Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Moderator: anex
-
doog
#1 Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Jucer sam imao veliki problem na Dobrinji sa 6 lutalica koji su me napali na mostu. Sreca je bila sto sam tada imao kljuc za tockove jer sam krenuo mijenjati gumu na autu. Poslije 2 min. borbe sa njima jednog sam vjerovatno usmrtio drugi su se razbjezali.
Sta sada raditi kupiti 1kg misomora ili cekati da izgrizu mene ili moje dijete.
Sta sada raditi kupiti 1kg misomora ili cekati da izgrizu mene ili moje dijete.
-
doog
#2 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Nemogu reci da nisu bili mirni dok sam prolazio pored njih ali kad sam prosao onda su se odlucili za napad. Sreca je u tome sto me nije bilo strah bjezati nego se boriti pa ko prezivi. Sad sam ja prezivio njima je sigurno jedan manje u drustvu ali sta naredni put.
- jaca-maca
#3 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
nabavi neko anti-dog sredstvo, koje kada pritisnes salje neke vibracije, valove ili slicno i tjera pse, ne znam kak se zove, ali sigurno ima na internetu ili u pet shopovima. kazu da djeluje.
- mrtva kokoš
#4 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
ma najbolje je spucat se tetanusom, narednih 5 godina te mogu ujedati, nista ti ne moze bit`. 
-
muniza
#5 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
odlična ideja, samo ko će mi to platiti? ja nemam namjeru na to trošiti, ima i jednostavnijih i jeftinijih načina...jaca-maca wrote:nabavi neko anti-dog sredstvo, koje kada pritisnes salje neke vibracije, valove ili slicno i tjera pse, ne znam kak se zove, ali sigurno ima na internetu ili u pet shopovima. kazu da djeluje.
neka udruženja dijele ta anti dog sredstva najugoženijima
- jaca-maca
#6 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
ili to ili rukamamuniza wrote:odlična ideja, samo ko će mi to platiti? ja nemam namjeru na to trošiti, ima i jednostavnijih i jeftinijih načina...jaca-maca wrote:nabavi neko anti-dog sredstvo, koje kada pritisnes salje neke vibracije, valove ili slicno i tjera pse, ne znam kak se zove, ali sigurno ima na internetu ili u pet shopovima. kazu da djeluje.
- because_of_you
#7 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
doog wrote:Nemogu reci da nisu bili mirni dok sam prolazio pored njih ali kad sam prosao onda su se odlucili za napad. Sreca je u tome sto me nije bilo strah bjezati nego se boriti pa ko prezivi. Sad sam ja prezivio njima je sigurno jedan manje u drustvu ali sta naredni put.
Borba na život i smrt, između insana i paščeta
- jaca-maca
#8 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
insana i hajvanabecause_of_you wrote:Borba na život i smrt, između insana i paščetadoog wrote:Nemogu reci da nisu bili mirni dok sam prolazio pored njih ali kad sam prosao onda su se odlucili za napad. Sreca je u tome sto me nije bilo strah bjezati nego se boriti pa ko prezivi. Sad sam ja prezivio njima je sigurno jedan manje u drustvu ali sta naredni put.![]()
- vesna555
#9 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Jbg, onda riskiraj kad ti je žao dati pare.muniza wrote:odlična ideja, samo ko će mi to platiti? ja nemam namjeru na to trošiti, ima i jednostavnijih i jeftinijih načina...jaca-maca wrote:nabavi neko anti-dog sredstvo, koje kada pritisnes salje neke vibracije, valove ili slicno i tjera pse, ne znam kak se zove, ali sigurno ima na internetu ili u pet shopovima. kazu da djeluje.
Imam i ja cuku, zlatnog retrivera i stvarno volim životinje, ali sto jest jest, problem lutalica u gradu je uzasan.
Neki dan sam nosila kiflu u ruci i okruzili su me i nisam skontala da je to zbog kifle, vjerujte mi da sam se prepala samo tako.
Srecom, nista mi nije bilo, ali stvarno nije ugodan osjecaj. Ili navecer, koliko laju, pa zna se po pola sata oriti naselje od laveza čopora.
Zaista, krajnje je vrijeme da se skrene pažnja nadležnima na ovaj problem, nije rješenje ubijati pse i nikako nisam za to, ali ih pod hitno treba kastrirati da se spriječi razmnožavanje i smjestiti ih negdje gdje će i psi biti sigurni, ali i ljudi od pasa!
