kako se udebljat

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

sema911s

#1 kako se udebljat

Post by sema911s »

decki idjevojke, imam maleni problem sa kilama,.

jedem ko lud(mada neredovno) poso me haba,. al kilu da dobijem nema sanse,. malo se udebljam al to nestane brzo,. bio doktoru rekli da imam ubrzan metabolizam, dali mi neke tablete medjutim nista,. njihova prepruka da pijem neke prahove za bildanje(to neznam sta je),., problem je sto trcim puno i vozim biciklo i potrosim se pravo tada,. al unesem i previse hrane prije i poslije,.,

e sada pitanje ti prahovi, proteini sta vec koliko su sanse da time dobijem koju kilu misicnu masu,. teretana ne dolazi u obzir(mada cu i to pretrpit ako treba) imam 27 god i nekih 62kile,., rebra koja sam polomio prije 9 god i danas se vide kako su zarasla,., bez rengena

doktor mi savjetovao da prestanem sa fizickom aktivnosti i da jedem vise medjutim u 3 mjeseca nista,. a unos hrane sam povecao,.,

sta mi radit gdje u sa ima ta apoteka sa tim prahovima i koliko je to zdravo,., kazu od toga strada jetra, bubrezi,.,
na mojih 187cm ovih 62 kile ko da sam iz ruande,., najgore na moretu,., il kada poslije termina neko od musklih pokaze misice,.imam i ja te misice al malehni,.,., da mi fali snage ne fali,., nogama guram oko 80kila i vise (par puta bio u teretani tu brojku sam vidio).,,

sta da radim,.,meni je dobro al bi htjeo koju kilu vise,.,.
lavorpunvode

#2 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

bas te proteine sam ti htjela preporuciti. i ja sam nekad pomisljala da ih pocnem piti, ali navodno za zene to nije tako bezopasno pa sam odustala.
ugl, ista situacija kod tebe, godinama. Sa svojih 160tak cm, prosjecna kilaza mi je bila 45 kg, i iako sam sva sitna, to je ipak bilo bas malo. Udebljam se na 48kg na jedvite jade, pa sletim iz cista mira.
Sad sam na 53, i to mi je taman.

a pocela sam se debljati kad sam se prestala truditi. i pocela da jedem slatkise. jer ih nikako i nikad nisam jela. pa eto probaj, al pazi da ne fasujes secer :D
almir90

#3 Re: kako se udebljat

Post by almir90 »

Isti problem imam, išao doktoru, rek'o mi da jednostavno prestanem nazor pokušavati, već da će to doći s' vremenom, jednostavno takav organizam.
burek_in_space

#4 Re: kako se udebljat

Post by burek_in_space »

Za pochetak, probaj sa pivskim kvascom.
To ti je jeftinija varijanta, a ne znam da ima neko kome nije pomogao.
dinooh

#5 Re: kako se udebljat

Post by dinooh »

pred spavanje se dobro najedi, jer neces preko noci potrositi energiju :D
Ja otkako sam na faxu, udebljao se 15-ak kg. Sam svoj kuhar ( jedi sendvice) i udebljat ces se.
Jedem kasno, a po danu jedem tek oko 14-15h, prije toga nista
lavorpunvode

#6 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

cula sam i ja za kvasac, al on opet pogoduje razvoju gljivica u organizmu..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7 Re: kako se udebljat

Post by Matijevic_Vlado »

lavorpunvode wrote:bas te proteine sam ti htjela preporuciti. i ja sam nekad pomisljala da ih pocnem piti, ali navodno za zene to nije tako bezopasno pa sam odustala.
ugl, ista situacija kod tebe, godinama. Sa svojih 160tak cm, prosjecna kilaza mi je bila 45 kg, i iako sam sva sitna, to je ipak bilo bas malo. Udebljam se na 48kg na jedvite jade, pa sletim iz cista mira.
Sad sam na 53, i to mi je taman.

a pocela sam se debljati kad sam se prestala truditi. i pocela da jedem slatkise. jer ih nikako i nikad nisam jela. pa eto probaj, al pazi da ne fasujes secer :D
:mrgreen:
burek_in_space

#8 Re: kako se udebljat

Post by burek_in_space »

lavorpunvode wrote:cula sam i ja za kvasac, al on opet pogoduje razvoju gljivica u organizmu..
Od nechega se mora i umrijeti... :D
Azamo

#9 Re: kako se udebljat

Post by Azamo »

