KAKO SUZBITI KRIMINAL I KORUPCIJU ?

vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Kao prvo-Maggie, nemoj se k...t' ako nemaš krila. Već sam ti rekla, pusti se šuplje. Prvo, pokreneš temu lajući na sva usta o korumpiranim državnim službenicim (i 100% si u pravu!), zatim raja komentariše i odjednom nalaziš inspiraciju u niku Mr. No i daješ velikim slovima obećanje o pokretanju inicijative za borbu protiv korupcije i onda.... NIŠTA. Klasika. Iskrena da budem, ne uzimam te za ozbiljno niti sekunde, ali eto nešto volim da provociram lažne borce za ljudska prava. :D

@nineac

Upravo u tome i jeste problem. Sudije i ostali, primaju ogromne plaće za nesavjesno obavljanje svojih dužnosti. Zato, moli Boga da te nešto ne strefi pa da ne moraš u njihove šake, jer u ovoj državi nema zakona, a još manje pravde ("pravo nije isto što i pravda" to ti kažu na prvoj godini Pravnog Fakulteta :( ). Niko nikom neće da se zamjeri. Lakše je dolaziti na posao, piti kafu do 11:00 pa na pauzu kao čovjek u 12:00, oko 14:00 već je kasno da se bilo šta započinje a ionako stranke zavise od njih a ne suprotno (ode se malo na sa-x. forum da se prodaje šatrologija), u 16:00 lijepo svojoj kući a sutra je "novi dan". I tako dok se boje ne istope..... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Bravo ! Bravissimo !
margareta

Post by margareta »

Definitivno me boli k***c za sve koji bi da se k***e preko mojih krila! :x
Sve što sam rekla iza toga čvrsto stojim i uz to se baš kao što sam ranije rekla nikog se ne bojim :x
Ti bi da ja za tebe il' za bilo koga skačem po sudovima ispravljajući krivu drinu :( E pa dušo draga onda je bolje da se ne fataš teme iz oblasti koja ako nisi lagala, jeste tvoj budući kruh :( :D
Sudstvo je nosioc svih kriminogenih radnji u Bh., i ti to znaš jednako dobro il' bolje odmene, obzirom da se educiraš u toj oblasti. :D
Toliko barem poznajem te ljude-institucije da sam veoma kompetentna
dati svoj kritički stav,
a tvoja navodna ignorancija mene i mojih "obečanja" ide u prilog tome da za usput il' tendenciozno isprovociraš moja ISKUSTVA što možeš postići
nikada sa ove instance. Ta metoda ti propada kod mene. Ti si eto kao nešto pa uzdala u mene , zanemarivši prvo čaaaaak i sebe tako k****u
Samo ti radi po svom a s' ove strane zakona ostavi se mene i mojih krila
koja na tvoju žalost imam i to mnogo čvršča i veća nego češ ih ti imati pa da si i predsjednik Vrhovnog suda, ministar pravde............. :D
U čijoj si funkciji ne znam, ali da zastupaš onu stranu zakona , sa "ove" strane zakona to je očigledno! :x
manijak1

Post by manijak1 »

Magie Sue :D :D na tebe su prstom rekli za sve ovo ona je kriva :D .........predlažem poslušati Ibricu za predah :D
margareta

Post by margareta »

manijak1 wrote:Magie Sue :D :D na tebe su prstom rekli za sve ovo ona je kriva :D .........predlažem poslušati Ibricu za predah :D
Neki bi ono da rade a da im ne u*e, tj. meni da ga laganice zavuku. :-)
:x e pa neće samo maggi ko' Roza Luxenburg :-) ući u povijest :D
:D razotkrivanja naših 8) destruktora pravne države :x
:shock: imamo mi izgleda hiper-aktivne aktere :x samo u kontra :x smjeru :x zakonito-mimo-zakonite glasnogovornike :x
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Definitivno me boli k***c za sve koji bi da se k***e preko mojih krila! :x
:roll: Honey, sama si se ponudila. Nisi li? :D
Sve što sam rekla iza toga čvrsto stojim i uz to se baš kao što sam ranije rekla nikog se ne bojim :x
Već sam ti rekla- manje priče, više rada lutko. I sve će bit u najboljem redu. Glasat ću za tebe. 8-)
Ti bi da ja za tebe il' za bilo koga skačem po sudovima ispravljajući krivu drinu :(
Ponavljam, sama si se ponudila :-?
E pa dušo draga onda je bolje da se ne fataš teme iz oblasti koja ako nisi lagala, jeste tvoj budući kruh :( :D
Sudstvo je nosioc svih kriminogenih radnji u Bh., i ti to znaš jednako dobro il' bolje odmene, obzirom da se educiraš u toj oblasti. :D
Educirala i uspješno završila, samo se još uvijek ne mogu konkretno tim pitanjem baviti dok se "vi, specijalci" ne umorite od šatrologije i mlaćenja prazne slame. Doći će i taj dan, ako Bog da :D
Toliko barem poznajem te ljude-institucije da sam veoma kompetentna
dati svoj kritički stav,
a tvoja navodna ignorancija mene i mojih "obečanja" ide u prilog tome da za usput il' tendenciozno isprovociraš moja ISKUSTVA što možeš postići
nikada sa ove instance.
Lutko, da tvoja OBEČANJA nisu smiješna, bila bi žalosna :lol: :lol: :lol:
Ta metoda ti propada kod mene. Ti si eto kao nešto pa uzdala u mene , zanemarivši prvo čaaaaak i sebe tako k****u
Samo ti radi po svom a s' ove strane zakona ostavi se mene i mojih krila
koja na tvoju žalost imam i to mnogo čvršča i veća nego češ ih ti imati pa da si i predsjednik Vrhovnog suda, ministar pravde............. :D
U čijoj si funkciji ne znam, ali da zastupaš onu stranu zakona , sa "ove" strane zakona to je očigledno! :x
Po svemu sudeći, ti onda mora da si ptica...... hm....kukavica. :D
manijak1

