Kako spreciti terorizam?

_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

neverforget wrote:
No_Comment wrote:
neverforget wrote: Kad je vec diktator i zlocinac (a oni su znali da jeste) zasto je doso Ramsfeld da se rukuje snjim i da mu donese hemijsko naoruzanje koje je upotrebio protiv Irana.

Kod Amerikanaca nema dobro ili lose, samo korist.
Sadam je bio koristan jer je pokusao da unisti islamsku republiku Iran, koji je protivnik USA.

Cim vise Sadam nije bio koristan, proglasili su ga diktatorom i osudili njegove napade na Kurde 1985 (osudili poslije 20 godina dok su svo vrijeme cutali).

Ko Sadam ko Milosevic, USA nije imalo nijednog razloga da podrzi Milosevica, tako da ga je lakse bilo napasti.
Znaci protiv si Americkoga bombardovanja diktatorske Srbije i rezima Sadamovog prijatelja Miloshevica...znaci principjelan si...to se cjeni...

!
Gdje si to procitao da sam protiv bas me cudi?
Sve jedno je dal sam ja protiv da Amerika napadne nekog il nisam, ona ako to hoce uradice.

Kao sto smo vidjeli u Irak, cio svijet se skupio i govorio NE, UNO nije dao dozvolu, Blair, Berlusconi i Aznar nisu pitali svoj narod dal da se pridruze sa Bushom (i ako je u te zemlje preko 90% posto stanovnistva bilo protiv rata).

I ko nakraj placa za njihove greske? Neduzan narod naravno.
i za to vrijem si ti u dijaspori prosipas pamet. Jednom na B 92, forumu iz tvoje drzave, je receno da se "Najbolje Srbi bore kada prde iz Dija Spore" i to se moze i na tebe primijeniti. Haj mars na sandzak.net prosipat ekavicu i politicki primitivizam.
neverforget

Post by neverforget »

_BaykoNoor_ wrote:
neverforget wrote:
No_Comment wrote: Znaci protiv si Americkoga bombardovanja diktatorske Srbije i rezima Sadamovog prijatelja Miloshevica...znaci principjelan si...to se cjeni...

!
Gdje si to procitao da sam protiv bas me cudi?
Sve jedno je dal sam ja protiv da Amerika napadne nekog il nisam, ona ako to hoce uradice.

Kao sto smo vidjeli u Irak, cio svijet se skupio i govorio NE, UNO nije dao dozvolu, Blair, Berlusconi i Aznar nisu pitali svoj narod dal da se pridruze sa Bushom (i ako je u te zemlje preko 90% posto stanovnistva bilo protiv rata).

i za to vrijem si ti u dijaspori prosipas pamet. Jednom na B 92, forumu iz tvoje drzave, je receno da se "Najbolje Srbi bore kada prde iz Dija Spore" i to se moze i na tebe primijeniti. Haj mars na sandzak.net prosipat ekavicu i politicki primitivizam.
Image
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

neverforget wrote:
_BaykoNoor_ wrote:
neverforget wrote: Gdje si to procitao da sam protiv bas me cudi?

Image
odgovor koji si poslao slikom svog predsjednika najbolje ide u prilog tvrdnji o tvom politickom primitivizmu. sad lagano idi kupit kolica ispred supermarketa, a onda lagano ekavicu pod ruku i na sandzak. net tamo ti se makar ne smiju kad citaju tvoje nepismene, ekavske, srbijanske postove. mozes i na serbiancafe: hem pricate istim jezikom, hem dijelite iste rigidne, fasisticke stavove, hem vas treba i jedne i druge zatrti cim prije.
neverforget

Post by neverforget »

Panasonic wrote:
Amerikanci da su pametni sto prije bi se povukli iz Iraka Afganistana Saudi Arabije i ostalih muslimanskih zemalja dok vatra jos vise ne plane.

