Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
-
Srebrenicanin
#1 Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Dnevni Avaz javlja da koalicija nevladinih organizacija (Bosnjacki pokret ravnopravnosti naroda i jos 20-ak organizacija):
"Pozvali su na spriječavanje podjele Bošnjaka na Bosance, Hercegovce i Muslimane s velikim, ili malim početnim slovom, ocjenivši to zamkom kojom se pokušava falsificirati stvarni broj Bošnjaka u BiH, te podsjećajući na dugu povijest osporavanja/negiranja odrednice Bošnjak, odnosno pripadnosti bošnjačkom narodu." http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ionalnosti
Bosnjacki pokret za ravnopravnost naroda tvrdi da je ovaj popis stanovnistva "vazniji od izbora" i to je istina. http://bosnjacki-pokret.org/naucna-konf ... dentiteta/ “Po njemu će se mjeriti da li je uspio projekat kojeg zagovaraju Milorad Dodik i drugi srpski nacionalisti da je RS isključivo vlasništvo sprskog naroda,”
Prema Dnevnom Avazu, drugi clanak, kaze se da "prema utvrđenim modalitetima, veliki broj Bošnjaka u BiH bi predstojećim popisom, zahvaljujući prvenstveno svojoj neupućenosti, ali i tradicionalnim strahovima od ličnog identificiranja, mogao lako postati "ostali". http://www.avaz.ba/vijesti/teme/neznanj ... i-u-ostale
Svaka cast nasim komsijama Srbima i Hrvatima koji se ne dijele. Svaka im cast sto znaju ko su i sta su. Ali sram neka je nas sto ovo radimo od sebe. Isti narod, a podjele. Sto god nas je manje i sto god se vise dijelimo, time sve vise slabimo ocuvanje Bosne i Hercegovine i sebe stavljamo u poziciju da od jedva 33% teritorija koji drzimo Daytonskim ugovorom smanjimo svoj teritorij na jos manju fildzan drzavu, jer ce nas jos manje biti zbog toga sto se samovoljno stavljamo u kategoriju "Ostalih."
Slabiji Bosnjaci, Slabija BiH, ili Velika Srbija i Velika Hrvatska. Eno predsjednik Nikolic je danas izjavio, a preneseno je u Nezavisnim, citiram: "Bosna polako nestaje pred našim očima". I on vidi da se dijelimo, pa izgleda da i njemu nase podjele idu na ruku.
Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na Bosance, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
"Pozvali su na spriječavanje podjele Bošnjaka na Bosance, Hercegovce i Muslimane s velikim, ili malim početnim slovom, ocjenivši to zamkom kojom se pokušava falsificirati stvarni broj Bošnjaka u BiH, te podsjećajući na dugu povijest osporavanja/negiranja odrednice Bošnjak, odnosno pripadnosti bošnjačkom narodu." http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ionalnosti
Bosnjacki pokret za ravnopravnost naroda tvrdi da je ovaj popis stanovnistva "vazniji od izbora" i to je istina. http://bosnjacki-pokret.org/naucna-konf ... dentiteta/ “Po njemu će se mjeriti da li je uspio projekat kojeg zagovaraju Milorad Dodik i drugi srpski nacionalisti da je RS isključivo vlasništvo sprskog naroda,”
Prema Dnevnom Avazu, drugi clanak, kaze se da "prema utvrđenim modalitetima, veliki broj Bošnjaka u BiH bi predstojećim popisom, zahvaljujući prvenstveno svojoj neupućenosti, ali i tradicionalnim strahovima od ličnog identificiranja, mogao lako postati "ostali". http://www.avaz.ba/vijesti/teme/neznanj ... i-u-ostale
Svaka cast nasim komsijama Srbima i Hrvatima koji se ne dijele. Svaka im cast sto znaju ko su i sta su. Ali sram neka je nas sto ovo radimo od sebe. Isti narod, a podjele. Sto god nas je manje i sto god se vise dijelimo, time sve vise slabimo ocuvanje Bosne i Hercegovine i sebe stavljamo u poziciju da od jedva 33% teritorija koji drzimo Daytonskim ugovorom smanjimo svoj teritorij na jos manju fildzan drzavu, jer ce nas jos manje biti zbog toga sto se samovoljno stavljamo u kategoriju "Ostalih."
