Kako se udebljati

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Mudrov

#1 Kako se udebljati

Post by Mudrov »

Imam 17 godina i visok sam 185 cm a imam samo 60 kg.Preporuke
fantom slobode

#2 Re: Kako se udebljati

Post by fantom slobode »

Mudrov wrote:Imam 17 godina i visok sam 185 cm a imam samo 60 kg.Preporuke
Pocni da jedes. Ako ne znas kako, snimi kakvu debelu, prati je jedno mjesec dana danonocno, preslikaj njene navike i sve je rijeseno, imaces i 125kg, ako treba.

P.S. drugo rjesenje je u dijeti, znaci nadji odgovarajucu aktuelnu dijetu, pocni da je slijedis, a u medjuvremenu tokom pauze obroka dijete se dobro nakrkaj svega, po mogucnosti onako pretjerano, jer normalno je da jedes 5 puta na dan i to po jedan mnogo veliki tanjir prepun svega, a narocito masnih stvari. Nije lose i da navalis na bademe, orahe i med, pomoce ti i u nekim drugim stvarima. Tu po crnski i gorski, budi donji i ne mici pretjerano.
Znaci jedi, neka ti hrana postane obsesija. Nije lose da se pocnes i depresivno osjecati, to stvara razlog kod jednog dijela ljudske populacije za stvaranje strasti za hranom, zbog hrane. Obavezno se zali da nista ne jedes, ali da se stalno debljas, ta kontradikcija nevjerovatno pomaze mentalno.

Eto, nadam se da sam ti pomogao savjetom. Dobar tek i nista se ne sekiraj!
hali gali halid

#3 Re: Kako se udebljati

Post by hali gali halid »

Puši vutru.
The Realist

#4 Re: Kako se udebljati

Post by The Realist »

Mudrov wrote:Imam 17 godina i visok sam 185 cm a imam samo 60 kg.Preporuke
Ako nije medicinski problem, onda jednostavno jedi više. Preporučio bih ti vježbanje, ali ipak sačekaj dok ne napuniš 18 godina. Dokle god rasteš, nemoj previše vježbati (ovdje striktno mislim na bodybuilding). Sklekovi, trbušnjaci, pa i trčanje su već dobra stvar. Napravi si neki fin program i onda modificaraj sa kako vrijeme protiče.

Btw. shake od banana i jaja je dobra stvar. Recimo 5 velikih jaja i 4 banane, može i meda malo. Jako je kalorično, ima dosta proteina, pa pij to (slatko je i kada tako izmiješaš, nećeš moći sve odjednom popiti, nego kroz dan). Drži u frižideru i završi obrok taj dan.

Ali polako, nemoj organizam odmah preopteretiti hranom.
Astrix

#5 Re: Kako se udebljati

Post by Astrix »

Moze on odma sad poceti trenirati ja ne vidim ni jednu prepreku za to, kakve veze ima sto raste... I najbolje rjeseno bi mu to bilo.
I ja sam prije bio bas mrsav al sam svasta jeo i opet nista, kako sam poceo trenirati krenule su i kile, malo sam ishranu korigovao i to je to...

Znaci pravilan trening, jedi 5-6 puta na dan ali manjih obroka i gledaj da si u kalorijskom suficitu...
Post Reply