Onda ce prestat i terorizam.
Prvo se treba naci razlog zbog cega je doslo do terorizma. Zbog rata. Terorizam i rat su slicno - negativna djela. U terorizmu se ubijaju civili, u ratu se ubija sve redom, konstantno - kako iz vazduha avionima i granatama, preko zemlje sa tenkovima do vode sa mornaricom i ratnim brodovima. Drugim rijecima, koliko god nekom rijec 'terorizam' ruznije zvucala od rijeci 'rat', u ratu ima vise zrtava, ne samo vojnika, nego civila jos vise, i na kraju se mogu spomenuti i propadanje privrede i industrije jedne drzave, unistavanje kulturnih i historijskih spomenika i tako dalje.

Samo u Iraku (od strane Amerike, ne ovi bombaski napadi) ima preko 100.000 zrtava civila, komentar americkog generala:"Ne mozemo reci tacan broj zrtava jer ne brojimo leseve (?!)"
Dal ubio civile sa bombama iz aviona il bombom podmetnutom u vozu sve jedno je.

I prvo i drugo je terorizam.
Last edited by neverforget on 15/07/2005 20:32, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

neverforget wrote:
Panasonic wrote:
Amerikanci da su pametni sto prije bi se povukli iz Iraka Afganistana Saudi Arabije i ostalih muslimanskih zemalja dok vatra jos vise ne plane.

Onda ce prestat i terorizam.
Prvo se treba naci razlog zbog cega je doslo do terorizma. Zbog rata. Terorizam i rat su slicno - negativna djela. U terorizmu se ubijaju civili, u ratu se ubija sve redom, konstantno - kako iz vazduha avionima i granatama, preko zemlje sa tenkovima do vode sa mornaricom i ratnim brodovima. Drugim rijecima, koliko god nekom rijec 'terorizam' ruznije zvucala od rijeci 'rat', u ratu ima vise zrtava, ne samo vojnika, nego civila jos vise, i na kraju se mogu spomenuti i propadanje privrede i industrije jedne drzave, unistavanje kulturnih i historijskih spomenika i tako dalje.

Samo u Iraku (od strane Amerike, ne ovi bombaski napadi) ima preko 100.000 zrtava civila, komentar americkog generala:"Ne mozemo reci tacan broj zrtava jer ne brojimo leseve (?!)"
Dal ubio civile sa bombama iz aviona il bombom podmetnom u vozu sve jedno je.

I prvo i drugo je terorizam.
jel ekavice ti i nepismene gramatike srbijanske tvoje?
neverforget

Post by neverforget »

Image

Total 1952

http://icasualties.org/oif/

1952 mrtva vojnika i preko 12 000 povrijedjenih koje je Bush poslao bez ikakvog razloga u Irak
Last edited by neverforget on 15/07/2005 20:42, edited 2 times in total.
Saian

Post by Saian »

e neverforget, nemoj preskakat stvari, prvo bukvar ili chitanka kako hoces, pa onda forum ;)
breka

#83 Re: Kako spreciti terorizam?

Post by breka »

Uopshte nije vazan kvantitet koliko kvalitet ljudi tj. shta ljudi imaju u glavama...Izrael je za to ocit primjer tako mali narod a dao toliko naucnika ,pisaca,nobelovaca...uspjeshnih ljudi na svakome podrucju...nije ni cudo shto upravljaju planetom...!
valjda mislis na zidove/jevreje a ne na izrael.
sumnjam da je bas toliko nobelovaca direktno iz izraelskog naroda, mozda mislis prije na njemce, austrijance, madjare,ruse itd itd jevrejskog porijekla.
No_Comment

#84 Re: Kako spreciti terorizam?

Post by No_Comment »

breka wrote:[quote=
Uopshte nije vazan kvantitet koliko kvalitet ljudi tj. shta ljudi imaju u glavama...Izrael je za to ocit primjer tako mali narod a dao toliko naucnika ,pisaca,nobelovaca...uspjeshnih ljudi na svakome podrucju...nije ni cudo shto upravljaju planetom...

!
valjda mislis na zidove/jevreje a ne na izrael.
sumnjam da je bas toliko nobelovaca direktno iz izraelskog naroda, mozda mislis prije na njemce, austrijance, madjare,ruse itd itd jevrejskog porijekla.[/quote]

Da imash pravo...mislim na Jevreje iz USA , Rusije,Njemacke,Madjarske...itd...

