Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

royaltyblue

#1 Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by royaltyblue »

Zanima me ima li zakon o zabrani nonšenja suzavaca ili čakija. Danas 10.01. na Ali-pasinom Polju egzibicionista se pokazivao jednoj djevojci. Cura je pobjegla od njega i jedva nekako uspjela nazvati policiju. Toliko se tresla da joj je bilo teško upisati 122. Sada mene zanima kako se odbraniti od takvih likova. Meni se znalo desiti da me u jednom mjesecu tri narkomana zaustave, pa se pitam da li je legalno nositi čakiju, nožiće ili suzavac ?
insomnia78

#2 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by insomnia78 »

Za muskarce, nije
Mislim da zene smiju nositi onaj sprej

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hercegoviina

#3 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by Hercegoviina »

rjesenje

Image
x_lecter

#4 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by x_lecter »

samo ovo ...

Image
snagit

kad majmun pridje i trazi pare i sl. kazes sacekaj ... izvuces hladno oruzjeiz dzepa i ne gledas gdje bodes ... kad padne ... izbodi ga po rukama i nogama da ne moze ni pisat sam bar nekoliko mjeseci.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#5 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by Picajzla »

Image
royaltyblue

#6 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by royaltyblue »

haahaha ozbiljno,ima li kazne kakve ako se čakija nosi. Sam sprej ga neće zaustaviti.
staradis

#7 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by staradis »

Ja sebi planiram kupiti sprej za sada, jbg jest iligalan ali sta cu. Imas ih na piku. Gledao sam neke jako au djelotvorni.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
dinooh

#8 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by dinooh »

Mislim da je zabranjeno nositi cakije ciji je noz veci od prsta palca. To sam vise puta cuo, ali ne znam je li istina.
royaltyblue

#9 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by royaltyblue »

staradis wrote:Ja sebi planiram kupiti sprej za sada, jbg jest iligalan ali sta cu. Imas ih na piku. Gledao sam neke jako au djelotvorni.

ne moraš kupiti, uzmeš solne kiseline i naspeš u neku flašicu. Doduše oslijepit će al hajd...
bach

#10 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by bach »

Kad vas razbojnik napadn izvadite i pokažite mu vlatitu člansku knjižicu SDA. Ako je razbojnik inače član SDP -a, pobjeći će, a ako je iz SDA upozorite ga da su svi lopovi braća...
x_lecter

#11 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by x_lecter »

dinooh wrote:Mislim da je zabranjeno nositi cakije ciji je noz veci od prsta palca. To sam vise puta cuo, ali ne znam je li istina.
mjera ... taman da ga iznabadam :izet:
neravip

#12 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by neravip »

Samo uzmi sprej,eto imaš na Alipašinu,u Koteksu,žene mogu kupiti bez problema.
Zaustavit će ga ,vjeruj mi, a radi dobro i na kerovima....zlu ne trebalo....
dinooh

#13 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by dinooh »

sprej u kombinaciji sa upaljacem, pravo oruzje :D
Neradnik

#14 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by Neradnik »

Kamen u dzep prvog opali u vugla drugi ce pobjec.Za kamen te niko ne moze teretit :D
Ustvari ako kazes da imaju trojca onda tri kamena,policija da te slucajno zastavi kazi ma nako malo zongliram. :lol:
staradis

#15 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by staradis »

Salu na stranu grad je drama opasan

royaltyblue

#16 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by royaltyblue »

staradis wrote:Salu na stranu grad je drama opasan

a AP pogotov, jos nocu...
staradis

#17 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by staradis »

Ja licno znam desetak ljudi koji uredno bodu ljude i pljackaju i dobijaju minorne kazne, sta mu mogu ja kada sistem ne moze

lajkujMe

#18 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by lajkujMe »

Noz nemoj ako se desi sta i ti reagujes, mozes hladno dobiti optuznicu za pokusaj ubistva ili nanosenja teskih tjelesnih povreda, nedo bog jos krepa pa dobijes optuznicu za ubistvo, nema veze sto je samoodbrana kod nas zakon skoro pa i ne razlikuje napad od odbrane.

Sprej sebi kupi, ne mozes ga tako trajno ozljediti i maks mozes odgovarati za nanosenje laksih tjelesnih ozljeda sto skoro pa nije kaznjivo, a vrlo vrlo je efektivan vjeruj mi, ako nije fuseraj naravno, jedan kratki mlaz u lice, i on ce biti satima u bolnici placuci bez prestanka, s teskocama u disanju, jos ce to zapamtiti pa ce se predomisljati dva puta hoce li opet napasti.
Jest da je muskarcima ilegalno kupiti i posjedovati sprej ali sta ces bolje to nego noz u grudima ha jel.
CapitalCity

#19 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by CapitalCity »

lajkujMe wrote:Noz nemoj ako se desi sta i ti reagujes, mozes hladno dobiti optuznicu za pokusaj ubistva ili nanosenja teskih tjelesnih povreda, nedo bog jos krepa pa dobijes optuznicu za ubistvo, nema veze sto je samoodbrana kod nas zakon skoro pa i ne razlikuje napad od odbrane.

Sprej sebi kupi, ne mozes ga tako trajno ozljediti i maks mozes odgovarati za nanosenje laksih tjelesnih ozljeda sto skoro pa nije kaznjivo, a vrlo vrlo je efektivan vjeruj mi, ako nije fuseraj naravno, jedan kratki mlaz u lice, i on ce biti satima u bolnici placuci bez prestanka, s teskocama u disanju, jos ce to zapamtiti pa ce se predomisljati dva puta hoce li opet napasti.
Jest da je muskarcima ilegalno kupiti i posjedovati sprej ali sta ces bolje to nego noz u grudima ha jel.
Nije ni sprej rjesenje jer nedjeluje odmah,djeluje nakon 15-20sec.
mali Ninja

#20 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by mali Ninja »

CapitalCity wrote:
lajkujMe wrote:Noz nemoj ako se desi sta i ti reagujes, mozes hladno dobiti optuznicu za pokusaj ubistva ili nanosenja teskih tjelesnih povreda, nedo bog jos krepa pa dobijes optuznicu za ubistvo, nema veze sto je samoodbrana kod nas zakon skoro pa i ne razlikuje napad od odbrane.

Nije ni sprej rjesenje jer nedjeluje odmah,djeluje nakon 15-20sec.
malo i potrcati ako treba.
Kal El

#21 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by Kal El »

Moja rodica je elektrošok nosila sa sobom :mrgreen: Malo veći od onog velikog BIC upaljača..
Neko je gađao grudvom u školi, ona mu zadala elektro šok :lol:

Sent from my LT26i using Tapatalk
manekenka u penziji

#22 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by manekenka u penziji »

Nisam znala da je sprej ilegalan za muškarce. Zar ne mogu i oni da ga kupe i da ga zatim prijave u policiji?
Troll_Happens

#23 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by Troll_Happens »

od 43 min :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by KatarinaKosaca »

Žene smiju imati suzavac uz odobrenje koje daje MUP na ličnu kartu. Ja sam tako kupila suzavac i nosim ga u slučaju potrebe.
K2YU

#25 Re: Kako se zastititi od razbojnika, lopova...

Post by K2YU »

A zna li iko po kojoj logici muskarcima nije dozvoljeno posjedovanje spreja? Ne kontam kakav je to zakon
Post Reply