KAKO SPASITI BH SPORT??

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
siki_sa
Posts: 501
Joined: 23/08/2010 20:59
Location: Sarajevo

KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by siki_sa » 21/03/2011 11:18

Da li ima spasa BH sportu? ko moze spasiti BH sport?
Fudbal: suspenzija samo sto nije pokucala na vrata BH fudbala, ko je kriv? zasto? zasto FSRS-a nije stalo da borac igra u ligi prvaka(jvalifikacija LP) da im do BiH nije stalo to je poznato, ali da li se moze samo kazniti FSRS-a? jer ocigledno da oni ruse BH sport, da pod palicom dodika ruse BH fudbal u cilju rusenja drzave.

Rukomet: nasa reprezentacija nije rukometna velesila, ali je trebala biti stabila reprezentacija koja je u mogucnosti da ode na jedno veliko takmicenje, ni u najcrnim snovima nije se moglo naslutiti da dozivimo blamazu prvu u estoniji, pa onda i u visokom od istoimene reprezentacije, ko je kriv, zasto radja bjezi od odgovornosti? zasto RSRS-a zeli zadrzati svog covjeka na mjestu selektora kad covjek jednostavno ne moze napraviti nikakav rezultat, a imamo toliko boljih strucnjaka, da li je i tu usla politika i da li oni iz RS-a zele i rukomet da uniste, sve ide ka tome.

Kosarka: nekada su nasi kosarkasi pobjedjivali litvaniju u litvaniji, hrvatsku u hrvatskoj, igrali na svakom europskom prvenstvu imali sjajne igrace, sta bi sad? gdje smo, skoro na dnu, ako ne i na dnu.Mnogo ne zele da igraju za ovu drzavu, zasto? zasto je i kosarka na koju smo se ponosili spala na tako niske grane, gdje nestade onaj interes za kosarkom kad je skenderija bila puna pa i kad je dolazila jedna nizerezredna estonije ili holandija.

Odbojka: jedina svijetla tacka odbojkaskog sporta u BiH je OK Kakanj, jedno on jes cupa taj sport, da ne postoji OK Kakanj ja nebi ni znao da se rukoemt igra u BiH, pogledajmo susjede(srbiju) uvijek su pri vrhu velikih takmicenja, nas nigdje, drzavna televizija BHT1 nikad e prenosti ni jednu utakmicu rukometne reprezentacije, ja ne znam ni kad igraju......

Ima jos mnogo toga ali eto zaustaviti cu se ovdjenadam se da je za pocetak dovoljno.


User avatar
Mr. Brightside
Posts: 31334
Joined: 26/02/2011 13:07

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by Mr. Brightside » 21/03/2011 11:29

Privatizacija klubova je rjesenje.

User avatar
siki_sa
Posts: 501
Joined: 23/08/2010 20:59
Location: Sarajevo

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by siki_sa » 21/03/2011 11:32

armin.i.am wrote:Privatizacija klubova je rjesenje.

Sta sa reprezentacijama?

ReyHan
Posts: 77
Joined: 19/05/2009 07:59
Location: u anomiji

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by ReyHan » 21/03/2011 11:40

smatram da je sport najmanji problem trenutno. kada se rijese (ako se ikad rijese) bitnije stvari, i sport ce doci na svoje. ne mogu funkcionisat sportske srukture, kada nista drugo ne funkcionise...

User avatar
Mr. Brightside
Posts: 31334
Joined: 26/02/2011 13:07

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by Mr. Brightside » 21/03/2011 11:42

siki_sa wrote:
armin.i.am wrote:Privatizacija klubova je rjesenje.

Sta sa reprezentacijama?

Nemozes imati dobru reprezentaciju ako su ti klubovi losi.

missko
Posts: 11024
Joined: 22/02/2008 13:22

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by missko » 21/03/2011 11:52

Biznis. Sport je svugdje u svijetu biznis i egzistira na tim osnovama extra funkcionalno. Al nasi lopovi na vlasti tj drzava u sirem smislu dok god ima neke koristi za samu sebe ,tj lopove unutar iste, ne da nista pod privatizaciju. Pa kod nas ni telekom jos nije provatizovan. Pa u Njemackoj osnovne skole imaju bolje stadione, ako ove nase mozemo i nazvati stadionima, nego nasi prvoligasi.