- jaca-maca
#10 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
jedna cura iz udruzenja mi je rekla da ce se sada vrsiti sterilizacija non-stop, ali samo 4 sterilizacije dnevno i treba se najaviti, ja cu se ovih dana organizovati sa nekoliko osoba da neke pse s dobrinje odvedemo i sterilisemo.vesna555 wrote:Jbg, onda riskiraj kad ti je žao dati pare.muniza wrote:odlična ideja, samo ko će mi to platiti? ja nemam namjeru na to trošiti, ima i jednostavnijih i jeftinijih načina...jaca-maca wrote:nabavi neko anti-dog sredstvo, koje kada pritisnes salje neke vibracije, valove ili slicno i tjera pse, ne znam kak se zove, ali sigurno ima na internetu ili u pet shopovima. kazu da djeluje.
Imam i ja cuku, zlatnog retrivera i stvarno volim životinje, ali sto jest jest, problem lutalica u gradu je uzasan.
Neki dan sam nosila kiflu u ruci i okruzili su me i nisam skontala da je to zbog kifle, vjerujte mi da sam se prepala samo tako.
Srecom, nista mi nije bilo, ali stvarno nije ugodan osjecaj. Ili navecer, koliko laju, pa zna se po pola sata oriti naselje od laveza čopora.
Zaista, krajnje je vrijeme da se skrene pažnja nadležnima na ovaj problem, nije rješenje ubijati pse i nikako nisam za to, ali ih pod hitno treba kastrirati da se spriječi razmnožavanje i smjestiti ih negdje gdje će i psi biti sigurni, ali i ljudi od pasa!
-
hadzun
#11 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
ovde je situacija odavno takva da sterilizacija koju pokusavaju par (bezveznih) aktivista neće nikom pomoći. otrglo se kontroli poodavno, i tu se samo radikalne akcije uklapaju.
trenutno se ovi zmijoljupci izborise za zivotinjska prava, a ko veli dalje sad vi ganjajte azile po opcinama i sl...pa jbt mi zatvore ne mozemo da napravimo, koga vi zamajavate s azilima. nazalost jedino rjesenje je eliminacija (kao i prije) i sto prije skontamo, bice nam lakse. svak od nas ima u svojoj okolini bar jednog kojeg kerovi ujedose (u mene jarana na mojmilu, iz cista mira, prisunjao se s ledja), i samo je pitanje kad ce rastrgat neko dijete...e onda treba otici pa popricat s onim zmijoljupcima i onim bradonjom-predsjednikom, nek objasni roditeljima kako i sto se to desilo, siguran sam da ce bit puni razumijevanja ...
scenario svih urbanih sredina je sljedeci:
-mnoze se nekontrolisano, formiraju se copori, nemaju hrane, podivljaju i napadi ucestaju....pa na diskaveriju to je skolski primjer kako dolazi do situacija kao sto je nasa!!!
kraj price!
trenutno se ovi zmijoljupci izborise za zivotinjska prava, a ko veli dalje sad vi ganjajte azile po opcinama i sl...pa jbt mi zatvore ne mozemo da napravimo, koga vi zamajavate s azilima. nazalost jedino rjesenje je eliminacija (kao i prije) i sto prije skontamo, bice nam lakse. svak od nas ima u svojoj okolini bar jednog kojeg kerovi ujedose (u mene jarana na mojmilu, iz cista mira, prisunjao se s ledja), i samo je pitanje kad ce rastrgat neko dijete...e onda treba otici pa popricat s onim zmijoljupcima i onim bradonjom-predsjednikom, nek objasni roditeljima kako i sto se to desilo, siguran sam da ce bit puni razumijevanja ...
-mnoze se nekontrolisano, formiraju se copori, nemaju hrane, podivljaju i napadi ucestaju....pa na diskaveriju to je skolski primjer kako dolazi do situacija kao sto je nasa!!!
kraj price!
- Friesian
#12 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
ma ja sam vec negdje u ranijim temema napisao nesto o ovom problemu.. u Americi oko 2miliona pasa u azilu godisnje ubiju, u Londonu psi koji dodju u azil imaju 15 dana roka za novi dom a ako to ne uspije ide na eutanaziju.. ne znam sta je u tome problem.. oni su toliko razvijeniji od nas pa ne mogu tek tako hraniti citav zivot pse lutalice a mi lafo se ne slazemo s tim! ja imam dva psa i sve bi dao za njih sto znaci da ih volim ali sto je previse previse je! neki dan (ne znam jel' tacna informacija) cujem na radiju da ce novi azil imati 300 bokseva a racuna se da ima 10.000 lutalica u Sarajevu.. pa ko je ovdje lud.. neka se smjesti 600 pasa (po dva u jedan boks) sta ce biti sa ostatkom?! nece doci na red za boks zato sto je nekome zao da ih eutanazira pa ce ih tek tako hraniti?!
sterilizacije su rjesenje za veomaaa kratak period.. za to postoji vise razloga..
