visoka sam 165cm i imam samo 50 kg,dosada sam probala razne preparate za apetit ali nista ne pomaze....i kada nesto pojedem stomak mi se jako napuse.....molim vas da mi pomognete.....ako neko ima jos kakav prijedlog sta uzeti za apetit....
kako se udebljati
Moderator: anex
-
dajana18
#1 kako se udebljati
eh ovako....
visoka sam 165cm i imam samo 50 kg,dosada sam probala razne preparate za apetit ali nista ne pomaze....i kada nesto pojedem stomak mi se jako napuse.....molim vas da mi pomognete.....ako neko ima jos kakav prijedlog sta uzeti za apetit....
- Baltazar_khan
-
hanumica82
#3 Re: kako se udebljati
I ja sam godinama imala probleme sa mrsavosti. Dugo sam imala jedva 45 kg.
Prvo bih ti preporucila da odes doktoru i pregledas zeludac jer moze problem biti u tome, s obzirom da imas problema nakon jela.
A ja sam se udebljala kada sam pocela piti kontracepcjske pilule. Za par mjeseci sam presla i svoju idealnu tezinu. Apetit mi se otvorio i jela sam napokon sve sto bi mi doslo pod ruku.
Medjutim prije nego se odlucis za ovakvo nesto posavjetuj se sa doktorom.
Prvo bih ti preporucila da odes doktoru i pregledas zeludac jer moze problem biti u tome, s obzirom da imas problema nakon jela.
A ja sam se udebljala kada sam pocela piti kontracepcjske pilule. Za par mjeseci sam presla i svoju idealnu tezinu. Apetit mi se otvorio i jela sam napokon sve sto bi mi doslo pod ruku.
Medjutim prije nego se odlucis za ovakvo nesto posavjetuj se sa doktorom.
-
jus-justice
#4 Re: kako se udebljati
Dijete drago ja ne mislim da treba da se udebljas. Imas idealnu, manekensku tezinu. Ali ako bi zeljela imati vise, dovoljno bi ti bilo max. 5 kg. Samo pazi, poslije se mozda budes borila sa kilogramima. Zavisi dosta od genetike, kakvi su ti u porodici...
Ali sigurno par kila mozes dobiti ako svako vece umutis frisko jaje sa soljom mlijeka i poseceris ili stavis med (ako ti med zeludac podnosi). Dobro je da to popijes pred spavanje ili nakon vecere. Nekad ranije, mojoj prijateljici je uspjelo. B vitamin otvara apetit, isto i one duovit tablete, a nisu skupe - tu imas i minerale i vitamine.... Uglavnom, vodi ti racuna da jedes zdravu hranu i puno voca, a kile nisu bitne, pogotovo ako mislis da ti treba vise (a sigurno ne treba;)
sretno!
Ali sigurno par kila mozes dobiti ako svako vece umutis frisko jaje sa soljom mlijeka i poseceris ili stavis med (ako ti med zeludac podnosi). Dobro je da to popijes pred spavanje ili nakon vecere. Nekad ranije, mojoj prijateljici je uspjelo. B vitamin otvara apetit, isto i one duovit tablete, a nisu skupe - tu imas i minerale i vitamine.... Uglavnom, vodi ti racuna da jedes zdravu hranu i puno voca, a kile nisu bitne, pogotovo ako mislis da ti treba vise (a sigurno ne treba;)
sretno!
-
sitna.buranija
#5 Re: kako se udebljati
To je samo nekvalitetna mjesavina whey proteina i losih secera. JUNK JUNK JUNKBaltazar_khan wrote:
Kile se dobivaju tako sto si u kalorijskom surplusu (uzimas vise energije nego sto tvoje tijelo treba). BMR (bazalna potrosnja energije) za tebe iznosi 1350kcal, pomnozeno sa koeficijentom za smanjenu fizicku aktivnost (vjerujem da nista ne treniras), 1.2, i to dodje 1620kcal energije. Sve preko toga ce ti donositi kile, ali nece sve otici tamo gdje treba, nego i u slauf oko stomaka, i u noge. Moj savjet je da ostanes na tome sto jesi, to je ok kilaza za djevojku te visine - budi sretna.
