za dugoročno i učinkovito neželjenih bradavica!
Post Reply