User avatar
siki_sa
Posts: 501
Joined: 23/08/2010 20:59
Location: Sarajevo

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by siki_sa » 21/03/2011 11:58

missko wrote:Biznis. Sport je svugdje u svijetu biznis i egzistira na tim osnovama extra funkcionalno. Al nasi lopovi na vlasti tj drzava u sirem smislu dok god ima neke koristi za samu sebe ,tj lopove unutar iste, ne da nista pod privatizaciju. Pa kod nas ni telekom jos nije provatizovan. Pa u Njemackoj osnovne skole imaju bolje stadione, ako ove nase mozemo i nazvati stadionima, nego nasi prvoligasi.

Stadioni su posebna prica, to je vec za rubriku "vjerovali ili ne" kod nasih "premierligasa" bitno da imas dobru livadu i zabodes dvije pritke kao gol, sramota je kad vidim npr. stadion veleza koji ne ispunjava ni najmanje uslove za odigravanje jedne skolske a kamoli premier lige, gledam i onaj stadion pod bijelim brijegom i on propada li propada, niko ne ulaze, jednostavno prizanli mi to ili ne mi nemamo ni jadan stadion da valja, ama bas ni jedan.

User avatar
Romanista 101%
Posts: 6328
Joined: 25/05/2010 22:24
Location: Trigoria
Contact:

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by Romanista 101% » 21/03/2011 17:02

a da se ipak zapitamo sta nam je sa omladinom? igralista pusta i nigdje djece ali zato u kaficima nema mjesta da se sjedne...

romanovero
Posts: 395
Joined: 08/09/2010 01:55

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by romanovero » 21/03/2011 17:11

Romanista 101% wrote:a da se ipak zapitamo sta nam je sa omladinom? igralista pusta i nigdje djece ali zato u kaficima nema mjesta da se sjedne...

tako je brate rimski, nemamo mi sportske kulture prije svega

samo malo
Posts: 2313
Joined: 04/05/2009 13:50

Re: KAKO SPASITI BH SPORT??

Post by samo malo » 21/03/2011 18:47

Ja ne znam kako ljudima ne dosadi za sve (i u sportu) okrivljavati RS i Dodika.

Hajde dobro za NSBIH, ali sta je sad RS kriva za rukomet? prije Radje je BiH reprezentacija igrala na nekom velikom takmicenju?

Dok je bio Demirovic, kuka i motika se digla na Demirovica, licno sam i tada postavljao pitanja zasto ljudi misle da je problem u Demirovicu, i kad on ode kao procvjetat ce BiH rukomet... sad se priziva Hasanefendic, a i on vec bio, i popusio od Danske. Da ne govorim kakav je grandiozan rezultat napravio sa realno jacom ekipom (od BiH) Srbije.

Uvijek se krivica baca na nekog pedra, a malo ko zeli da sagleda cinjenice koje puno govore. U tom istom rukometu, samo najblizi komsiluk ima desetak medalja u kadetskim i juniorskim selekcijama, hajde Hrvatska njih necu ni apostrofirati jer imaju najbolji rad sa djecom u rukometu na cijeloj planeti, Danci dolaze i uce nove cake od Hrvata kako se radi sa djecom dotle je doslo, ali cak je i Srbija uzela nekoliko medalja u tim mladjim uzrastima a nemaju nijedan posten klub koji vrijedi u evropskim okvirima, RK Bosna je za njih Ciudad Real.. cak imaju i mafiju u rukometnom savezu, bar koliko se da procitati na sportskim stranicama i forumima... ali opet imaju rezultate, jer rade nesto a talenat balkana za kolektivne sportove je opstepoznata cinjenica, posebno ove "muske", rukomet ili kosarka, cak postoje i naucne studije o prednosti "dinarskog tipa covjeka" u nekim sportovima a la rukomet i kosarka.

U kosarci da ne govorim, Srbija je par godina ranije uzela zlatne medalje u svim mladjim uzrastima, u jednoj godini, od U-16 do U-20... prosle godine Hrvatska, kad se saberu rezultati svih U selekcija, imali najbolje rezultate na svijetu, prvaci Evrope U-16, U-18 uzela neku medalju ne znam vise ni sam, U-20 uzela 4 mjesto, godinu prije toga ista generacija bila druga na svijetu.

Nogomet isti par cipela, Srbija par godina igrala polufinala i finala U-21, prosle godine Hrvatska u-19 trece mjesto na evropskom prvenstvu, tukli Portugal 5-0, par igraca u top timu prvenstva, za koje ce se tek cuti u narednim godinama.

Da ne zaboravim i Sloveniju, junirska rukometna ekipa uzela medalju prosle godine, mislim bronca, a i kosarkasi su im solidni u mladjim uzrastima.

Iz toga dolaze rezultati u seniorskim pogonima, ne iz prazne price.

Gdje BiH omladinski sport? gdje su rezultati.

Post Reply