KAKO SE VRAĆA SISTEM NA KOMPJUTERU
Moderator: Benq
-
samonikli
#1 KAKO SE VRAĆA SISTEM NA KOMPJUTERU
Da li mi neko može objasniti kako se vraća kompjuteru sistem,mislim onaj softverski dio,koje su prve radnji šta trebe uraditi najprije onako korak po korak,bilo bi mi drago kad bi mi neko "izdiktiro"korak po korak šta treba uraditi pa da vratim sisitem i softver u red.
UNAPRIJED HVALA
UNAPRIJED HVALA
- Qler
ako ti je formatiran HDD to je sve, a ako nije, onda bi trebao da formatiras HDD, a i to mozes sa CD-om WinXP-a, samo ne smijes kopirati instalacijske fajlove na HDD. ma reinstalacija sistema nije nista komplikovanija od snimanja igrice 
-
samonikli
jer ja sam davo tipu koji se onako solidno razumije u kompjuter da mi vrati sistem ali on uvije ga je vraćo po dva dana i sjećam se da je spominjo neke SERVISE PACKOve za Windows XP te trbelo ovov uraditi te trebalo ono uraditi oon nekaze da je to toliko jednostavno
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Qler, bug, bigi...gdje ste...pomagajte covjeku...i mene plaho interesuje kako to ide...
.
- bug
jer ja sam davo tipu koji se onako solidno razumije u kompjuter da mi vrati sistem ali on uvije ga je vraćo po dva dana i sjećam se da je spominjo neke SERVISE PACKOve za Windows XP te trbelo ovov uraditi te trebalo ono uraditi oon nekaze da je to toliko jednostavno
-
shin
samonikli wrote:a tu leži zec neće da kaže tako jednostavnu stvar
kako se vraća sistem ,
e samo mi ovo odgovorite koliko je maksimalno potrebno da se sistem na kompjuteru vrati
u normalu
Unpaprijed hvala
Imas windows repair kada bootas sa win cd-om.
-ubaci disk
-pokrenes butanje sa diska
-eh sad ide skakljivi dio, imas dvije tri opcije REPAIR, NEW INSTALL i jos jedna (ne sjecam se iz glave je sve)
-izaberi new install (nemoj da bi isao na repair jer ce ti izbaciti samo konzolu)
-eh windows ce prijaviti da postoji instalirana verzija vindoza i onda imas varijantu ''repair'' nakon koje ce win automatski uraditi repair.
Ako nije jasno idi u servis
-
Bosna_E
Ili odaberi opciju da ga formatiras tako sto ces udariti F zatim L i napraviti novo particiju tipkom C i onda ENER.shin-ra wrote:eh windows ce prijaviti da postoji instalirana verzija vindoza i onda imas varijantu ''repair'' nakon koje ce win automatski uraditi repair.
Ako nije jasno idi u servis