Kako ubrzati BH telecom za adsl

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Kako ubrzati BH telecom za adsl

Post by rashid » 15/09/2006 09:50

Pozdrav svima.

Prije 15-tak dana sam narucio ADSL 5G paket. Pa me zanima, jer me ne zovu niti nista za montiranje adsl-ja. Pa me zanima, jel to ikako moguce malo ubrzati? :) Raja mi vice "sabur" :) ... nemojte ni vi :)

Lijep vikend svima.


ztluhcs
Posts: 3377
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

Re: Kako ubrzati BH telecom za adsl

Post by ztluhcs » 15/09/2006 09:57

rashid wrote:Pozdrav svima.

Prije 15-tak dana sam narucio ADSL 5G paket. Pa me zanima, jer me ne zovu niti nista za montiranje adsl-ja. Pa me zanima, jel to ikako moguce malo ubrzati? :) Raja mi vice "sabur" :) ... nemojte ni vi :)

Lijep vikend svima.


©telom.

mIRCerka
Posts: 28209
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Re: Kako ubrzati BH telecom za adsl

Post by mIRCerka » 15/09/2006 09:59

ztluhcs wrote:
rashid wrote:Pozdrav svima.

Prije 15-tak dana sam narucio ADSL 5G paket. Pa me zanima, jer me ne zovu niti nista za montiranje adsl-ja. Pa me zanima, jel to ikako moguce malo ubrzati? :) Raja mi vice "sabur" :) ... nemojte ni vi :)

Lijep vikend svima.


Štelom.


i to debelom! evo dialup ne radi, iz stotog pokusaja upali...bolje bi ti bilo da si uzeo smatrnetov cable...njih samo gromovi i munje mogu zeznuti u radu...

Teufik iz Los Angelesa
Posts: 903
Joined: 20/08/2006 01:36

Post by Teufik iz Los Angelesa » 15/09/2006 10:14

mircerka nemoj tako :)

vidi se da nemas adsl :-) i ja sam cekao mjesec dana, al se isplatilo :) jes da mi telecom kao firma nije nesto drag, pogotovo onaj hamdo sapunica, al sto je kvalitet, kvalitet je... :)

pupa_hava
Posts: 58
Joined: 11/12/2005 12:18
Contact:

Post by pupa_hava » 15/09/2006 10:17

Evo i ja ti kažem SABUR....
:razz: Šalim se,normalno se čeka između 3, 4 nedjelje,ali se kao što neko reče pravo isplati...

mickyK
Posts: 127
Joined: 18/01/2004 00:00
Contact:

Post by mickyK » 15/09/2006 10:22

Ma ne moze se poredit kablovski internet i adsl. Adsl je zvijer. :)

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 15/09/2006 10:27

Jaooo ... ma dobro ... ostajem kod "sabur" :) Evo dvije su vec prosle ... znaci 50% jos :)

Hvala na odgovorima.

Tuzlachina
Posts: 142
Joined: 09/09/2005 20:44
Location: kod tuzlanke

ADSL

Post by Tuzlachina » 15/09/2006 10:32

vozdra drug ...
ne znam iz koje si carsije ..ja iz TZ pa ev moje avanture ... cekao sam vise od mjesec dana .. ljepio poruke tel # na vrata kad krenem negdje samo da ih ne profulam ... puko film na kraju i odem u postu .. tamo piju kafe... fak ... malo u pricu sto ovo ono ,posalju me na sluzbeni ulaz da nadjem " Ismeta" na trecem spratu ... ja gore kad i gore kafa ... smijesno skroz ... Zavirim kod Ismeta u monitor onako bas da vidim sta rade kad on skida bas ovo "MP3-Mostar sevdah reunion" ... ha rekoh, sad mi je jasno "dje je ba zapelo " ...
u pricu opet s njima sto , kako , zasto .mozel. bla bla bla ...
Na kraju se dogovorimo na njihov prijedlog da mi daju svu opremu, ja potpisem i sam sebi instaliram ... lik mi sredio mail adresu i password u posti vec i ja s modemom i kablovima kuci ... cijela instalciija traje oko 4 minuta ... ma bezzzee.. ako znas skopcat DVD na tv i ovo ti je s cigarom laganini .. ha ja ... ; )
kliknuh onda na Explorer i zavolih internet ponovo kako god da se zvao ej di fakin es el .... ;)
Eh et pa probaj " my way " nish nesh izgubit ..
ROCK ON !!! :D

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 15/09/2006 10:57

Evo prvo sam jim poslao mejl na support sa tvojim predlogom pa da vidim sta ce odgovoriti :)

Hvala za ideju

User avatar
Saian
Posts: 14650
Joined: 08/04/2004 21:50
Been thanked: 1 time

Re: Kako ubrzati BH telecom za adsl

Post by Saian » 15/09/2006 10:58

ztluhcs wrote:
rashid wrote:Pozdrav svima.

Prije 15-tak dana sam narucio ADSL 5G paket. Pa me zanima, jer me ne zovu niti nista za montiranje adsl-ja. Pa me zanima, jel to ikako moguce malo ubrzati? :) Raja mi vice "sabur" :) ... nemojte ni vi :)

Lijep vikend svima.