Slabiji Bosnjaci, Slabija BiH, ili Velika Srbija i Velika Hrvatska. Eno predsjednik Nikolic je danas izjavio, a preneseno je u Nezavisnim, citiram: "Bosna polako nestaje pred našim očima". I on vidi da se dijelimo, pa izgleda da i njemu nase podjele idu na ruku.
Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na Bosance, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Last edited by Srebrenicanin on 24/10/2012 07:16, edited 2 times in total.
- HiperKliker
#2 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Valjda Kako sprijeciti raskol Bosanaca na Bosnjake, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
- BOGUS
#3 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na Bosance, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?[/quote]
Kako zaustaviti Bosnjake da me osporavaju kao Bosanca?
Kako zaustaviti Bosnjake da me osporavaju kao Bosanca?
-
Srebrenicanin
#4 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Pa tebi da je da se sa mnom nadgovaras. Tema je Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na popisu 2013, a ti izvrces temu jer ne vidis opasnost ovakvih besmislenih izjava i ovakvog izjasnjavanja za ocuvanje teritorijalnog integriteta BiH i za gubitak etnickog teritorija koje Bosnjaci drze i koji bi mogli raskolom i podjelama izgubiti.HiperKliker wrote:Valjda Kako sprijeciti raskol Bosanaca na Bosnjake, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Ili ti mozda zelis da se to desi, jer si mozda Srbin ili Hrvat iza nick-a.
Ili si mozda sovinista koji bi zelio da Bosnjaci nestanu.
-
Srebrenicanin
#5 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kakav Bosanac? Mi smo Bosnjaci od pamtivjeka.BOGUS wrote:Kako zaustaviti Bosnjake da me osporavaju kao Bosanca?
Zamisli da se Srbi izjasnjavaju kao Srbijanci i Pravoslavci.
Ili da se Hrvati izjasnjavaju kao Katolici, Hercegovci, ili Hrvacani.
Pa to nema nikakvog smisla.
Vi koji ovdje forsirate da se mi dijelimo na ove i one, vi koji forsirate "bosanstvo" itd, vi ste vjerovatno Srbi i Hrvati koji se krijete iza nick-ova i neupucene Bosnjake pokusavate da prevedete zedne preko vode. Uspjelo vam je jedanput-dvaput, ako vam uspije treci put, to je nasa sramota.
- HiperKliker
#6 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Ma hocu da kazem da je Bosanac i Bosnjak jedno te isto. Ako Srbi i Hrvati misle da je Bosnjak Musliman onda nek tako i misle i nek se izjasnjavaju kako oni hoce. Nije im niko kriv sto neznaju historiju Bosne i uce Istoriju ili povjest susjednih drzava.Kako god da se Bosnjaci ili Bosanci izjasne opet ce ih bit vecina u odnosu na te nove nazive za Bosanske ili Bosnjacke Katolike i Pravoslavce kao sto su npr: Hrvat,Srbin.Srebrenicanin wrote:Pa tebi da je da se sa mnom nadgovaras. Tema je Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na popisu 2013, a ti izvrces temu jer ne vidis opasnost ovakvih besmislenih izjava i ovakvog izjasnjavanja za ocuvanje teritorijalnog integriteta BiH i za gubitak etnickog teritorija koje Bosnjaci drze i koji bi mogli raskolom i podjelama izgubiti.HiperKliker wrote:Valjda Kako sprijeciti raskol Bosanaca na Bosnjake, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Ili ti mozda zelis da se to desi, jer si mozda Srbin ili Hrvat iza nick-a.
Ili si mozda sovinista koji bi zelio da Bosnjaci nestanu.
- Sezam
#7 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Vidim ne ubrajas Srbe i Hrvate u Bosance.HiperKliker wrote:Valjda Kako sprijeciti raskol Bosanaca na Bosnjake, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Sve si rekao ovim postom.
Bosnjak je jedino ispravno.
-
kuda dalje?
#8 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kada nebude vise Bosnjak=Musliman, jer meni je islam kao relgija totalna lakrdija i glupost te sama cinjenica da cu automatski biti svrstavan u Muslimane ako se izjasnjim kao Bosnjak je razlog sto se nikad necu tako izjasnjavati.
- Sezam
#9 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Koga cekas da to odredi?kuda dalje? wrote:Kada nebude vise Bosnjak=Musliman, jer meni je islam kao relgija totalna lakrdija i glupost te sama cinjenica da cu automatski biti svrstavan u Muslimane ako se izjasnjim kao Bosnjak je razlog sto se nikad necu tako izjasnjavati.
To jarane moras sam sa sobom.