!
The_Fluid

Post by The_Fluid »

http://us.news3.yimg.com/us.i2.yimg.com ... HW6xfhDg--

mozda i ovako, znaci ne bombama, nego kamerama na javnim mjestima
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:(...)
molim vas da ovo ne shvatite kao provokaciju -- nisam se javljala na ove teroristicke teme jer zaista ne znam ni sama sta da mislim. ali eto, sta biste odgovorili ovom covjeku, kako biste objasnili njegovo pitanje i ovu tezu? jer ovo sto on pita i misli je simptomaticno ovdje.
Evo... ovako !!
avicena

Post by avicena »

Nasilje izaziva nasilje. Kada ne bi bilo državnog terorizma.....ko zna....

http://www.albasrah.net/images/iraqi-pow/iraqi-pow1.htm

http://www.linksprotest.nl/oorlog/img/i ... =Palestina
domoljub

Post by domoljub »

cini mi se da danasnji Gardijan poziva na pregovore engleske vlasti i ove sto cine terorizam.gardijan kaze da i amerikanci i iracke vlasti pregovaraju sa iracanima koji se suprotstavljaju americkom prisustvu u Iraku.
crnjoka

Post by crnjoka »

censored!

Image

moderator sto me ba blokira ne svidja ti se istina
Last edited by crnjoka on 18/07/2005 07:08, edited 1 time in total.
Zreli

Post by Zreli »

treba naoruzati muslimane i nece biti vise terora
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote:treba naoruzati muslimane i nece biti vise terora
A ko je kriv Arapima sto su smotani i nepismeni, pa ne znaju ni pusku napravit ? Vecu vojnu industriju ima Bosna nego pola arapskog svijeta zajedno...
Mr_M

Post by Mr_M »

pa koliko vidim u Iraku se ne bore sa kamenje m protiv Amerikanaca, nego sa nekim oruzjem
beharrr

Post by beharrr »

Evo jedan zanimljiv link o terorizmu, pa ko zna engleski bujrum.

http://iraqwar.mirror-world.ru/article/55120
digger

Post by digger »

beharrr wrote:Evo jedan zanimljiv link o terorizmu, pa ko zna engleski bujrum.
Ti kao mislis da smo mi ostali jos u zabavistu. Vidim gdje stojis i tvoje namjere. Mogu ti reci da bi arapi i muslimanski svijet bio u boljem polozaju bez "branilaca" kao sto si ti.
Panasonic

Post by Panasonic »

Ne treba terorizam sprecavati sa sredine lanca, nego sa pocetka. Prva karika je SAD koja zeli imati glas i vlast nad Bliskim istokom. Zasto to ne radi sa Sj. Korejom sto radi sa Irakom? Jer Sj. Koreja ima atomsku. To ne znaci da ce je i upotrijebiti, naprotiv, ona joj sluzi za ucjenjivanje Amerike, i s njom joj prijeti da se SAD ne mijesa u unutrasnju politiku Sj. Koreje. Kad Iran bude imao atomsku, Ameri ce se smiriti.

Alfonse, da, Arapi su krivi sto su toliko stradali jer nemaju oruzje. Sada ce se vjerovatno opametiti ostali arapski svijet (kao sto su Iran, Palestina, Egipat...) pa ce se malo naoruzati za samoodbranu. Imaju oni vojsku i naoruzanje, ali je sve to slabo... U monarhiji (Saudijska Arabija je monarhija) je kralj na vlasti, on ce prije uzeti najnoviji model nekog auta umjesto to podijelit svom narodu koji nema novca, a da ne govorim kako bi tek vojsku i naoruzanje placao.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Panasonic wrote:
Ne treba terorizam sprecavati sa sredine lanca, nego sa pocetka. Prva karika je SAD koja zeli imati glas i vlast nad Bliskim istokom. Zasto to ne radi sa Sj. Korejom sto radi sa Irakom? Jer Sj. Koreja ima atomsku. To ne znaci da ce je i upotrijebiti, naprotiv, ona joj sluzi za ucjenjivanje Amerike, i s njom joj prijeti da se SAD ne mijesa u unutrasnju politiku Sj. Koreje. Kad Iran bude imao atomsku, Ameri ce se smiriti.