1. vecina pasa lutalica su mladi psi.. pas zivi u prosjeku 15 godina, sterilisace se sad i citav zivot lutati ulicom! koji je tu rezultat.. on i bez *uda moze ujesti..
2. s obzirom da kod nas pretezno sterilisu pse koji su u jeku "hormonskog napada" ili ti pubertetu nakon sterilizacije se postigne jos gori efekat.. agresivan ili potencijalno agresivan pas se NE SMIJE kastrirati osim ukoliko neko ne poradi na njegovoj socijalizaciji i ne smiri njegovo ponasanja i tek nakon smirenja (koje traje i par mjeseci) smije se poslati na zahvat kako bi se postigao pravi efekat.. ko ce raditi na socijalizaciji lutalica? niko.. rezultat ovog se moze vidjeti upravo na Dobrinji jer je 90% pasa sterilisano a napadaju jos vise..
sterilizacije su rjesenje za veomaaa kratak period.. za to postoji vise razloga..
1. vecina pasa lutalica su mladi psi.. pas zivi u prosjeku 15 godina, sterilisace se sad i citav zivot lutati ulicom! koji je tu rezultat.. on i bez *uda moze ujesti..
2. s obzirom da kod nas pretezno sterilisu pse koji su u jeku "hormonskog napada" ili ti pubertetu nakon sterilizacije se postigne jos gori efekat.. agresivan ili potencijalno agresivan pas se NE SMIJE kastrirati osim ukoliko neko ne poradi na njegovoj socijalizaciji i ne smiri njegovo ponasanja i tek nakon smirenja (koje traje i par mjeseci) smije se poslati na zahvat kako bi se postigao pravi efekat.. ko ce raditi na socijalizaciji lutalica? niko.. rezultat ovog se moze vidjeti upravo na Dobrinji jer je 90% pasa sterilisano a napadaju jos vise..
- jaca-maca
#13 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
posto niko ni ne ubija i ne sterilise, par (bezveznih) aktivista nesto i radi, bolje makar malo smanjiti njihov broj, nego pustiti da se razmozavajuhadzun wrote:ovde je situacija odavno takva da sterilizacija koju pokusavaju par (bezveznih) aktivista neće nikom pomoći. otrglo se kontroli poodavno, i tu se samo radikalne akcije uklapaju.
kraj price!
dok ne pocnu radikalne akcije, sterilizacija je jedina opcija za sad
- Friesian
#14 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
tvoj post je u jednom momentu i isao u pravom smjeru ali si odjednom skrenula to.. nisam za taj nacin ubijanja.. puske bi prije upotrijebio upravo na pedofilima, kriminalcima i ostalim kretenima koji haraju nasim gradom... oni predstavljaju vecu prijetnju (Amar Mistric, zapaljena baka, onaj momak sto je poginuo u tramvaju, pa svako malo upravo na sarajevo-x portalu procitam da je neko izboden nozem, ..) nego psi.. pas hoce napasti, ujesti ali ne i ubiti jer je covjek jedino zivo bice koje ubija iz "zadovoljstva".. nisam od osoba koji zele da lutalice i dalje lutaju tako da ne bi volio da protumacis ovaj post na taj nacin ali razmisli da krenu lovci sarajevom i pocnu rafalati na sve sto na cetiri noge hoda.. kakva bi bila slika ovog grada u tom slucaju?! dosta mi je trauma iz rata jos samo to trebam gledati.. i prvi bi bio protiv tog nacina.. vec sam ranije napisao - eutanazija da - jer je to najhumaniji nacin jer po pravilu se zivotinja prije toga uvede u anesteziju i vise se i ne probudi.. nema traume, nema maltretiranja, ..
nemojmo pretjerivati jer su pedofili puno zasluzniji za kastraciju od lutalica! ali to niko ne radi jer je on "covjek"!
nemojmo pretjerivati jer su pedofili puno zasluzniji za kastraciju od lutalica! ali to niko ne radi jer je on "covjek"!