Post by manijak1 »

Opet sam zakuhao :D :( :( a nisam htio.
Kokos palma

Post by Kokos palma »

nineac (citat):
E moja margareta! Ja imam prilike sticajem okolnosti da znam dosta sudija, tužilaca i policajaca (milsim nisam s one strane zakona)!
Vidis, najveći problem je naš mentalitet!
Evp primjera: Po novom zakonu o K. postupku tužilac je alfa i omega istrage! Znači, ako tužilac načuje da je neko nešto "odradio" on je taj koji će reći policiji: momci hajmo vidjet imal dokaza!
E sad, meni jedna osoba kaže, ako je npr. malverzacija oko privatizacije, to je stvar agencije za privatizaciju a ne tužioca! MOLIM? KAKO TO? OK, a šta ako oni nerade kako treba? pa kaže, onda će neko njih sankcionista! A šta tužioca radi za to vrijeme? Pa ništa, čeka da policija mu dosta prijavu! Znači sjedi u svojoj kožnoj fotelji za tričavih 3-5.000km? (onda sam tu osobu već poprilično naživciro) i kaže: Pa šta hoćeš, da galvu izgubi preko noći! AHAaaaaa, tu smo dakle! Znači, fazon je nezamjerit se nekome ko je "jeben" (npr. Bakiru Izetbegoviću i sl profila) !
A zato hajmo ganjat ljude koji duguju 500km poreza!
E to je problem, što kod nas su tužioci, sudije ljudi koji su na fakultetu imali sve 10, bubali dan i noć, a nemaju žive veze o praksi!
Znači na zapadu, americi i evropi tužioci mogu biti prašinari, ali kod nas? eeeee, pa oni imaju fakultet!
E ja mislim da je najpoštenije da ti tužioci i sudije budu kakvi pravni referenti, a ne da provode zakon!
To je problem! jaranski, rođački i bratski odnosi, kao i strah od svega i svačeg!
A znamo reći: KAKO NA ZAPADU?
E pa tako!
E moj "Nineac"
Slučajno i ja znam cijelu postavu sudskih, tj. pravobraniteljskih organa kao i naše bajne mupovce i u svojim ranijim postovima , posebno sam se osvrnula na tu bandu, koja je za mene sa mnogo jačom i večom ulogom od samih prekšitelja zakona.
TV "HAJAT" je prije nekoliko dana emitirao emisiju u živo o problemu narkomanije kod nas. Jedan dečko se javio sa informacijom da je čuo od prijatelja kako naši neki policajci i sami dilaju drogu. Uglavnom se na tome po običaju završila priča.
I neka i vas nagradi pravda. NA ZAPADU se to sve i zna. Korupcija je glavni pooblem u bih za prijem u bilo koje medjunarodno udruzenje.

Nagradili su ih, odnosno i vas i nas sviju sa uzlaskom u Partnerstvo za mir, a tako ce ako Bog da Pravde i ostati. "Karadzic i Co. su bli samo jedan od razloga. Kako ohr i konjac, osim ispijanja viskija sljive, i hrkanja nisu nista ucunili protiv korupcije, a BULDOZERI ostali gdje i jesu, da se tice igraju sa njima, indijanac koji to i nije je izliznuo tacku "155.-tu" da objavi razloge.