Ja sam Bosnjak, a nisam musliman.
-
UbačeniElement
#10 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
neka mi pametni pokretač teme objasni kako ćeš zabranit ljudima da se izjasne onako kako oni žele??Pa to je osnovno ljudsko pravo i sloboda,neće mi valjda sda i reis određivat ko sam i šta sam i kako ću sebe zvat,evo jarane meni je ime fatmir a pisat ću se ne kao bošnjak ili bosanac i slično već musliman,pa kome smeta eto ga tamo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013??
prestanete uvjeravati srbe i hrvate da su bosanci i hercegovci

ko drugom jamu kopa sam u nju pada
ne fakat ozbiljno... svi smo bosanci i hercegovci koji smo ovdje rođeni i tako to
ali nismo prošli renesansu i doba kad su se formirale nacije pa je kod nas taj proces malo zakasnio
i t d bla bla
ekonomija
prestanete uvjeravati srbe i hrvate da su bosanci i hercegovci
ko drugom jamu kopa sam u nju pada
ne fakat ozbiljno... svi smo bosanci i hercegovci koji smo ovdje rođeni i tako to
ekonomija
- vanzemaljac
#12 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Bosnjaci ce se samodesetkovati na ovom popisu. Jedan dobar procenat ce nakon popisa biti svrstan u "ostale" i tako ce ukupna snaga bosnjaka biti umanjena. Podijelit cemo se na bosance, bosnjake, muslimane, neopredijeljene..., i tako cemo oslabiti i sebe i drzavu. Sa druge strane srbi i hrvati ce biti hegemonizovani vise nego ikada prije.
- Sezam
#13 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Sta kao musliman, nacionalnost?UbačeniElement wrote:neka mi pametni pokretač teme objasni kako ćeš zabranit ljudima da se izjasne onako kako oni žele??Pa to je osnovno ljudsko pravo i sloboda,neće mi valjda sda i reis određivat ko sam i šta sam i kako ću sebe zvat,evo jarane meni je ime fatmir a pisat ću se ne kao bošnjak ili bosanac i slično već musliman,pa kome smeta eto ga tamo.
Al u jednom si u pravu, niko nema pravo nametati ljudima kako ce se izjasnjavati. To sto ljudi ne vide kakve ce posljedice takvog izjasnjavanja biti, o tome cemo kad nas opali po glavi.
Last edited by Sezam on 24/10/2012 08:41, edited 1 time in total.
- vanzemaljac
#14 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
kuda dalje? wrote:Kada nebude vise Bosnjak=Musliman, jer meni je islam kao relgija totalna lakrdija i glupost te sama cinjenica da cu automatski biti svrstavan u Muslimane ako se izjasnjim kao Bosnjak je razlog sto se nikad necu tako izjasnjavati.
A sta je problem ako te neko kao bosnjaka svrsta u muslimane? Je li se ti stidis/bojis svoga identiteta?
Zamislite situaciju da se hrvati i srbi tako ne izjasne da neko ne bi pomilio da su katolici odnosno pravoslavci.
-
UbačeniElement
#15 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
jarane ja sam musliman i rodio se kao takav živim ovde,kakav bošnjak to je izmišljotina alijina i amerikanaca jer ga je bilo stid što je musliman pa okreno bošnjak,BOŠNJAK je prezime i ima srba i hrvata i muslimana sa tim prezimenom,zato ako nekoga vrijeđa musliman njegova stvar,meni moje vama vaše
- Atridij
#16 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kako zaustaviti Bosnjake da me osporavaju kao Bosanca?[/quote]BOGUS wrote:Kako sprijeciti raskol Bosnjaka na Bosance, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Bosanac je regionalna odrednica koja je odvojena od etničke npr. možeš biti Bosanski Srbin/Poljak/Rus, ali ne Bošnjački Srbin/Hrvat/Slovenac. Ista stvar sa Srbijancem i Srbinom, možeš imati Srbijanske Bošnjake/Hrvate/Albance itd.
Samo balije i ostatci Titinih pionira prave od nacije termin za pripadnika vjere i regije.

-
mekaba
#17 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Najbolje ko medjed.UbačeniElement wrote:neka mi pametni pokretač teme objasni kako ćeš zabranit ljudima da se izjasne onako kako oni žele??Pa to je osnovno ljudsko pravo i sloboda,neće mi valjda sda i reis određivat ko sam i šta sam i kako ću sebe zvat,evo jarane meni je ime fatmir a pisat ću se ne kao bošnjak ili bosanac i slično već musliman,pa kome smeta eto ga tamo.