Last edited by sitna.buranija on 26/03/2010 20:43, edited 1 time in total.
-
Static-X
#6 Re: kako se udebljati
Ja par puta pitao doktora u vezi udebljavanja, tip se otkaci smijati, kaze svi traze nacin da smrsaju a ti bi da se udebljas.
Davno odusto, jer ipak debljna je inace problem a ne mrsavost (osim ako si kost i koza).
Davno odusto, jer ipak debljna je inace problem a ne mrsavost (osim ako si kost i koza).
-
dajana18
#7 Re: kako se udebljati
Static-X wrote:Ja par puta pitao doktora u vezi udebljavanja, tip se otkaci smijati, kaze svi traze nacin da smrsaju a ti bi da se udebljas.
hehehe.....znam ja to,ali vecina mi govori kako sam premrsava i da se trebam udebljat najmanje 10kg.....pila sam i b kompleks,centravit.....itd.....ali nista.....
- Cholina_Lokica
#8 Re: kako se udebljati
cuj 10 kila
pa ce biti kuku lele sta uradi 
-
sitna.buranija
#9 Re: kako se udebljati
Ako vec imas toliki kompleks, postavi nam sliku da te objektivne oci forumasa procjene. 
-
Hummingbird
#10 Re: kako se udebljati
Ma kilaza ti je ok skroz, samo nemoj mrsati i sve bude u dure 
- JThomas
#11 Re: kako se udebljati
tebi trebaju hiljade i hiljade ćevapa, pita, sarmi...bežanje od anoreksije

-
dajana18
#12 Re: kako se udebljati
To je samo nekvalitetna mjesavina whey proteina i losih secera. JUNK JUNK JUNKsitna.buranija wrote:Baltazar_khan wrote:
Kile se dobivaju tako sto si u kalorijskom surplusu (uzimas vise energije nego sto tvoje tijelo treba). BMR (bazalna potrosnja energije) za tebe iznosi 1350kcal, pomnozeno sa koeficijentom za smanjenu fizicku aktivnost (vjerujem da nista ne treniras), 1.2, i to dodje 1620kcal energije. Sve preko toga ce ti donositi kile, ali nece sve otici tamo gdje treba, nego i u slauf oko stomaka, i u noge. Moj savjet je da ostanes na tome sto jesi, to je ok kilaza za djevojku te visine - budi sretna.
ma neka ide na slauf....to se da rijesit,al meni bas treba malo i u noge,da se udebelje
-
sitna.buranija
#13 Re: kako se udebljati
Malo morgen.dajana18 wrote:ma neka ide na slauf....to se da rijesit,al meni bas treba malo i u noge,da se udebelje
Salo ne mozes selektivno skidati, a bolna istina je da se sa stomaka zadnje naslage skidaju. Raspodjela sala je genetski odredjena. Ono sto ti ovdje spominjes je moguce jedino da u teretani nabildas noge i nabacis misica, a onda skines visak. Ali nema nista preko noci.
-
sitna.buranija
#14 Re: kako se udebljati
Doruckujes li redovno? Koliko puta dnevno jedes?Sa_dy wrote:meni moji kazu da imam "gliste"![]()
![]()
,mogu pojesti za dvoje,jedem cak i jako kasno ali nikako da se udebljam
-
Static-X
#15 Re: kako se udebljati
Sa_dy wrote:meni moji kazu da imam "gliste"![]()
![]()
,mogu pojesti za dvoje,jedem cak i jako kasno ali nikako da se udebljam
- bogoljub
#16 Re: kako se udebljati
JEDI LJESNJAKE, DNEVNO MAKAR 50 GR.