Korupcija i nerad je pocetak i uzas svih kriminalnih radnji, tako da se slazem da oni i jesu sa one strane. U svijetu je to izgleda svima jasno.
Zato je i reforma i sudstva i propala. Hebi ga, od lopova ne mozes napraviti postena coveka. I sto post rece gore, tko ce, ako je posten, da rizkira glavu. da pokrene istragu, sjebace ga, tuzioca, sudije. a iza njih tamne sile. kraja nema tim vezama i vezicicama. hebiga 300 godina su krali sve drzave. i svoju i cvarsku i sultansku i ovu i onu. pa ne moze tradiciju i babe odbaciti za deset godina. ako mozes shebace te sistem ana provm koraku, pa bidi s njima i zivi, ili si gotov. hebi ga, u sistemu majmuna, kad tad moras popustiti.

A rudonje i mudonje se raduju bice kapitala. Majmun ne zna da kapital donosi kapital da se oplodjuje. to nije ni sramota niti je protiv prirode kapitala. Ali i "najludji" kapitalista nece da ga hizjebe rudonja ili mudonja. On radio, stvarao, dosao djukela pa ga digo za milione.

zato granice (i) ekonomski polahko zatvaraju, te sta ces, i neduzan narod mora da popusi zbog njih. konjac je sa nekakvim parolama poceo borbu protiv korupcije. Igom slucaja, njegovom naivnoscu ili nepoznavanjem podneblja je nahebo, uletio sam u tu grupu, i u novembru ce biti adio. ode u pm, da se slika, a mozda ce i u jablanicu. svet je potrosio 39 miljardi za bosnu, a nestalo u magli. penzuije su problem, niti ih isplacuju, svaku pokusavaju prevuci bar za apr dana. uskoro ni toganece biti. hebiga, idioti mislili, ala su glupi (na zapadu), dok ih ne nategnemo.

nategli i jesu, ali nece vise. na slijedecim donacijama bice urcina od urcina, pa mogu da sisaju. naravno, nece stati. ostao im narod, odnosno narodi. kako ce po vama navali, kad se sredstva smanje, nepitaj.
Ali nema veze. Mozda ce se granice i potpuno zatvoriti dok ih sami ne postavite na bandere.

Hebiga, svet je 10 godina najebo, verovao im, skolovano, a ludo se tek posle sazna. o drugim obicajima, falsfikovanju itd. da i ne govorimo. u cetiri oak se dogvore ne moze ni spisacica da porkuzi sta su napakovali. sta ces. tradicija se ne zaboravlja.

Zato su i pocela genetska istrazivanja. Trazi se odakle toliko manijaka po sudovima i sudnicama. NA ZAPADU covek zaradjuje ali radi. Bilo je koloritno vidjeti, onaj onamo radi 1 sat na dan, ako i to. no ljudska naivnost shvati i to. tko je naucio 1 sat da radi, toga ne mozes preurediti.

a na zapadu ce da rade 10 sati da bi njima g.. napunili.

zato se kompanija i isken... svaki put kada se vrate sa medjunarodnih sastanaka. ribanje i ribanje. adnana se vrati pa po bosni objavljuje, maltene kao uzorna zemlja, drzao on za onu stvar, pa ne zna istinu reci.

Tako izadje da kriminalno sudstvo zemlju upropasti. hebi ga, oni mislili zapadnjaci ludi, ala cemo ih nategnuti. zato narode nazdravlje, mozete ih nategnuti.
margareta

Post by margareta »

:shock: ne ja sam eja :shock:
:roll: pa nek ti bude ako me želiš uvaliti u kukavičje gnijezdo :x
:x al neće moći :x lutkice vodoLIJICE :x
:( jedno me veoma iritira , jer znam da imamo mnogo zajedničkog :x
:x i molim te vjeruj samo sebi i svome kruhu koji tako teško i pošteno :x Odrađuješ :x i imamo još nešto gdje nikada :x s' tobom rame
uz rame ne bih bila , a to je taj naš "ZAKON" :x
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

manijak1 wrote:Opet sam zakuhao :D :( :( a nisam htio.
Jes' vala baš. :D Ali neka te :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

margareta wrote::shock: ne ja sam eja :shock:
:roll: pa nek ti bude ako me želiš uvaliti u kukavičje gnijezdo :x
:x al neće moći :x lutkice vodoLIJICE :x
:( jedno me veoma iritira , jer znam da imamo mnogo zajedničkog :x
:x i molim te vjeruj samo sebi i svome kruhu koji tako teško i pošteno :x Odrađuješ :x i imamo još nešto gdje nikada :x s' tobom rame
uz rame ne bih bila , a to je taj naš "ZAKON" :x
:? :-? Niđe veze.
margareta

Post by margareta »

:D okliznulo ti se manijače slučajnovito :x
manijak1

Post by manijak1 »

