Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

suza81

#126 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by suza81 »

zonbirile wrote:
suza81 wrote:@luna09 apsolutno se slazem!

Ako je komsiluk iole normalan moze se ostvariti pravo fina simbioza sa ovim lutalicama :D i cini mi se da je moja ulica jedan takav primjer. Zadnju godinu-dvije imamo 6-7 standardnih ljubimaca (dva miljenika i ostali onako usput :D ), s vremena na vrijeme dodju i neki neznanci, ali ih ovi nasi cini mi se brzo otjeraju sa svog teritorija. Svi su nadprosjecno veliki psi, ali se ponasaju kao male maze, vjerovatno zato sto nemaju straha da ce ih neko udariti, sutnuti... U ulici je djecije igraliste, djeca se normalno igraju, loptaju, a oni se po cijeli dan izlezavaju pored njih i niko nikoga ne dira. Ja ih cesto hranim i naravno svaki ostatak rucka ili vecere se cuva i kad se krene vani ostavi pored kontejnera. Cak sam primjetila da to dosta komsija takodjer radi i nekada kada hranim cuke, oni bas i ne budu zainteresirani, dakle, siti su :-D Neko iz ulice je cak odveo jedinu kuju iz raje na sterilizaciju i ona se sada setka sa svojom markicom :-D Znaci i pitanje kucica je rijeseno, osim ako se naravno ne nadje kakav krkan da nam donese poklon u paketicu.
Meni su oni stvarno super i mislim da ni njima ni nama nista ne fali u ovoj nasoj simbiozi :D , bitno je samo da se ljudi ispravno ophode prema psima, a psi su prilagodljivi i dobrice po prirodi :-D
-----------------------------------------------
normalno odveli ste ih veterinaru i cjepili,ili niste? Možda je i to suvišna glupost,pa boca boli maze? :-)
fuj jesi ti neki negativan lik, povraca mi se na tvoju ironiju. .. bljak. Neko barem nesto radi, ti samo laprdas bezze i zalis se.
zonbirile

#127 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

@sitno

teško do iduček planiranja buđeta.Lopovi su šinterske pare davno preusmjerili.kao i do sada 600 ooo KM šintorima i da se radi posao-šinterski.Ostalo po nahođenju.
zonbirile

#128 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

suza81 wrote:
zonbirile wrote:
suza81 wrote:@luna09 apsolutno se slazem!

Ako je komsiluk iole normalan moze se ostvariti pravo fina simbioza sa ovim lutalicama :D i cini mi se da je moja ulica jedan takav primjer. Zadnju godinu-dvije imamo 6-7 standardnih ljubimaca (dva miljenika i ostali onako usput :D ), s vremena na vrijeme dodju i neki neznanci, ali ih ovi nasi cini mi se brzo otjeraju sa svog teritorija. Svi su nadprosjecno veliki psi, ali se ponasaju kao male maze, vjerovatno zato sto nemaju straha da ce ih neko udariti, sutnuti... U ulici je djecije igraliste, djeca se normalno igraju, loptaju, a oni se po cijeli dan izlezavaju pored njih i niko nikoga ne dira. Ja ih cesto hranim i naravno svaki ostatak rucka ili vecere se cuva i kad se krene vani ostavi pored kontejnera. Cak sam primjetila da to dosta komsija takodjer radi i nekada kada hranim cuke, oni bas i ne budu zainteresirani, dakle, siti su :-D Neko iz ulice je cak odveo jedinu kuju iz raje na sterilizaciju i ona se sada setka sa svojom markicom :-D Znaci i pitanje kucica je rijeseno, osim ako se naravno ne nadje kakav krkan da nam donese poklon u paketicu.
Meni su oni stvarno super i mislim da ni njima ni nama nista ne fali u ovoj nasoj simbiozi :D , bitno je samo da se ljudi ispravno ophode prema psima, a psi su prilagodljivi i dobrice po prirodi :-D
-----------------------------------------------
normalno odveli ste ih veterinaru i cjepili,ili niste? Možda je i to suvišna glupost,pa boca boli maze? :-)
fuj jesi ti neki negativan lik, povraca mi se na tvoju ironiju. .. bljak. Neko barem nesto radi, ti samo laprdas bezze i zalis se.
-------------------------------------
@suza 81