- Vitezanin
#17 Re: kako se udebljati
Ovo je tema za mene.
Ja se pokušavam udebljati, ali ne idže.
Nikako.
`ajde pišite kako, šta.
Ja se pokušavam udebljati, ali ne idže.
`ajde pišite kako, šta.
- Dioda
#18 Re: kako se udebljati
Ja sam od tebe niza dva centimetra i imam dvije kile manjedajana18 wrote:hehehe.....znam ja to,ali vecina mi govori kako sam premrsava i da se trebam udebljat najmanje 10kg.....pila sam i b kompleks,centravit.....itd.....ali nista.....
I primjetila sam da mi obicno kazu da sam mrsava oni koji imaju viska kila i pravo lose izgledaju
A to da se trebas udebljati deset kila je prava glupost
hanumica82 wrote:A ja sam se udebljala kada sam pocela piti kontracepcjske pilule.
Ja ni grama ne dobih a pijem ih sest godina
-
dajana18
#19 Re: kako se udebljati
Ja sam od tebe niza dva centimetra i imam dvije kile manje
I sve sam pokusavala da se udebljam, zderem ko stoka jer inace imam dobar apetit
I skoro svaku noc kad idem spavati (a to je obicno oko 2 ujutro) sjednem da jedem jer ne mogu gladna zaspati
I opet nista. Vadila nalaze, sve ok. I onda sam jednostavno skontala da necu vise da se opterecujem.
I primjetila sam da mi obicno kazu da sam mrsava oni koji imaju viska kila i pravo lose izgledaju
ti bar imas apetit....ja nemam,u tome je problem....nemogu da jedem nemam apetita....ikad se najedem zna me zabolit stomak i onda ne jedem po citav dan....
ti bar imas apetit....ja nemam,u tome je problem....nemogu da jedem nemam apetita....ikad se najedem zna me zabolit stomak i onda ne jedem po citav dan....
- Dioda
#20 Re: kako se udebljati
Ovaj dio posta ne vidjehdajana18 wrote:i kada nesto pojedem stomak mi se jako napuse.....molim vas da mi pomognete.....ako neko ima jos kakav prijedlog sta uzeti za apetit....
Mislim da nije losa ideja da odes do doktora, da provjeris da li je zeludac ok
Ako vec nemas apetita, pokusaj sebe da natjeras da jedes redovno, i za pocetak jedi iskljucivo ono sta volis
-
viki488
#21 Re: kako se udebljati
i ja imam isti problem imam 45kg visoka sam 165 ili 63 tako nesto...pila sam b kompleks, biomed,oligovit,pivski kvasac, jela sam slatko pila vocne sokove nista mi ne pomaze...
- NEOPLAN
#22 Re: kako se udebljati
Kupi mikrovalnu -> provjereno radi!!!
Ja svoju kad sam kupio dobio 6 kg za 10 dana i jos ih nisam uspio skinuti, a trcim, pjesacim ko loood....

Ja svoju kad sam kupio dobio 6 kg za 10 dana i jos ih nisam uspio skinuti, a trcim, pjesacim ko loood....
-
Fuzio
#23 Re: kako se udebljati
Kakvo ba mršanje, to ko ti govori, zlo ti želi. Ako imaš već problema sa jedenjem i apetitom, vidi kod ljekara. Svaka kilaža u kojoj se osjećaš dobro i nemaš zdravstvenih problema i/ili rizika je idealna.
-
beautifullshinyb.
#24 Re: kako se udebljati
koliko ti godina imas? vrlo bitan podatak.dajana18 wrote:eh ovako....
-
somethings
#25 Re: kako se udebljati
Pa dobro, mogla bi još koju kilicu nagurati, ali tvoja težina i nije toliko loša. Znam daleko gorih slučajeva. Možda da ubaciš koju čokoladu, sladoled ili kolač između obroka?