-
hadzun
#15 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
bezveznih ne radi njihovog nastojanja da ih sterilišu, već su oni i doveli do ovog sranja svojom borbom na ovaj nacin.jaca-maca wrote:
posto niko ni ne ubija i ne sterilise, par (bezveznih) aktivista nesto i radi, bolje makar malo smanjiti njihov broj, nego pustiti da se razmozavaju
dok ne pocnu radikalne akcije, sterilizacija je jedina opcija za sad
sad je i njima valjda jasno gdje je sve nas ovo dovelo, al niđe nijednog da kaže "pa dobro ljudi, (bar malo) smo pogriješili"...lakše se vadit da ih sterilišeš, a u stvari ni to niđe ne vodi....ponavljam situacija se otela kontroli i sterilizacija nije rješenje, zasigurno u ovom momentu.
ista priča je i sa azilima, već sad ih je toliko da se ne može servisirati, ovakav broj lutalica...
- Pasiflora
#16 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Na kojem mostu?doog wrote:Jucer sam imao veliki problem na Dobrinji sa 6 lutalica koji su me napali na mostu.
-
X2000
#17 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Friesian ,
Slazem se s tobom, al nemoj, molim te, doslovno shvatati sve sto sam napisala. Uvijek sebi dajem malo vise "pjesnicke slobode" kada pisem.
Neka ta "puska" bude simbol za eutanaziju nad zivotinjama ili, generalno, za ispravan nacin borbe protiv svih problema s kojima se susrecemo, a ispravan nacin borbe je samo onaj koji urodi plodom, odnosno - FUNKCIONALNIM RJESENJEM.
Kod nas vlast nikada nije shvatila da nije dovoljno donijeti zakon ukoliko ne postoji nacin za njegovo izvrsenje, ukoliko ga je nemoguce provesti u djelo. pa to je, onda, samo slovo na papiru...
OK?
Slazem se s tobom, al nemoj, molim te, doslovno shvatati sve sto sam napisala. Uvijek sebi dajem malo vise "pjesnicke slobode" kada pisem.
Neka ta "puska" bude simbol za eutanaziju nad zivotinjama ili, generalno, za ispravan nacin borbe protiv svih problema s kojima se susrecemo, a ispravan nacin borbe je samo onaj koji urodi plodom, odnosno - FUNKCIONALNIM RJESENJEM.
Kod nas vlast nikada nije shvatila da nije dovoljno donijeti zakon ukoliko ne postoji nacin za njegovo izvrsenje, ukoliko ga je nemoguce provesti u djelo. pa to je, onda, samo slovo na papiru...
OK?
-
Armin85
#18 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Najbolje kupi Protect sprej, kosta 10-15 KM max. siguran si i od pasa, a i od nasilnika.
-
metronom
#19 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Najbolje je da te pse koji su te napali usvojis, jer su oni u stvari jedna njezna, usamljena bica zeljna tvoje ljubavi
Jesam li ovo dobro srocio, a?
Pozdrav moderatorima iz av-m(j)au
Jesam li ovo dobro srocio, a?
Pozdrav moderatorima iz av-m(j)au
- Friesian
#20 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
eto, nesta smo i skontali po pitanju zastite od lutalica ali kako zastiti dijete od "ljubitelja" zivotinja.. sve sto je previse skodi pa bi ja to prije nazvao psihopatama!
danas je od mog prijatelja sin (treci razred osnovne skole) izveo iza zgrade psa kojeg su nedavno udomili da obavi nuzdu kako bi mogao izdrzati do setnje koja dolazi za sat-dva.. pas je star oko 7 mjeseci, slusa ga lijepo samo mu je mana sto kad uzme kost ne pusta je.. dijete kao dijete u strahu da nesto pokvareno ne pojede i panici da to sto prije izvadi iz usta ljubimca par puta mu je rekao fuj i zadnji put ga klepio po njusci.. bas u tom trenutku je naisla (nesto u daljini) "gospodja" (onako, starija) pocela iz daleka vristati na to dijete i trcati prema njemu.. malac se prepao potrcao sa psom prema ulazu (jer su bili u blizini) a ona dok je trcala psovala mu je sta je stigla i govorila da ce ga sakama prebiti.. on je pozvonio na interfon i dok je cekao da se otvore vrata ona ga je stigla, gurnula da je dijete palo i udarilo od betonski podzid i otela psa.. u medjuvremenu je majka, koja ga je svakako pratila sa prozora, vidjela sta se desava, strcala dole i obavila sto bi svaka majka i uradila... dosla je i policija i tako dalje i tako dalje a teta se predstavlja da je iz organizacije za zastitu zivotinja i da ce im oteti psa..
