Kako se udebljati?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
oikos

#1 Kako se udebljati?

Post by oikos »

Da, dobro ste pročitali naziv teme. Znam da svi razbijaju glavu pitanjima kako smršati, naročito ženski rod, ali evo ja se mučim upravo sa manjkom kila - želim se udebljati! Da li neko ima iskustva po ovom pitanju? Neki savjet, nešto? Znam da ćete većina reći 'pa jedi' ali nije to sve...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
shandrprcSA

#2 Re: Kako se udebljati?

Post by shandrprcSA »

ako pusim, prestani :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3 Re: Kako se udebljati?

Post by I am Happy »

shandrprcSA wrote:ako pusim, prestani :D
Kakve to veze ima sa tobom i pusenjem :lol:
shandrprcSA

#4 Re: Kako se udebljati?

Post by shandrprcSA »

Yahel wrote:
shandrprcSA wrote:ako pusim, prestani :D
Kakve to veze ima sa tobom i pusenjem :lol:
Djuka, evo ga jos jedan :lol: :lol: :lol:
groove

#5 Re: Kako se udebljati?

Post by groove »

oikos wrote:Da, dobro ste pročitali naziv teme. Znam da svi razbijaju glavu pitanjima kako smršati, naročito ženski rod, ali evo ja se mučim upravo sa manjkom kila - želim se udebljati! Da li neko ima iskustva po ovom pitanju? Neki savjet, nešto? Znam da ćete većina reći 'pa jedi' ali nije to sve...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
pa samo fastfood i slatkisi - uspjeh zagarantovan :D
ja sam prije nekoliko godina jedan mjesec se samo hranio u mcdonaldsu i tako dobio +13kg :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#6 Re: Kako se udebljati?

Post by I am Happy »

groove wrote:
oikos wrote:Da, dobro ste pročitali naziv teme. Znam da svi razbijaju glavu pitanjima kako smršati, naročito ženski rod, ali evo ja se mučim upravo sa manjkom kila - želim se udebljati! Da li neko ima iskustva po ovom pitanju? Neki savjet, nešto? Znam da ćete većina reći 'pa jedi' ali nije to sve...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
ja sam prije nekoliko godina jedan mjesec se samo hranio u mcdonaldsu i tako dobio +13kg :D
:shock: :shock:
oikos

#7 Re: Kako se udebljati?

Post by oikos »

groove wrote:

Ne znam da li je to rjesenje, jedno vrijeme sam isto tako ( primorana bila ) da jedem tako te stvari..ali ni gram. Ali vidis, MCD nisam jos u toj mjeri isprobala. :D
kisni indijanac

#8 Re: Kako se udebljati?

Post by kisni indijanac »

efikasan način je npr. jesti nešto visokokalorično u neko doba npr. u deset naveče, zaliti to nekim gaziranim pićem, pa nakon toga leći, ne mora to biti svaku noć....s tim što ovo što ti savjetujem nije baš zdravo, iako je debljanje zagarantovano, samo se bojim da se ne reflektuje samo na stomaku...uglavnom fast food ti je najlakša opcija, ipak bez naglog pretjerivanja...ne znam zaista šta bi ti napisao pod pojmom "zdravo debljanje"......
dorkcic

#9 Re: Kako se udebljati?

Post by dorkcic »

Upravo ovo što @indijanac kaže - žderi fast food i postoji velika šansa da će ti se samo stomak ili zadnjica povećat. Možda su rješenje veći obroci - "proširivanje" želuca, da jedeš i kad si sita, pa koliko možeš, i tako će se tvoje potrebe za hranom povećavati. Drugo rješenje je nutricionista, pa vidi šta će ti reći.
kisni indijanac

#10 Re: Kako se udebljati?

Post by kisni indijanac »

poticaj wrote: Više jedi orahe, bademe itd., kaloričniju zdravu hranu.
bravo :thumbup:

nisam se sjetio :-D

ne znam, ako ta mršavost naginje npr. anoreksiji onda je preporučljivo debljanje, ali možda je i sve u glavi, ono kao neko nezadovoljstvo sopstvenim izgledom..ipak kao što je i napomenuto otvaraču teme..najvažnije je kako se osjeća......
ForeverStrong

#11 Re: Kako se udebljati?

Post by ForeverStrong »

angazuj licnog trenera i nutricionistu
respo

#12 Re: Kako se udebljati?

Post by respo »

pocni sa hamburgerima i udebljat ces se u roku mjesec
tendzera

#13 Re: Kako se udebljati?

Post by tendzera »

Pogledaj LZN,posebnu paznju obrati na Dinu Mehmeda Mujkića. :wink:
BadSanta

#14 Re: Kako se udebljati?

Post by BadSanta »

oikos wrote:...Znam da ćete većina reći 'pa jedi' ali nije to sve...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
Samo ću pretpostaviti nešto, što naravno ne mora biti istina, ali vjerujem da samo misliš da puno jedeš. Tako je u većini slučajeva kad si dvije žene međusobno odmjeravaju kilažu. Navodno jedu istu količinu, ali eto ona mršavija ima bolji metabolizam i genetiku, a punijoj se sve prima. Aha, malo sutra!
Vjerovatno ne jedeš dovoljno, a jedini drugi razlog je neke zdravstvene prirode.

Usput, ako nije indiskretno, koliko imaš godina? Ako je oko,ispod 20 imaš još vremena da ti se tijelo oblikuje.
Znam po vlastitom iskustvu. Moj savjet ti je: idi u duge šetnje, na plivanje da se izmoriš i da ti se otvori apetit. Jedi zdravu hranu i samo ponekad se počasti nezdravom. A, i važno je da jedeš 5 puta dnevno,a ne jednom se natrpati svega pa imaš dojam da si puno pojela.
jazzer

#15 Re: Kako se udebljati?

Post by jazzer »

I mene ovo interesuje, ofalio sam 7,8 kg unazad par mjeseci. I, sto je najgore, bas nemam apetita,
slabo jedem.

Postoji li neki preparat koji otvara apetit pa da se jede sve sto inace jedem ili je junk food jedino rjesenje :) ?

Nemam nikakvih problema sa metabolizmom, sve djeluje ok.
oikos

#16 Re: Kako se udebljati?

Post by oikos »

poticaj wrote:Ako si zdrav/zdrava i nemaš zdravstevnih problema zbog kilaže, koliko se može zdravo se hraniš...ne vidim razlog za debljanje, ukoliko ti je takav organizam. Pusti se priča od ljudi koji nemaju pametnija posla pa samo naokolo komentarišu ko treba smršati a ko je po njihovoj procijeni mršav itd. Meni lično najbitnije je da sam zdrava, par kg gore ili dole je zanemarivo, a jedući fast food možeš samo sebi stvoriti zdravstevene probleme.
Više jedi orahe, bademe itd., kaloričniju zdravu hranu.
Pa iskreno iza svega ovog se kriju baš ti komentari drugih koji su ti preko glave, naprosto gdje god pojavim (rodbina, prijatelji i ostali) prvo pitanje je 'što si ti tako smršala' i vjeruj da to nakon par mjeseci čovjeka počne ubijati u pojam.. niko ne pita sta ima novo nego samo mršavost i onda čovjek sebi stvori sliku sebe koja mi se baš i ne sviđa.
oikos

#17 Re: Kako se udebljati?

Post by oikos »

BadSanta wrote:
oikos wrote:...Znam da ćete većina reći 'pa jedi' ali nije to sve...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
Samo ću pretpostaviti nešto, što naravno ne mora biti istina, ali vjerujem da samo misliš da puno jedeš. Tako je u većini slučajeva kad si dvije žene međusobno odmjeravaju kilažu. Navodno jedu istu količinu, ali eto ona mršavija ima bolji metabolizam i genetiku, a punijoj se sve prima. Aha, malo sutra!
Vjerovatno ne jedeš dovoljno, a jedini drugi razlog je neke zdravstvene prirode.

Usput, ako nije indiskretno, koliko imaš godina? Ako je oko,ispod 20 imaš još vremena da ti se tijelo oblikuje.
Znam po vlastitom iskustvu. Moj savjet ti je: idi u duge šetnje, na plivanje da se izmoriš i da ti se otvori apetit. Jedi zdravu hranu i samo ponekad se počasti nezdravom. A, i važno je da jedeš 5 puta dnevno,a ne jednom se natrpati svega pa imaš dojam da si puno pojela.
Imam 21 godinu, i jedem dosta često ( nekoliko puta na dan ) ali nekim čudom kilaža ostaje ista. Vjerujem da bi mnogi zavidjeli hahaha. Ali istina je da se ne bavim sportom, šetam ali ne rekreativno. U svakom slučaju hvala :)
BadSanta

#18 Re: Kako se udebljati?

Post by BadSanta »

Probaj i sa palačinkama :wink:
Ja sam se baš bila ubucila od njih iako sam se bavila sportom.
pop_corn

#19 Re: Kako se udebljati?

Post by pop_corn »

Potpis na zadnji post.

Vitkost, obično, komentarišu debeljuce :lol: ljudi koji imaju problem sa viškom kilograma i čije okruženje je, uglavnom, isto kao oni - debelooo :razz:
lavorpunvode

#20 Re: Kako se udebljati?

Post by lavorpunvode »

bojim se da je povodom ovoga, trajno jedini lijek da se pomiris s tim da si "fit".
i ja sam jedno vrijeme bila bas zaludjena tim da dobijem jos 2-3 kg, nekako uspijem i to na jedvite jade, jer taj odredjeni period recimo jedem puno slatkisa, koje ovako skoro nikad ne jedem, i ne volim ih uopste, ali cim prestanem s tim, vratim se na svoju, normalnu kilazu.
za mene je sve to bas mucenje, tako da sam se nekako pomirila s tim da ne ide, ali opet s druge strane sam sretna jer stojim na jednoj te istoj brojci bez obzira sta i koliko da jedem.
sad tek uvidjam koja je to prednost, kad vidim prijateljice koje svaki zalogaj vagaju i mjere a ja mogu jesti bez granice ako tako zelim :D
Sirri

#21 Re: Kako se udebljati?

Post by Sirri »

oikos wrote:Imam 21 godinu, i jedem dosta često ( nekoliko puta na dan ) ali nekim čudom kilaža ostaje ista.
oikos wrote:...ja jedem, mnogoo..kako kvantitativno tako i kvalitativno, ali i dalje iz nekog razloga se ne debljam.
Ja imam nepunu 21 godinu, i sama sam mršavica, ali s obzirom da nisam puno visoka, meni je moja linija sasvim ok. Štaviše, u potpunosti sam zadovoljna svojim tijelom. Jedem često, jedem šta želim, ali ne puno, ne iz bojazni da ću 'pretjerati' nego iz razloga što moje tijelo ne traži više od toga. Uživam u hrani, zaista, ali nekako u umjerenim količinama, odnosno koliko mi želudac dopušta, a to su male količine hrane, svjesna sam toga i ne smeta mi. Kažeš da jedeš mnogo, ali sam sigurna da to tvoje ''mnogo'' nije mnogo. Za tebe možda jeste jer te tolika količina hrane zasiti, pa misliš da si se prejela, ali je to u svakom slučaju manje od količine hrane koju pojede prosječna osoba (znam po sebi). Imaš percepciju da jedeš mnogo, ali zapravo nije tako, u suprotnom bi vidjela rezultate na tijelu, jer ne postoje osobe koje mogu neograničeno trpati u sebe, a da im se hrana ne prima.
oikos wrote:Pa iskreno iza svega ovog se kriju baš ti komentari drugih koji su ti preko glave, naprosto gdje god pojavim (rodbina, prijatelji i ostali) prvo pitanje je 'što si ti tako smršala' i vjeruj da to nakon par mjeseci čovjeka počne ubijati u pojam.. niko ne pita sta ima novo nego samo mršavost i onda čovjek sebi stvori sliku sebe koja mi se baš i ne sviđa.
Opusti se i ne dopuštaj da te se komentari drugih previše dotiču. To ti neće donijeti ničeg dobrog. Da si savršena ljudi bi ti našli mahanu. Budi zadovoljna sobom, ne forsiraj svoje tijelo, prejedanje i brzo debljanje nije zdravo. Zašto bih se ja prežderavala samo da bih zadovoljila nečije kriterije? Ne pada mi na pamet! Bitno je da se osjećam ugodno u svom tijelu i nemam zdravstvenih problema (što je najvažnije) a na kritike pojedinaca (ukoliko dođe do njih), ostajem potpuno ravnodušna.
Uostalom, kao što @lavorpunvode napisa, pomiri se s činjenicom da si ''fit'', kad te već kilogrami ''ne vole''. :D
Post Reply