Ma jedi tri puta dnevno redovno i bit će napredka pogotovo doručak. Ja kad sam tako počeo raditi za 40 dana 9 kila dobio,pa sam onda smanjio dozu da ne pretjeram :mrgreen:
Kinaski

#10 Re: kako se udebljat

Post by Kinaski »

Jedi predspavanje sto vise slatkisa
Charlama

#11 Re: kako se udebljat

Post by Charlama »

I ja se nmg udebljat, visina i tezina ko kod tebe otprilike al imam 17 godina prestao sam i trenirat radi obaveza a i da nebi trosio snagu jedem ja dobro al naleti period kad mi je mrsko nesto bzvz pojedem i to je to, pusio sam od 8 razreda,sad sam 3 razred srednje i prestao sam poslije nove godine podjelio sve cigare i odlucio prestati,pa probati bolje jesti na raspustu i amlo se udebljat...Nesto za preporuciti da zamjeni cigare uz kafu ? :roll:

A probaj pasa med i mlijeko svaku vecer pred spavanje, za misice svako jutro jaje razmuti dodaj malo mlijeka i malo secera i tako 45 dana...ja stvarno mogu da dobijem misice vjezbanjem i teretanom i to sam radio al sada i meni treba samo da se udebljam pa cu poslije da treniram

http://www.youtube.com/watch?v=Oa1L4_sXjRg Prati ovog lika malo ima korisnih savjeta :thumbup:
Last edited by Charlama on 02/01/2014 23:04, edited 2 times in total.
lavorpunvode

#12 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

Charlama wrote:I ja se nmg udebljat, visina i tezina ko kod tebe otprilike al imam 17 godina prestao sam i trenirat radi obaveza a i da nebi trosio snagu jedem ja dobro al naleti period kad mi je mrsko nesto bzvz pojedem i to je to, pusio sam od 8 razreda,sad sam 3 razred srednje i prestao sam poslije nove godine podjelio sve cigare i odlucio prestati,pa probati bolje jesti na raspustu i amlo se udebljat...Nesto za preporuciti da zamjeni cigare uz kafu ? :roll:
cokolada :D
Charlama

#13 Re: kako se udebljat

Post by Charlama »

lavorpunvode wrote:
Charlama wrote:I ja se nmg udebljat, visina i tezina ko kod tebe otprilike al imam 17 godina prestao sam i trenirat radi obaveza a i da nebi trosio snagu jedem ja dobro al naleti period kad mi je mrsko nesto bzvz pojedem i to je to, pusio sam od 8 razreda,sad sam 3 razred srednje i prestao sam poslije nove godine podjelio sve cigare i odlucio prestati,pa probati bolje jesti na raspustu i amlo se udebljat...Nesto za preporuciti da zamjeni cigare uz kafu ? :roll:
cokolada :D
Ta ti nije losa haha :mrgreen:
Kinaski

#14 Re: kako se udebljat

Post by Kinaski »

Konjska sperma beskonacan izvor proteina :D
lavorpunvode

#15 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

Image
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#16 Re: kako se udebljat

Post by Picajzla »

Kazes da imas ubrzan metaboliza + dosta trcis i vozis bicikl. Trcanje i voznja bicikla spadaju pod aerobne treninge tako da nije ni cudo sto ne mozes da se udebljas. Vjerovatno sagoris sve sto uneses. Stoga ili smanji treninge ili jedi duplo vise i treniraj istim intenzitetom pa vidi hoce li biti kakvih rezultata.

Uzmi proteine, govore da su najkvalitetniji whey proteini koji se prave od sirutke. Proteini nisu stetni, unosis ih svakako u organizam putem hrane. Bez proteina ne bi mogao ni zivjeti.
Kad treniras nemoj nikad gladan trenirati jer u tom slucaju posto dosta trcis i vozis bicikl organizam u nedostatku hranjivih materija pocne "jesti" tvoje zalihe masnoce i proteina. Pojedi bar sta slatko jer se ugljikohidrati prvi pocnu trositi u organizmu a ako ostane sta viska to bi organizam trebao pretvoriti u krajnjem slucaju u mast.

