Kako stići do.........
-
luna09
#1 Kako stići do.........
Imam pitanje koje će nekom možda biti smiješno al šta me briga. Ovako recite mi kako da dođem do Miševića .Tamo se nalazi pansion za pse i rekli su mi da je prema Hadžićima. I još da napomenem da sam pješak, znači koristila bih gradski autobus ili taksi. Ko zna koja je relacija BUS-a ili koliko bi me koštao taxi recimo sa Ilidže.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2 Re: Kako stići do.........
Odes na Ilidzu i vidis tamo kod dispecera kada ima kombi za Misevice. Mozes i preko neta pogledati na Grasovoj stranici al ne bih ti garantovao da je pouzdanoluna09 wrote:Imam pitanje koje će nekom možda biti smiješno al šta me briga. Ovako recite mi kako da dođem do Miševića .Tamo se nalazi pansion za pse i rekli su mi da je prema Hadžićima. I još da napomenem da sam pješak, znači koristila bih gradski autobus ili taksi. Ko zna koja je relacija BUS-a ili koliko bi me koštao taxi recimo sa Ilidže.
-
luna09
#3 Re: Kako stići do.........
Hvala, tražila na grasovoj stranici ali red vožnje BUS-a. Iskreno do skoro nisam ni znala za to naselje.
-
El_comadante
#4 Re: Kako stići do.........
prije če biti minibus nego bus pogledaj ti pod minibus red vožnje.luna09 wrote:Hvala, tražila na grasovoj stranici ali red vožnje BUS-a. Iskreno do skoro nisam ni znala za to naselje.
-
_ado_
#5 Re: Kako stići do.........
mislim da ima minibus al pravo rijetko. nekolike voznje dnevno. tako je bar nekad bilo,a sumljam da se sta popravilo.
-
luna09
#6 Re: Kako stići do.........
U pravu si Ado prevoz kombijem grasa za Miševiće je haos .Subotom kad bi ja tamo išla imaju samo 2 polaska. Nego ko zna bar koliko kilometara ima do od Ilidže da tražim neki prevoz.Stvarno želim ići gore i imam jak razlog

-
_ado_
#7 Re: Kako stići do.........
"Odokativno"....minimalno nekih 15-ak km. Nisam nikad bio tamo. Znam da je negdje iza Rakovice. Ako ne mislis davati pare taksistima, onda ti je najbolje busem do Rakovice(mislim da polazi sa Ilidze svakih pola sata ) a onda od rakovice pjehe. Pitaj vozaca na kojoj stanici treba da izadjes. Jer dosta raje,uglavnom izbjeglica iz drugih gradova, se naselilo u Misevice, sumljam da svi oni cekaju te kombi.
- mali Ninja
#8 Re: Kako stići do.........
nije iza rakovice nego dosta prije
, ako znaš gdje je bivši centar jugoslavije ili sadašnji birc mali raj u gladnom polju, 100m od birca skretanje lijevo su miševići.
cini mi se od mostarskog raskrsca bar 5-10KM do kraja miševića.
cini mi se od mostarskog raskrsca bar 5-10KM do kraja miševića.
- Optimist
#9 Re: Kako stići do.........
Imas bus za Fojnicu sa stanice svakih 2 sata, pocevsi od 7:30, zatim 9:30, 11:30 i sve do 20 h kad je zadnji bus. A ako zelis da ostavis psa kod njih, oni imaju svoje vozilo i uslugu da ti dodju na vrata po cuku i vrate ga kad se dogovorite. Ti nema potrebe da ides tamo.
Edit: @ninja kaze da nije u Rakovici. Ako nije onda ti vjerovatno otpada ova varijanta busa prema Fojnici.
Edit: @ninja kaze da nije u Rakovici. Ako nije onda ti vjerovatno otpada ova varijanta busa prema Fojnici.
- CherryLips
#10 Re: Kako stići do.........
Nije bus prema Fojnici nego prema Kobiljaci,ide prilicno cesto. Imam vikendicu na Misevicima i tamo azila nema,ima u Rakovici,a Rakovica je dalje,znaci mozes u bus i pitaj vozaca neka ti stane gdje trebas. Taj azil je u sklopu neke zemljoradnicke zadruge pa probaj naci broj tel i prvo nazvati...
- Cholina_Lokica
#11 Re: Kako stići do.........
Nije azil, nego privatni pansion za pse
U misevicima, znam doci do njih, al' da me ubijes ne znam objasniti ovako, picis cestom i poslije coca cole gledas desno i ima jedna velika zuta kuca, i imas tu kartonsku tablu na kojoj je napisano misevici
Pouska cestica, tu skrenes i onda picis uz brdo, pa na makadamu ides desno pa mislim na gornji dio makadama posto se razdvaja i do kraja, i ne mozes fulit
E ja sam uvijek isla autom, tako da ne znam za buseve, kreni pjehe pa ne mozes fuliti
E ja sam uvijek isla autom, tako da ne znam za buseve, kreni pjehe pa ne mozes fuliti
- Optimist
#12 Re: Kako stići do.........
CherryLips wrote:Nije bus prema Fojnici nego prema Kobiljaci,ide prilicno cesto. Imam vikendicu na Misevicima i tamo azila nema,ima u Rakovici,a Rakovica je dalje,znaci mozes u bus i pitaj vozaca neka ti stane gdje trebas. Taj azil je u sklopu neke zemljoradnicke zadruge pa probaj naci broj tel i prvo nazvati...
Nisam mislio na Grasovu liniju vec na Centrotransovu koja vozi svakodnevno na relaciji Sa-Fo. Ako zivi negdje blize centru i stanici logicnije je ici sa njim nego tramvajem na Ilidzu pa presjedati na bus za dalje.
-
zipoo
#13 Re: Kako stići do.........
JednostavnijeCholina_Lokica wrote:Nije azil, nego privatni pansion za pseU misevicima, znam doci do njih, al' da me ubijes ne znam objasniti ovako, picis cestom i poslije coca cole gledas desno i ima jedna velika zuta kuca, i imas tu kartonsku tablu na kojoj je napisano misevici
Pouska cestica, tu skrenes i onda picis uz brdo, pa na makadamu ides desno pa mislim na gornji dio makadama posto se razdvaja i do kraja, i ne mozes fulit
![]()
Udjes u bus za Hadzici/Pazaric/Tarcin samo ti naravno ne vozis do tamo vec do Binjezeva, izadjes na stanicu poslije stacionarnog radara vratis se nazad do te zute kuce i pratis dalje upute Cholina_Lokica
A mozes sa busem za Rakovicu, ja mislim da je put za Misice malo iza plavog granapa kod autobuske stanice.
Nisam puno pomogao ali jbg
-
luna09
#14 Re: Kako stići do.........
Hvala vam svima na trudu, Bitno je da znam pravac a za ostalo pitat ću,neće mi biti prvi put da lutam i tražim
.Uglavnom skontala doći do Binježeva a dalje ili čitam ili pitam

- mali Ninja
#15 Re: Kako stići do.........
kakvog binježeva hehe, ma jednostavno što neko gore reče sjedneš u bus za fojnicu i izadjes u rakovici, cijena karte neće preći 4KM sa autobuske stanice u sarajevu.luna09 wrote:Hvala vam svima na trudu, Bitno je da znam pravac a za ostalo pitat ću,neće mi biti prvi put da lutam i tražim![]()
.Uglavnom skontala doći do Binježeva a dalje ili čitam ili pitam
![]()
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#16 Re: Kako stići do.........
poslije rata je isao grasov bus na liniji ilidza - rakovica koji je polazio sa autobuske stanice na ilidzi i bio je svaki sat vremena. sad neznam jeli se sta promijenilo. neidi na binjezevo jer ces umrijeti uz ono brdo dok se popnes na misevice ( nagib 70% ), jedva se s autom dovezes gore.
uglavnom izadjes na stanici kod plavog granapa . stanica se zvala ciglane i ides pjeske prema rakovici jedno 200m i skrenes na put lijevo i samo uzbrdo . to ti je selo misevići.
uglavnom izadjes na stanici kod plavog granapa . stanica se zvala ciglane i ides pjeske prema rakovici jedno 200m i skrenes na put lijevo i samo uzbrdo . to ti je selo misevići.