Prvo moras da skontas koji format tvoj plejer u autu podrzava. Dobar dio njih podrzava samo audio CD. U tom slucaju mozes sprziti maksimalno 80 minuta (otuda i one oznake na CD-ovim 700 MB/80 min), sto ti bude otprilike 20tak pjesama, ovisno o duzini. Ako ti plejer pusta MP3 (a sudeci po tom prvom disku sa 80 pjesama onda sigurno pusta) sprzis kao data disc u Neri. U tom slucaju stane daleko vise.
Sto se kvalitete tice bitno je u kojoj kvaliteti vec imas pjesme. Ako su ti one 128 kbps nista ti nece pomoci konverzija u 196 ili 320. To je kao da sliku 800*600 razvuces na 1920*1080. Ako vec imas 196 ili 320 onda ih przi tako, nemoj ih smanjiti na 128 i kvariti kvalitet.
FM transmiter je iz mog iskustva relativno los, kod jarana mi je stalno prekidao na svakoj neravnini na putu jer se olabavio USB ulaz nakon nekog vremena, a i malo je imao suma u pozadini, pogotovo u gradu ako je frekvencija blizu frekvencije neke radio stanice. Ako imas aux ulaz iskoristi to i pustaj sa mobitela. Ja sam kod sebe skontao onu kasetu sa aux ulazom, kupio na piku za cenera, sa jaranom se mijenjao - dao mu svoj CD player, a uzeo kasetasa (oba fabricki, isto auto) i preko njega pustam direktno sa mobitela. Ljepota je sto bilo ko u autu moze prikljuciti svoj mob ako zeli neku pjesmu, biras direktno pjesme, trazis po nazivu i slicno.. dakle ne listas beskrajno da nadjes onu jednu koju hoces, ne peglas se sa przenjem, nosanjem i mijenjanjem CD-ova, pustanje po playlisti, folderu, zanru, equalizer... u osnovi sve prednosti mobitela, a zvuk je po meni odlican... a tu je i onaj faktor nostalgije gdje imas kasetu u autu

Ovo je isti princip kao aux ulaz, samo je pretpostavljam direktni aux jos i bolje imati.