Kako svezati kravatu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Serenity

#1 Kako svezati kravatu?

Post by Serenity »

Evo maloprije sam tražio po netu kako svezati kravatu i nađoh jedan jako koristan članak. Pa ako i vi imate iste dileme ili ćete imati u utorak ujutro, evo Vam link: http://redir.ec/kravatax

Tražio sam i video tutorijal, ali tako zakomplikuju objašnjenja da na kraju ne znam svezati. Ako neko nešto nađe, neka podjeli pa neka stroji za slijedeći bajram. :D
Eborg

#2 Re: Kako svezati kravatu?

Post by Eborg »

Hahah, od bajrama do bajrama! :D
alica.k

#4 Re: Kako svezati kravatu?

Post by alica.k »

jes mi ovo smijesno...nas ima 4 zenske u kuci i sve znamo svezat kravatu. a muski redovno ne znaju...
alys

#5 Re: Kako svezati kravatu?

Post by alys »

Ovaj čvor se zove "Windsor" (dvostruki) čvor a ne Windsorov čvor. Potiče od porodice Windsor (svi članovi ove porodice u svim prilikama vežu ovaj čvor kao i američki predsjednik ili većina diplomata). Koristi se najčešće kod košulja gdje su kragne s dugmadima ili gdje su kragne manje a sa klasičnim odjelima od klasičnih materijala i na kravatama od čiste lagane svile. Ovaj čvor se ne koristi u prilikama kao što je odlazak na "Bajram namaz" osim ako ne znate svezati drugačiji. Ali se koristi na prijemima povodom Bajrama (sa specifičnim - gore navedenim košuljama).
Ne znam crtati ali bih vam rado nacrtao najjednostavniji čvor koji je pogodan za sve prilike i većinu košulja i odjela. Izostavite samo korak br.3 i dobićete običan/klasični jednostruki čvor koji je prikladan za sve prilike.
Ovi naši businessman-i (s ove stranice na koju vodi link) sa završenim "mendžamentom" ne govore kolika je filozofija i šta sve govori čvor u odnosu na košulju i na odijelo.
alys

#6 Re: Kako svezati kravatu?

Post by alys »

Eto, ovo je jednostruki, klasični čvor prikladan za većinu košulja i kravata. karbofix, hvala ti, iskreno se nadam se da će pomoći nekome!
black

#7 Re: Kako svezati kravatu?

Post by black »

Image
sheikh

#8 Re: Kako svezati kravatu?

Post by sheikh »

Na iPhone sam skinuo free aplikaciju za kravatu :)
ne trebaju mi vise sajtovi i slike :)
oleeeee :D :thumbup:
Serenity

#9 Re: Kako svezati kravatu?

Post by Serenity »

Odlično, samo još da je malo slow-motion. :D
Post Reply