dokle idu granice ljudske slobode?! sta je ovom narodu??
danas je od mog prijatelja sin (treci razred osnovne skole) izveo iza zgrade psa kojeg su nedavno udomili da obavi nuzdu kako bi mogao izdrzati do setnje koja dolazi za sat-dva.. pas je star oko 7 mjeseci, slusa ga lijepo samo mu je mana sto kad uzme kost ne pusta je.. dijete kao dijete u strahu da nesto pokvareno ne pojede i panici da to sto prije izvadi iz usta ljubimca par puta mu je rekao fuj i zadnji put ga klepio po njusci.. bas u tom trenutku je naisla (nesto u daljini) "gospodja" (onako, starija) pocela iz daleka vristati na to dijete i trcati prema njemu.. malac se prepao potrcao sa psom prema ulazu (jer su bili u blizini) a ona dok je trcala psovala mu je sta je stigla i govorila da ce ga sakama prebiti.. on je pozvonio na interfon i dok je cekao da se otvore vrata ona ga je stigla, gurnula da je dijete palo i udarilo od betonski podzid i otela psa.. u medjuvremenu je majka, koja ga je svakako pratila sa prozora, vidjela sta se desava, strcala dole i obavila sto bi svaka majka i uradila... dosla je i policija i tako dalje i tako dalje a teta se predstavlja da je iz organizacije za zastitu zivotinja i da ce im oteti psa..
dokle idu granice ljudske slobode?! sta je ovom narodu??
-
zengi
#21 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Doog jarane,
Da ne ponavljam iste price non stop, odi molim te na temu Azil da vidis sta smo tamo pisali o problemima pasa lutalica i kako je doslo do tog problema i ko je kriv.
Imas par opcija kako da se boris na dugorocno sa tim problemom a jedini ispravan i posten je da se zaustavi to bacanje pasa po ulici jer su to u stvari NAPUSTENI PSI a ne LUTALICE i stoga su krivci iskljucivo ljudi.
Mozes ti da potrujes jednu turu ali eto ti majmuna da ti izbace drugu, pa trecu pa cetvrtu i tako u nedogled.
Neces valjda citav zivot da trujes pse? Znaci to bacanje se mora nekao zaustaviti.
Imas ovdje HADZUNA i njemu slicne koi pojma nemaju o cemu pricaju i sad se prave vazni i pametni sa svojom pricom o eliminaciji.
Ja sam evo sterilisao 4 psa od koih su dva vec bila trudna i to sebi a i briznim roditeljima i ovim kao sto je hadzun nikad necu oprostiti. Sebi iz dva razloga, prvi je taj sto sam dozvolio da pod pritiskom ljudi kao sto je HADZUN napravim tavo jedno zlodjelo i da uopste bendam takve ljude a drugi je sto ubih kucice jadna mi majka. Isto tako, licno sam usvojio 4 psa sa ulice i hranim i brinem se redovno o jos 4 a povremeno na kojeg god naletim.
Dao sam na usvajanje bar jedno 6-7 komada sa ulice tako da sam kad se uzme u obzir okoti koi bi isli nekontrolisano zasluzan za ELIMINACIJU bar jedno 100 komada da ljudi kao HADZUN mogu da zive jer meni psi uopste nesmetaju da ih je milion.
I mene su prije neki dan ispred posla zastartale lokalni psi a jutros sam morao kolegu odpratiti do auta jer ih se boji i opet su lajali na nas ali nas nisu zastartali.
Bas jutros pricam sa cuvarem ispod moje kancelarije i on mi kaze da lokalni dripci kad dodju tu navece da obijaju auta, piju i drogiraju se napuckavaju te pse na prolaznike. A psi kao psi uvjek nastoje da budu uz covjeka i da mu sluze pa eto kad nece niko drugi da ih uzme oni sluze dripcima. Znaci zato oni napadaju jer su ih opet ljudi na to naucili.
Nema covjeka u BiH to ti garantujem da su ga psi napali toliko puta kao mene, ne napusteni nego psi koi imaju vlasnika zbog prirode posla koi sam nekad radio! Prosle godine me jedan koi je u vlasnistvu jednog kretena ujede na bigajri-hak.
