Kako skenirati knjigu koja je 40 cm visine i 60 dužine ? Gledao sam skenere i užasnuo se cijenama, mislim ono ...poštujem, sve je ono lijepo i ušminkano ali ...
:-(
Knjiga ima cca 500 stranica i 7 komada takvih a dugoročno možda još i više.
Ima li tko ideju kako spremiti slike, je li možda opcija digitalni foto aparat i neki držač i kako onda slike obilježiti... ili ne znam ...
Kako skenirati knjigu velikog formata?
Moderator: Benq
- vaučer
#2 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
Jel ti treba scan za arhiviranje ili za distribuciju preko weba? Ako imaš dovoljno strpljenja možeš kupiti A3 flatbed skener pa skeniratinu dijelovima i spajati u Photoshopu. Junački je to posao, ali da se odraditi. Možda se raspitaj kod neke dobre tiskare imaju li skener većeg formata.
Također bi mogao, ako je u pitanju neka ilustrirana knjiga ili knjiga fotografija, odraditi super posao s fotoaparatom i dobrim svjetlom i stativom.
Također bi mogao, ako je u pitanju neka ilustrirana knjiga ili knjiga fotografija, odraditi super posao s fotoaparatom i dobrim svjetlom i stativom.
-
brkox
#3 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
Drug mi našao ovo za A2 format koji poklapa tih 40x60 i prvi puta sam i vidio da takvo nešto postoji i svaka čast ljudima ali cijena kupiš sebi dobrog dobrog golfa i nije isplativo...
https://dass.rs/usluge/digitalizacija-k ... h-formata/
Ipak se mislim nekako postaviti okvir nekakav za knjige da to fiksiram i iznad foto aparat ili mobitel i to je to... Samo moram vidjeti držače za listove i stativ nekakav da može iznad knjige aparat fiksirati...
https://dass.rs/usluge/digitalizacija-k ... h-formata/
Ipak se mislim nekako postaviti okvir nekakav za knjige da to fiksiram i iznad foto aparat ili mobitel i to je to... Samo moram vidjeti držače za listove i stativ nekakav da može iznad knjige aparat fiksirati...
- vaučer
#4 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
A sve zavisi za šta ti treba.
Mislim da možeš uzeti solidan A3 skener i polako raduckati sam. Kako god okreneš - to je ozbiljan posao. Ako ćeš fotografirati, trebaš fotografirati u uvjetima s kontroliranim svjetlom (jer će ti inače doba dana utjecati na boju) i kasnije obrezati i urediti svaku stranicu. Nema jednostavnog načina. Ne znam koliko ti ljudi traže, ali da imam skener trebalo bi mi samo da skeniram i obradim jednu knjigu od 500 strana bar 7 dana.
Mislim da možeš uzeti solidan A3 skener i polako raduckati sam. Kako god okreneš - to je ozbiljan posao. Ako ćeš fotografirati, trebaš fotografirati u uvjetima s kontroliranim svjetlom (jer će ti inače doba dana utjecati na boju) i kasnije obrezati i urediti svaku stranicu. Nema jednostavnog načina. Ne znam koliko ti ljudi traže, ali da imam skener trebalo bi mi samo da skeniram i obradim jednu knjigu od 500 strana bar 7 dana.
-
brkox
#5 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
Slažem se. Pogledati ću za posuditi skener i isprobati ću i jedno i drugo na par stranica pa vidjeti.
- Paper_girl
#6 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
Ima nekoliko dobrih applikacija na google store za skeniranje dokumenata putem kamere na mobitelu pa pokusaj i tako.
-
alipasijaner
#7 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
http://copy.ba meni su skenirali knjige priblizno tog formata, nazovi i pitaj mogu li skenirati format koji tebe interesuje.
-
123leptirica
#8 Re: Kako skenirati knjigu velikog formata?
ne vrijedi zbog toga kupovati skener i patiti se, mnogo je jednostavnije završiti to u kopirnici i dobiti sve u pdf-u.