- mO k3
#18 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Kako ce se bosanski srbi i hrvati izjasniti ??? Sigurno nece bosanci ....Dok ce ludi bosnjo kao i prije ja sam jugosloven reci
- Atridij
#19 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Ne smeta to brate nikom, pogotovo Hrvatima i Srbima kad otmu nekoliko Bošnjačkih općina zbog retardacije balija i pionira.UbačeniElement wrote:neka mi pametni pokretač teme objasni kako ćeš zabranit ljudima da se izjasne onako kako oni žele??Pa to je osnovno ljudsko pravo i sloboda,neće mi valjda sda i reis određivat ko sam i šta sam i kako ću sebe zvat,evo jarane meni je ime fatmir a pisat ću se ne kao bošnjak ili bosanac i slično već musliman,pa kome smeta eto ga tamo.
-
tarpi80
#20 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Vojislav šešelj "Muslimani su verska grupa bez teritorije". Krilatica kojom se vodio Ratko Mladić tokom agresije na BiH. Važnost izjašnjavanja kao Bošanjaci je upravo u povezivanju identiteta sa teritorijim Bosne i Hercegovine. Ako to ne shvatamo onda i ne zaslužujemo bolju budućnost (bez stranačkog prizvuka
).
- Atridij
#21 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
+1Sezam wrote:Vidim ne ubrajas Srbe i Hrvate u Bosance.HiperKliker wrote:Valjda Kako sprijeciti raskol Bosanaca na Bosnjake, Hercegovce, Muslimane, i slicne varijacije?
Sve si rekao ovim postom.
Bosnjak je jedino ispravno.

- Comrad
#22 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Sve si ti fino to napisao, samo je problem sto si pomijesao pojam religije, naroda i nacionalnosti.UbačeniElement wrote:neka mi pametni pokretač teme objasni kako ćeš zabranit ljudima da se izjasne onako kako oni žele??Pa to je osnovno ljudsko pravo i sloboda,neće mi valjda sda i reis određivat ko sam i šta sam i kako ću sebe zvat,evo jarane meni je ime fatmir a pisat ću se ne kao bošnjak ili bosanac i slično već musliman,pa kome smeta eto ga tamo.
Mislim, boli mene briga pisi se ako hoces i kao marsovac, nego samo se svaki dan zacudim koliko imamo neobrazovanog i neupucenog naroda. U 21. vijeku, i onda se cudimo sto smo na samom dnu.
-
kuda dalje?
#23 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Pa necekam nikoga. To je upravo poenta. Bosnjak ce uvijek biti jednako Musliman, zato ja niti jesam niti cu ikad biti Bosnjak.Sezam wrote:Koga cekas da to odredi?kuda dalje? wrote:Kada nebude vise Bosnjak=Musliman, jer meni je islam kao relgija totalna lakrdija i glupost te sama cinjenica da cu automatski biti svrstavan u Muslimane ako se izjasnjim kao Bosnjak je razlog sto se nikad necu tako izjasnjavati.
To jarane moras sam sa sobom.
Ja sam Bosnjak, a nisam musliman.
- Atridij
#24 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Crveno sunce moje, jel ti isto izjednačavaš Srbin=Pravoslavac i Hrvat=Katolik?kuda dalje? wrote: Pa necekam nikoga. To je upravo poenta. Bosnjak ce uvijek biti jednako Musliman, zato ja niti jesam niti cu ikad biti Bosnjak.
Ili je to samo rezervisano za Bošnjake?
-
kuda dalje?
#25 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013
Ja neizjednacavam, ali drustvo u BiH da. Od kulture, obrazovanja, politike i svega ostalog. Bosnjacka politka u BiH je muslimanska politika i apsolutno ne radi u mom interesu niti ima ikakve veze s onim kako se ja osjecam.Atridij wrote:Crveno sunce moje, jel ti isto izjednačavaš Srbin=Pravoslavac i Hrvat=Katolik?kuda dalje? wrote: Pa necekam nikoga. To je upravo poenta. Bosnjak ce uvijek biti jednako Musliman, zato ja niti jesam niti cu ikad biti Bosnjak.
Ili je to samo rezervisano za Bošnjake?
eh da je ovo drustvo i blizu onako kako ja mislim da bi trebalo biti, gdje mi bili