Ovo ti sve pricam da nemislis (kao HADZUN) da sam ja neki bezvezni aktivista koi samo laprda, nego da ti kazem koliko je moj zivot sjeban sto se tih pasa tice i nikad mi misomor nije pao na pamet. Tebe su samo jednom napali, ti si ubio jednog i to je to... i sad ti odmah razmisljas dali da kupis misomor. A sta je samnom, ja cu citav zivot da ih hranim lijecim usvajam, hranim na flasicu, vodim veterinaru i nakraju eto ti HADZUNA da mi kaze sta samnom nije u redu i da predlozi svoje metode kao da je to neki novi izum ili lijek za rak. Takvi ljudi obicno nemaju ni srca ni testisa i ubijanje (pod izgovorom da nekog stite) im daje osjecaj moci za kojom oni ceznu i to nema veze sa brigom za ljude, djecu ili bilo sta drugo nego kao i sve druge budalastine proizilaze od problema sa sopstvenim EGOM.
HADZUN, prije nego sto pocnes onu staru narodno "a zasto se ja nebrinem o ljudima, toliko ima gladnih penzioneza bla bla bal, da ti odmah kazem da radim i sa omladinom, da pomazem starijim u svakom pogledu od nosenja cekera pa nadalje, nikad ne prodjem pored covjeka koi stopira bez obzira koja su doba dana ili noci i trudim se da budem dobar i human prema svima.
Nije da ti se nesto pravdam jer mi tvoje misljenje apsolutno nista ne znaci, nego samo hocu da izbjegnem price koje svi znaju a ti mislis da su lijek za rak. Pun mi ih je k.... i vas i vase radikalne price.
Doog jarane, kupi sebi neki peper sprej ako se vec toliko bojis i nemoj da ti na pamet padne da slusas ove sto su svu pamet svjeta pokupili i sto predlazu radikalne mjere.
Eto imas djete pa ako se stvarno brines o tom djetetu ni u kom slucaju nemoj da zaradjujes harama jer ti se moze (ne daj Boze) bas na to djete vratiti.
Eto imas i montirac pa kad vidis nekoga da izbaci iz auta cuku ti prileti pa po tintari. Ruka ti se pozlatila!
Slomise me jarane ovi napusteni psi!!!!
Da ne ponavljam iste price non stop, odi molim te na temu Azil da vidis sta smo tamo pisali o problemima pasa lutalica i kako je doslo do tog problema i ko je kriv.
Imas par opcija kako da se boris na dugorocno sa tim problemom a jedini ispravan i posten je da se zaustavi to bacanje pasa po ulici jer su to u stvari NAPUSTENI PSI a ne LUTALICE i stoga su krivci iskljucivo ljudi.
Mozes ti da potrujes jednu turu ali eto ti majmuna da ti izbace drugu, pa trecu pa cetvrtu i tako u nedogled.
Neces valjda citav zivot da trujes pse? Znaci to bacanje se mora nekao zaustaviti.
Imas ovdje HADZUNA i njemu slicne koi pojma nemaju o cemu pricaju i sad se prave vazni i pametni sa svojom pricom o eliminaciji.
Ja sam evo sterilisao 4 psa od koih su dva vec bila trudna i to sebi a i briznim roditeljima i ovim kao sto je hadzun nikad necu oprostiti. Sebi iz dva razloga, prvi je taj sto sam dozvolio da pod pritiskom ljudi kao sto je HADZUN napravim tavo jedno zlodjelo i da uopste bendam takve ljude a drugi je sto ubih kucice jadna mi majka. Isto tako, licno sam usvojio 4 psa sa ulice i hranim i brinem se redovno o jos 4 a povremeno na kojeg god naletim.
Dao sam na usvajanje bar jedno 6-7 komada sa ulice tako da sam kad se uzme u obzir okoti koi bi isli nekontrolisano zasluzan za ELIMINACIJU bar jedno 100 komada da ljudi kao HADZUN mogu da zive jer meni psi uopste nesmetaju da ih je milion.
I mene su prije neki dan ispred posla zastartale lokalni psi a jutros sam morao kolegu odpratiti do auta jer ih se boji i opet su lajali na nas ali nas nisu zastartali.
Bas jutros pricam sa cuvarem ispod moje kancelarije i on mi kaze da lokalni dripci kad dodju tu navece da obijaju auta, piju i drogiraju se napuckavaju te pse na prolaznike. A psi kao psi uvjek nastoje da budu uz covjeka i da mu sluze pa eto kad nece niko drugi da ih uzme oni sluze dripcima. Znaci zato oni napadaju jer su ih opet ljudi na to naucili.