Znaci posto je disbalans tvoje visine i kilaze poveliki znaci samo jedi, unosi sto vise kalorija jer ako danas ne uneses vise nego sto potrosis neces se nikad udebljati.
KPNCTNJAH

#17 Re: kako se udebljat

Post by KPNCTNJAH »

sema911s wrote: najgore na moretu,.,

Probaj s petit keksom, izmiksas s mlijekom, nekih pola litra napravis kao gusti napitak... izmedju obroka... isto tako mozes praviti sejk banane+jaja+med+mlijeko... preko 500 kalorija ... jednom dnevno... ako se ne popravis onda ti i gliste imaju gliste :mrgreen: samo pazi na stomak :trep1: :mrgreen:
sema911s

#18 Re: kako se udebljat

Post by sema911s »

Eh za Te gliste me zahebavaju
evo kaki izgleda jedan Dan Sa hranom
Oki 09h dorucak neki junk food(desetka Sa lukom Il pola kile krompira ili neki pileci klinac, Oki podne Sa kolegicom koja cuva liniju ona kocku cokokade ja istalo, poslije posla posto Sam zivim pravim nesto obilno I nazderem se toliko Da zaspom za deset min., prije spavanja obavezno jedem,.
kada idemo na bajk(zovu me sema sudzuka, ) kolut kada krenemo I kolut negdje na pola tire
slatko jedem poprilicno
e ti me protein zanimaju too wee ako ih budem uzimao a nebudem vjezbao hocel se to Sta vidjet
evo od 08 Sam poheo najljepse zelje cikoladu

problem nastane sto nekada apsolutno nemam apetita nemoze niz grlo nimalo I to zna Da traje Dan dva
_mufljuz_

#19 Re: kako se udebljat

Post by _mufljuz_ »

lavorpunvode wrote:Image
sta ti je rec ljubav u picku materinu - alal joj vjera :mrgreen: :lol:

nego postavljacu teme preporucujem da se preseli u USA :D
gidra

#20 Re: kako se udebljat

Post by gidra »

Jedi dosta hljeba i to ti je jeftina varijanta :D

Mada ti treba oko 30ak kila hebote na tu visinu.
_mufljuz_

#21 Re: kako se udebljat

Post by _mufljuz_ »

KPNCTNJAH wrote:

vidi moreta :lol: :lol: :lol:
vid para koke sve :lol:

jes se ubio mrmot k'o majka :lol: :mrgreen:

:sad: :roll: :(
Forsaken

#22 Re: kako se udebljat

Post by Forsaken »

Generalno ako samo trpas kalorije a ne trosisi ih dobijat ces masne naslage, ne znam jel ti to cilj. AKo hoces da dobijas misicnu masu moraces smanjti trcanje/biciklo na minimum i poceti dizati tegove.

Taj junk food varijnta ti je losa. Probaj kvalitetnije jesti. Dorucak zobene pahuljice/ cokolino / jaja / whey proteini ili generalno jaci ugljikohidrati ( banana uzmi ). Proteini nisu zamjena za obrok zapamti to oni su samo suplement tj. dodatak, i neces se udebljati ako samo njih budes pio samo ces pare skrsiti. Moras kvalitetno jesti po mogucnosit na pet manjih obroka dnevno.

Ovo ti govorim iz iskustva jer i ja imam brzi metabolizam. Cim prestanem ici u teretanu ja gubim kilazu bez obzira koliko jeo ( lazem, sa godinama pocinjem dobijat salo oko struka ako ne idem u ter :P ). Elem buraz moj savjet je da probas malo teretanu i to fino po planu i programu nek ti neko sastavi ko zna
manekenka u penziji

#23 Re: Odg: kako se udebljat

Post by manekenka u penziji »

veze s vezom wrote:joj i ja bih koju kilu vise :roll:
159 cm ..50 kila..
najgore mi je sto tako tesko dobijem kilu,a imam osjecaj da nestane za dan
jedem k'o luda i fakat mogu pojest'..al efekta nikakvog :roll:
Ovo pitanje vazi za tebe i za postavljaca teme:
Jeste li kontrolirali štitnu žlijezdu?
Ona zna da ubrza metabolizam, optereti srce i da dovede do mrsanja, a isto tako zna da osobe sa poremećenim radom štitne zlijezde dovede do naglog debljanja.
lavorpunvode

#24 Re: kako se udebljat

Post by lavorpunvode »

veze s vezom wrote:joj i ja bih koju kilu vise :roll:
159 cm ..50 kila..
najgore mi je sto tako tesko dobijem kilu,a imam osjecaj da nestane za dan
jedem k'o luda i fakat mogu pojest'..al efekta nikakvog :roll:
jos jedna mala zena :sretan: :cao:
KPNCTNJAH

#25 Re: kako se udebljat

Post by KPNCTNJAH »

lavorpunvode wrote: jos jedna mala zena :sretan: :cao: