ti ne kontas kako svijet funkcionise. mi nemamo instrumente sa bavimo ekonomijom i ona je stvar globalnog trzista. svejedno je ko je na vlasti jer svi moraju da se zaduzuju u stranim bankama a kapital je kod nas skupji nego na zapadu. otiđi u njemacku ili englesku i pogledaj koja je kamata na kredit bilo kakav a kakva kod nas.SaraFina wrote:Martinez_ wrote:Čekaj, ti si u samo dve poruke stigla od stava ''sve je ok, okanite se teorija zavere'' do ''a ko nam je kriv, koljimo se kad smo budale''SaraFina wrote:
Pa to što su balkanski narodi mentalno labavi ( neki više a neki manje ) nije problem velikih sila. Logično je da one svuda u svijetu vode "ratove" i ratove zarad vlastitih interesa.
Jedni zele destabilizirati druge, potkusuruju se na nemoralne načine i sl.
Sad pitanje je zašto to baš rade u Siriji i zašto ti misliš da ima izgleda da se na našim prostorima ponove devedesete ???
Zašto Finci i Švedi ne ratuju protiv Danaca? Ili Norvezana?
Dakle je li sranje moguće ili nije i ako nije na čemu gradimo optimizam? Da li na dobrim namerama velikih igrača?
Upravo tako. U samo DVA posta. Da se vise bavimo ekonomijom, zapošljavanjem, socijalnom politikom i općenito privredjivanjem ne bi svjetskim silama stvorili plodno tlo ( da se ajmo reći po tvojoj teoriji ) bave potkusurivanjem preko nas.
Mi ( sve bivše republike EX Yuge ) imamo armiju nezaposlenih i socijalno nezbrinutih no niko ne razmišlja o tome.
Ganjaju se sitni interesi.
Hoće Srbiju posjetiti Putin, da li će Erdogančić spomenuti SarajBosnu, i hoće li Merkelica pomilovati po glavi Yusipovića.
Sranja i ako bude, biće ga najviše zbog nas samih koji obitavamo na ovim prostorima.
Mi smo mali narodi koji imaju komplekse veličine. Svi nazalost.
propale su uređene ili uređenije zemlje, sto dokazuje ovu poentu. dzaba slovencima sto nisu imali rat i ovakve politicare, oet su ekonomski u istim govnima, a o hrvatima da ne pricam.