Nema covjeka u BiH to ti garantujem da su ga psi napali toliko puta kao mene, ne napusteni nego psi koi imaju vlasnika zbog prirode posla koi sam nekad radio! Prosle godine me jedan koi je u vlasnistvu jednog kretena ujede na bigajri-hak.
Ovo ti sve pricam da nemislis (kao HADZUN) da sam ja neki bezvezni aktivista koi samo laprda, nego da ti kazem koliko je moj zivot sjeban sto se tih pasa tice i nikad mi misomor nije pao na pamet. Tebe su samo jednom napali, ti si ubio jednog i to je to... i sad ti odmah razmisljas dali da kupis misomor. A sta je samnom, ja cu citav zivot da ih hranim lijecim usvajam, hranim na flasicu, vodim veterinaru i nakraju eto ti HADZUNA da mi kaze sta samnom nije u redu i da predlozi svoje metode kao da je to neki novi izum ili lijek za rak. Takvi ljudi obicno nemaju ni srca ni testisa i ubijanje (pod izgovorom da nekog stite) im daje osjecaj moci za kojom oni ceznu i to nema veze sa brigom za ljude, djecu ili bilo sta drugo nego kao i sve druge budalastine proizilaze od problema sa sopstvenim EGOM.
HADZUN, prije nego sto pocnes onu staru narodno "a zasto se ja nebrinem o ljudima, toliko ima gladnih penzioneza bla bla bal, da ti odmah kazem da radim i sa omladinom, da pomazem starijim u svakom pogledu od nosenja cekera pa nadalje, nikad ne prodjem pored covjeka koi stopira bez obzira koja su doba dana ili noci i trudim se da budem dobar i human prema svima.
Nije da ti se nesto pravdam jer mi tvoje misljenje apsolutno nista ne znaci, nego samo hocu da izbjegnem price koje svi znaju a ti mislis da su lijek za rak. Pun mi ih je k.... i vas i vase radikalne price.
Doog jarane, kupi sebi neki peper sprej ako se vec toliko bojis i nemoj da ti na pamet padne da slusas ove sto su svu pamet svjeta pokupili i sto predlazu radikalne mjere.
Eto imas djete pa ako se stvarno brines o tom djetetu ni u kom slucaju nemoj da zaradjujes harama jer ti se moze (ne daj Boze) bas na to djete vratiti.
Eto imas i montirac pa kad vidis nekoga da izbaci iz auta cuku ti prileti pa po tintari. Ruka ti se pozlatila!
Slomise me jarane ovi napusteni psi!!!!
-
Wind
#22 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
... ma ti jarane mozes da radis sta hoces, i to je tvoje pravo, ali izgleda da ne primjecujes na sta se ovaj grad pretvorio...
pa covjece, ne mozes proci ulicom a da bar par pasa ne trckara za tobom...na grbavici, takoder ludilo, puni parkovi pasa...
ne, mene nije strah, nisu me ujeli ali i ne zelim da vidim copor napustanih pasa ispred ulaza...doslovno po 10-15 pasa jurca po parku...ovo se stvarno otelo kontroli.
Vidjet cete iduce godine koliko ce ih biti. Fol, neki glavni grad a cuke spartaju ko da je neka apokalipsa (danas)...
Sta god, treba ih sto prije maknuti sa ulice.
pa covjece, ne mozes proci ulicom a da bar par pasa ne trckara za tobom...na grbavici, takoder ludilo, puni parkovi pasa...
ne, mene nije strah, nisu me ujeli ali i ne zelim da vidim copor napustanih pasa ispred ulaza...doslovno po 10-15 pasa jurca po parku...ovo se stvarno otelo kontroli.
Vidjet cete iduce godine koliko ce ih biti. Fol, neki glavni grad a cuke spartaju ko da je neka apokalipsa (danas)...
-
zengi
#23 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Ne, eto ti primjecujes! Pa vidis sta kazem, slomise me ovi napusteni psi!!!!Wind wrote:... ma ti jarane mozes da radis sta hoces, i to je tvoje pravo, ali izgleda da ne primjecujes na sta se ovaj grad pretvorio...
Sto se tice apokalpse now, nije now nego prije 15-20 godina smo ti to nisi primjetila dok se nisu pojavili psi.
Nase rijeke su u stvari otvorene kanalizacije kakvih vise nema ni u Burundiju.
