kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vesna555

#51 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by vesna555 »

Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Prijetila sam mu policijom, ali ne prestaje.
Koja su moja prava u ovom slučaju, zna li iko? Dakle, nikad mi nije prijetio, nikad ne zove s istog broja i rekao mi je nekoliko verzija otkud mu moj broj.
Hvala
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#52 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Pera Trta »

Evo kako je legendarni Stole od Kruševac (tri godine ga lik terorisao) pokušao to da riješi :D

sheilak

#53 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by sheilak »

Da, ali sta zapravo uciniti u takvim slucajevima, kada te neko toliko maltretira da moras promijeniti broj? Sada neovisno o BH Telecom & co. Prijaviti policiji?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#54 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Pera Trta »

sheilak wrote:Da, ali sta zapravo uciniti u takvim slucajevima, kada te neko toliko maltretira da moras promijeniti broj? Sada neovisno o BH Telecom & co. Prijaviti policiji?
A šta i policija tu može?
Kakav idiotizam, prodavati brojeve po kioscima da svako može imati tel.broj bez da je igdje registrovan.
Lijepi komunizam... (ko bi rekao da ću ja ovo izjaviti :-) )
Komšinica

#55 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Komšinica »

Mislim da se tu ne može puno toga uraditi, ni kada je u pitanju policija (osim ako znaš ko je osoba koja te uznemirava), a još manje očekivati bilo šta od BH Telecoma...

Jedino da promijeniš broj, iako to i nije neko rješenje ako taj neko opet može doći do broja, ali bi se osjećala bar malo smirenije... a ja bih vjerovatno za svaki slučaj otišla i do policije da se raspitam da li se može šta uraditi po tom pitanju... Nikada se ne zna kakav je bolesnik s druge strane.
MAN-lion's coach

#56 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by MAN-lion's coach »

vesna555 wrote:Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Koja su moja prava u ovom slučaju, zna li iko? Dakle, nikad mi nije prijetio, nikad ne zove s istog broja i rekao mi je nekoliko verzija otkud mu moj broj.
Hvala
Pa jesil se obraćala Telekomu i ako jesi šta su rekli?Ako nisi prijavi i oni će upratiti listing poziva sa kojih ta baraba zove.Ne vjerujem da zove sa 50 različitih telefona.Upratiš i zapišeš vrijeme kada te je zvao i lako je uporediti koji su brojevi.Oni obično prvi put upozore,drugi put isključe.Oni mogu ući u trag ko je i šta je,i nemoj ostati na prijetnjama policijom već ga i prijavi.Jedino da promjeniš broj ako je mobitel i da ne daješ svakome ili fixni telefon traži isto da promijene i stavi ga pod zabranu u imeniku.
Fkt ne znam šta znači ljudima to maltretiranje preko telefona... :run:

I u potpunosti se slažem sa dole navedenim komentarom da treba registrirati sve brojeve telefona.Danas je najlakše kupiti 5 KM kartice i maltretirati i tako u krug.
Pri kupvini iskati ličnu kartu i zavedeš vlasnika broja,bez toga nema ni kartice i ćao.
vesna555

#57 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by vesna555 »

Ma ne mogu oni nista!
On danas mene nazove sa 061 broja, sutra sa 066, pa onda opet sa nekog desetog 061 broja koji nema veze sa ovim prvim 061 i sta ja tu mogu, uvijek me pitaju kako znam da je ista osoba u pitanju. Nikad s istog broja ne zove i ovaj prvi odma baci. I ako se ne javim šalje SMS. Ali nikad nista napasno da ja to mogu prijaviti policiji. Samo bude napasan kad nazove nekada. Ali u SMS-u uvijek OK, kao šta ima, sta radis itd. Reći će mi još ovi u policiji da sam ja luda!
fatamorgana

#58 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by fatamorgana »

vesna555 wrote:Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Hvala
Pa ako je bolesnik zovi hitnu!
MAN-lion's coach

#59 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by MAN-lion's coach »

vesna555 wrote:Ma ne mogu oni nista!
On danas mene nazove sa 061 broja, sutra sa 066, pa onda opet sa nekog desetog 061 broja koji nema veze sa ovim prvim 061 i sta ja tu mogu, uvijek me pitaju kako znam da je ista osoba u pitanju. Nikad s istog broja ne zove i ovaj prvi odma baci. I ako se ne javim šalje SMS. Ali nikad nista napasno da ja to mogu prijaviti policiji. Samo bude napasan kad nazove nekada. Ali u SMS-u uvijek OK, kao šta ima, sta radis itd. Reći će mi još ovi u policiji da sam ja luda!
Budalaš.Jedino da broj promjeniš i ne daješ svakome.Bar ćeš suziti broj ljudi na koje sumnjaš ako su oni autori maltretiranja.Koji kretenizam.
ultrajvosa

#60 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by ultrajvosa »

Počni mu psovat i derat se i ti njemu prijetit :D , ali se nipošto nemoj bojati, kakav je njemu život kad on troši vrijeme tako što te uznemirava telefonskim putem (anonimno).
Luce

#61 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Luce »

Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.
BHF_Manijak

#62 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by BHF_Manijak »

Luce wrote:Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.
Nisam ja zivotami... :mrgreen: :mrgreen:
Haris.ba

#63 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Haris.ba »

Bila je ta caka i u nekim starijim mobitelima, ali ima na ovim novim raznih programa. Pa npr. naštimaš da se javlja zauzeće svakom broju kojeg nemaš u imeniku.
Luce

#64 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača

Post by Luce »

BHF_Manijak wrote:
Luce wrote:Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.
Nisam ja zivotami... :mrgreen: :mrgreen:
Aaaaaaaaa znaci misterija konacno rijesena :D
Post Reply