Štelom.


ovo sam i ja chuo par puta vec, mora da ima nesto u tome :D :D :D

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Re: ADSL

Post by rashid » 15/09/2006 14:09

Tuzlachina wrote:vozdra drug ...
ne znam iz koje si carsije ..ja iz TZ pa ev moje avanture ... cekao sam vise od mjesec dana .. ljepio poruke tel # na vrata kad krenem negdje samo da ih ne profulam ... puko film na kraju i odem u postu .. tamo piju kafe... fak ... malo u pricu sto ovo ono ,posalju me na sluzbeni ulaz da nadjem " Ismeta" na trecem spratu ... ja gore kad i gore kafa ... smijesno skroz ... Zavirim kod Ismeta u monitor onako bas da vidim sta rade kad on skida bas ovo "MP3-Mostar sevdah reunion" ... ha rekoh, sad mi je jasno "dje je ba zapelo " ...
u pricu opet s njima sto , kako , zasto .mozel. bla bla bla ...
Na kraju se dogovorimo na njihov prijedlog da mi daju svu opremu, ja potpisem i sam sebi instaliram ... lik mi sredio mail adresu i password u posti vec i ja s modemom i kablovima kuci ... cijela instalciija traje oko 4 minuta ... ma bezzzee.. ako znas skopcat DVD na tv i ovo ti je s cigarom laganini .. ha ja ... ; )
kliknuh onda na Explorer i zavolih internet ponovo kako god da se zvao ej di fakin es el .... ;)
Eh et pa probaj " my way " nish nesh izgubit ..
ROCK ON !!! :D


Pokušao sam ovim nacinom i nemože. Kažu da će mi oni to uraditi i da ce sad prije najaviti.

User avatar
Skyfox
Posts: 7517
Joined: 27/09/2003 00:00
Location: Selo Strumfova

Post by Skyfox » 15/09/2006 19:42

Kad sam ja prije neka 4 mjeseca uvodio ADSL rekli su mi da je nestasica modema i da ih imaju samo za pravna lica. Sreca pa sam imao stelu :D

nidll
Posts: 162
Joined: 04/12/2005 19:35

Post by nidll » 15/09/2006 21:46

Ako imas neku vezu ...onda za 3-4 dana dolaze.Ako neas onda cekaj jarane ,jbg.

Uglavnom znam da je raja cekala po mjesec dana i vishe.Haver je znao nazvati i postaviti pitanje i sam sebi odgovoriti i spustiti :D (lol) i tako dok nisu dosli :D

hool
Posts: 343
Joined: 31/07/2006 13:40

Post by hool » 17/09/2006 00:00

AK-47 rijesava sve, pa i ADSL :D

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 03/10/2006 15:45

Samo da vam javim da ja jos cekam :)

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 03/10/2006 22:26

sad probaj sa tepsijom baklave

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 06/10/2006 09:56

neko iz mase wrote:sad probaj sa tepsijom baklave

:lol:

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 31/10/2006 09:10

I jos cekam...

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 31/10/2006 16:42

losa ti bi ta baklava, a ja se bas nameracio

rashid
Posts: 932
Joined: 02/12/2005 01:21
Location: Sarajevo-Anarhija

Post by rashid » 01/11/2006 13:08

neko iz mase wrote:losa ti bi ta baklava, a ja se bas nameracio


:) Baklava nije pomogla ... tako da prelazim na AK47 :)

User avatar
iceman ze
Posts: 2872
Joined: 18/11/2004 00:25
Location: Sarajevo

Post by iceman ze » 01/11/2006 17:37

vec kad smo kod adsl.....treba li kakva instalacija, kao i u kablovskom, razmotaju mi kabal preko stana, prikopcaju na modem i noga u dupe....

da li mi je potrebna telefonska linija, jer sam iskopcao telefon.....pozz. :-)

User avatar
beco
Posts: 2326
Joined: 25/08/2004 14:22

SABUR+STELA=ADSL

Post by beco » 01/11/2006 17:46

Evo ovako, i mene su mucili nesto ko dvije sedmice, i to sa ja njih redovito jedno najmanje 3x na dan zvao i zivciro. Na kraju sam skontao da nema fajde od toga i nasao stelu i za dva dana sve gotovo bilo. Dalje mislim da usluga je dobra ali, ali cjene brate mili ko da smo svi odreda lordovi. Moram priznati da sam zavisan na tvojih 5 GIGA jer ja imam samo 3 :sad: , koje obicno u roku od 15 spucam!

Pretposljednji Mohikanac
Posts: 546
Joined: 24/10/2006 15:50

Post by Pretposljednji Mohikanac » 01/11/2006 17:50

instalacija ne treba, kreiras konekciju, ukopcas kablove, i pichi. ne treba ti ni telefon, ja ga nemam nikako, a eo adsl radi ko zmaj :D

i po citav dan maltene sam na netu a potrosim 2-2,5gb. zasto beco trosi toliko, pojma nemam :shock:

Pretposljednji Mohikanac
Posts: 546
Joined: 24/10/2006 15:50

Post by Pretposljednji Mohikanac » 01/11/2006 17:51

rashid wrote:I jos cekam...


2 mjeseca cekas??? :shock: ma nikad se nije toliko cekalo. zaboravili su te ocito :shock:

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 01/11/2006 17:53

Prosli mjesec 7giga nabacio, doci ce mi veci racun (6gb limit), dok komsija na flatrateu zakucaje 40gb redovno.

Naravno Cable net :D

Post Reply