kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
- vesna555
#51 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Prijetila sam mu policijom, ali ne prestaje.
Koja su moja prava u ovom slučaju, zna li iko? Dakle, nikad mi nije prijetio, nikad ne zove s istog broja i rekao mi je nekoliko verzija otkud mu moj broj.
Hvala
Koja su moja prava u ovom slučaju, zna li iko? Dakle, nikad mi nije prijetio, nikad ne zove s istog broja i rekao mi je nekoliko verzija otkud mu moj broj.
Hvala
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#52 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Evo kako je legendarni Stole od Kruševac (tri godine ga lik terorisao) pokušao to da riješi
- sheilak
#53 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Da, ali sta zapravo uciniti u takvim slucajevima, kada te neko toliko maltretira da moras promijeniti broj? Sada neovisno o BH Telecom & co. Prijaviti policiji?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#54 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
A šta i policija tu može?sheilak wrote:Da, ali sta zapravo uciniti u takvim slucajevima, kada te neko toliko maltretira da moras promijeniti broj? Sada neovisno o BH Telecom & co. Prijaviti policiji?
Kakav idiotizam, prodavati brojeve po kioscima da svako može imati tel.broj bez da je igdje registrovan.
Lijepi komunizam... (ko bi rekao da ću ja ovo izjaviti
- Komšinica
#55 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Mislim da se tu ne može puno toga uraditi, ni kada je u pitanju policija (osim ako znaš ko je osoba koja te uznemirava), a još manje očekivati bilo šta od BH Telecoma...
Jedino da promijeniš broj, iako to i nije neko rješenje ako taj neko opet može doći do broja, ali bi se osjećala bar malo smirenije... a ja bih vjerovatno za svaki slučaj otišla i do policije da se raspitam da li se može šta uraditi po tom pitanju... Nikada se ne zna kakav je bolesnik s druge strane.
Jedino da promijeniš broj, iako to i nije neko rješenje ako taj neko opet može doći do broja, ali bi se osjećala bar malo smirenije... a ja bih vjerovatno za svaki slučaj otišla i do policije da se raspitam da li se može šta uraditi po tom pitanju... Nikada se ne zna kakav je bolesnik s druge strane.
-
MAN-lion's coach
#56 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Pa jesil se obraćala Telekomu i ako jesi šta su rekli?Ako nisi prijavi i oni će upratiti listing poziva sa kojih ta baraba zove.Ne vjerujem da zove sa 50 različitih telefona.Upratiš i zapišeš vrijeme kada te je zvao i lako je uporediti koji su brojevi.Oni obično prvi put upozore,drugi put isključe.Oni mogu ući u trag ko je i šta je,i nemoj ostati na prijetnjama policijom već ga i prijavi.Jedino da promjeniš broj ako je mobitel i da ne daješ svakome ili fixni telefon traži isto da promijene i stavi ga pod zabranu u imeniku.vesna555 wrote:Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Hvala
Fkt ne znam šta znači ljudima to maltretiranje preko telefona...
I u potpunosti se slažem sa dole navedenim komentarom da treba registrirati sve brojeve telefona.Danas je najlakše kupiti 5 KM kartice i maltretirati i tako u krug.
Pri kupvini iskati ličnu kartu i zavedeš vlasnika broja,bez toga nema ni kartice i ćao.
- vesna555
#57 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Ma ne mogu oni nista!
On danas mene nazove sa 061 broja, sutra sa 066, pa onda opet sa nekog desetog 061 broja koji nema veze sa ovim prvim 061 i sta ja tu mogu, uvijek me pitaju kako znam da je ista osoba u pitanju. Nikad s istog broja ne zove i ovaj prvi odma baci. I ako se ne javim šalje SMS. Ali nikad nista napasno da ja to mogu prijaviti policiji. Samo bude napasan kad nazove nekada. Ali u SMS-u uvijek OK, kao šta ima, sta radis itd. Reći će mi još ovi u policiji da sam ja luda!
On danas mene nazove sa 061 broja, sutra sa 066, pa onda opet sa nekog desetog 061 broja koji nema veze sa ovim prvim 061 i sta ja tu mogu, uvijek me pitaju kako znam da je ista osoba u pitanju. Nikad s istog broja ne zove i ovaj prvi odma baci. I ako se ne javim šalje SMS. Ali nikad nista napasno da ja to mogu prijaviti policiji. Samo bude napasan kad nazove nekada. Ali u SMS-u uvijek OK, kao šta ima, sta radis itd. Reći će mi još ovi u policiji da sam ja luda!
- fatamorgana
#58 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Pa ako je bolesnik zovi hitnu!vesna555 wrote:Ima jedan bolesnik koji me zove na telefon. Najčešće nikad s istog broja, ali isti lik je u pitanju. Nije napasan, vidim da je udaren u glavu kad nazove. Naravno, budi mi strah, jer mi zna i ime i sta ja znam kakva budala je u pitanju. Jednom me u 2 ujutro zvao i govorio odvratne stvari, a inače nazove da me ispituje sta radim i slično.
Hvala
-
MAN-lion's coach
#59 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Budalaš.Jedino da broj promjeniš i ne daješ svakome.Bar ćeš suziti broj ljudi na koje sumnjaš ako su oni autori maltretiranja.Koji kretenizam.vesna555 wrote:Ma ne mogu oni nista!
-
ultrajvosa
#60 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Počni mu psovat i derat se i ti njemu prijetit
, ali se nipošto nemoj bojati, kakav je njemu život kad on troši vrijeme tako što te uznemirava telefonskim putem (anonimno).
- Luce
#61 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.
- BHF_Manijak
#62 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Nisam ja zivotami...Luce wrote:Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.
- Haris.ba
#63 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Bila je ta caka i u nekim starijim mobitelima, ali ima na ovim novim raznih programa. Pa npr. naštimaš da se javlja zauzeće svakom broju kojeg nemaš u imeniku.
- Luce
#64 Re: kako se zaštiti od uznemiravanja anonimnih pozivača
Aaaaaaaaa znaci misterija konacno rijesenaBHF_Manijak wrote:Nisam ja zivotami...Luce wrote:Vesnic, probaj nekoj muskoj osobi dati telefon, nek ga fino nalijepi i zaprijeti, vidjeces kako ce se odmah drugacije ponasati.Ja sam davno imala takav slucaj, moj momak se par puta javi na tel, nalijepio ga i stvarno je prestao. Nikad ne saznadoh ko je bio taj manijak.![]()