nema ljutne,ali svoju ljubav prema mazama moraš održavati u granicama gradske regulative higijensko epidemiološke zaštite.Koji egoizam,koje licemjerstvo,ljubav bez obaveza i odgovornosti.Pas tvoj,a ničiji.Pa zašto vlasnici plačaju pelcovanje,radi zdravlja sviju nas,a ljubitelji maza ne?.Da maze ne idu na WC i još puste vodu,a malu slatku guzu brišu tete iz ulice :lol:
abdulazizsarajevo

#129 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by abdulazizsarajevo »

jel postoji neka kazna za sipanje otrova psima ..u ovom nasem zakonu...

dajte ba nemamo mi vremena za polemiku..a imamo i vecih prioriteta od pasa...ljudi umiru..nemaju mogucnosti za adekvatan medicinski tretman jer nema para....treba sad i na to trositi pare?!?!?

kad bude para doci ce i to na red...sad zasad otrov i lagano...
Pasiflora

#130 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by Pasiflora »

abdulazizsarajevo wrote:...sad zasad otrov i lagano...
Ni jedan normalan covjek nikome ne zeli takvu smrt. Pitas li se ti jesi li zdrav?
Ja stvarno nemam nikakve edukacije iz bilo koje grane zdravstva, ali kao laik mogu reci da si dobro bolestan.
Sta li bi ti tek profesionalci nasli....
zonbirile

#131 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

@sitno
što se iščuđavaš,pa to je na Šip-u već urađeno.Sramotno i okrutno,ali ljudi su misleći da čine dobro ,učinili medvjeđu uslugu psima.Neki drugi ljudi su se našli u neobranom grožđu i posegnuli su za otrovom.
Pasiflora

#132 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by Pasiflora »

zonbirile wrote:@sitno
što se iščuđavaš,pa to je na Šip-u već urađeno.Sramotno i okrutno,
Jezivo. Bilo koja osoba koja je u stanju drugo zivo bice muciti na taj nacin, ubijati ga satima, u uzasnim bolovima - po meni je najgore sto hoda po zemlji. Gori su mi cak i od zohara (a njih se uzasavam).
Sadizam zbog nase vlastita komocija (zivot bez ulicnih pasa) nema opravdanja. Nekad je vrlo tesko se suzdrzati, vjeruj da mi izleti: dabogda skoncali isto tako oni koji su sposobni izloziti takvom uzasu bilo koje zivo bice.
zonbirile

#133 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

@sitno
ne sudi tako strogo prema ljudima,oni su posegnuli za onim što su imali,i opet će.vidiš li šta se radi psima,zarad nerealnih ambicija i greški nekih drugih ljudi?
GAU8

#134 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by GAU8 »

zengi wrote: GAU8 jarane ako si tu, samo za tebe da ti pokazem kakva sam ja junacina.
Moja tetka od 73 godine, ja i moj vjerni pas koji je tada jos bio tinejdžer naletili na divlje svinje.
Ganjale su nas par puta gore dole niz ovaj put ali sam snimio samo ovo.
Sto je najgore, ganjamo se mi tako svi sretni i tek onda tetka (mrtva hladna u papucama bere ljekovito bilje) kaze a vidi ove dojce. Ja pogledam a ono dva kapitalca od po jedno 150-180 kg, mirno jedu na 5 metara od nas u jednom zbunju. Ja citavo vrijeme protrcavao pored njih a nisam ni znao da su tu. Da su htjeli mogli su razderati i mene i tetku i mog vjernog psa.
Vjerovatno su kontali "ma pusti budale nek se ganjaju hajmo mi sta pojest".
http://youtu.be/yv2LBsSbol8
Ti si definitivno fulio profesiju, trebao si se po Discovery-ju ganjat s aligatorima :run: :run:
GAU8

#135 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by GAU8 »

sitno wrote:
zonbirile wrote:@sitno
što se iščuđavaš,pa to je na Šip-u već urađeno.Sramotno i okrutno,
Jezivo. Bilo koja osoba koja je u stanju drugo zivo bice muciti na taj nacin, ubijati ga satima, u uzasnim bolovima - po meni je najgore sto hoda po zemlji. Gori su mi cak i od zohara (a njih se uzasavam).
Sadizam zbog nase vlastita komocija (zivot bez ulicnih pasa) nema opravdanja. Nekad je vrlo tesko se suzdrzati, vjeruj da mi izleti: dabogda skoncali isto tako oni koji su sposobni izloziti takvom uzasu bilo koje zivo bice.
Jesi li ikada silazio/la u haustor zgrade gdje zivis?
Ako jesi, logicno razmisljanje ti nije jaca strana.
Dalje, jedes li meso? Znas li u kakvim uslovima "odrasta" do meso?

Po meni, gore od bezosjecajnosti je lazna saosjecajnost.
jaca-maca

#136 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by jaca-maca »

Zato postoji HUMANA eutanazija, a ne ovo trovanje i to sto su radili sintori. Da se psi humano eutanaziraju mozda bi i bila ZA vracanje sintora!!!
jaca-maca

#137 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by jaca-maca »

abdulazizsarajevo wrote: kad bude para doci ce i to na red...sad zasad otrov i lagano...
KAKO IDIOTE NE KONTAS, TAJ OTROV MOZE DOCI U KONTAKT MOG ILI NECIJEG PSA, PA ROKNULA BIH TE ISTE SEKUNDE!!!! :oops:

Ako vec hocete da ubijate pse, nadjite neki drugi nacin, ne ugrozavajuci necije pse, a takodje nesto od cega psi nece umirati danima! :x
Last edited by jaca-maca on 10/05/2011 14:17, edited 1 time in total.
zonbirile

#138 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

očito je bio pogrešan red koraka,a u ovoj situaciji je poenta na 600 000KM.Pa zašto se onda nije išlo na humanu eutanaziju,nego na azil i sl. gluposti?
jaca-maca

#139 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by jaca-maca »

zonbirile wrote:očito je bio pogrešan red koraka,a u ovoj situaciji je poenta na 600 000KM.Pa zašto se onda nije išlo na humanu eutanaziju,nego na azil i sl. gluposti?
Kod nas ne postoji rijec HUMANO, tak da i da su pare otisle na humanu eutanaziju, ne bi bila humana, kuzis?
jaca-maca

#140 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by jaca-maca »

A jesi ti vise dosadan, dosao si ovdje na forum ljubitelja zivotinja i nesto pricas o sintorima, fakat te ne razumijem. Napravi negdje temu mrzitelji zivotinja/pasa/lutalica i fino se dopisuj sa jadnicima, takvim kao ti :oops:
zonbirile

#141 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by zonbirile »

mislim da se većina životinja,bar u pogonima ubija humano,pneumatskim pištoljima,ili električnim.Isto se moglo primjeniti na pse."ljubitelji" kojima ne leže komentari,fino osnuju svoj portal,npr. "Ljubitelji kantara" pa do mile volje valjajte gluposti među sobom.Nemoralno je predpostaviti psa,čovjeku,djetetu,opštem zdravlju.
jaca-maca

#142 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica

Post by jaca-maca »

Ok, nemoralni smo. Kako ti nije dosadno pricat iste price stalno? Nema sintora, idi placi, jadnicak, zar ti je toliko krivo??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked