Hocu i ja da se udebljam, al' odakle mi toliko hranesnukey wrote:ne može ništa preko noći... pravilna ishrana, veće količine hrane, pet obroka na dan (tri glavna i dvije užine). puno mlijeka, voća, meda... pravi frapee od banane i mlijeka ili slatkog vrhnja. itd, itd.
kako se udebljati
Moderator: anex
- naja22
#51 Re: kako se udebljati
-
samsung456
#52 Re: kako se udebljati
Ako vec hoces suplement uzmi gainer, ali sta ti fali otici u teretanu, npr. 3X sedmicno...amkok wrote:kako se najlakse i najbrze udebljati? da li ima neki preparat u apoteci? moze li se uzimati kreatin ili neki drugi suplement, a da se neide u teretanu nego samo trcanje?
-
lajkujMe
#53 Re: kako se udebljati
Ja sam ekspert u tome recept je MNOGO KEKSA i izlezavanje na krevetu, kaucu itd... nemoj se cak ni ustati da naspes sebi vode, btw nemoj vodu piti nego piji veoma slatka gazirana pica. Jedi mnogo vise pice i hamburgera i uvijek dodaji u kafu ekstra mnogo secera. I pobogu ne koristi noge nego sam auto ako moras u wc koristi auto, u roku od 2-3 sedmice biti ces mucho deblji
-
babin_sin
#54 Re: kako se udebljati
visok 193, 80 kg, 24 god
jedem non stop, tjesteninu, pite, hljeb, fast food.. dnevno 6 obroka, kolače tamanim, čokolade da ne spominjem itd
al kile neće gore pa hajd, dugo vremena imao 74 kg
struk mi ko u kakve manekenke, ramena imam samo koščata puno jbg
da mi je nagurati kako na 87-90 kg pa da se i ja mogu gurati pod košem kad igramo basketa
jedem non stop, tjesteninu, pite, hljeb, fast food.. dnevno 6 obroka, kolače tamanim, čokolade da ne spominjem itd
al kile neće gore pa hajd, dugo vremena imao 74 kg
struk mi ko u kakve manekenke, ramena imam samo koščata puno jbg
da mi je nagurati kako na 87-90 kg pa da se i ja mogu gurati pod košem kad igramo basketa
-
trattincica
#55 Re: kako se udebljati
sve to probala, ne ide...snukey wrote:ne može ništa preko noći... pravilna ishrana, veće količine hrane, pet obroka na dan (tri glavna i dvije užine). puno mlijeka, voća, meda... pravi frapee od banane i mlijeka ili slatkog vrhnja. itd, itd.
-
Little angel
#57 Re: kako se udebljati
Tema def. za mene.. Visoka sam 156 cm, imam 44 kg. Sve sam probala da se udebljam i ne ide.. Uspjela sam doci do 50 kg dok sam pila tablete Bellune 35 i sve je bilo super, imala sam i apetit. Dok nisam pocela piti roaccutane za akne. Ne znam da li je to jedna od nuspojava, ali apetit mi je nula bodova. Jel neko zna kako da poboljsam apetit ?? 
-
Adi_vp
#58 Re: kako se udebljati
Kupi si vitamine B komplexa, za apetit super stvar samo ih redovno uzimaj, uspjeh zagarantovan.Little angel wrote:Tema def. za mene.. Visoka sam 156 cm, imam 44 kg. Sve sam probala da se udebljam i ne ide.. Uspjela sam doci do 50 kg dok sam pila tablete Bellune 35 i sve je bilo super, imala sam i apetit. Dok nisam pocela piti roaccutane za akne. Ne znam da li je to jedna od nuspojava, ali apetit mi je nula bodova. Jel neko zna kako da poboljsam apetit ??
Sretno.
-
Alive
#59 Re: kako se udebljati
Haj dodji sa mnom zivi par danadajana18 wrote:eh ovako....
visoka sam 165cm i imam samo 50 kg,dosada sam probala razne preparate za apetit ali nista ne pomaze....i kada nesto pojedem stomak mi se jako napuse.....molim vas da mi pomognete.....ako neko ima jos kakav prijedlog sta uzeti za apetit....
Moj savjet jedi prije spavanja barem nesto, pij puno punomasnog mlijeka, sir, kikiriki od putera, tjestenina...
-
WJaca
#60 Re: kako se udebljati
Prvo i najvaznije pravilo ako se neko zeli ugojiti je redovna ishrana.Redovno i koliko god je moguce u priblizno isto vreme dorucak,rucak,vecera.Izmedju toga najmanje dve uzine(povece).
Drugo,belancevina samo koliko se mora.Ako je neko tezak 50kg onda 50 g belancevina.Ni slucajno vise,moze samo malo manje.Belancevine su tesko svarljive za nas organizam i da bi bile svarene nas se organizam malo pomuci a za to mu je potrebna energija iz tela.
U svakom slucaju visoko kaloricnu hranu.Naravno i slatko.Ne sad u kilogramima ali...dovoljno.
Pre spavanja obilnu veceru.Da bi zeludac to sve lepo svario caj od nane.
Sve sto je bucama zabranjeno tebi je od srca preporucljivo.
http://sveznalica.jimdo.com/tabela-kalo ... vrednosti/
http://sveznalica.jimdo.com/zdravlje/visak-kilograma/
pogledaj ovde ...i radi sve obrnuto.
zelim ti uspeh i dovoljno kilograma....
Drugo,belancevina samo koliko se mora.Ako je neko tezak 50kg onda 50 g belancevina.Ni slucajno vise,moze samo malo manje.Belancevine su tesko svarljive za nas organizam i da bi bile svarene nas se organizam malo pomuci a za to mu je potrebna energija iz tela.
U svakom slucaju visoko kaloricnu hranu.Naravno i slatko.Ne sad u kilogramima ali...dovoljno.
Pre spavanja obilnu veceru.Da bi zeludac to sve lepo svario caj od nane.
Sve sto je bucama zabranjeno tebi je od srca preporucljivo.
http://sveznalica.jimdo.com/tabela-kalo ... vrednosti/
http://sveznalica.jimdo.com/zdravlje/visak-kilograma/
pogledaj ovde ...i radi sve obrnuto.
zelim ti uspeh i dovoljno kilograma....
-
melisash
#61 Re: kako se udebljati
osloboditi se svake vrste stresa, kupiti pivski kvasac, nekad davno sam pila tablete, prestala odavno, ne pijem ih sigurno godinu dana ali tih 7 kg koje sam dobila, hvala Bogu, ne spadaju :psnukey wrote:ne može ništa preko noći... pravilna ishrana, veće količine hrane, pet obroka na dan (tri glavna i dvije užine). puno mlijeka, voća, meda... pravi frapee od banane i mlijeka ili slatkog vrhnja. itd, itd.
što je češće moguće pravi shake: dva jajeta, banana, med, mlijeko, to je energetska bomba, kalorija do besvijesti :p
-
Canasob
#62 Re: kako se udebljati
Hljeb, soda, banane i puno slatkisa
, garantovano debljanje. Po mogucnosti sto manje fizicke aktivnosti, gledanje televizora u lezecem polozaju i malo spavanja. Ako se osoba ne udeblja dovoljno nakon ovoga, onda dodati pivu u ishranu i zeljenu tezinu cete dostici jako brzo
.
-
Lounge Act
- Indigont
#64 Re: kako se udebljati
Fora kod debljanja je da nekako zaobidjes mehanizam sitosti, jer apetit je problem, a na silu ne ide ako nemas volje ko konj.
Uglavnom ovaj tekst to puno bolje objasnjava.
Ovi sto preporucuju slatkise, to je bezveze. Udebljaces se ali ces imati sala ko u prici, a da ne govorim o tome koliko je secer los za zdravlje. Poremecuje ti osjetljivost inzulina, a to vodi sa sobom brojne bolesti. Ja šećer ne jedem haman nikako.
Nikome nije cilj biti debel, cilj je povecati tezinu ali da izgledas lijepo.
Uglavnom ovaj tekst to puno bolje objasnjava.
Ovi sto preporucuju slatkise, to je bezveze. Udebljaces se ali ces imati sala ko u prici, a da ne govorim o tome koliko je secer los za zdravlje. Poremecuje ti osjetljivost inzulina, a to vodi sa sobom brojne bolesti. Ja šećer ne jedem haman nikako.
Nikome nije cilj biti debel, cilj je povecati tezinu ali da izgledas lijepo.
- Aleluja
#65 Re: kako se udebljati
...ne pali to ništ kod mene...takav metabolizam! 
-
free_spirit
#66 Re: kako se udebljati
Ja sam mislila da samo ja hocu da se udebljam
Ja sam visoka 181cm i imam 61-62 kg. Kazu mi da trebam nabciti barem 4-5kg al kod mene to ne ide ni naopako. Jedem svasta, jedino izbjegavam bas onu nekavalitetnu hranu, tipa fast food i gazirana pica jer od toga ne vidim koristi. Jedem u svako doba dana i noci al nista se to ne prima. Sad planiram da pratim unos kalorija pa da vidim kako ce to ici 
- Ramzess Veliki
#67 Re: kako se udebljati
Ma samo suha mesa i to onog pola meso pola bijelo, i sendvičiš sa majonezom. Idu kile k'o da kvasac jedeš, a dobro ti.
Ja sam tako nabio prošlu zimu petnaest kila, kad sam vidio slike sa plaže zgadio se sam sebi ... izgubio sam apetiti i nisam jeo ništa dva mjeseca dok nisam to sve izgubio.
Ja sam tako nabio prošlu zimu petnaest kila, kad sam vidio slike sa plaže zgadio se sam sebi ... izgubio sam apetiti i nisam jeo ništa dva mjeseca dok nisam to sve izgubio.
- славянин
#68 Re: kako se udebljati
Ubaci samo 2 cokolade na dan u ishranu
podebljaj to ako mozes sa kakvom masnom tjesteninom 
-
vivace
#69 Re: kako se udebljati
jeste. ja sam dobila 20 kila od tog vitamina b. otvara apetit,samo bi nesto da glockas.Adi_vp wrote:Kupi si vitamine B komplexa, za apetit super stvar samo ih redovno uzimaj, uspjeh zagarantovan.Little angel wrote:Tema def. za mene.. Visoka sam 156 cm, imam 44 kg. Sve sam probala da se udebljam i ne ide.. Uspjela sam doci do 50 kg dok sam pila tablete Bellune 35 i sve je bilo super, imala sam i apetit. Dok nisam pocela piti roaccutane za akne. Ne znam da li je to jedna od nuspojava, ali apetit mi je nula bodova. Jel neko zna kako da poboljsam apetit ??
Sretno.
- славянин
#70 Re: kako se udebljati
Pomaze pretvaranju masnih naslaga u energiju tako da pravilnom upotrebom moze dovesti i do mrsanja.vivace wrote:jeste. ja sam dobila 20 kila od tog vitamina b. otvara apetit,samo bi nesto da glockas.Adi_vp wrote:Kupi si vitamine B komplexa, za apetit super stvar samo ih redovno uzimaj, uspjeh zagarantovan.Little angel wrote:Tema def. za mene.. Visoka sam 156 cm, imam 44 kg. Sve sam probala da se udebljam i ne ide.. Uspjela sam doci do 50 kg dok sam pila tablete Bellune 35 i sve je bilo super, imala sam i apetit. Dok nisam pocela piti roaccutane za akne. Ne znam da li je to jedna od nuspojava, ali apetit mi je nula bodova. Jel neko zna kako da poboljsam apetit ??
Sretno.
- lavorpunvode
#71 Re: kako se udebljati
to s B vitaminima je bas individualno. Ja ih evo pijem vec 3-4 mjeseca, apetit kakav je i bio, ni tamo ni 'vamo.vivace wrote:jeste. ja sam dobila 20 kila od tog vitamina b. otvara apetit,samo bi nesto da glockas.Adi_vp wrote:Kupi si vitamine B komplexa, za apetit super stvar samo ih redovno uzimaj, uspjeh zagarantovan.Little angel wrote:Tema def. za mene.. Visoka sam 156 cm, imam 44 kg. Sve sam probala da se udebljam i ne ide.. Uspjela sam doci do 50 kg dok sam pila tablete Bellune 35 i sve je bilo super, imala sam i apetit. Dok nisam pocela piti roaccutane za akne. Ne znam da li je to jedna od nuspojava, ali apetit mi je nula bodova. Jel neko zna kako da poboljsam apetit ??
Sretno.
- JThomas
#72 Re: kako se udebljati
ma za apetit je najbolje okrenuti na roštilju malo ćevapa, sudžukica, brizli, krmenadli, bubrega, šnicli, kobasica, đulbastije, ražnjića, vješalice, jetrice... 
- una_bo
#73 Re: kako se udebljati
zašto bi se bilo ko želio udebljati, ako vam je sa zdravljem sve ok?!
ja pijem B12 jer sam vegan pa moram da unosim doživotno i meni ne utječe na apetit, a mršava sam i želim (si) da zauvijek ostanem mršava.
ja pijem B12 jer sam vegan pa moram da unosim doživotno i meni ne utječe na apetit, a mršava sam i želim (si) da zauvijek ostanem mršava.
- славянин
#74 Re: kako se udebljati
Treba tebi jedanuna_bo wrote:zašto bi se bilo ko želio udebljati, ako vam je sa zdravljem sve ok?!

Da dodjes malo sebi nakon tih trava
-
staradis
#75 Re: kako se udebljati
Na mene B kompleks nema efekta
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2