Alfonse, da, Arapi su krivi sto su toliko stradali jer nemaju oruzje. Sada ce se vjerovatno opametiti ostali arapski svijet (kao sto su Iran, Palestina, Egipat...) pa ce se malo naoruzati za samoodbranu. Imaju oni vojsku i naoruzanje, ali je sve to slabo... U monarhiji (Saudijska Arabija je monarhija) je kralj na vlasti, on ce prije uzeti najnoviji model nekog auta umjesto to podijelit svom narodu koji nema novca, a da ne govorim kako bi tek vojsku i naoruzanje placao.
Pocetak karike nije Amerika, vec arapski svijet. Naravno da ce ih svi gaziti i guziti kad su neslozni, neorganizovani, neobrazovani i zaostali u svakom mogucem smislu u odnosu na svoje neprijatelje. Za to su sami odgovorni. Sam navodis banalan primjer bahatosti arapskih despota, koji su u cijelom svijetu poznati po lagodnom zivotu i rasipnistvu, sto opet blage veze nema sa vjerom na koju se toliko pozivaju, ali to je druga prica. Arapi su sami odgovorni za vlastito propadanje, medjutim najlakse je okriviti velikog Sejtana Ameriku i podle cioniste za sve, samo da se sakriju sopstveni promasaji... Slicna je situacija i kod nas, i nasi nacionalisti se odrzavaju na vlasti prebacivanjem odgovornosti na druge imaginarne neprijatelje.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

treba obrazovati muslimane i svjetovno i duhovno. usput im treba naglasiti da je ubijanje civila zabranjeno te da je fatalizam vrlo lose tumacenje vjere.
rijcima rahmetli Alije Izetbegovica na upit sta misli o Osami bin Ladenu. "Vrlo los covjek koji misli da se preko noci mogu preskociti dva vijeka unazadjenosti, nepismenosti i zaostalosti." Islamske vecine, naravno.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Panasonic wrote:

O tebi sam imao pravo visoko misljenje. Silno si me razocarao ovim postom. Nebitno, uglavnom...
Helem, teziste se sukoba u svijetu seli sa Bliskog Istoka na srednjoazijsku plocu. S tim ciljem izraelska desnica zeli ostati u fokusu paznje i na taj nacin izvuci za sebe sto vise u izglednoj uspostavi trajnog mira. Za Ameriku Izrael uopce vise nije bitan na onaj nacin na koji je bio. Zato je i za vrijeme Klintonove administracije najcesci posjetilac Bijele kuce bio upravo Jaser Arafat. Sporazum iz Osla su narusavale obje strane, cak je na kraju i izraelski premijer platio glavom u novembru 1995 kada je ubijen od strane Jigala Amira koji je Rabina smatrao izdajnikom.
Saudijska Arabija je najveci kupac oruzja i vojne opreme na svijetu jer joj se avantura sa Sadamom 1990 obila o glavu. Arapski despoti ne kupuju oruzje za samoodbranu vec za teroriziranje vlastitog naroda-Hama i Palmira u Siriji su najbolji primjer.
Mislio sam da si obrazovaniji i bar malo progresivniji.
beharrr

Post by beharrr »

digger wrote:
beharrr wrote:Evo jedan zanimljiv link o terorizmu, pa ko zna engleski bujrum.
Ti kao mislis da smo mi ostali jos u zabavistu. Vidim gdje stojis i tvoje namjere. Mogu ti reci da bi arapi i muslimanski svijet bio u boljem polozaju bez "branilaca" kao sto si ti.
Ne branim niti zelim da branim bilo koga.!!!!

Nije lose i drugu stranu pogledat.

Care zaboli me ona stvar za svima njima.

Koliko mi je stalo do proslogodisnjeg snijega toliko mi je stalo do njih.

Budi poselamljen/ pozdravljen.....
Post Reply