Npr. koliko se placa za studij? Koliko placaju stranci a koliko BiH- drzavljani?
Unaprijed Hvala
Pa napisala ti je gore ena kako to funkcionise.Divlja_Djevojka wrote:ma jok bona, neplaniram se ja vratit da studiram u BiH. Meni samo trebaju te informacije kako to ide sve kad hoces da se upises u bosni na fakultet neki.
Ne znam koliko još postoje vanredni - a koliko redovni samofinansirajući studenti (tarifa 1.800 KM na mom fakultetu).Barcafan wrote:BH državljani koji redovno upišu fakultet plaćaju samo upisninu koja iznosi oko nekih 100 do 150 KM dok za vandredno studiranje se plaća oko hiljadu km godina. Za strane državljane su cijene mnogo veće jer se za njih ne izdvaja novac iz budžeta, mislim da strancima jedna godina redovnog studija košta oko hiljadu km.
Ako si došla ovdje da radiš istraživanje toga tipa, ne možeš očekivati da ti mi pišemo o tome sami jer je to opširno...
Moraš imati spremna pitanja tipa: Koji dokumenti trebaju redovnim studentima? Koji dokumenti trebaju vanrednim studentima? Na koji način se vrši upis na fakultet? i slično...
Spremi puno konkretnih pitanja ako hoćeš da dobiješ konkretne odgovore...