Veza je Rame :D uz Zakon :D a ruke svezane :D tako nekako .
ma ništa nije slučaj u životu sem susreta :D u prolazu nekom mračnom :D mada je i to prilično korumpirana postavka prepuštena kriminalcima kao egzekutorima Zakona. :D :D
P.S. Nemojte više da se uzbuđujete :D još sat vremena :D do 16 :D
margareta

Post by margareta »

:D manijače jedan, hajd budi nam vrijedan i radan :D
:roll: valja si komad kruha pošteno Odraditi, pa RAzguliti :x
Last edited by margareta on 16/09/2004 15:14, edited 2 times in total.
magnifico

Post by magnifico »

pa zar od prvog dana radjanja ovog cudovista od drzave, svi vidjeniji kriminilaci nisu postavljeni na celne policijske funkcije :shock:

zar nisu, ajd da me neko ubijedi suprotno, bez nacionalnih izivljavanja,
sto jes, jes :(

sad i pored najbolje namjere nije lako to normalizovati,

u stvari kad djeca tih kriminalaca na vlasti zavrse skole i kada legalizuju svoje bogatsvo (mada je to pri kraju, sto se tice bogatstva)
onda ce mozda oni da prave pravnu drzavu da bi zastitili svoju imovinu :-?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

manijak1 wrote:Veza je Rame :D uz Zakon :D a ruke svezane :D tako nekako .
ma ništa nije slučaj u životu sem susreta :D u prolazu nekom mračnom :D mada je i to prilično korumpirana postavka prepuštena kriminalcima kao egzekutorima Zakona. :D :D
P.S. Nemojte više da se uzbuđujete :D još sat vremena :D do 16 :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Radim prekovremeno :roll: ... 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

Haj i ja ću produžiti rad sa strankama a predmete ću ostaviti u pisarni.
:D :D
margareta

Post by margareta »

:D radiš PREKOvremeno i PREKOzakonito :x
manijak1

Post by manijak1 »

:D Uklapam se u sivilo prosjeka .Nemam baluna da pokrenem lavinu :D promjena.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

margareta wrote::D radiš PREKOvremeno i PREKOzakonito :x
Pa ti kao iskus(t)na maca, treba da znaš da "mi, kriminalci"( :lol: :lol: :lol: ) nemamo radno vrijeme. Zlo nikada ne spava :-) . Zato, SUPER MAGGIE iz Treće Galaksije, zasuči rukave i u napad!!! :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ja večeras imam zadatak :D uostalom o tome ćete od Komija u sljedećem broju Slobodne Bosne biti iscrpno obaviješteni. :D
margareta

Post by margareta »

vodolija_33 wrote:
Pa ti kao iskus(t)na maca, treba da znaš da "mi, kriminalci"( :lol: :lol: :lol: ) nemamo radno vrijeme. Zlo nikada ne spava :-) . Zato, SUPER MAGGIE iz Treće Galaksije, zasuči rukave i u napad!!! :D :D :D
:lol: nisi ti ni K od kriminalca :lol: :lol: ti si samo velika krim.lovica :roll:
:lol: :lol: :lol: il si srednja noga pod naponom :lol: :lol: :lol: :lol:
mala@

Post by mala@ »

Oprostite mi, možda zalutah :roll:

ali, samo jedno pitanje:

G-dice margareta, kada ste zadnji put bili na sistematskom pregledu!? :-? :shock:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

margareta wrote:
vodolija_33 wrote:
:lol: nisi ti ni K od kriminalca :lol: :lol: ti si samo velika krim.lovica :roll:
:lol: :lol: :lol: il si srednja noga pod naponom :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maggie, ti si zaista slika i prilika državnog službenika koji jede državni kruh a zauzvrat prodaje maglu i šuplju gdje god stigne. Znaš li ti, koliko bi neko drugi na tvom mjestu do sada posla u radio? A ti se zajebavaš po forumu.... :lol: :lol: :lol: Eto gdje pare poreznih obveznika idu... :x Sram te bilo :x :D
margareta

Post by margareta »

mala@ wrote:Oprostite mi, možda zalutah :roll:

ali, samo jedno pitanje:

G-dice margareta, kada ste zadnji put bili na sistematskom pregledu!? :-? :shock:
:lol:

:lol: jel' mi to nudiš svoje usluge , il' samo savjetodavno :lol:

:lol: pogledaj mi blaženi osmjeh :lol: pa se smiluj na me :lol:
:lol: bila sam zadnji put :lol: kod dr.mr.sc.fr.kr.Vodolije :lol:
:lol: jel' da da dobro ordinira :lol: vidiš to po meni :lol:
:lol: dobro joj dođem za brisanje tragova :lol:
:lol: ti si joj pacijent, sa punim povjerenjem :lol:
Post Reply