Nemamo cestita pozorista, ni baleta, ni orkestra, Hor Sarajevskih Djecaka su u stvari gluhonjema djeca, svuda oko nas je smece i crnilo, za svaku sitnicu moramo ici u Sloveniju jer nasi ljekari ni u glavnom ni u sporednim gradovima nista neznaju (osim onih u Tuzli), vidi kakva nam je vlada, nesmijemo otici u dosta djelova "nase zemlje" od staha da nismo na nekoj listi za zlocine kao Hanka Paldum, handri nas i kunto i panto, na ulicu i u park svkako nemozes da te ne opljackaju narkomani, nemamo ni cestitog kina, fakulteti i skole nam nisu ni na nivou najsiromasnijih africkih zemalja. Mito i korupcija svuda, ako nemas para da potplatis doktora ode ti Bogu na istinu.
Vidis li ti to, ili samo vidis napustene pse.
Kad vec gledas samo pse, obrati paznju na to da ce sad da se pojavi vise lovackih pasa a to je zato jer je gotova sezona lova pa ce lovci da ih izbace na ulicu da ih nebi hranili van sezone.
Kakav crni grad, kakv glavni i neglavni
Pa bujrum, uzmi stvar u svoje ruke, kupi misomora (ja cu ti donirati) i stvaraj civilizaciju.
Ja eliminisah 100 napustenih pasa, a sta si ti uradila osim da kritikujes?
Neces ti da vidis? Auuu izvini nismo te prepoznali, ko si to ti?
-
ultrajvosa
#24 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Lutalice glavni problem u gradu ? Ma daaj. Zelite promjene ? Trazite gradnju Azila, a ionako 100% te nikad nece lutalica napasti ako ju ne isprovociras (osim ako nema bjesnilo sto je jako rijetko sada) Hvala ćao !
-
zengi
#25 Re: Kako se zastititi sebe i djete od lutalica
Doog prijatelju, nesto mi se nejavljas. Da te nisu pojele cuke?
Ljudi skontao sam da smo se svi malo zaletili i napuhali ovaj problem preko svih granica. Imamo problem napustenih pasa ali sad da je toliko opasno i nije bas. U cetvrtak i petak sam setao sa psima i u cetvrtak su me napali barem jedno 10 puta jer sam bio sa ovom mladom sarplaninkom pa kako gdje nailazim na ciju teritoriju tako me svaki čopor napada.
U petak je bilo puno bolje jer sam bio sa ovom svojom agresivnom volusinom od psa i napali su me samo jednom ali su se drzali podalje. Imao sam jedan slucaj gore pored kafane Bazeni kad nas je jedan poveliki crni pas ugledao i odlucio da pobjegne preko prometne ulice. Tu sam se jedino pravo prepao jer sam mislio da ce ga zgaziti auto.
To sto laju i zalijecu se je samo show i nije stvarno opasno. Veoma mali broj pasa ce stvarno ujesti dok ostali samo onako bez-veze laju vise iz dosade.
Doog jarane, nema potrebe da se bojis, samo ostani miran i oni ce se smiriti.
Evo ti par primjera kako se to radi.
http://youtu.be/fEKifsRAIIY
Ovo na kraju klipa sto neko vice mars, to nisam ja nego neki savjesni i kulturni gradjanin koi isto kaze "kakv je ovo glavni grad"?
http://youtu.be/ASikmEWY3Fg
Ljudi skontao sam da smo se svi malo zaletili i napuhali ovaj problem preko svih granica. Imamo problem napustenih pasa ali sad da je toliko opasno i nije bas. U cetvrtak i petak sam setao sa psima i u cetvrtak su me napali barem jedno 10 puta jer sam bio sa ovom mladom sarplaninkom pa kako gdje nailazim na ciju teritoriju tako me svaki čopor napada.
U petak je bilo puno bolje jer sam bio sa ovom svojom agresivnom volusinom od psa i napali su me samo jednom ali su se drzali podalje. Imao sam jedan slucaj gore pored kafane Bazeni kad nas je jedan poveliki crni pas ugledao i odlucio da pobjegne preko prometne ulice. Tu sam se jedino pravo prepao jer sam mislio da ce ga zgaziti auto.
To sto laju i zalijecu se je samo show i nije stvarno opasno. Veoma mali broj pasa ce stvarno ujesti dok ostali samo onako bez-veze laju vise iz dosade.
Doog jarane, nema potrebe da se bojis, samo ostani miran i oni ce se smiriti.
Evo ti par primjera kako se to radi.
http://youtu.be/fEKifsRAIIY
Ovo na kraju klipa sto neko vice mars, to nisam ja nego neki savjesni i kulturni gradjanin koi isto kaze "kakv je ovo glavni grad"?
http://youtu.be/ASikmEWY3Fg