kako steci prijatelje u 26.oj?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:
Tamo gdje nije karleusa music seko, samo proberi :D
dze si bed ifluens :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Dolazim ko losa vijest :D:D:D:D
moimoi

Post by moimoi »

prost nemoguce (mislim steci praaaavog prijatelja u 26-oj)
tigris

Post by tigris »

horns&drums wrote:
tigris wrote:
ima li neko mjesto za solo izlaske :? :D :D
Tamo gdje nije karleusa music seko, samo proberi :D
auf :roll: tamo me nece napadati....tj necu biti meta :oops: sve sami pijani rokeri koji od kose ne vide nista :oops: :D :D :D :P
nowhere man

Post by nowhere man »

spongebob wrote: ma ne mora to biti tako da nakon 25-te (nije to od mene dogmatski postavljena, nego neka imaginarna granica tj. doba kada sazrijevas u odraslu licnost i kad se prioriteti silom prilika, zivotnog iskustva evolucijom kratkog zivotnog vijeka mijenjaju i onda su ti bitnije neke druge stvari od onih koje su te zanimale u mladosti...zapetljao sam se s ovim al nadam se da me kontas. Ne mozes praviti vise neke vece pizdarije kao nekada, jer jednostavno nisi vise balavac, nego covjek kojeg se zeli uzeti zaozbiljno pa se shodno tome moras i ponasati. Mislim da je povecanje odgovornosti i za sebe ali i za druge ono sto nas polako otkaca od mladalackih ludarija...Hocu samo da ti kazem, da kao posljedicu imas interes za stupanje u prijateljske odnose s ljudima koji se razvijaju, misle i osjecaju na slican ili na isti nacin kao i ti..A jednu stvar bih da primjetim, da se covjek svojim razvojom zaista uozbilji, pa neki i pretjeraju...Ne znam, mozda i lupam...Ali svakako da je potrebna velika doza otvorenosti ali i umijeca sklapanja socijalnih kontakata. Ne znam stari kako je to kod tebe, ali mene vecina svijeta dosadjuje, pa sam na kraju i odustao od uspostavljanja prijateljstava, ogranicavam se na poznanstva i s tim mogu jako dobro da zivim. Sto se tice savjeta od Lace, uopste nije los. Ako ti je do izlazaka, o tome ti mogu svjedociti i iz sopstvenog iskustva...Prisljepas se uz sank i razvezes pricu, dok je alkohol u igri sve je ok...samo sto ja s tim ljudima trijezan ni kafe popio ne bi jer ne vidim zajednicke presjeke :roll:
jasno je da povecanje odgovornosti donosi promjene, ali opet, to ne mora znaciti da u zivotu vise nema zabave i provoda? :-? I pod provodom ne mislim na glupiranja tipa opijanje do besvijesti i sl., nego na stvari kao sto su odlasci na paragliding :D (ozbiljno), bordanje po prenju i cvrsnici, rafting, putovanja (ne mora to biti Cile ili Maroko, to moze biti i Tesanj a da bude zabavno), odlasci na koncerte i ostala kulturna dogadjanja... Problem je u stavu vecine ljudi, svi su upali u neku odvratnu pasivnost, svi se zadovoljavaju mrvicama, svi su potcijenili svoje prave mogucnosti, svi misle da nemaju dovoljno vremena, svi misle da se moraju naspavati, svi misle da oni kao pojedicni ne mogu promjeniti nista oko sebe... rijetki su ljudi koji su dovoljno hrabri da prate i barem pokusaju da ostvare svoj san. Mislim, uzmite broj 72. Prosjecni ljudski zivot. 72 suncana ljeta, 72 snijezne zime, 72 jeseni pastelnih boja, 72 sanse da ugledate proljetne visibabe... 72 nije velik broj. A vecina ljudi prespava te 72 godine, misleci kako nemaju dovoljno vremena od nekih vaznijih stvari, kako ce to "sutra uraditi, kad budem imao para, dok se malo srede stvari...".

Uglavnom, ko ce sa mnom na paragliding? :)
A_I_

Post by A_I_ »

nowhere man wrote: Uglavnom, ko ce sa mnom na paragliding? :)
evo ja cu prvi ... ako castis :D
ne fakat paragliding me privlaci, bordanje, rafting, planinarenje...ali kokuzluk je problem a, posto su kokuzluk i vrijeme obrnuto proporcionalni, kad bude love nece biti vremena :-)
vrtimo se ukrug :D
pirmin

Post by pirmin »

Mogu li i ja? :D
pirmin

Post by pirmin »

Paraglajding moze :D za party nemam hrabrosti. :D
horns&drums

Post by horns&drums »

tigris wrote:
auf :roll: tamo me nece napadati....tj necu biti meta :oops: sve sami pijani rokeri koji od kose ne vide nista :oops: :D :D :D :P
Onda secca pravac Villa Park na Cvili, garant ce neki sandzo da uleti klizetji :D:D:D

Zmija, otkud ti info o ovome? :D:D:D
nowhere man

Post by nowhere man »

A_I_ wrote:
nowhere man wrote: Uglavnom, ko ce sa mnom na paragliding? :)
evo ja cu prvi ... ako castis :D
ne fakat paragliding me privlaci, bordanje, rafting, planinarenje...ali kokuzluk je problem a, posto su kokuzluk i vrijeme obrnuto proporcionalni, kad bude love nece biti vremena :-)
vrtimo se ukrug :D
ma znam da je kokuzluk problem, zato i govorim o putovanjima u tesanj i bordanju na prenju, a ne u svicarskoj (nikad nisam bio na prenju ali siguran sam da je fantasticno - mozda nam forumash Prenj moze reci malo vise o tome :D)
Mislim da je stvar u odredjivanju prioriteta, kad se prioriteti dobro odrede, i kad se skupi dobra ekipa koja zna sta i kako hoce, onda mnoge stvari postaju moguce. Mada znam da je najlakse pricati o tome. Sad treba sa rijeci preci na djela.
nowhere man

Post by nowhere man »

zmijaIzmaj wrote:i ja sam za paraglajding :D (bolje nego kurs fotografije :D )

ej, u subotu mozda bude disco party u wusu, drums pokretac ideje, ko hoce neka dodje (predhodno se ovdje prijavi :D ) ja sam za! ( BiH :D )
zmijugo samo se ti sprdaj s mojom fotografijom :D cuvaj se da te ne uslikam u kakvoj kompromitirajucoj situaciji :oops: :D

btw, mi se znamo :D sifra: Dosta! ;)
tigris

Post by tigris »

marš na plato pa se tamo druzi :) :D

ovo marš je marširaj ........ :D
nowhere man

Post by nowhere man »

tigris wrote:marš na plato pa se tamo druzi :) :D

ovo marš je marširaj ........ :D
ti suti :D ...i pravi makarone :D
nowhere man

Post by nowhere man »

zmijaIzmaj wrote:
nowhere man wrote:
zmijaIzmaj wrote:i ja sam za paraglajding :D (bolje nego kurs fotografije :D )

ej, u subotu mozda bude disco party u wusu, drums pokretac ideje, ko hoce neka dodje (predhodno se ovdje prijavi :D ) ja sam za! ( BiH :D )
zmijugo samo se ti sprdaj s mojom fotografijom :D cuvaj se da te ne uslikam u kakvoj kompromitirajucoj situaciji :oops: :D

btw, mi se znamo :D sifra: Dosta! ;)
btw :D podsjeti me (sto to bijese ljubav hihihih) ko si...izvinjavam se, al ja ne znam, te :) ...upoznala sam tamo stoke (stochara i 100_ku :D , i to je sve :roll: a vizuelno te mozda znam :D )
ma mi se znamo od prije, ne sa platoa. jos jedan hint: biciklo :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

koji ce ti kurac prijatelji kada ces ih u 27 ili 28 opet izgubiti...
jebi ga jarane ,danas se nema vremena i svak gleda svoja posla.
tako da prijateljstvo danas mozes nazvati poznanstvom
horns&drums

Post by horns&drums »

nowhere man wrote: cuvaj se da te ne uslikam u kakvoj kompromitirajucoj situaciji :oops: :D

;)
Eeee slabo jarane, namazana je zmija :D

Jednom je vidjeh za sankom, mrtva pijana , naredala tekile ispred sebe i skinula se u toples :D:D

Od tada se cuva :lol: :lol: :lol: :lol:
Zadig

Post by Zadig »

to da se cuvas?
:D
nowhere man

Post by nowhere man »

zmijaIzmaj wrote:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

high school :D :? :D
dec rajt. :D
Post Reply